Τα ημικυκλικά παράθυρα και τα τοξωτά περάσματα των δωματίων δεν είναι κάτι καινούργιο στην αρχιτεκτονική. Ωστόσο, γνώρισαν μια πραγματική αναβίωση την τελευταία δεκαετία και εντυπωσιάζουν με τα κομψά στρογγυλά σχήματά τους. Τα τοξωτά παράθυρα, για παράδειγμα, δεν φαίνονται μόνο στις προσόψεις ιστορικών κτιρίων ή παλιών εκκλησιών. Αυτά επίσης διακοσμούν όλο και περισσότερο ιδιωτικές κατοικίες και σύγχρονα δημόσια κτίρια. Αυτό είναι απολύτως κατανοητό, γιατί ακριβώς αυτά τα κλασικά αρχιτεκτονικά στοιχεία ερμηνεύονται, εκσυγχρονίζονται πλήρως και χρησιμοποιούνται συχνά σε εργασίες ανακαίνισης και ανακαίνισης. Η κομψή εμφάνιση τους εκτιμάται. Τώρα καμπύλες, καμάρες και ημικύκλια ανεβαίνουν ξανά και δίνουν σε κάθε δωμάτιο μια απόλυτη κομψότητα σε συνδυασμό με την κλασική γοητεία. Γιατί ημικυκλικά παράθυρα και τοξωτά περάσματα δωματίων ενώνουν το κλασικό και το μοντέρνο με μοναδικό τρόπο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να τους δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στη σημερινή ανάρτηση. Εάν είστε περίεργοι για στοιχεία στρογγυλού σχήματος, τότε κολλήστε μαζί τους!

Ημικυκλικά παράθυρα και τοξωτά περάσματα δωματίων κάνουν το εσωτερικό να φαίνεται πιο φωτεινό, ευρύτερο και ελκυστικό.

Ημικυκλικά παράθυρα τοξωτά περάσματα δωματίων όμορφο εσωτερικό σε γκρι πολλά ανοιχτόχρωμα ξύλινα συρταριέρα

 Οι τοξωτές μορφές στο εσωτερικό έχουν μακρά παράδοση.

Ημικυκλικά παράθυρα, τοξωτά περάσματα δωματίων, τοξωτά στοιχεία έχουν μακρά παράδοση

  • Μια ματιά στην ιστορία του κτιρίου – τα ημικυκλικά και τοξωτά περάσματα ήταν πάντα γνωστά

Κάθε φορά που ρίχνουμε μια ματιά στην ιστορία της αρχιτεκτονικής, ανακαλύπτουμε ενδιαφέροντα σχέδια που είναι και πάλι δημοφιλή σήμερα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τα ημικυκλικά παράθυρα και τα τοξωτά περάσματα. Μπορούμε ακόμα να τα βρούμε πάνω και στα πρώτα κτίρια του πρωτόγονου ανθρώπου. Theyθελαν περισσότερο φως να πλημμυρίσει στα απλά δωμάτιά τους και εφηύραν τα τοξωτά ανοίγματα. Τοξωτά περάσματα συνέδεαν μεμονωμένα δωμάτια στο πλαίσιο ενός σπιτιού από πηλό ή πέτρα. Κατά τη διάρκεια των μακρών αιώνων της σύγχρονης ιστορίας μας, αυτά τα σχήματα ήταν αναπόσπαστο μέρος διαφορετικών στυλ κτιρίου. Για παράδειγμα, τα ημικυκλικά παράθυρα είναι εξαιρετικά σε μπαρόκ, ροκοκό και αρ νουβό και έχουν προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες αυτών των αρχιτεκτονικών στυλ. Με αυτό, έχουν επίσης αναπτυχθεί νέα σχήματα και σχέδια παραθύρων. Τώρα υπάρχουν στρογγυλά τοξωτά παράθυρα, ημικυκλικά παράθυρα, καμαροσκεπή παράθυρα, τμηματικά τοξωτά παράθυρα και πολλά άλλα μοντέλα που εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους.

 Κλασική κομψότητα και μοντέρνα γοητεία σε ένα.

