Οι ντάλιες είναι εκείνα τα όμορφα λουλούδια που βλέπουμε γύρω μας το καλοκαίρι. Είναι υπέροχα σημεία στο μπαλκόνι ή τη βεράντα, όπου μπορείτε να τα φυτέψετε σε γλάστρες ή γλάστρες. Αλλά στο κρεβάτι του κήπου ξεδιπλώνουν πραγματικά τη φυσική τους ομορφιά. Μας εντυπωσιάζουν με τα ποικίλα σχήματα λουλουδιών και τα πολλά τους χρώματα. Εμπλουτίζουν κάθε εξωτερικό χώρο και βαθμολογούνται με μεγάλο χρόνο ανθοφορίας. Είναι ευχάριστο για τα μάτια και την ψυχή να βλέπουν αυτά τα υπέροχα λουλούδια κάθε μέρα και να θαυμάζουν τη φυσική γοητεία τους. Σε αυτό το άρθρο εστιάζουμε την προσοχή μας στις ντάλιες στο μπαλκόνι και στον κήπο και σας δίνουμε χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα τους. Θα μάθετε επίσης από πού προέρχονται οι ντάλιες και πού χειμωνιάζουν καλύτερα. Μείνετε μαζί μας και ενημερώστε μας για αυτά τα όμορφα λουλούδια κήπου!

 Οι πολύχρωμες ντάλιες μεταμορφώνουν κάθε κήπο σε μια πραγματική θάλασσα από λουλούδια!

Το μπαλκόνι Dahlias φροντίζει για μια πολύχρωμη θάλασσα από λουλούδια στον κήπο

 • Από πού προέρχονται οι ντάλιες και ποια είναι τα τυπικά χαρακτηριστικά τους?

Οι Ντάλια προέρχονταν αρχικά από την Κεντρική Αμερική, πιο συγκεκριμένα τα οροπέδια του Μεξικού και της Γουατεμάλας ήταν η φυσική τους περιοχή. Εκεί χρησιμοποιήθηκαν ως καλλιέργειες, επειδή οι κόνδυλοι τους πλούσιοι σε άμυλο μπορούν να παρασκευαστούν ακριβώς όπως οι πατάτες.

Μόνο αφού ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική, αυτά τα φυτά κήπου ήρθαν στην Ευρώπη γύρω στον 18ο αιώνα. Το όμορφο ανθισμένο φυτό πήρε το όνομά του από τον Σουηδό βοτανολόγο Andreas Dahl. Σήμερα οι πολύχρωμες ντάλιες φαίνονται σε πολλά μπαλκόνια και σχεδόν σε κάθε κήπο.

 Μάθετε στα παιδιά σας να ανακαλύπτουν την ομορφιά στη φύση.

Μπαλκόνι Dahlias που φροντίζει το κοριτσάκι στο πεδίο ανακαλύπτοντας την ομορφιά της φύσης

Τα όμορφα λουλούδια ανήκουν στην οικογένεια της μαργαρίτας. Είναι δημοφιλή λουλούδια κήπου και τυπικά βολβοειδή φυτά και αναπτύσσουν υπέροχα λουλούδια. Ανθίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, από τον Ιούνιο έως τα τέλη του φθινοπώρου. Στη βόρεια Γερμανία ονομάζονται επίσης τζωρτζίνια. Σήμερα καλλιεργούνται περίπου 20.000 έως 30.000 ποικιλίες παγκοσμίως. Όλα χαρακτηρίζονται από ενδιαφέροντα σχήματα λουλουδιών. Οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες μας ντάλια είναι οι σταυροί των δύο άγριων ειδών Dahlia pinnata και Dahlia coccineus. Οι περισσότερες ποικιλίες φτάνουν σε ύψη έως 1,30 m σε πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά έδαφος. Η ποικιλία των χρωμάτων είναι επίσης τεράστια. Με τις ντάλιες μπορείτε να δείτε όμορφα λουλούδια σε λευκό, κίτρινο, πορτοκαλί, κρεμ, κόκκινο και ροζ. Οι πολύχρωμες και όμορφα γεμάτες ποικιλίες δεν είναι επίσης ασυνήθιστες. Στην πραγματικότητα, μόνο το καθαρό μπλε και το κορεσμένο βιολετί δεν μπορούν να βρεθούν ως χρώματα λουλουδιών των ντάλιων.

