Όταν μιλάτε για σχέδιο μπάνιου με ανοιχτό κατώφλι, μπορείτε να το καταλάβετε με δύο διαφορετικούς τρόπους. Από τη μία πλευρά, θα μπορούσατε να εννοείτε ένα δωμάτιο για μπάνιο. Ταυτόχρονα, θα μπορούσε να είναι ένα μεγαλύτερο δωμάτιο που φιλοξενεί τις διάφορες υγειονομικές ζώνες χωρίς διαπλοκή. Οι ιδέες για το μπάνιο από αυτό το άρθρο θα ισχύουν και για τα δύο. Γιατί αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι ένα πράγμα πάνω απ ‘όλα: πώς ταιριάζετε το μπάνιο σε μια ανοιχτή και σπιτική ιδέα.

Η ανύψωση του μπάνιου σε ένα βάθρο έχει οπτικά και πρακτικά πλεονεκτήματα

ιδέες μπάνιου - μπάνιο στη γωνία

Το μπάνιο σε μια γωνιά

Η πρώτη από τις ιδέες μας για το μπάνιο είναι κάτι στη μέση μεταξύ του μπάνιου και του ανοιχτού μπάνιου. Η γωνιά ντους ήταν πολύ χρήσιμη και κατά κάποιο τρόπο δεν ήταν ιδιαίτερα αισθητή στη γωνία ενός μεγαλύτερου δωματίου. Ταυτόχρονα, οι οπτικές διαπλοκές έχουν αφαιρεθεί προκειμένου να επιτευχθεί μια ανοιχτή και μοντέρνα αντίληψη.

Ο νεροχύτης αποτελεί ένα αρμονικό μέρος της υπόλοιπης επίπλωσης του σαλονιού. Θα ήταν δύσκολο να πούμε αν ανήκει στην υγειονομική ή κατοικημένη περιοχή. Φαίνεται περισσότερο να συγκολλά τα δύο μαζί.

Οι ζεστές ιδέες μπάνιου είναι ιδιαίτερα μοντέρνες αυτή τη στιγμή

ιδέες μπάνιου θέα στη φύση

Μπάνιο ως μετάβαση μεταξύ δύο δωματίων

Οι ιδέες μας για το μπάνιο με ανοιχτά σχέδια διαβίωσης δείχνουν διαφορετικές λειτουργίες που τα μπάνια μπορούν να συνδυάσουν σε ένα ευρύ σχέδιο. Η δεύτερη εικόνα είναι μια μετάβαση μεταξύ των διαφορετικών ζωνών ενός μεγαλύτερου διαμερίσματος. Το μπάνιο θεωρείται ως ένας εντελώς ξεχωριστός χώρος σε αυτήν την περιοχή, αλλά εξασφαλίζει μια ομαλή μετάβαση. Σε γενικές γραμμές, μαζί με τον καθρέφτη και τις γυάλινες επιφάνειες στις άλλες ζώνες του διαμερίσματος, βοηθά το σαλόνι να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.

Μπορείτε να φιλοξενήσετε άνετες λειτουργίες σε ένα μεγαλύτερο μπάνιο

ιδέες μπάνιου ανοιχτό χάρισμα

Διαφορετικές ιδέες διαβίωσης μεταφέρονται στο μπάνιο

Μέχρι στιγμής έχουμε γράψει για το πώς να δημιουργήσετε μια αίσθηση ανοιχτότητας σε ένα διαμέρισμα με σχέδιο μπάνιου. Τι γίνεται όμως όταν έχετε ένα μεγαλύτερο, απομονωμένο μπάνιο και θέλετε να το χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα; Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να κάνετε το δωμάτιο άνετο. Αυτή είναι μια σημαντική τάση που ανοίγει πολλές λειτουργικές προοπτικές. Μπορείτε να φιλοξενήσετε ένα καμαρίνι, άφθονο αποθηκευτικό χώρο και άλλους λειτουργικούς χώρους εκεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το μπάνιο και να εξοικονομήσετε χώρο στο υπόλοιπο δωμάτιο.

