Κομψό μοντέρνο ξύλινο σχέδιο κουζίνας σε σχήμα L ενσωματωμένο Κομψά μοντέρνα σχέδια κουζίνας από ξύλο

Γιατί σε ενδιαφέρει αυτή η κουζίνα; Lookingάχνεις έμπνευση; Or ψάχνετε οδηγίες για το πώς να δημιουργήσετε την κουζίνα των ονείρων σας; Αναζητήστε αυτό το σίγουρο που μπορείτε να ερμηνεύσετε ξανά στην κουζίνα σας, να το προσαρμόσετε και στο τέλος να το απολαύσετε ως νέο στοιχείο στο σπίτι σας?

Perhapsσως θα έχετε νέες ιδέες όταν μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το κόψιμο ξύλου, καθώς και τις παλέτες χρωμάτων και την ποικιλία του.

Το ξύλο μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθεί ως εσωτερικό στρώμα στους τοίχους στις σύγχρονες κουζίνες

κομψή μοντέρνα ξύλινη κουζίνα σχεδιάζει αρθρωτό πάγκο

Μια κουζίνα εξ ολοκλήρου από ξύλο, με εξαίρεση τα στοιχεία από άλλα υλικά εδώ και εκεί, δείχνει την επιδίωξη των ιδιοκτητών για άνεση και ομορφιά. Η κουζίνα που φαίνεται παρακάτω είναι μιας συναρπαστικής κουζίνας που ανοίγει σε έναν κήπο. Ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του Luis Velasco Roldan’s. Το τελευταίο είναι καθαρή έμπνευση για τη χρήση του ξύλου.

Η ξύλινη «καρδιά» της κουζίνας σας

κομψή μοντέρνα ξύλινη κουζίνα σχεδιάζει ρουστίκ επίπλωση

Αυτή η ξύλινη κουζίνα μπορεί να ονομαστεί με ασφάλεια έτσι. Είναι μια καρδιά γεμάτη ζωή και χτυπά μόλις πεινάει όλη η οικογένεια και συγκεντρωθεί εκεί. Συγκεντρώνει τους δημοφιλείς ανθρώπους για να ενθαρρύνει τη δημιουργία μοναδικών αναμνήσεων μαζί.

Αυτές είναι οι στιγμές που φαίνονταν ασήμαντες, αλλά στην πραγματικότητα είναι αξέχαστες: Ο ένας ψάχνει τα μπολ ενώ ο άλλος πιάνει τις πετσέτες. Την τελευταία στιγμή σας έρχεται στο μυαλό ότι ήταν υπεύθυνος για το σπάσιμο του πάγου, αλλά δεν το παρατηρείτε γιατί όλοι γελούν πρώτα με τα παλιά αστεία ενώ περιμένουν το γεύμα. Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, γνωρίζετε ότι μια ευτυχισμένη οικογένεια έχει μαζευτεί γύρω από το τραπέζι. Κάποια στιγμή έρχεται το φαγητό και για λίγα λεπτά το μόνο που μπορείτε να δείτε είναι κίνηση και φώτα, θόρυβοι και ξαφνικές εκρήξεις γέλιου. Όλα αυτά απορροφώνται από το ξύλινο υλικό και φαίνεται να παραμένουν παγιδευμένα στο ίδιο το υλικό.

Κουζίνα σε σχήμα L με ξύλινο εξοπλισμό

Κομψά μοντέρνα ξύλινα σχέδια κουζίνας με έπιπλα ράφια

Έτσι διαμορφώνονται οι αναμνήσεις. Η καρέκλα σας θυμίζει τον θείο σας, η κουζίνα με τα πολυάριθμα γρήγορα πρωινά πριν το σχολείο και το ξύλινο πλαίσιο της πόρτας σας αφηγείται την ιστορία της φυσικής σας ανάπτυξης. Έτσι τα υλικά γύρω μας διαμορφώνουν τα περιουσιακά μας στοιχεία και τις οπτικές μας αναμνήσεις.

