Η σύγχρονη τραπεζαρία μας προσφέρει πολλές δυνατότητες για να δημιουργήσουμε έναν πρωτότυπο χώρο. Από υπερβολικά έπιπλα έως εντυπωσιακά σχέδια τοίχων και ασυνήθιστες οροφές: Μπορείτε να νιώσετε ελεύθεροι να δώσετε στον εσωτερικό σχεδιασμό μια ξεχωριστή πινελιά. Τα σύγχρονα φωτιστικά παρέχουν μια τέτοια ευκαιρία. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι είδους πληθωρικές σχεδιαστικές λύσεις έθεσαν στο προσκήνιο τη μοντέρνα τραπεζαρία! Ας δούμε μερικά από αυτά μαζί στα παρακάτω παραδείγματα?

Μοντέρνα φωτιστικά σε παστέλ χρώματα φέρνουν μια νέα πινελιά στην τραπεζαρία

φωτιστικά τραπεζιού φρέσκα παστέλ χρώματα

Τα επιτραπέζια φωτιστικά διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην εσωτερική διακόσμηση

Όταν σχεδιάζετε την τραπεζαρία, πρέπει να λάβετε υπόψη τον φωτισμό ταυτόχρονα με την επιλογή επίπλων και διακοσμήσεων. Οι συνθήκες δωματίου και το ύφος της επίπλωσης θα πρέπει στη συνέχεια να εξεταστούν προσεκτικά. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ωραία αίσθηση διαβίωσης σε ένα δωμάτιο μόνο εάν καθορίσετε τον σωστό αριθμό, τον τύπο και τη θέση των πηγών φωτός.

Αυτά πρέπει να είναι τουλάχιστον τρία, συμπεριλαμβανομένης της τραπεζαρίας. Συνεπώς, ο φωτισμός του τραπεζιού θα πρέπει να συμπληρώνεται με κατάλληλο φωτισμό στο παρασκήνιο και επιτραπέζια φωτιστικά. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο φωτιστικό τραπεζιού. Ο βέλτιστος φωτισμός πάνω από το τραπέζι φαγητού στη σύγχρονη τραπεζαρία είναι η τάξη της ημέρας!

Ορίστε διακοσμητικά στοιχεία με τα φώτα στο δωμάτιο

λάμπες τραπεζιού αρκετές λάμπες με διαφορετικά ύψη

Τα επιτραπέζια φωτιστικά έχουν επίσης διακοσμητική λειτουργία, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο! Γιατί, όταν κοιτάζετε μια λάμπα σχεδιαστών, η σκέψη παραμένει απασχολημένη για πολύ καιρό … Και παρόλο που οι περισσότεροι κρεμαστοί λαμπτήρες είναι κρεμασμένοι πάνω από το τραπέζι, δεν είναι πάντα η βέλτιστη λύση για την τραπεζαρία. Μια κεκλιμένη στέγη ή ένα παράθυρο σε κοντινή απόσταση κάνουν άλλες ιδέες φωτισμού απαραίτητες. Στη συνέχεια, τα τοξωτά ή τα φώτα τοίχου παρέχουν μια θεραπεία.

Τι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το άναμμα της τραπεζαρίας?

Πώς επηρεάζουν τα χρώματα τη διάθεσή μας, το ίδιο κάνει και το φως, ή το ανοιχτόχρωμο χρώμα και η θερμοκρασία του φωτός. Κατά κανόνα, το ανοιχτό χρώμα κυμαίνεται μεταξύ 2.700 Kelvin έως περίπου 8.000 Kelvin. Για την τραπεζαρία, το φως με θερμοκρασία 2.700 έως 3.000 Kelvin είναι ιδανικό γιατί αυτό το ανοιχτόχρωμο χρώμα δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα. Γνωρίζατε ότι οι υποδοχείς γεύσης μας είναι επίσης ευαίσθητοι στο φως; Ναι, σωστά! Εδώ χρησιμοποιούνται μερικοί ακόμη όροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη: φωτεινότητα και απόδοση χρωμάτων. Δώστε λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή στο χρώμα του φωτός!