Ένα δωμάτιο μπορεί να φαίνεται ομοιόμορφο μέσα από την ξύλινη οροφή

ιδέες μπάνιου ξύλινη οροφή

Ιδέες μπάνιου για ζώνη

Ανεξάρτητα από το αν επιλέγετε ένα μεγάλο μπάνιο με ενιαίο χώρο ή ένα μπάνιο, θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ έξυπνα τη διαίρεση των διαφόρων ζωνών. Από τη μία πλευρά, κάθε λειτουργική ζώνη πρέπει να έχει τον δικό της σαφή χαρακτήρα. Τοίχοι με έμφαση, διαφορετικές οροφές ή σχέδια δαπέδου για τις αντίστοιχες περιοχές, μεγαλύτεροι καθρέφτες ή πολυελαίοι σε στρατηγική θέση – όλα αυτά είναι πιθανές προσεγγίσεις. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται ομοιόμορφο. Οι συνήθεις διαδικασίες εδώ είναι δύο. Κάποιος προσπαθεί είτε να υπάρχουν διαφορετικά στοιχεία που αντιστοιχούν το ένα στο άλλο στις διαφορετικές ζώνες. Επιπλέον, το πάτωμα ή το ταβάνι θα μπορούσαν να γίνουν με το ίδιο στυλ παντού.

Το μπάνιο ως μετάβαση μεταξύ των επιμέρους χώρων σε ένα διαμέρισμα με ανοιχτό σχέδιο

ιδέες μπάνιου θέα από το υπνοδωμάτιο

Ιδέες μπάνιου στο σωστό στυλ

Ένα μπάνιο με ανοιχτό σχέδιο έχει πάντα σπιτικό χαρακτήρα και επομένως αντίστοιχη αξίωση. Πρέπει να ταιριάζει με το ύφος της υπόλοιπης επίπλωσης του σπιτιού ή να αντιστοιχεί σε αυτό με κάποιο τρόπο. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω σχετικής γλώσσας σχεδίασης ή χρησιμοποιώντας παρόμοιες υφές ή παλέτες χρωμάτων. Ωστόσο, χάρη στις σύγχρονες ιδέες μπάνιου από διάφορους σχεδιαστές, δεν θα είχατε καθόλου προβλήματα από αυτή την άποψη. Αφήστε τον εαυτό σας επίσης να εμπνευστεί από τις άλλες ιδέες μας.

Καλά διαχωρισμένο οπτικά μπάνιο στο δωμάτιο

ιδέες μπάνιου βατό σχέδιο

Η μπανιέρα εξυπηρετεί επίσης τον διαχωρισμό του χώρου του μπάνιου

ιδέες μπάνιου ξύλινα έπιπλα

Η σύνδεση μεταξύ του μπάνιου και του καθιστικού έγινε με έναν πολύ παιχνιδιάρικο τρόπο

ιδέες μπάνιου ιδέες φυσικής πέτρας

Τα έπιπλα μπάνιου αντιστοιχούν στιλιστικά με τα υπόλοιπα έπιπλα του δωματίου

ιδέες μπάνιου και υπνοδωμάτια

Οι ιδέες για τον αποθηκευτικό χώρο και το τζάκι προσδίδουν στο μπάνιο έναν σπιτικό χαρακτήρα

ιδέες μπάνιου πολύ αποθηκευτικό χώρο

Ένα τέτοιο μπάνιο θα μπορούσε σχεδόν να συγχέεται με το σαλόνι

ιδέες μπάνιου σχεδιασμός δαπέδου με χαλιά

Ανοιχτό σχέδιο με μπάνιο σε μινιμαλιστικό στιλ 

ιδέες μπάνιου πράσινο ντεκό

ιδέες μπάνιου μαρμάρινες ιδέες και φώτα

ιδέες για μπάνιο με πλακάκια και νερό

Πράσινες ιδέες διακόσμησης για το μπάνιο

πράσινες προτάσεις ιδέες μπάνιου

ιδέες μπάνιου για μεταλλικά έπιπλα

ιδέες για μπάνιο με φυσικό φως

Ιδέες μπάνιου με πολύ σπιτικό χαρακτήρα

ιδέες μπάνιου καθρέφτη και ντουλάπα

πετσέτες και βάζα ιδέες μπάνιου

λευκές και ξύλινες ιδέες μπάνιου

Μινιμαλιστικός, σπιτικός σχεδιασμός μπάνιου σε λευκό χρώμα

λευκές ιδέες μπάνιου