φώτα σαλονιού κρεμαστά φώτα μεταλλικό πλαίσιο βέλτιστο φωτισμό

Βέλτιστο εσωτερικό φωτισμό

Ο φωτισμός των τεσσάρων τοίχων σας πρέπει να είναι καλά μελετημένος και ακόμη καλύτερα σχεδιασμένος. Είναι καλύτερο να το αντιμετωπίσετε πριν από την κατασκευή ή την ανακαίνιση και να σκεφτείτε τι είδους φωτισμό είναι κατάλληλο για εσάς. Η αγορά προσφέρει τώρα αμέτρητες δυνατότητες για να εξοπλίσετε το σπίτι σας με φως, αλλά δεν πρέπει να επιλέξετε λαμπτήρες και φώτα με βάση τον σχεδιασμό τους.

Τα φωτιστικά θα πρέπει επίσης να κάνουν τη δουλειά τους και ιδανικά να μην είναι γκουζέρες ισχύος.

Φώτα σαλονιού: από δημιουργικά φώτα οροφής έως πρακτικά επιτραπέζια φωτιστικά

σαλόνι φωτιστικά πρωτότυπα κρεμαστά φώτα μεταλλικό πλαίσιο χάλκινο χρώμα

Η φάση του σχεδιασμού

Πώς πάτε για το Επιλογή φωτισμού τόσο καλύτερα πριν; Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να διευκρινιστούν εκ των προτέρων:

  • Πώς φαντάζεστε τον φωτισμό του ίδιου του δωματίου; Ποιες λειτουργίες πρέπει να πληρούν οι λάμπες;?
  • Οι χώροι σε ένα σπίτι πρέπει να φωτίζονται διαφορετικά. Συχνά δεν αρκεί μόνο η εγκατάσταση ενός φωτεινού φωτιστικού οροφής. Ποιες επιπλέον επιλογές φωτισμού είναι δυνατές;?
  • Όλο το δωμάτιο πρέπει να πλημμυρίσει με φως ή μόνο μέρος του; Ορισμένοι χώροι του δωματίου χρειάζονται επιπλέον φωτισμό?
  • Πώς μπορεί να συνδυαστεί ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα; Τι εναλλακτικές υπάρχουν?

Όταν απαντηθούν αυτές οι ερωτήσεις, μπορείτε να αρχίσετε να ψάχνετε για την τέλεια λάμπα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γεμίσετε τα δωμάτια με φως.

φωτιστικά σαλονιού πρωτότυπο φωτιστικό δαπέδου χάλκινο μεταλλικό πλαίσιο

Ο τέλειος εξοπλισμός φωτισμού

Η επιλογή του εσωτερικού φωτισμού για τους τέσσερις τοίχους σας είναι ένα συναρπαστικό πράγμα. Δεν υπάρχουν όρια στις επιλογές σχεδιασμού. Στο Wohnlicht.de, στην ιστοσελίδα, υπάρχουν αμέτρητες ιδέες φωτισμού: από δημιουργικά φώτα οροφής έως πρακτικά επιτραπέζια φωτιστικά. Εκεί ο καθένας μπορεί να βρει τον κατάλληλο φωτισμό για τους τέσσερις τοίχους του. Μερικές συμβουλές για τον βέλτιστο σχεδιασμό των δωματίων σας με εσωτερικά φώτα:

  • Φωτιστικά οροφής: Είναι συνήθως η πρώτη σκέψη όταν πρόκειται για το φωτισμό ενός δωματίου. Γεμίζουν ένα δωμάτιο με φως και παρέχουν μια επισκόπηση.
  • Φωτιστικά τοίχου: Μπορούν είτε να χρησιμεύσουν ως πρόσθετη πηγή φωτός (π.χ. στην περιοχή εισόδου) είτε απλά να φωτίσουν μια συγκεκριμένη ζώνη για να δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα (στον χώρο ύπνου).
  • Προβολείς και σημεία: Αυτοί οι μικροί βοηθοί μπορούν να εξοπλίσουν μια επιλεγμένη περιοχή με επιπλέον φως. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στοχευμένα και να φωτίσουν ένα συγκεκριμένο σημείο στο δωμάτιο.
  • Επιτραπέζια φωτιστικά: Άνετες ώρες ανάγνωσης στον καναπέ ή χαλαρωτικό πλέξιμο στην πολυθρόνα – τα επιτραπέζια φωτιστικά είναι η ιδανική επιλογή. Δεν παρέχουν μόνο πρόσθετο φως, αλλά δημιουργούν επίσης μια ζεστή ατμόσφαιρα σε ένα φωτισμένο δωμάτιο. Δεδομένου ότι είναι πολύ μικρά και πρακτικά, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε άλλη τοποθεσία ανά πάσα στιγμή.
  • Δημιουργικά φώτα: Αυτές οι λάμπες έχουν σχεδιαστεί με έναν ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο, αλλά δεν χρησιμοποιούνται μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς. Παρέχουν επίσης φως και δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο. Δίνουν σε ένα δωμάτιο κάτι το ιδιαίτερο και σε κάθε περίπτωση εξασφαλίζουν ενθουσιώδη εμφάνιση από τους επισκέπτες.
  • εικόνακαι φώτα καθρέφτη: Οι καθρέφτες και τα έργα τέχνης έχουν γίνει απαραίτητα ως διακοσμητικά σε ένα δωμάτιο. Είναι ντροπή αν χάνονται εντελώς σε ένα δωμάτιο και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τον σκοπό τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθούν τα φώτα εικόνας και καθρέφτη, τα οποία φωτίζουν το αντικείμενο με κατάλληλο φως και το αφήνουν να έρθει πραγματικά στο δικό του.

φωτιστικά σαλονιού πρωτότυπο φωτιστικό κομοδίνου μεταλλικό χρώμα χαλκού

φωτιστικά σαλονιού πρωτότυπο επιτραπέζιο φωτιστικό αμπαζούρ κόκκινο

σαλόνι φωτιστικά αρχικά κρεμαστά φώτα μεταλλικό σκελετό

Τι άλλο να λάβετε υπόψη?

Ο φωτισμός του σπιτιού σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είναι μια δύσκολη δουλειά, αλλά όχι ακατόρθωτη. Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι, μπορείτε να μεταβείτε στο Διαδίκτυο Συμβουλές φωτισμού των δικών σας δωματίων. Ωστόσο, τα εσωτερικά φώτα όχι μόνο πρέπει να εκπληρώνουν τη λειτουργία του φωτισμού σε ένα δωμάτιο, αλλά πρέπει επίσης να παρέχουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και μια αίσθηση ευεξίας. Μικρότερα διακοσμητικά φώτα και δημιουργικοί λαμπτήρες ολοκληρώνουν το σχεδιασμό του δωματίου και προσδίδουν επιπλέον εφέ στο παιχνίδι. Όλος ο εξοπλισμός του δωματίου έρχεται από μόνος του όταν είναι σωστά φωτισμένος. Επομένως, θα πρέπει να επενδύσετε λίγο περισσότερο χρόνο στο σχεδιασμό του εσωτερικού φωτισμού. Αυτό σίγουρα θα αποδώσει.

σαλόνι φώτα τραπεζαρία κρεμαστό φώτα βιώσιμη απλή σχεδίαση