Το κομψό αμπαζούρ κάνει μια ωραία εντύπωση στη μοντέρνα τραπεζαρία

οι λαμπτήρες τραπεζιού κρεμούν πολλαπλά κρεμαστά φώτα

Μπορείτε να ελέγξετε τη φωτεινότητα στο τραπέζι φαγητού. Υπάρχουν επίσης παραλλαγές με δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας που μπορούν να αλλάξουν εντελώς την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Αλλά τι δεν πρέπει να αγνοηθεί όταν πρόκειται για φωτισμό τραπεζιού τραπεζιού?

Ο σχεδιασμός

Το σχήμα του τραπεζιού παίζει ρόλο στην πρώτη θέση όταν επιλέγετε ένα κατάλληλο φωτιστικό. Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτικό να κρεμάσετε ένα στρογγυλό φωτιστικό πάνω από ένα στρογγυλό τραπέζι φαγητού. Και τα δύο πρέπει απλώς να αλληλοσυμπληρώνονται! Λάβετε υπόψη ότι όσο μεγαλύτερη είναι η τραπεζαρία, τόσο περισσότερο θα πρέπει οι λάμπες να είναι πάνω από αυτήν!

Φωτίστε το τραπέζι φαγητού με στυλ

τραπεζάκια τραπεζιού στρογγυλά και κομψά

Η διάταξη των πηγών φωτός πρέπει επίσης να αντιστοιχεί στο σχήμα και το μέγεθος του τραπεζιού. Με ένα στρογγυλό τραπέζι αυτά είναι κεντραρισμένα, πάνω από ένα ορθογώνιο τραπέζι κρέμονται κατά μήκος.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό των λαμπτήρων, έχετε πραγματικά μια τεράστια ποικιλία υλικών, σχημάτων και χρωμάτων. Φώτα εργαστηρίου, αμπαζούρ από μπαστούνι, εύκαμπτα συστήματα φωτισμού, λαμπτήρες διατεταγμένοι σε ομάδες … Είναι στο χέρι σας να επιλέξετε τα σωστά φώτα για το τραπέζι φαγητού!

Ρυθμιζόμενο ύψος

Πόσο ψηλά πρέπει να κρέμεται το φωτιστικό τραπεζιού; 60 εκατοστά πάνω από την επιφάνεια του τραπεζιού είναι το βέλτιστο ύψος για το φωτιστικό τραπεζιού. Έτσι, η λάμπα φωτίζει καλά το τραπέζι και ταυτόχρονα κάνει τη διαμονή στο δωμάτιο ευχάριστη. Αισθάνεστε πολύ άβολα όταν πρέπει να πιέσετε τη λάμπα ή να μπορείτε να δείτε τη λάμπα από κάτω. Συνιστάται μια ρυθμιζόμενη λάμπα όταν η τραπεζαρία χρησιμοποιείται για διαφορετικούς σκοπούς.

Οι σύγχρονοι λαμπτήρες τραπεζιού πρέπει να είναι λειτουργικοί

λαμπτήρες τραπεζαρίας μοντέρνα εμφάνιση από σκυρόδεμα

Σημειώστε ένα ακόμη πράγμα: αν το τραπέζι είναι γυαλί ή, για παράδειγμα, έχει γυαλιστερή κορυφή, καλό θα ήταν να επιλέξετε μια λάμπα με ανακλαστήρα. Η ανεμπόδιστη θέα του λαμπτήρα θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα άβολη σε τραπέζια με επιφάνειες καθρέφτη.

Το αμπαζούρ

Είναι επίσης σημαντικό αν το αμπαζούρ είναι ημιδιαφανές ή όχι. Εξαρτάται από την πρόθεσή σας εάν το αμπαζούρ πρέπει να είναι από μέταλλο, ξύλο, χαρτί ή πλαστικό. Θέλετε να δημιουργήσετε ένα κατευθυντικό ή διάχυτο φως πάνω από την τραπεζαρία; Αυτό φυσικά σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε διαφορετικά εσωτερικά κλίματα.