Ημικυκλικά παράθυρα τοξωτά περάσματα δωματίων κομψό υπνοδωμάτιο άνετο κρεβάτι σκοτεινοί τοίχοι πολύ φως από τα τοξωτά παράθυρα πράσινα φυτά

Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: ημικυκλικά παράθυρα και άλλα τοξωτά μοντέλα μπορούν εύκολα να εγγραφούν σε οποιοδήποτε σχέδιο δωματίου. Στη συλλογή εικόνων μας μπορείτε να δείτε αυτά που φαίνονται καλά στο σαλόνι. αλλά και άφησε πολύ φως στην κουζίνα. Άλλοι διακοσμούν το μπάνιο ή κάνουν το γραφείο του σπιτιού σας να φαίνεται πιο φωτεινό. Εάν ένα τέτοιο παράθυρο προσφέρει υπέροχη πανοραμική θέα στο γύρω τοπίο, μπορείτε να θεωρήσετε τον εαυτό σας τυχερό!

 Αυτή η υπέροχη θέα από το ημικυκλικό παράθυρο είναι πραγματικά μοναδική!

Ημικυκλικά παράθυρα τοξωτά περάσματα δωματίων όμορφη εσωτερική υπέροχη θέα σε ένα νησί

 Τα τοξωτά σχήματα του φαρδύ παραθύρου και του περάσματος είναι τα ίδια.

Ημικυκλικά παράθυρα, τοξωτά περάσματα δωματίων, σαλόνι, στρογγυλεμένα σχήματα ταιριάζουν

Τα θολωτά περάσματα των δωματίων έχουν επίσης αξιολογηθεί κατά τις διάφορες περιόδους κατασκευής. Αψιδωτά περάσματα έχουν αναπτυχθεί από τις τοξωτές σήραγγες. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους μετράει πάντα – επιτρέπουν τη μετάβαση χωρίς όρια από δωμάτιο σε δωμάτιο και προσφέρουν στους κατοίκους καλή θέα. Η πρόσβαση είναι εύκολη, η θέα ευρεία, ο εσωτερικός χώρος φαίνεται απεριόριστος. Επιπλέον, η ατμόσφαιρα είναι φωτεινή, συνεχώς πλημμυρισμένη με φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όλα αυτά δημιουργούν μια πολύ φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα διαβίωσης. Αυτό αναμφίβολα αυξάνει την ποιότητα ζωής, αλλά εξασφαλίζει επίσης έναν πολύ ξεχωριστό σχεδιασμό δωματίου.

 Οι κουρτίνες σε αυτό το παράθυρο μοιάζουν περισσότερο με κοσμήματα.

Ημικυκλικά παράθυρα, τοξωτά περάσματα δωματίων, κουρτίνες ως διακοσμητικά

 Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να το τραβήξετε έξω και να σκουρύνετε το τοξωτό παράθυρο.

Ημικυκλικά παράθυρα, τοξωτές πόρτες, κουρτίνες με σχέδια στο παράθυρο

  • Σύγχρονα ημικυκλικά παράθυρα και τα άλλα πλεονεκτήματά τους

Εκτός από τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα των τοξωτών παραθύρων, θα θέλαμε να αναφέρουμε και άλλα που σχετίζονται κυρίως με τον μοντέρνο σχεδιασμό τους. Σήμερα, ο πρώτης τάξεως και μοναδικός σχεδιασμός τους συνδυάζεται με λειτουργικότητα και ενεργειακή απόδοση. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, εξοικονομείτε έξοδα θέρμανσης το χειμώνα και μπορείτε να διατηρήσετε χαμηλή την κατανάλωση ενέργειας του συστήματος κλιματισμού το καλοκαίρι. Τα σύγχρονα ημικυκλικά παράθυρα είναι κατασκευασμένα από σωληνοειδή υλικά πρώτης κατηγορίας με προφίλ 5 θαλάμων. Για το λόγο αυτό, μπορείτε σίγουρα να μειώσετε το κόστος θέρμανσης με τέτοια παράθυρα. Αφενός, είναι λίγο δύσκολο να εγκατασταθούν, αλλά από την άλλη, είναι εύχρηστα. Οι λαβές των παραθύρων είναι κομψές και διατίθενται σε διαφορετικά χρώματα, ώστε να μπορείτε πάντα να βρείτε κάτι που να ταιριάζει με το εσωτερικό σας.