Εξοπλισμός από μασίφ ξύλο στην κουζίνα – φωτισμός οροφής

Η κομψή μοντέρνα κουζίνα από ξύλο σχεδιάζει έμμεσο φωτισμό οροφής

Τα ξύλινα υλικά και οι σύγχρονες ερμηνείες τους δημιουργούν μια σύνδεση μεταξύ των παλιών αναμνήσεων και της εμπιστοσύνης ότι νέες όμορφες στιγμές θα συμβούν ακόμα στο μέλλον. Αυτό το ρουστίκ, φιλικό προς το περιβάλλον σαλέ που φαίνεται παραπάνω είναι μέρος της ανάπτυξης της κατοικίας Aspen, Colorado. Είναι έργο της εταιρείας σχεδιασμού Oppenheim Architecture + Design. Έχετε να κάνετε με έναν σύγχρονο χώρο μαγειρέματος με πέτρινα δάπεδα, ξύλινη επένδυση από ανακυκλωμένα ξύλινα υλικά και πάγκο από ανοξείδωτο χάλυβα. Ορεινά και δασικά τοπία φαίνονται πάνω από τις δύο γυάλινες επιφάνειες. Το σπίτι αντιπροσωπεύει έτσι μια ισχυρή σύνδεση με τη φύση, τόσο ως προς τη θέση του όσο και ως προς τα υλικά του!

Η ξύλινη κουζίνα παρακάτω σας βοηθά να αισθανθείτε μέρος του χιονισμένου τοπίου. Η χρήση ξύλου είναι ο λόγος που το εσωτερικό φαίνεται πιο ανοιχτό και δημιουργεί μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα παρά το «κρύο» ανοξείδωτο ατσάλι των επίπλων κουζίνας.

Φωτεινό, ελκυστικό σχέδιο κουζίνας από ξύλο

κομψή μοντέρνα ξύλινη κουζίνα σχεδιάζει φωτεινή ατμόσφαιρα

Το ξύλο ήταν πάντα ένα υλικό μεγάλης σημασίας. Αλλά μετατρέποντάς το σε ένα μέσο για να κερδίσετε χρήματα, έχετε δυσκολέψει τον εαυτό σας να είναι σε θέση να τα χρησιμοποιεί συχνά. Μάθετε να απολαμβάνετε κάθε κομμάτι που βρίσκετε, γιατί κάθε λεπτομέρεια που βρίσκετε έχει τη δική του ιστορία. Αυτό δεν είναι άλλο από τη δική μας ιστορία.

Χώρος έναντι συμπαγών λύσεων, πολυτελή λεπτομερή σχέδια έναντι μινιμαλιστικών κουζινών

κομψό μοντέρνο ξύλινο νιπτήρα κουζίνας

Πρακτικά, λειτουργικά και οτιδήποτε άλλο, τα ελκυστικά σχέδια κουζίνας είναι διαθέσιμα σε σχεδόν όλα τα πιθανά σχήματα και μεγέθη. Από συμπαγείς κουζίνες που ανοίγουν προς τα έξω μέχρι κουζίνες τέλεια εξοπλισμένες με έπιπλα σε μέγεθος, όλα μπορούν να γίνουν σε ξύλο. Το ξύλο δίνει στο δωμάτιο μια ζεστασιά που σπάνια μπορεί να ακτινοβοληθεί από οποιοδήποτε άλλο υλικό.

Εξοπλισμός κουζίνας ασιατικού στιλ

κομψό μοντέρνο ξύλινο σχέδιο κουζίνας ασιατικός εξοπλισμός κουζίνας

Στο χαρτοφυλάκιο του Sam’s Creek από τους Bates Masi Architects, βρήκαμε ένα κατάλληλο παράδειγμα χώρου μαγειρέματος. Είναι μια ψηλή και μεγαλοπρεπής κουζίνα γεμάτη φυσικό φως χάρη στα μεγάλα παράθυρα. Τα υφάσματα και το χρώμα απεικονίζουν μια μοναδική γεωμετρία. Δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στην ξύλινη αρχιτεκτονική.

Οι κατοικίες στην Καλιφόρνια, όπως το σπίτι των ονείρων που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Jendretzki παρακάτω, όχι μόνο δείχνουν υπέροχες λεπτομέρειες, αλλά και μια δημιουργική μέθοδο διαίρεσης του δωματίου σε διαφορετικούς χώρους. Η έξυπνα σχεδιασμένη συρόμενη πόρτα οδηγεί στην κουζίνα, η οποία είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ξύλο. Πίσω είναι το μπάνιο, το οποίο επεκτείνει το μήκος της κόγχης της κουζίνας.

Ξύλινα πάνελ στην κουζίνα

κομψό μοντέρνο ξύλινο σχεδιασμό κουζίνας πάνελ τοίχου τραπεζαρία

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερα ελκυστικό στις ξύλινες κουζίνες. Ακόμα κι αν προσθέσετε μαύρες λεπτομέρειες, η φυσική αίσθηση παραμένει εκεί.

Στην κουζίνα του Studio Fanetti που φαίνεται παρακάτω, το «έξυπνο φως» δημιουργεί μια ισορροπημένη ατμόσφαιρα. Το κίτρινο παραμυθένιο ξύλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη μοντέρνα εσωτερική διακόσμηση, φαίνεται να έχει κοπεί από ένα μόνο μπλοκ. Δημιουργεί μια ενιαία αίσθηση σε όλο το δωμάτιο.

