Τα βρώσιμα φυτά είναι μια καυτή τάση στο μοντέρνο σχεδιασμό του κήπου. Τις περισσότερες φορές μπορούν να βρεθούν στην πίσω αυλή. Χρησιμοποιούνται σε γλάστρες, κρεβάτια φυτών και επίσης δίπλα σε λουλούδια, θάμνους και δέντρα.

Αξίζει όμως η προσπάθεια μαζί τους; Σίγουρα αν επιλέξετε τις σωστές ποικιλίες! Υπάρχουν πολυετή βρώσιμα φυτά, μεγαλώνουν κάθε χρόνο. Μαζί τους είστε στην ασφαλή πλευρά. Έχουμε μια λίστα με τα πιο δημοφιλή για εσάς. Τα περισσότερα μπορούν να αναπτυχθούν μόνο με αρκετό πότισμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά από αυτά στον κήπο. Αφήστε τον εαυτό σας να εκπλαγεί!

Το μαρούλι ρωμαϊκό θα αναπτυχθεί αρκετές φορές στον δικό σας κήπο

ρωμαϊκό μαρούλι στον δικό σας κήπο

Μαρούλι Romaine

Αν φυτέψετε τις σαλάτες στο σπίτι σας, σίγουρα θα φάτε περισσότερες από αυτές. Είναι ένα από τα βρώσιμα λαχανικά που αναπτύσσονται αρκετές φορές αφού τοποθετηθούν μία φορά στο χώμα.

Ο βασιλικός μπορεί επίσης να καλλιεργηθεί καλά στο σπίτι

βασιλικός στο σπίτι

βασιλικός

Τα αγαπώ Caprese?  Τότε χρειάζεστε απολύτως βασιλικό στον κήπο. Η εξάπλωσή του πραγματοποιείται με μοσχεύματα. Σπάστε έναν κορμό μήκους 3/4 μαζί με τα φύλλα. Βάλτε τα στο νερό και περιμένετε μερικές ημέρες, αλλάζοντας τακτικά το νερό. Οι ρίζες θα αναπτυχθούν. Μόλις φτάσουν γύρω στα 5 εκατοστά, μπορείτε να τα βάλετε στο χώμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να περιμένετε μια πολυετή συγκομιδή.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε το σέλινο στο σπίτι με λίγο νερό

σέλινο στο σπίτι

σέλινο

Για να μεγαλώσετε αυτό το τόσο υγιές βρώσιμο φυτό, πρέπει να βάλετε τη βάση του. Βυθίστε τα σε ένα πιάτο σούπας ή σε ένα παρόμοιο σχήμα δοχείο γεμάτο με νερό. Μετά από μερικές ημέρες, νέα φύλλα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στη μέση. Τώρα βάλτε το σε μια γλάστρα. Τα φύλλα πρέπει να ξεκολλήσουν από το έδαφος. Από τώρα και στο εξής η φροντίδα του φυτού είναι αρκετά εύκολη.

Μετά από μερικές ημέρες, το κινεζικό κουνουπίδι θα αναπτύξει νέα φύλλακαλλιεργήστε κινέζικο κουνουπίδι

κινέζικο λάχανο

Το κινέζικο λάχανο θυμίζει πολύ σέλινο. Εκτρέφονται με παρόμοιο τρόπο. Το κινέζικο λάχανο αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα και ως εκ τούτου πρέπει να μεταφερθεί σε ένα μεγαλύτερο δοχείο φυτών μετά από μερικές ημέρες ή εβδομάδες.

Πώς να μεγαλώσετε ξανά τα φρέσκα κρεμμυδάκια

τα φρέσκα κρεμμυδάκια μεγαλώνουν

φρέσκα κρεμμυδάκια

Η φροντίδα είναι η ίδια όπως για όλα τα παρόμοια φυτά. Βάλτε τους βολβούς των φυτών στο νερό. Το λευκό, κάτω μέρος πρέπει να είναι απολύτως κάτω από το νερό. Το πράσινο τμήμα θα μεγαλώσει μέσα σε 10 ημέρες. Κόψτε τα φύλλα και πάλι μπορείτε να καλλιεργήσετε τα επόμενα ανοιξιάτικα κρεμμύδια με αυτόν τον τρόπο.