Διαφορετικές επιλογές ατομικού σχεδιασμού είναι διαθέσιμες σε εσάς.

Ημικυκλικά παράθυρα τοξωτά περάσματα δωματίων ποικίλες επιλογές ατομικού σχεδιασμού ρολά περσίδες περσίδες πλισέ περσίδες

 Τα τοξωτά περάσματα των δωματίων συμβάλλουν πολύ στην ιδέα του ανοιχτού χώρου.

Ημικυκλικά παράθυρα με τοξωτά περάσματα δωματίων ανοίγουν χώρο με πολλά ξύλινα πράσινα φυτά

Για να προστατεύσετε καλύτερα το απόρρητό σας, θα μπορούσατε να έχετε επικαλυμμένα τα τζάμια των παραθύρων. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν είναι πάντα κατάλληλη καθώς αποκλείει εν μέρει την προβολή. Υπάρχουν επίσης σύγχρονες περσίδες, περσίδες και περσίδες που σκουραίνουν επίσης το εσωτερικό. Για παράδειγμα, εδώ μπορείτε να πάρετε περισσότερες ιδέες για να σκοτεινιάσετε το υπνοδωμάτιό σας. Αλλά αν προτιμάτε τις κουρτίνες, τότε δεν μπορείτε να τις κρεμάσετε στην κορυφή της καμπύλης, αλλά κάπου στη μέση. Μπορείτε να τα τραβήξετε μόνο όταν χρειάζεται, να σκοτεινιάσετε το δωμάτιο και να νιώσετε ανενόχλητοι μέσα.

 Μπροστά από το φαρδύ τοξωτό παράθυρο, έχει ενσωματωθεί ένας ταπετσαρισμένος πάγκος, όπου αρέσει να παίζουν τα παιδιά.

Ημικυκλικά παράθυρα τοξωτά περάσματα δωματίων ταπετσαρισμένα παγκάκια παίζουν τα παιδιά

Ένα κομψό πέρασμα μεταξύ της τραπεζαρίας και της κουζίνας είναι περισσότερο απαραίτητο παρά σπάνιο στο εσωτερικό σχέδιο αυτές τις μέρες.

Ημικυκλικά παράθυρα τοξωτά περάσματα δωματίων κομψό πέρασμα μεταξύ τραπεζαρίας και κουζίνας

  • Τα τοξωτά περάσματα των δωματίων εξασφαλίζουν περισσότερη ατομικότητα και γοητεία στο σπίτι σας

Στους σύγχρονους αρχιτέκτονες αρέσει να συνδυάζουν ημικυκλικά παράθυρα με τοξωτά περάσματα δωματίων. Αυτό δημιουργεί μια ενιαία σχεδίαση που συνδυάζει κλασικά και μοντέρνα στοιχεία. Ένα τοξωτό πέρασμα μπορεί να είναι ανοιχτό ή να έχει γαλλική διπλή πόρτα. Αυτό έχει κυρίως διακοσμητική λειτουργία. Ωστόσο, θέλουμε να τονίσουμε ότι η πρώτη παραλλαγή είναι πιο δημοφιλής επειδή κάνει το κατώφλι μεταξύ δύο δωματίων να εξαφανίζεται. Τέτοιες καμάρες ταιριάζουν πραγματικά σε κάθε ατμόσφαιρα, για παράδειγμα μεταξύ του σαλονιού και της τραπεζαρίας ή ένα τοξωτό πέρασμα μπορεί να ενσωματωθεί στην τραπεζαρία. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν χρειάζεστε μια πόρτα ανάμεσα σε ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο και ένα πολυτελές μπάνιο, αρκεί μόνο ένα στρογγυλό πέρασμα. Αυτό όχι μόνο δίνει στο εσωτερικό εκλεπτυσμένη κομψότητα και λίγο vintage αίσθηση, αλλά εμπλουτίζει ολόκληρο το δωμάτιο. Με άλλα λόγια, έτσι δημιουργούνται υπέροχα σχέδια που βρίσκουν πολυάριθμους θαυμαστές σήμερα.

