Ο σχεδιασμός οροφής συχνά παραμελείται σε όλους τους τομείς του εσωτερικού σχεδιασμού. Αλλά αυτό είναι πιο αισθητό σε ορισμένα δωμάτια παρά σε άλλα. Στο μπάνιο, αυτό το θέμα είναι μια μεγάλη πρόκληση, την οποία αναλαμβάνουμε με μεγάλη χαρά σε αυτό το άρθρο. Ο σχεδιασμός της οροφής δεν παίζει μόνο αισθητικό αλλά και λειτουργικό ρόλο στο μπάνιο. Το τελευταίο συγκεκριμένα, μαζί με μερικές άλλες ιδιότητες, το καθιστά ιδιαίτερα μοντέρνο. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές ιδιαίτερα ενημερωμένες λύσεις για οροφές μπάνιου!

Καθρέφτης στην οροφή του μπάνιου – μια πολύ μοντέρνα λύση

διακόσμηση οροφής μπάνιου με καθρέφτη

Οροφή μπάνιου με εντυπωσιακές ανταύγειες

Το μοντέρνο μπάνιο είναι υγιεινό και άνετο. Ωστόσο, απαιτούνται τόνους, όπως συμβαίνει σε όλα τα άλλα δωμάτια. Αλλά μερικές φορές είναι αρκετά δύσκολο να βρεις χώρο για μεγαλύτερα αξεσουάρ στο πάτωμα σε ένα στενό ή μινιμαλιστικό μπάνιο, όπως είναι ο κανόνας στο μοντέρνο μπάνιο.

Μια εντυπωσιακή προφορά όπως ένας πολυέλαιος είναι επομένως ιδιαίτερα δημοφιλής στο μοντέρνο πλαίσιο της επίπλωσης μπάνιου. Αυτό μπορούμε να το δούμε από πολλά παραδείγματα που παρουσιάζονται. Άλλες πιθανές πινελιές στην οροφή είναι καθρέφτες σε ενδιαφέροντα σχήματα ή καλλιτεχνικά φώτα σχεδιαστών.

Με ένα καλά τοποθετημένο αμπαζούρ, μπορείτε να προσθέσετε ένα highlight στην οροφή

κάλυμμα μπάνιου απλή ιδέα

Σχεδιασμός οροφής και μόνωση σε μεγαλύτερο μπάνιο

Το ανοιχτό σχέδιο ενός καθιστικού συνήθως συμβαδίζει με πολλές διαφορετικές ζώνες μέσα σε αυτό. Ένα κύριο ζήτημα με αυτόν τον τύπο κάτοψης θα ήταν η λογική διαίρεση σε διαφορετικές ζώνες. Ο σχεδιασμός οροφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό. Διαφορετικά υλικά ή χρώματα θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν διαφορετικές ζώνες. Στο παρακάτω παράδειγμα αυτού του κειμένου βλέπουμε μια διαφορετική στρατηγική – ένας πολυέλαιος έχει κρεμαστεί πάνω από την μπανιέρα, σηματοδοτώντας έτσι μια ξεχωριστή περιοχή.

Ο μεγάλος καθρέφτης τοίχου διαχέει το φως από τη λάμπα οροφής

οροφές μπάνιου ίσια οροφή με φώτα

Οροφή μπάνιου από ξύλο

Η επένδυση του μπάνιου από ξύλο θεωρείται μια ιδιαίτερα πολυτελή και κομψή απόφαση. Αλλά αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ ακριβό και χρονοβόρο για ολόκληρο το δωμάτιο. Θα μπορούσατε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε αυτό το υλικό για την οροφή του μπάνιου. Ως αποτέλεσμα, το μπάνιο θα εκπέμπει πολλή ζεστασιά και θα επιτύχει έναν ιδιαίτερα σπιτικό χαρακτήρα. Έχουμε πολλές ξύλινες οροφές στις εικόνες μας, οι οποίες μας δείχνουν πόσο διαφορετικές λύσεις μπορούν να γίνουν από αυτό το υλικό.

Οι γυάλινες επιφάνειες συμβάλλουν στην παιχνιδιάρικη εμφάνιση της οροφής

οροφές μπάνιου με γυαλί

Φτιάξτε κάτι ξεχωριστό από μια απλή κουβέρτα

Με λίγη περισσότερη ικανότητα και δημιουργικότητα, μπορείτε να μετατρέψετε ακόμη και την πιο απλή οροφή του μπάνιου σε ένα highlight σε αυτό το δωμάτιο. Αυτό συνήθως λειτουργεί μέσω της στρατηγικά καλά σχεδιασμένης χρήσης φώτων. Αυτά θα μπορούσαν να είναι ενδιαφέροντα από μόνα τους ή μαζί να αποτελούν έναν συναρπαστικό αστερισμό. Μπορείτε να δείτε και τα δύο στις φωτογραφίες μας. Για παράδειγμα, στην παρακάτω εικόνα έχετε μια πολύ απλή λευκή οροφή μπάνιου. Ωστόσο, ένας ρετρό λαμπτήρας και μερικοί μικροί στρογγυλοί λαμπτήρες τα έχουν χαλαρώσει και τα έχουν μετατρέψει σε κάτι ιδιαίτερα συναρπαστικό.