Μπορείτε εύκολα να παράγετε νέα φύλλα καρότου για τη σαλάτα

νέα φύλλα καρότου

Φύλλα καρότου

Τονίζουμε: Δεν πρόκειται για τα ίδια τα καρότα, αλλά για τα φύλλα τους. Πολλοί άνθρωποι τα τρώνε σε σαλάτα. Χρειάζονται περίπου 2 ίντσες από την κορυφή των καρότων. Βάλτε μερικά από αυτά στο νερό, ώστε να βυθιστούν σε αυτό μέχρι τη μέση. Βάλτε τα στο περβάζι έτσι. Τα φύλλα θα αναπτυχθούν από αυτό μετά από μερικές ημέρες.

Έτσι αναπτύσσεται ξανά το σκόρδο

νέο σκόρδο στο σπίτι

Μικρόβια σκόρδου

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δει ένα ξεχασμένο σκόρδο να μετατρέπεται σε πράσινα φύλλα. Την επόμενη φορά, μην ανησυχείτε. Μάλλον, θα πρέπει να βουτήξετε το σκόρδο σε ένα φλιτζάνι νερό. Το κάτω μέρος του πρέπει να βρίσκεται εντελώς σε αυτό. Βάλτε τα φλιτζάνια με το σκόρδο στο περβάζι και σύντομα θα αναπτυχθούν μικρόβια από αυτά.

Το λεμονόχορτο μπορεί επίσης εύκολα να αναπαραχθεί

Καλλιεργήστε λεμονόχορτο

Λεμονόχορτο

Το λεμονόχορτο χρειάζεται όποιος θέλει να ετοιμάσει εξωτικά πιάτα από την Ταϊλάνδη ή το Βιετνάμ. Μερικές φορές είναι δύσκολο να το βρεις στα σούπερ μάρκετ. Μπορείτε να το έχετε σε ένα βάζο στο σπίτι. Στη συνέχεια γεμίστε το μέχρι τη μέση με νερό. Αντικαταστήστε τα μόλις αναπτυχθούν οι ρίζες. Έτσι έχουν πάντα λεμονόχορτο στο σπίτι.

Το δικό σου τζίντζερ; Είναι εντάξει!

νέο τζίντζερ

τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι επίσης ένα από τα δημοφιλή βρώσιμα φυτά. Σας αρέσει επίσης αυτό στο πρωινό σας smoothie; Απλώς ριζώστε αποθέματα στα οποία έχουν ήδη αναπτυχθεί μπουμπούκια. Βάλτε τα στο έδαφος και μετά από μερικούς μήνες θα έχετε τζίντζερ που έχετε μεγαλώσει μόνοι σας.

Αφήστε τις γλυκοπατάτες να μεγαλώσουν ξανά

νέες γλυκοπατάτες

Γλυκοπατάτες

Απλώς βάλτε το ένα άκρο των πατατών σε ένα ποτήρι νερό. Σύντομα οι ρίζες θα αρχίσουν να μεγαλώνουν. Μόλις φτάσουν μερικά εκατοστά, μπορούν ήδη να χρησιμοποιηθούν στον κήπο.

Οι παλιές πατάτες γίνονται εύκολα καινούργιες

νέες από αυτές τις πατάτες

πατάτες

Έχουν ήδη φυτρώσει οι πατάτες σας; Δεν πρέπει να τα τρως έτσι. Αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φυτέψετε τις πατάτες σας. Κόψτε τα και βάλτε τα στο έδαφος.

Δεν μπορούν όλα αυτά τα φυτά να καλλιεργηθούν στον δικό σας κήπο, αλλά πολλά από αυτά μπορούν. Συμμετέχετε λοιπόν σε μια δημοφιλή τάση κηπουρικής. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζετε μια πιο υγιή ζωή για τον εαυτό σας και την οικογένειά σας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα βρώσιμα λουλούδια εδώ. Σας ευχόμαστε καλή όρεξη!

Μερικά από όσα ειπώθηκαν απεικονίζονται πολύ όμορφα στο παρακάτω βίντεο