Δεν είναι μυστικό ότι τα ξύλινα έπιπλα και οι ξύλινοι λαμπτήρες παρέχουν άνεση και ζεστασιά. Το υλικό ξύλο αντιπροσωπεύει τον αισθησιασμό και δημιουργεί μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άλλα υλικά όπως το σκυρόδεμα κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται κρύο και λιτό. Αλλά αντίθετα. Το σκυρόδεμα μπορεί επίσης να φαίνεται σπιτικό, ευχάριστο και μοντέρνο. Για να το αποδείξετε, συγκεντρώσαμε 12 παραδείγματα για εσάς. Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω τσιμεντένια φωτιστικά και αφήστε τα να σας πείσουν …

Κρεμαστό φωτιστικό από σκυρόδεμα: Οι λαμπτήρες από σκυρόδεμα μπορούν να φαίνονται τόσο σικ

Stefan Gant λαμπτήρας από μπετό κρεμαστό λαμπτήρα από σκυρόδεμα

Οι σχεδιαστές δημιουργούν μοναδικά φώτα από σκυρόδεμα

Γεωμετρικό γραφείο από μπετόν φωτιστικό κρεμαστό ελαφρύ σκυρόδεμα

Τα τσιμεντένια φώτα θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικά αξεσουάρ σπιτιού που εκπληρώνουν έναν πρακτικό στόχο και ταυτόχρονα εξασφαλίζουν περισσότερη άνεση στο δωμάτιο. Με την πέτρινη υφή τους και το όμορφο γκρι χρώμα, τα φωτιστικά από μπετόν έχουν σίγουρα έντονη παρουσία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι το μενταγιόν Concrete Ball του Γερμανού σχεδιαστή Γκονζάλες Γκαρίντο.

Σκυρόδεμα – μια κρεμαστή λάμπα από Gonzales Garrido

Κρεμαστό σκυρόδεμα από σκυρόδεμα ελαφρύ σκυρόδεμα

Σε συνδυασμό με άλλα υλικά, το σκυρόδεμα φαίνεται ιδιαίτερα ευέλικτο και κομψό ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, το σκυρόδεμα και το ξύλο σχηματίζουν ένα όμορφο δίδυμο και αλληλοσυμπληρώνονται με υπέροχο τρόπο. Γιατί αυτό έχει Atelier Mazine στο σχεδιασμό των λαμπτήρων Twig I, II και III.

Λαμπτήρες από ξύλο και σκυρόδεμα

Λάμπα από σκυρόδεμα κλαδί Επιτραπέζιο φωτιστικό από μπετόν και ξύλο

The Concrete Conic and Concrete Big lights by Renate Vos συνδυάστε το βιομηχανικό υλικό σκυρόδεμα με καουτσούκ σιλικόνης. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρεμαστό φως με μερικώς ημιδιαφανές αμπαζούρ. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ωραίο, ειδικά όταν σκεφτείτε πώς το φως θερμαίνει τη δροσερή σκιά από σκυρόδεμα.

Συνδυάστε σκυρόδεμα με καουτσούκ σιλικόνης

Κρεμαστό φωτιστικό από σκυρόδεμα και καουτσούκ σιλικόνης

Η λάμπα Slash κατασκευάστηκε από το ρουμανικό στούντιο  Dragos Motica σχεδίασε και οφείλει τη δροσερή βιομηχανική του εμφάνιση στον τραχύ συνδυασμό σκυροδέματος και σύρματος οπλισμού. Και τα δύο υλικά συγχωνεύθηκαν για να δημιουργήσουν μια κυλινδρική οθόνη. Ωστόσο, η μεταλλική μάσκα είναι μερικώς ορατή και το φως ρέει έξω δημιουργώντας μοναδικά εφέ.

Δημιουργικές και παιχνιδιάρικες ιδέες σχεδιαστών από σκυρόδεμα

Κρεμαστό ελαστικό σκυρόδεμα Dragos Moticas Slash Lamp

Τα φωτιστικά φτιαγμένα αποκλειστικά από σκυρόδεμα, τα οποία δεν δημιουργούν αντίθεση με κανένα άλλο υλικό, είναι πολύ δημοφιλή, ωστόσο. Αυτό το χαριτωμένο πράγμα που λέγεται Light O είναι το τέλειο κομμάτι προφοράς για ένα γραφείο ή κομοδίνο. Έχει σκιά από σκυρόδεμα σε σχήμα καμπάνας που κάθεται σε βάση κόντρα πλακέ. Η ομπρέλα μπορεί να τοποθετηθεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους και κάθε παραλλαγή φαίνεται παιχνιδιάρικη και διασκεδαστική. Το κόκκινο καλώδιο τροφοδοσίας δίνει στη λάμπα μια πινελιά χρώματος και υπογραμμίζει τον χαρούμενο χαρακτήρα της λάμπας.

Αυτή η κρεμαστή λάμπα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως επιτραπέζια λάμπα

Κρεμαστό φωτιστικό Beton Light O σχεδιαστική λάμπα

Πόσο δροσερός είναι αυτός ο λαμπτήρας; Δεν έχει διακόπτη ή οθόνη, δεν έχει καν καλώδιο τροφοδοσίας. Ονομάζεται “Brick Lamp” και κατασκευάστηκε από HCWDstudio σχεδιασμένο. Για να ανάψετε τη λάμπα, απλώς σηκώστε την. Απλώστε τα σε μια επιφάνεια για να τα σβήσετε. Μπορείτε να τα βρείτε σε τρεις εκδόσεις: ξύλο, σκυρόδεμα και αλουμίνιο.