Το απλό ταβάνι έχει γίνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον εδώ χάρη στα στρατηγικά τοποθετημένα φώτα

οροφές μπάνιου γκρι και λευκό

Οροφή και φωτισμός μπάνιου

Κατά κανόνα, η οροφή του μπάνιου έχει καίρια σημασία για τον λειτουργικό φωτισμό και είναι πολύ σημαντική στο μπάνιο. Μπορείτε να φροντίσετε καλά την υγιεινή σας μόνο εάν έχετε άπλετο φως και διασφαλίζετε επίσης την ασφάλεια. Κατά το σχεδιασμό της οροφής του μπάνιου, αυτή η πτυχή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοηθεί. Τα όμορφα φώτα πρέπει να φωτίζουν το δωμάτιο εξίσου καλά. Από τη μία πλευρά, αυτό διασφαλίζει ότι επιλέγετε πάντα την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Επιπλέον, καθρέφτες και επιφάνειες καθρεφτών θα μπορούσαν να είναι πολύ χρήσιμες από αυτή την άποψη. Υπάρχουν αρκετοί αποτελεσματικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό – μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν καθρέφτη στην οροφή ή να τοποθετήσετε ένα αμπαζούρ έτσι ώστε το φως του να διαχέεται μέσω των καθρεφτών τοίχου.

Οροφή μπάνιου από ξύλο – μια ιδιαίτερα μοντέρνα λύση αυτή τη στιγμή

σχέδιο οροφής μπάνιου από ξύλο

Τα πρωτότυπα και ταυτόχρονα λειτουργικά ταβάνια είναι τα πιο μοντέρνα

Η μοντέρνα οροφή του μπάνιου ενσωματώνεται αρμονικά στο συνολικό σχεδιασμό. Συμπληρώνει ή συγκολλά τα διάφορα στοιχεία μαζί, βοηθά στη δομή του χώρου και υποστηρίζει τη ρύθμιση των τόνων. Ταυτόχρονα, παρατηρεί κανείς μια συνεχή προσπάθεια για πρωτότυπες λύσεις. Μένεις πάντα στο πλαίσιο της πρακτικής και λειτουργικής σκέψης. Όσο καλύτερα ακολουθείτε αυτές τις παραμέτρους, τόσο πιο ενημερωμένα εμφανίζονται τα τελικά αποτελέσματα. Αντλήστε έμπνευση από τις άλλες ιδέες μας για κουβέρτες μπάνιου.

Δώστε έμφαση στον χαρακτήρα των μοντέρνων οροφών του μπάνιου

οροφές μπάνιου γοτθική έμπνευση

Τα φώτα στην οροφή πρέπει να κάνουν το σχέδιο ιδιαίτερα φωτεινό 

οροφή μπάνιου μικρά φωτιστικά

Τα ξύλινα ταβάνια μπορούν να βρεθούν σε μεγάλη ποικιλία παραλλαγών

μωσαϊκό μοτίβο οροφής μπάνιου

Ο σχεδιασμός αυτής της οροφής μπάνιου ζει από τις αντιθέσεις

οροφή μπάνιου στρογγυλή αμπαζούρ

κάλυμμα μπάνιου δάσος ιδέα

κάλυμμα μπάνιου σπιτική ιδέα

Αυτή η οροφή μπάνιου είναι μια έμφαση σε μοντέρνο χρώμα

οροφές μπάνιου υπέροχη ψηλή οροφή

μπάνιο-οροφή-υπέροχη-λάμπα

αέρος σχεδιασμός οροφές μπάνιου

Οι ενσωματωμένοι προβολείς τονίζουν την ενδιαφέρουσα δομή της οροφής

ψηλές οροφές οροφές μπάνιου

ψηλές λευκές οροφές μπάνιου

φωτισμός ως ιδέα για οροφές μπάνιου

Βασιστείτε σε καλλιτεχνικά φώτα και μοντέρνο σχεδιασμό μπάνιου

πλαστική σχεδίαση οροφές μπάνιου

τετράγωνες οροφές μπάνιου

μαύρες και ξύλινες οροφές μπάνιου

Το τετράγωνο σχήμα των φώτων οροφής αντιστοιχεί σε άλλα αξεσουάρ στο μπάνιο 

υπέροχα φώτα οροφές μπάνιου