 Οι ντάλιες βαθμολογούνται με τα υπέροχα σχήματα λουλουδιών και τα ποικίλα χρώματα.

Το μπαλκόνι Dahlias φροντίζει υπέροχα λουλούδια σε κρεμ χρώμα λουλουδιών που τραβούν τα βλέμματα στη βεράντα του κήπου

 • Συμβουλές γενικής φροντίδας για τις ντάλιες του κήπου

Δεδομένου ότι τα γεωργίνια θεωρούνται κυρίως ως λουλούδια κήπου, θέλουμε να ξεκινήσουμε με χρήσιμες συμβουλές φροντίδας για τις λεγόμενες ντάλιες κήπου. Με σωστή φροντίδα, αυτά τα λουλούδια σας ευχαριστούν με πολύχρωμα λουλούδια που συχνά τραβούν την προσοχή όλων. Για να απολαύσετε τη λαμπρότητα των λουλουδιών του στον κήπο σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις ακόλουθες συμβουλές φροντίδας:

 • Τοποθεσία και έδαφος: Στους Τζόρτζινς αρέσει ζεστό και ηλιόλουστο. Εξαιτίας αυτού, πρέπει να επιλέξετε ένα μέρος στον κήπο για αυτούς όπου υπάρχει πλήρης ήλιος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι ντάλιες μπορούν επίσης να αναπτυχθούν καλά σε μερική σκιά, αλλά δεν θα αναπτύξουν τόσο όμορφα λουλούδια. Το έδαφος πρέπει να είναι πλούσιο σε χούμο και θρεπτικά συστατικά. Στην ιδανική περίπτωση, δεν είναι πηλό ή ξηρό, αλλά ελαφρώς όξινο. Συχνά συνιστάται τιμή pH περίπου 6,5. Εάν έχετε αργιλώδη χώματα στον κήπο, μπορείτε να το βελτιώσετε με λίγη άμμο, γιατί οι τζωρτζίνια δεν τους αρέσει το νερό. Ως εκ τούτου, νερό μέτρια.

Οι ντάλιες στο μπαλκόνι ή στον κήπο πρέπει να ποτίζονται μέτρια.

Συντήρηση μπαλκονιού Ντάλια στον κήπο πότισμα μέτρια μία φορά την εβδομάδα

 Τους αρέσει η ηλιόλουστη και ζεστή, αλλά δεν μπορούν να ανεχθούν την υγρασία.

Φροντίδα μπαλκονιού Dahlia εδώ στον κήπο ηλιόλουστο ζεστό χωρίς υγρασία

 • Φυτά: Οι κόνδυλοι πρέπει να φυτευτούν επίπεδες από τα τέλη Απριλίου και να τους καλύψουν μόνο με λίγο χώμα. Εμπλουτίστε το χώμα με κομπόστ, ειδικά στην περιοχή των ριζών.

Μπορείτε επίσης να φυτέψετε τον κονδύλο σε ένα δοχείο και στη συνέχεια να περιμένετε να βγουν τα μοσχεύματα.

Κόνδυλος φροντίδας μπαλκονιού Dahlia σε μια κατσαρόλα επίπεδη κάλυψη με χώμα

 • Κοπή και διάδοση: Κόψτε τα νεκρά λουλούδια. Στη συνέχεια, οι ντάλιες του κήπου φέρνουν γρήγορα νέους μίσχους λουλουδιών. Πριν από τον πρώτο παγετό, ολόκληρο το φυτό κόβεται περίπου 15 εκατοστά πάνω από το έδαφος. Υπάρχουν βασικά δύο μέθοδοι διάδοσης. Το πρώτο αφορά τη διαίρεση των κονδύλων. Αλλά μπορείτε επίσης να πολλαπλασιάσετε τις ντάλιες με μοσχεύματα. Για παράδειγμα, πάρτε βλαστούς μήκους περίπου 10 εκατοστών από τους κόνδυλους την άνοιξη και φυτέψτε τους.

