ευχαριστία στη Γερμανία φρούτα και λαχανικά πολύχρωμα φύλλα

Ημέρα των Ευχαριστιών στη Γερμανία

Στις 6 Οκτωβρίου, η Γερμανία γιορτάζει το φεστιβάλ συγκομιδής. Αυτό είναι ένα χριστιανικό πανηγύρι όπου οι πιστοί ευχαριστούν τον Θεό για τα δώρα από τα χωράφια και τα δάση. Σε πολλές κοινότητες αυτό είναι ένα από τα εορταστικά highlights του φθινοπώρου. Η χαρά της επιτυχούς συγκομιδής πρέπει να εκφραστεί.

Το επίκεντρο του φεστιβάλ είναι η έκφραση ευχαριστίας στον Θεό για τη συγκομιδή

Ημέρα των Ευχαριστιών στη Γερμανία κέικ και μούρα

Η Ημέρα των Ευχαριστιών δεν είναι δημόσια αργία στη Γερμανία. Αλλά δεν υπάρχει ενιαία ημερομηνία για το όμορφο φθινοπωρινό φεστιβάλ. Η συντριπτική πλειοψηφία των χριστιανικών κοινοτήτων γιορτάζει την Ημέρα των Ευχαριστιών την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φέτος αποφασίστηκε για αυτήν την ημερομηνία – 6 Οκτωβρίου.

Τέτοια τρένα μπορείτε να δείτε σε πολλές πόλεις

Ημέρα των Ευχαριστιών στη Γερμανία εορταστικό τρένο

Το φεστιβάλ συγκομιδής ανατρέχει σε μια μακρά παράδοση. Αυτή η γιορτή υπήρχε ήδη στους προχριστιανικούς χρόνους. Παρόμοιες τελετές είναι γνωστές στη Βόρεια Ευρώπη, την Ελλάδα ή από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ένα φεστιβάλ συγκομιδής έχει τεκμηριωθεί στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία από τον 3ο αιώνα. Δεδομένου ότι η συγκομιδή εισάγεται σε διαφορετικούς χρόνους ανάλογα με την κλιματική ζώνη, δεν υπήρξε ποτέ μια ενιαία ημερομηνία.

Χάρη στη φύση

Ημέρα των Ευχαριστιών στη Γερμανία, λαχανικά, φρούτα και ψωμί

Μετά τη Μεταρρύθμιση, η Ημέρα των Ευχαριστιών γιορτάστηκε την Ημέρα του Μιχαήλ (21 Σεπτεμβρίου) ή την Κυριακή πριν ή μετά. Με την πάροδο του χρόνου, η πρώτη Κυριακή μετά τον Μιχαήλ καθιερώθηκε ως η ημερομηνία για το φεστιβάλ συγκομιδής.

Παραδοσιακό, στρογγυλό ψωμί

ευχαριστίες στη χριστιανική διακόσμηση της Γερμανίας

Φέτος, στις 6 Οκτωβρίου, υπάρχει μια πολύχρωμη γιορτή στη Γερμανία. Παραδοσιακά, αυτές τις Κυριακές πραγματοποιούνται λιτανείες και αφοσιώσεις που δεν θα μπορούσαν να είναι πιο πολύχρωμες και φθινοπωρινές.

Οι εκκλησίες είναι διακοσμημένες για την Ημέρα των Ευχαριστιών με διακοσμητικές συνθέσεις φρούτων, σιτηρών και άλλων φρούτων

Ημέρα των Ευχαριστιών στη Γερμανία Υπέροχη διακόσμηση βωμού

Αλλά στις μέρες μας το φεστιβάλ έχει όχι μόνο τον θρησκευτικό του, αλλά και τον κοσμικό του χαρακτήρα. Στους ανθρώπους αρέσει να κάνουν brunch με φίλους την Κυριακή – με καλό καιρό ακόμα και έξω και να απολαμβάνουν τις ακόμα ηλιόλουστες φθινοπωρινές ώρες!

Μια υπέροχη γιορτινή διακόσμηση

Ημέρα των Ευχαριστιών στη Γερμανία ένα πολύχρωμο τραπέζι

Τώρα, λογικά, τίθεται το ερώτημα: Είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών η Ημέρα των Ευχαριστιών της Αμερικής;?

Η Αμερικανική Ημέρα των Ευχαριστιών, η Παρασκευή, δεν έχει καμία σχέση με την Ημέρα των Ευχαριστιών, που γιορτάζεται στη Γερμανία. Ενώ η Ημέρα των Ευχαριστιών έχει μια ισχυρή θρησκευτική σχέση στην Ευρώπη, η Ημέρα των Ευχαριστιών έχει κοσμικό χαρακτήρα. Οι οικογενειακές γιορτές πραγματοποιούνται την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, ενθυμούμενοι τους πατέρες προσκυνητές και τη ζωή τους, ενώ οι διακοπές συνήθιζαν να είναι με όλη την οικογένεια. Είναι χαρακτηριστικό της Ημέρας των Ευχαριστιών ότι το γεύμα είναι πολύ γενναιόδωρο – σερβίρονται παραδοσιακά αμερικανικά πιάτα όπως: γεμιστή γαλοπούλα, γλυκοπατάτες και κολοκυθόπιτα.

Για τους Αμερικανούς λοιπόν, η Ημέρα των Ευχαριστιών είναι μια γιορτή ευχαριστίας για όλα τα καλύτερα και κάθε επιτυχία

Ημέρα των Ευχαριστιών στη Γερμανία ψητή πάπια

Είναι τόσο ωραίο να έχεις διακοπές όπως η Ημέρα των Ευχαριστιών και η Ημέρα των Ευχαριστιών! Κι εσύ έτσι πιστεύεις; Νομίζω ότι είναι πραγματικά υπέροχο!

ευχαριστίες στη Γερμανία πορτοκαλί τριαντάφυλλα και νεκταρίνια