Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, 3,15 εκατομμύρια ατυχήματα με αποτέλεσμα τραυματισμούς συνέβησαν σε γερμανικά νοικοκυριά το 2014. Αυτό σημαίνει ότι περίπου τρεις φορές περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν ιδιωτικά από ό, τι στην εργασία. Τα παιδιά κινδυνεύουν ιδιαίτερα επειδή η επίγνωσή τους για τον κίνδυνο δεν είναι πολύ έντονη τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Οι γονείς με παιδιά πρέπει επομένως να δώσουν προσοχή στην ασφάλεια του σπιτιού. Το μπάνιο είναι μια ιδιαίτερη πηγή κινδύνου. Αλλά μόνο μερικά απλά προληπτικά μέτρα μπορούν να βοηθήσουν να γίνει αυτή η περιοχή μια ασφαλής ζώνη στην οποία τα μωρά και τα νήπια μπορούν επίσης να ευδοκιμήσουν χωρίς προβλήματα.

Τα νοικοκυριά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα παιδιά

Μεταξύ των ηλικιών 6 και 12 μηνών, τα μωρά αρχίζουν να σέρνονται για να εξερευνήσουν το περιβάλλον τους και να προετοιμαστούν για να περπατήσουν τραβώντας τα έπιπλα και άλλα αντικείμενα. Η εξερεύνηση περιλαμβάνει επίσης τα πάντα "καταλαβαίνουν" και έβαζαν κάθε είδους αντικείμενα στο στόμα τους. Με αυτόν τον τρόπο, εκτίθενται αυτόματα σε κίνδυνο. Μέχρι την ηλικία των 6 ετών δεν μπορούν να εκτιμήσουν με ακρίβεια τον κίνδυνο τραυματισμού, γι ‘αυτό οι γονείς πρέπει να τους παρακολουθούν καταρχήν. Αλλά μπορείτε να προστατέψετε τα παιδιά με απλά μέτρα και μπορούν να το κάνουν με προσοχή σας παρουσιάζουν πηγές κινδύνου στην καθημερινή ζωή.

Είτε πρόκειται για διαμέρισμα είτε για σπίτι – οι οικογένειες με παιδιά πρέπει να ξεκινήσουν με την επιλογή των δωματίων Παράγοντες χώρου και ασφάλειας για τους απογόνους σας σεβασμό, σκεφτείτε πολύ. Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι καραδοκούν στα δωμάτια με συρτάρια, πρίζες, αιχμηρές άκρες, απότομες σκάλες και λεία δάπεδα. Υπάρχει επίσης κίνδυνος ατυχημάτων λόγω δηλητηρίασης και χημικών εγκαυμάτων εάν τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε οικιακές χημικές ουσίες. Ωστόσο, οι γονείς μπορούν να το αντιμετωπίσουν σχετικά εύκολα λάβετε τις πρώτες προφυλάξεις έκτακτης ανάγκης – Για παράδειγμα, ασφαλίστε ανοιχτές πρίζες με πλαστική προστασία, κλειδώστε τα είδη καθαρισμού και κρατήστε τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης σαφώς ορατούς κοντά στο τηλέφωνο.

Πώς να κάνετε το μπάνιο αδιάβροχο για παιδιά

Το μπάνιο είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, καθώς συχνά προστατεύεστε ακόμη λιγότερο λόγω της έλλειψης ρούχων. Επιπλέον, οι ηλεκτρονικές συσκευές στο μπάνιο ενέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο, καθώς οι πηγές νερού μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε ηλεκτροπληξία. Επομένως εφαρμόστε στο μπάνιο χώρους ειδικής προστασίας. Η επίπλωση του μπάνιου συνεπώς απαιτεί επίσης αυξημένη επίγνωση της ασφάλειας. Αλλά ακόμη και το νερό, τα προϊόντα περιποίησης και τα καλλυντικά μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών. Πρώτα απ ‘όλα, οι γονείς δεν πρέπει ποτέ να πάρουν τα μάτια τους από τα μωρά και τα νήπια στο μπάνιο, επειδή τα μωρά και τα νήπια μπορούν να πνιγούν στην μπανιέρα ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα νερού. Η υγρασία και οι λείες επιφάνειες δημιουργούν κίνδυνο πτώσης. Όταν αγοράζετε ένα δίσκο ντους, για παράδειγμα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα Μοντέλο με αρκετά μεγάλο χώρο στάσης για ενσωμάτωση στο μπάνιο, το οποίο καλύπτεται με αντιολισθητικό χαλάκι. Αυτό αποτρέπει την πτώση σε ολισθηρές επιφάνειες.

Μόλις τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα για να φτάσουν στις βρύσες, συνιστάται επίσης ένας θερμοστάτης, ο οποίος ρυθμίζει τη μέγιστη θερμοκρασία του νερού. Αυτό αποτρέπει το παιδί να ζεματιστεί κατά λάθος όταν πιάνει τη βρύση. Αρωματικά, χρωματιστά προϊόντα περιποίησης ή καθαριστικά συχνά κάνουν τα παιδιά περίεργα. Για να μην τα βάλετε στο στόμα σας και δεν τα καταπιείτε, θα πρέπει να φυλάσσονται σε ντουλάπια που κλειδώνουν. Οι ηλεκτρικές συσκευές γενικά δεν πρέπει να αποθηκεύονται κοντά σε χώρους με νερό, όπως νιπτήρες ή μπανιέρες. Όταν δεν χρησιμοποιούνται, πρέπει να αποσυνδέονται και να φυλάσσονται μακριά από παιδιά για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Με αυτές τις απλές μεθόδους, οι γονείς μπορούν να εξασφαλίσουν ένα αρμονικό, ασφαλές περιβάλλον κολύμβησης στο οποίο αυτοί και τα παιδιά τους θα αισθάνονται καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δικαιώματα εικόνας: Flickr Κανω μπανιο Μάικλ Ζέισινγκ CC BY 2.0 Επιφυλάσσονται ορισμένα δικαιώματα