 Μια δημοφιλής μέθοδος πολλαπλασιασμού για τα γεωργίνια είναι με μοσχεύματα.

Η φροντίδα του μπαλκονιού της Ντάλια δημοφιλή μέθοδο πολλαπλασιασμού με μοσχεύματα

 Τα γεωργίνια είναι πολυετή ποώδη φυτά κήπου.

Το μπαλκόνι Dahlias φροντίζει στον κήπο διαφορετικά χρώματα των λουλουδιών πορτοκαλί λευκού κόκκινου τόνους

 Στις κλιματικές μας συνθήκες δεν μπορούν να ξεχειμωνιάσουν έξω.

Το μπαλκόνι της Ντάλια φροντίζει στον κήπο μια θάλασσα από λουλούδια από διαφορετικά χρώματα τζωρτζίνια σε ένα ηλιόλουστο μέρος

 • Διαχειμώντας: Οι ντάλιες μπορούν να μείνουν έξω στο κρεβάτι του κήπου μέχρι τον πρώτο παγετό. Αυτό επιτρέπει στους κονδύλους σας να αποθηκεύουν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για το χειμώνα. Στη συνέχεια κόψτε το φυτό και σκάψτε τη ρίζα με ένα πιρούνι. Καθαρίστε τους σβώλους της γης από τους κόνδυλους και πηγαίνετε τους στο χειμώνα. Αυτά τα χειμώνα είναι καλύτερα σε ένα δωμάτιο χωρίς παγετό, για παράδειγμα στο υπόγειο ή στο υπόστεγο του κήπου, αν είναι δυνατόν σε ένα σκάμμα. Θα πρέπει να είναι δροσερό εκεί, αλλά όχι υγρό. Οι θερμοκρασίες γύρω στους 5 βαθμούς C παίρνουν τους κόνδυλους πολύ καλά. Την επόμενη άνοιξη, φυτέψτε τους κόνδυλους πίσω στον κήπο.

 Οι γεωργίνοι μπορούν να αυξηθούν σε ύψος έως 1,30 σε εξωτερικούς χώρους.

Το μπαλκόνι Dahlias φροντίζει τα τζωρτζίνια στον κήπο διαφορετικά χρώματα λουλούδια λευκό κίτρινο ροζ κόκκινο ύψος έως 1,30 μ

 Οι ντάλιες χαμηλής ανάπτυξης μπορούν επίσης να φροντιστούν σε ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι.

Το μπαλκόνι Dahlia φροντίζει χαμηλής καλλιέργειας ποικιλίες στο μπαλκόνι, σε ζαρντινιέρες, κατσαρόλες, μπανιέρες

 • Διατηρήστε τις ντάλιες στο μπαλκόνι

Αλλά αν δεν έχετε τον δικό σας κήπο, μπορείτε να καλλιεργήσετε όμορφες ντάλιες και άλλα λουλούδια που τραβούν τα βλέμματα στο μπαλκόνι ή τη βεράντα. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε μια πραγματική θάλασσα από λουλούδια σε άμεση γειτνίαση όλο το καλοκαίρι. Οι χαμηλές ποικιλίες ντάλια μπορούν εύκολα να φροντιστούν σε γλάστρες, μπανιέρες ή άλλες ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι. Αυτό δεν υποτίθεται ότι είναι επιστήμη πυραύλων, απλά πρέπει να λάβετε υπόψη τις προτιμήσεις των ανθισμένων εξωτικών ειδών. Και σημειώστε τις ακόλουθες συμβουλές φροντίδας:

 • Οι κόνδυλοι των ντάλιων δεν πρέπει να φυτεύονται πριν από το τέλος Απριλίου. Μπορείτε να μείνετε στον χειμερινό κήπο ή σε άλλες συνοικίες μέχρι να τα πάρετε έξω μετά τους αγίους του πάγου. Τα λουλούδια μπορούν επίσης να πολλαπλασιαστούν την άνοιξη.
 • Εάν βάλετε τους κόνδυλους σε μια κατσαρόλα, τότε όχι πολύ βαθιά, αλλά μάλλον επίπεδα. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε χώμα για μπαλκόνι αναμειγμένο με λίγη άμμο και κόκκους.