Καθηλώστε το μάτι με το συγκεκριμένο βλέμμα

λαμπτήρες τραπεζιού τσιμεντένιο βλέμμα δίνει στο δωμάτιο μια βιομηχανική εμφάνιση

Επομένως, δεν είναι ιδιαίτερα απροβλημάτιστο να επιλέξετε κατάλληλες λάμπες τραπεζιού! … Πρέπει να λάβετε υπόψη σας τόσα πολλά κριτήρια! Πάρτε λοιπόν τον χρόνο σας και βρείτε την καλύτερη λύση για την τραπεζαρία σας ώστε να την αναδείξετε τοποθετώντας σύγχρονες λάμπες! Απλώς φέρτε την τραπεζαρία στο προσκήνιο!

Το ελκυστικό αμπαζούρ εξασφαλίζει μια αξέχαστη εμφάνιση!

λάμπες τραπεζιού ασυνήθιστες ιδέες για την τραπεζαρία

Φωτισμός και διακόσμηση ταυτόχρονα!

λάμπες τραπεζιού ασυνήθιστο σχέδιο για μια κομψή ατμόσφαιρα

Αρωματίστε τη στρογγυλή τραπεζαρία με τα αντίστοιχα φώτα

λαμπτήρες τραπεζιού ασυνήθιστη λύση για το στρογγυλό τραπέζι φαγητού

Οι κρεμαστές λάμπες ως πραγματικά τραβήγματα ματιών!

λαμπτήρες τραπεζιού χρωματιστά κρεμαστά φώτα δημιουργούν μια διάθεση στην τραπεζαρία

Συμπληρώστε κομψά την τραπεζαρία με τα σωστά φώτα

ιδέες διαβίωσης τραπεζάκια τραπεζαρίας τραπεζαρίας επιλέξτε τον σωστό τρόπο

Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό βλέμμα στο δωμάτιο!

ιδέες διαβίωσης τραπεζαρία ασυνήθιστη λύση για το φωτισμό

λάμπες τραπεζαρία σε παστέλ χρώματα και λευκό τραπέζι φαγητού

λάμπες τραπεζαρία μοντέρνα λύση για φωτισμό

λαμπτήρες τραπεζαρία κρεμαστό φώτα ομαδοποιημένα

επίπλωση ιδεών για ελκυστικούς πολυελαίους στη σύγχρονη τραπεζαρία

οι ιδέες επίπλωσης φωτίζουν την τραπεζαρία

ιδέες διαβίωσης τραπεζαρία μεγάλα αμπαζούρ σε μαύρο χρώμα

επίπλωση ιδεών τραπεζαρία σε εκλεκτικό στιλ

επίπλωση ιδεών για την τραπεζαρία όμορφα κρεμαστά φώτα

επίπλωση ιδεών κρεμαστά φωτιστικά με διαφορετικά ύψη

ιδέες επίπλωσης κομψοί πολυέλαιοι συμπληρώνουν τις καρέκλες

ιδέες διαβίωσης τραπεζαρία για φωτισμό

ιδέες διαβίωσης οι λάμπες τραπεζαρίας επιλέγουν για το τραπέζι φαγητού

ζωντανές ιδέες τραπεζαρία μοντέρνες ιδέες για φωτισμό

λαμπτήρες τραπεζιού κομψή λύση για φωτισμό της τραπεζαρίας

φωτιστικά τραπεζιού κομψό σχέδιο σε μαύρο χρώμα

λαμπτήρες τραπεζιού όμορφο κρεμαστό φωτιστικό από την οροφή με καφετί

φωτιστικά τραπεζιού όμορφες υφές και ουδέτερα χρώματα

φωτιστικά τραπεζιού μοντέρνο αμπαζούρ

λαμπτήρες τραπεζιού γεωμετρικές φιγούρες ζωντανεύουν το δωμάτιο

λάμπες τραπεζιού σε ομάδες για καλύτερο φωτισμό

λάμπες τραπεζαρία άνετη τραπεζαρία με ένα μικρό στρογγυλό τραπέζι