Ακόμα κι αν υπάρχουν ορισμένες τάσεις στο εσωτερικό σχέδιο, ο εσωτερικός σχεδιασμός παραμένει θέμα προσωπικής προτίμησης. Έτσι συμβαίνει με το στυλ επίπλωσης, καθώς και με τη διακόσμηση στο σπίτι. Ορισμένα χρώματα μπορεί να είναι πιο μοντέρνα από άλλα και ορισμένα υφάσματα και μοτίβα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, αλλά η βασική αρχή στο εσωτερικό σχέδιο θα είναι πάντα αυτή: Πρέπει να νιώθεις άνετα στους τέσσερις τοίχους σου. Αυτό πρέπει επίσης να είναι το σύνθημα κατά την επιλογή υφασμάτων για το σπίτι. Γιατί κανείς δεν θα αμφισβητήσει ότι οι κουρτίνες, τα χαλιά και τα διακοσμητικά μαξιλάρια κάνουν το δωμάτιο άνετο … Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε μόνο σε ένα από τα εσωτερικά στοιχεία που αναφέρονται, δηλαδή στα χαλιά. Περιοριζόμαστε στα μάλλινα χαλιά.

Μάλλινα χαλιά με φρέσκο ​​μοτίβο δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο

ιδιότητες μαλλιού και συμβουλές για καθαρισμό

Τα μάλλινα χαλιά είναι πολύ δημοφιλή επειδή αντιπροσωπεύουν μια φυσική εναλλακτική λύση σε άλλες παραλλαγές χαλιών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην είσοδο, στην τραπεζαρία, στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιο. Ανεξάρτητα από το δωμάτιο στο οποίο εμφανίζονται, προσδίδουν γοητεία και μοναδικότητα στην ατμόσφαιρα και έχουν πολλά πλεονεκτήματα.

Με μάλλινα χαλιά έχετε την ευκαιρία να αναβαθμίσετε οπτικά το δωμάτιο. Επειδή τα μεγάλα ορθογώνια χαλιά είναι υπέροχα για μεγάλες περιοχές, ενώ τα μικρότερα μάλλινα χαλιά παρέχουν ξεχωριστές πινελιές στο δωμάτιο. Τα μονόχρωμα ή ριγέ, περιθωριακά ή αλυσοδεμένα χαλιά είναι ασυνήθιστες και φυσικές εσωτερικές λύσεις για το μοντέρνο διαμέρισμα.

Το χαλί σκάλας από μαλλί είναι μια όμορφη λύση στο μοντέρνο σπίτι

μάλλινο χαλί για τις σκάλες

Ποια είναι τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα ενός μάλλινου χαλιού?

Πάνω απ ‘όλα, το μάλλινο χαλί έχει λειτουργία θέρμανσης. Δημιουργείτε ένα υγιές εσωτερικό κλίμα με μάλλινο χαλί. Ποια άλλα πλεονεκτήματα έχουν τα μάλλινα χαλιά; Εδώ είναι με λίγα λόγια:

  • ανθεκτικό και επιβραδυντικό φλόγας
  • επίσης κατάλληλο για αλλεργικούς
  • ηχοαπορροφητικό
  • οικολογικα
  • εύκολο να καθαριστεί
  • έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής

Το μάλλινο χαλί ταιριάζει επίσης τέλεια σε ένα σούπερ κομψό σαλόνι!

μάλλινο χαλί στο σαλόνι έρχεται σε αντίθεση με την επένδυση δαπέδου

Τι είδους μαλλί υπάρχουν?

Τα μάλλινα χαλιά υφαίνονται από μεμονωμένα νήματα από μαλλί. Το μαλλί από το οποίο κατασκευάζονται αυτά μπορεί, ωστόσο, να είναι διαφορετικό.

Στην περίπτωση των χαλιών από μαλλί, πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ παρθένου μαλλιού και μαλλί βυρσοδεψείου. Το νέο μαλλί λαμβάνεται από τα ζωντανά πρόβατα, ενώ το μαλλί μαυρίσματος λαμβάνεται από το νεκρό ζώο. Το νέο μαλλί χαρακτηρίζεται από καλύτερη ποιότητα.

Το μαλλί μπορεί ακόμα να διαφοροποιηθεί σύμφωνα με ένα κριτήριο – τον βιότοπο του ζώου. Το μαλλί Highland προέρχεται από ζώα στα βουνά και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό. Για το πεδινό μαλλί, από την άλλη πλευρά, είναι χαρακτηριστική μια ασυνήθιστη απαλότητα.

Τονίστε το χαλί με αξεσουάρ που ταιριάζουν

Ο σωστός τρόπος για να τοποθετήσετε ένα μάλλινο χαλί καφέ σκαμπό

Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε μάλλινα χαλιά?

Όταν επιλέγετε ένα μάλλινο χαλί, ωστόσο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μερικά πράγματα. Η ποσότητα παρθένου μαλλιού, για παράδειγμα, είναι ένδειξη ποιότητας. Θα πρέπει επίσης να δώσετε σημασία στην ποιότητα του σωρού. Αυτό μπορεί να αναγνωριστεί από τον αριθμό των κόμβων ανά τετραγωνικό μέτρο. 190.000 κόμβοι αντιπροσωπεύουν καλή ποιότητα.

Στο τέλος θέλουμε να καταλήξουμε: Τα μάλλινα χαλιά είναι κλασικά! Οι ατελείωτες δυνατότητες σχεδίασης προσφέρουν μια πλούσια επιλογή, έτσι ώστε ο καθένας να βρει κάτι. Δημιουργήστε λοιπόν μια φυσική ατμόσφαιρα διαβίωσης με τη δική της γοητεία στο σπίτι σας, ανεβάζοντας ένα χαλί από μαλλί!

Ποικιλία χρωμάτων!

ιδέες για μάλλινα χαλιά, χρωματικές αποχρώσεις και ιδιότητες

ιδέες για μάλλινα χαλιά στο υπνοδωμάτιο μπεζ συνδυασμός με ρουστίκ στοιχεία

μάλλινο χαλί σε γκρι χρώμα στην κρεβατοκάμαρα

ιδέες για μάλλινα χαλιά στο σαλόνι που ταιριάζουν με το χρώμα

ιδέες για τη δημιουργία μοντέλου μοκέτας από μαλλί σε μπεζ σαλόνι

ιδέες για μάλλινα χαλιά για επίπλωση κρεβατοκάμαρων με μοκέτα

ιδέες για μάλλινα χαλιά κομψό σχέδιο σε αποχρώσεις του γκρι

Δώστε έμφαση σε ιδέες για μάλλινα χαλιά με ταπετσαρίες με ρίγες

Συνδυάστε μάλλινα χαλιά με μπλε έπιπλα στο σαλόνι

ιδέες για μάλλινα χαλιά σκούρες αποχρώσεις στο σαλόνι

μάλλινο χαλί σε μπεζ ασορτί διακοσμητικά αντικείμενα

μάλλινο χαλί σε ουδέτερα χρώματα για ένα ζεστό σπίτι

μάλλινο χαλί σε λευκό λεπτό μοτίβο

μάλλινο χαλί με γεωμετρικό σχέδιο

μάλλινο χαλί σε ανοιχτές αποχρώσεις και ελαφριά επένδυση δαπέδου

ιδέες για μάλλινα χαλιά μπεζ και κομψά