 Τα πολύχρωμα τζωρτζίνια φαίνονται επίσης καλά στο μπαλκόνι.

Το μπαλκόνι Dahlias φροντίζει πολύχρωμα κουτιά με διαφορετικά χρώματα λουλουδιών υπέροχη θέα στο μπαλκόνι

 Επιλέξτε μια προστατευμένη και ηλιόλουστη τοποθεσία για αυτούς στο μπαλκόνι ή τη βεράντα.

Το μπαλκόνι Dahlias φροντίζει για λευκά τζορτζίνια στη βεράντα προστατευμένο από τον άνεμο σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία

 • Η ιδανική τοποθεσία για τις ντάλιες στο μπαλκόνι θα ήταν προστατευμένη από τον άνεμο και ηλιόλουστη. Ποτίζετε πάντα τα λουλούδια το απόγευμα, λιπαίνετε με υγρό λίπασμα μία φορά την εβδομάδα. Πρέπει να κόβετε συνεχώς τα ξεθωριασμένα στελέχη.
 • Πριν από τον πρώτο παγετό στα τέλη του φθινοπώρου, οι ντάλιες σε γλάστρες, όπως και οι συγγενείς τους στον κήπο, πρέπει να κοπούν κοντά στο έδαφος και να αφεθούν για να ξεχειμωνιάσουν σε ένα μέρος χωρίς παγετό. Μπορείτε να αφήσετε τους κόνδυλους των ντάλιων του μπαλκονιού σας σε μια κατσαρόλα ή κουβά. Μπορείτε επίσης να τα ξεθάψετε και να τα στρώσετε στην άμμο. Πρέπει να φυτευτούν ξανά την επόμενη άνοιξη ούτως ή άλλως.

 Ντάλια στο μπαλκόνι – εδώ μπορείτε να απολαύσετε πλήρως τον πρωινό σας καφέ!

Μπαλκόνι Dahlias φροντίδα πολύχρωμα λουλούδια κούπα καφέ ευχάριστη ατμόσφαιρα απολαύστε το αναψυκτικό

 Εκτός από τις μπιγκόνιες και τα γεράνια, οι ντάλιες προσφέρουν επίσης μια ποικιλία χρωμάτων στο μπαλκόνι.

Μπαλκόνι Ντάλια Περιποίηση Ποικιλία χρωμάτων στο μπαλκόνι Γεωργίνες Μπεγκόνια Γεράνια

 Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μεταμορφώσετε το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας σε έναν παράδεισο λουλουδιών!

Το μπαλκόνι Dahlias φροντίζει πολύχρωμα λουλούδια τριαντάφυλλα γεράνια μεταμορφώνουν το μπαλκόνι τη βεράντα σε έναν παράδεισο λουλουδιών

Οι πολύχρωμες ντάλιες είναι η καλύτερη διακόσμηση!

Το μπαλκόνι Dahlias φροντίζει τα λευκά κόκκινα τζωρτζίνια στον καλύτερο κάδο για διαφορετικές περιστάσεις

Το μπαλκόνι Dahlias φροντίζει χαμηλές ποικιλίες, το νερό λιπαίνει μέτρια

 Οι μοβ τζωρτζίνι είναι σπάνια.

Τα μπαλκόνια Dahlias φροντίζουν τα μοβ τζορτζίνια σπάνια

Αλλά φαίνονται πολύ κομψά!

Τα μπαλκόνια Dahlias φροντίζουν το κομψό θέα μοβ τζωρτζίνια μια σπανιότητα