Λάμπα από τούβλα

Κρεμαστό φωτιστικό Σκυρόδεμα Φωτιστικό από τούβλο σχεδιαστής Κρεμαστό φωτιστικό Σκυρόδεμα Λαμπτήρες σχεδιαστών από τούβλα

Η λάμπα τοτέμ είναι επίσης αρκετά ασυνήθιστη. Το από Alexandre Dubreuil ο σχεδιασμένος λαμπτήρας αποτελείται από δύο στοιχεία. Το ένα είναι μια τσιμεντένια στήλη και το άλλο είναι ένας δίσκος που τοποθετείται στην κορυφή και χρησιμεύει ως οθόνη. Αυτό μετατρέπει τη λάμπα σε ένα μοντέρνο γλυπτό. Είναι δυνατό να συνδυάσετε και τα δύο στοιχεία με διαφορετικούς τρόπους ή ακόμα και να τα χρησιμοποιήσετε ξεχωριστά.

Λάμπα από σκυρόδεμα ή μοντέρνο γλυπτό?

Κρεμαστό ελαφρύ σκυρόδεμα Totem-Lamp

Studio ory αποφάσισε να ερευνήσει τις ιδιότητες του σκυροδέματος και να ανακαλύψει τι κάνει αυτό το υλικό μοναδικό όσον αφορά τη βαρύτητα, τη μάζα και την ισορροπία. Ως αποτέλεσμα, σχεδιάστηκαν οι παρακάτω ιδιότροποι λαμπτήρες.

Παιχνιδιάρικο σχέδιο λαμπτήρων

Γεωμετρική λάμπα από σκυρόδεμα Studio ory κρεμαστό λαμπτήρα από σκυρόδεμα

Τα παρακάτω φώτα κρεμαστών μοιάζουν σαν να ήταν κατασκευασμένα από χαρτί, αλλά στην πραγματικότητα είναι πεταμένα από σκυρόδεμα. Αυτές οι λάμπες και οι κρεμαστές λάμπες κατασκευάστηκαν από Miriam Aust και Sebastian Amelung και έχουν πτυχώσεις και πτυχώσεις που μοιάζουν με χαρτί που τους δίνουν μια πραγματικά αυθεντική εμφάνιση. Ωστόσο, είναι υπέροχα δώρα και αξεσουάρ σπιτιού.

Το σκυρόδεμα μπορεί επίσης να μιμηθεί χαρτί

γεωμετρικός λαμπτήρας σκυροδέματος Miriam Aust Sebastian Amelung

Τα φώτα διατίθενται σε δύο εκδόσεις, επιτραπέζιο φωτιστικό και κρεμαστό φωτιστικό Ελευθέρωση δημιουργία του Dror Kaspi για Ardoma Design και εμφάνιση ιδιαίτερα συναρπαστικό. Όπως υποδηλώνει το όνομά του στα αγγλικά “Split”, η λάμπα χωρίζεται στα δύο. Αυτό δημιουργεί μια αντίθεση μεταξύ σκυροδέματος και φωτός.

Ελαφρύ σκυρόδεμα χωρισμένο σε δύο

Σχεδιασμός σπιτιού από σκυρόδεμα δημιούργησε μια καινοτόμο συλλογή από φώτα από σκυρόδεμα. Η ιδέα πίσω από αυτά τα κρεμαστά και επιτραπέζια φωτιστικά είναι να εξερευνήσετε τα μοναδικά χαρακτηριστικά του σκυροδέματος. Αναμφίβολα φαίνονται κομψά και κομψά. Τα σχέδια είναι μοντέρνα-βιομηχανικά με απλές και καθαρές γραμμές και λείες γωνίες. Προσελκύουν μεγάλη προσοχή με τα φανταχτερά σχήματα και τα γυάλινα τμήματα τους.

Το ιδανικό κρεμαστό φωτιστικό μετατρέπεται σε ένα μοναδικό επιτραπέζιο φωτιστικό

Ιδανικοί σχεδιαστές λαμπτήρες σκυρόδεμα λαμπτήρας μενταγιόν από μπετόν

Το σκυρόδεμα μπορεί να είναι ελαφρύ, ακόμα κι αν φαίνεται ασυνήθιστο. Επιπλέον, μπορεί να φαίνεται πολύ ελαφρύ αν έχει διαμορφωθεί με συγκεκριμένο τρόπο. Ο σχεδιαστής Κρίστιαν Μοχάεντ το γνωρίζει αυτό πολύ καλά μετά το σχεδιασμό των λαμπτήρων των Άνδεων. Έχουν έναν ρέοντα και λεπτό σχεδιασμό και αυτό τους επιτρέπει να δημιουργούν ένα αίσθημα έλλειψης βαρύτητας που συνήθως δεν είναι χαρακτηριστικό αυτού του υλικού.

Το σκυρόδεμα μπορεί επίσης να συσχετιστεί με την ελαφρότητα

Κρεμαστό φωτιστικό από μπετόν σχεδιαστές λαμπτήρες από μπετόν

Έτσι το σκυρόδεμα είναι ένα συναρπαστικό υλικό που πολλοί σχεδιαστές χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν εμπνευσμένες δημιουργίες. Δεν χρειάζεται να είστε γνωστός σχεδιαστής για να φτιάξετε μόνοι σας μια τσιμεντένια λάμπα. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί και μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα φωτιστικό από μπετόν. Θα τα πούμε στο επόμενο άρθρο …

Τα επιτραπέζια φωτιστικά σχεδιαστών από σκυρόδεμα είναι μοντέρνα

Φωτιστικό από σκυρόδεμα Nomad φτιάξτε το δικό σας κρεμαστό λαμπτήρα από σκυρόδεμα

Σκυρόδεμα επιτραπέζιων λαμπτήρων σχεδιαστών λαμπτήρων σκυρόδεμα