Ζεστή ατμόσφαιρα μέσω του σωστού φωτισμού του σαλονιού

Το κλίμα του δωματίου δεν καθορίζεται αποκλειστικά, αλλά σε καθοριστικό βαθμό, από τον αντίστοιχο φωτισμό. Το κρύο, λευκό φως, για παράδειγμα, όπως βρίσκεται σε πολλά γραφεία ανοιχτού χώρου, δεν σας προσκαλεί να μείνετε στο σαλόνι στο σπίτι. Μια καλά μελετημένη ιδέα φωτισμού που προσαρμόζεται ξεχωριστά στο δωμάτιο βγάζει το καλύτερο από το εν λόγω δωμάτιο. Υπάρχουν αμέτρητες διαφορετικές δυνατότητες.

Διαφορετικές έννοιες φωτισμού

Με μια συνεκτική αντίληψη φωτισμού, κάθε σαλόνι αποκτά ατμόσφαιρα και μπορεί επίσης να διασφαλίσει ότι η ατμόσφαιρα μπορεί να αλλάξει γρήγορα χρησιμοποιώντας διάφορους λαμπτήρες διαφορετικής θέσης. Για να γευματίσετε με τα παιδιά στο σαλόνι, υπάρχει ένα διαφορετικό φως από ένα άνετο βράδυ ανάγνωσης στον καναπέ. Στην ιδανική περίπτωση, έχετε τουλάχιστον δύο ιδέες φωτισμού για κάθε δωμάτιο που σας επιτρέπουν να αντιδράτε με ευελιξία στην περίσταση. Δεν χρειάζεται να κάνετε πολύπλοκους υπολογισμούς ή άλλα παρόμοια, ακόμη και με μικρές πινελιές όπως φωτιστικό δαπέδου, προβολέα ή ρυθμιστή φωτισμού, κάθε δωμάτιο μπορεί να περιβληθεί σε μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα. Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε?

Ζεστή ατμόσφαιρα μέσω του σωστού φωτισμού του σαλονιού

Οικολογικές όψεις

Όταν πρόκειται για την επιλογή του σωστού φωτισμού του χώρου διαβίωσης, οι οικολογικές πτυχές πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη. Θα ήταν πιο φιλικό προς το περιβάλλον εάν το δωμάτιο ταιριάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το φως της ημέρας και εάν δεν υπάρχει πρόσθετος φωτισμός. Αλλά δεν χρειάζεται να ξαναβρεθείτε στο φως των κεριών όταν πρόκειται για οικολογικά λογικό φωτισμό. Οι σύγχρονοι προβολείς LED, για παράδειγμα, προσφέρουν πολύ καλή απόδοση φωτός με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Εάν σκέφτεστε μια ιδέα φωτισμού, θα πρέπει σίγουρα να συμπεριλάβετε αυτούς τους προβολείς LED στο σύστημα. Ωστόσο, δεν είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε λεγόμενους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Αν και αυτά χαρακτηρίζονται επίσης από χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, περιέχουν τοξικές ουσίες και ως εκ τούτου δεν πρέπει να θεωρούνται ιδιαίτερα οικολογικά

Χώροι προβολείς LED

Οι προβολείς με εσοχή LED είναι επίσης κατάλληλοι για αποτελεσματικό φωτισμό διαδρόμων ή διαδρόμων. Δεδομένου ότι είναι πολύ ενεργειακά αποδοτικοί και έχουν επίσης μεγάλη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με άλλα φώτα, οι λαμπτήρες LED είναι μια λογική επιλογή όταν πρόκειται για αποτελεσματικό φωτισμό. Αυτά τα φώτα χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και χαμηλό κόστος. Ενώ τα φώτα LED ήταν κρύα και άβολα μέχρι πριν από μερικά χρόνια, σήμερα είναι διαθέσιμα σε αμέτρητα ανοιχτά χρώματα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.led-einbaustrahler.net/

Περισσότερο από απλό φως

Εκτός από την πραγματική λειτουργία της μεταφοράς φωτός στο σκοτάδι, οι λαμπτήρες μπορούν επίσης να παρέχουν στοιχεία σχεδίασης. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα όταν πρόκειται για το σχεδιασμό του φωτισμού. Δεν είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχουν περίπλοκες παράμετροι, Αριθμοί Watt ή φάσματα φωτός να γνωρίζουμε για να αποφασίσουμε αν ένα φως γίνεται αντιληπτό ως ευχάριστο ή δυσάρεστο. Μπορεί να αξίζει τον κόπο να πειραματιστείτε λίγο με διαφορετικά φώτα και λάμπες μέχρι να βρείτε μια τελική ιδέα φωτισμού. Όσοι νιώθουν άνετα στους τέσσερις τοίχους τους είναι πιο ισορροπημένοι και χαλαροί στην καθημερινή ζωή. Το σωστό φως μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τον παράγοντα της αίσθησης.