Οι κλασικές καμάρες και οι στύλοι διευκολύνουν τη μετάβαση μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Ημικυκλικά παράθυρα τοξωτά περάσματα δωματίων κλασικές καμάρες πυλώνες μεταβαίνουν μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού

Εάν αυτή τη στιγμή χτίζετε ή ανακαινίζετε το σπίτι σας, μπορείτε να τολμήσετε να επιλέξετε ημικυκλικά παράθυρα και τοξωτά περάσματα δωματίων. Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε εκ των προτέρων ότι δεν θα μετανιώσετε ποτέ για μια τέτοια απόφαση.

Αν θέλετε μια φωτεινή και πολύ ελκυστική κουζίνα ….

Ημικυκλικά παράθυρα τοξωτά περάσματα δωματίων ένα φωτεινό και πολύ ελκυστικό νεροχύτη κουζίνας φυτά θερμοκήπιο

Ημικυκλικά παράθυρα, τοξωτά περάσματα δωματίων, φωτεινή, πολύ ελκυστική κουζίνα, ολόλευκη, φυτά θερμοκηπίου ως έμφαση

 Ένα ημικυκλικό παράθυρο είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε στυλ ζωής.

Ημικυκλικά παράθυρα τοξωτά περάσματα δωματίων όμορφο σαλόνι με ρετρό γοητεία

Τα τοξωτά παράθυρα είναι μια άψογη δημιουργία αρχιτεκτονικής.

Ημικυκλικά παράθυρα τοξωτά περάσματα δωματίων τρία παράθυρα πολλά φυσικό φως κομψό σαλόνι

 Ένα τοξωτό πέρασμα επιτρέπει την εξαφάνιση των ορίων μεταξύ μεμονωμένων δωματίων.

Τοξωτά περάσματα δωματίων με ημικυκλικά παράθυρα εξαφανίζουν τα όρια μεταξύ των δωματίων

 Το εσωτερικό είναι εξολοκλήρου λευκό με ρετρό στοιχεία και το όριο μεταξύ υπνοδωματίου και μπάνιου δεν είναι αισθητό.

Ημικυκλικά παράθυρα τοξωτά περάσματα δωματίων εσωτερικά όλα σε λευκό υπνοδωμάτιο μπάνιο γαλλική πόρτα ρετρό στοιχεία

 Μια γαλλική διπλή πόρτα χωρίζει την τραπεζαρία από την κουζίνα.

Ημικυκλικά παράθυρα που οριοθετούν τοξωτές πόρτες Γαλλική πόρτα τραπεζαρία κουζίνα

Σε αυτό το διαμέρισμα σε στυλ ρετρό, επιλέχθηκε μόνο ένα τοξωτό πέρασμα χωρίς πόρτα.

Ημικυκλικά παράθυρα τοξωτά περάσματα δωματίων χωρίς διαμέρισμα πόρτας σε στυλ ρετρό

 Δεν χρειάζεται να διαταράσσεται το απόρρητό σας όταν κάνετε μπάνιο.

Ημικυκλικά παράθυρα τοξωτά περάσματα δωματίου μπάνιο με ρολό που προστατεύει την ιδιωτικότητα

 Ωστόσο, πολύ φως και καλή προοπτική χαρακτηρίζουν αυτήν την σχεδιαστική ιδέα.

Ημικυκλικά παράθυρα αψιδωτά περάσματα δωματίων τούβλα τόξα πολλά φώτα καλή θέα σύγχρονη σχεδίαση έννοια

 Αψιδωτό πέρασμα με πόρτα ή όχι; Εσύ αποφασίζεις!

Ημικυκλικά παράθυρα τοξωτά περάσματα δωματίων διάδρομος χωρίς πόρτες ελκυστική σχεδιαστική ιδέα

Ημικυκλικά παράθυρα τοξωτά περάσματα δωματίων Γαλλική πόρτα όμορφο σαλόνι

Ημικυκλικό παράθυρο, τοξωτά περάσματα δωματίων, μακρύ διάδρομο χωρίς οριοθέτηση, πολύ φως, καλή θέα