Μαύροι δραματικοί τοίχοι στην κουζίνα

κομψό μοντέρνο ξύλινο σχέδιο κουζίνας μαύρο πίσω τοίχο κουζίνας

Πράσινα εντυπωσιακά έπιπλα κουζίνας

κομψό μοντέρνο ξύλινο σχέδιο κουζίνας ράφια τοίχου ντουλάπι κουζίνας

Θέλετε να μετατρέψετε τον χώρο της κουζίνας σε πραγματική απόλαυση και να τον προσαρμόσετε στον σύγχρονο τρόπο ζωής; Τα ζωντανά χρώματα είναι μια μέθοδος με την οποία κάποιος δίνει στην ξύλινη κουζίνα μια ανήσυχη και ενεργητική ατμόσφαιρα. Τα χρώματα και το ξύλο είναι ένας υπέροχος συνδυασμός όταν μπορείτε να επιτύχετε μια δυναμική, παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα.

Σε αυτό το παράδειγμα, η κουζίνα είναι η «καρδιά» μιας ιταλικής βίλας. Το μαγείρεμα, το φαγητό και η ψυχαγωγία αναψυχής συγκεντρώθηκαν όλα σε έναν ενιαίο χώρο. Η δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας είναι ιδιαίτερα σημαντική σε τέτοιες περιπτώσεις. Το βουρτσισμένο και κερωμένο πεύκο όχι μόνο δημιουργεί μια πιο διασκεδαστική, ζεστή και ελκυστική διάθεση, αλλά δημιουργεί επίσης μια αναφορά στο μαγευτικό τοπίο των Δολομιτών στο οποίο βρίσκεται.

Οι αρχιτέκτονες του Συνεργάτες Matharoo διέπρεψε στο σχεδιασμό αυτού του ινδικού σπιτιού που απεικονίζεται παρακάτω.

Ο μινιμαλισμός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να τονίσει υπέροχα τις ιδιότητες του ξύλου

κομψό μοντέρνο ξύλινο σχέδιο κουζίνας πάγκου νησί

Η ιδιότυπη διαδικασία τους ήταν να διακοσμήσουν το ξύλινο σπίτι με αντικείμενα διαφόρων ειδών, τα οποία είναι επίσης κατασκευασμένα από ξύλο. Αυτό ακριβώς έδειξε τέλεια τη μεγάλη μετασχηματισμός αυτού του ευγενούς υλικού. Τα δέντρα στο εσωτερικό προσθέτουν μια ζωντανή, φυσική πινελιά στη ζεστή ατμόσφαιρα. Τα πράσινα φύλλα παρέχουν άμεση σύνδεση με το περιβάλλον. Έτσι κάθε ίχνος του μονότονου συναισθήματος εξαφανίζεται.

Οι ασβεστοποιημένοι τοίχοι από τούβλα δίνουν μια αίσθηση κομψότητας και δείχνουν ότι ο μοντέρνος σχεδιασμός είναι σε θέση να ενσωματώσει διαφορετικά υλικά. Αυτό εξαρτάται κυρίως από την επιθυμία δημιουργίας μιας ειδυλλιακής εσωτερικής σκηνής. Πρέπει να είναι το τέλειο σκηνικό για τα υπέροχα δείπνα.

Το παρακάτω παράδειγμα είναι μέρος του απίστευτου αρχοντικού που έχει σχεδιαστεί από τον William Rainero.

κομψή σύγχρονη ξύλινη κουζίνα σχεδιάζει μοντέρνες λαμπερές επιφάνειες

Ένα διαφορετικό σενάριο αναπτύσσεται εδώ από ό, τι στα παραπάνω παραδείγματα. Οι καλές αναμνήσεις λαμβάνουν χώρα σε μια αποφασιστικά σύγχρονη ατμόσφαιρα, στην οποία μόνο μικρές αναφορές μιλούν για την αγάπη για τις φυσικές υφές. Αυτό είναι ένα παράδειγμα από το χαρτοφυλάκιο του στούντιο αρχιτεκτονικής του Άμστερνταμ Egeon Architecten.

Επιπλέον, το παρακάτω παράδειγμα μας δείχνει πώς μπορείτε να “μαλακώσετε” την αυστηρή, συγκεκριμένη, βιομηχανική εμφάνιση της κουζίνας με όμορφα ξύλινα έπιπλα

κομψό μοντέρνο ξύλινο σχέδιο τραπεζαρίας τραπεζαρία έπιπλα σε σχήμα u