Οι λευκοί τοίχοι συχνά φαίνονται πολύ στείροι σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Πολλοί από εμάς προτιμούν να εισάγουν κάποιο χρώμα στα διαφορετικά δωμάτια. Ανάλογα με το δικό σας γούστο και τις προσωπικές ρυθμίσεις, μπορείτε πάντα να βρείτε τη σωστή. Οι δημιουργικά βαμμένοι τοίχοι φαίνονται ακόμη πιο δημοφιλείς και, κυρίως, πολύ πιο αποτελεσματικοί. Φέρνουν κάποιο δυναμισμό και δίνουν στην ατμόσφαιρα αυτό το σίγουρο. Το καλύτερο από όλα, υπάρχουν απλές τεχνικές ζωγραφικής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνοι σας και να μετατρέψετε τους δικούς σας τοίχους σε ασυνήθιστα τραβήγματα ματιών. Πρέπει να έχεις μεγάλη εμπειρία; Όχι πραγματικά. Με λίγο χρόνο και δημιουργικότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά απίστευτα πρωτότυπα μοτίβα και εμφανίσεις. Ρίξτε μια ματιά στα 5 αγαπημένα μας τεχνικά ζωγραφικής παρακάτω και δοκιμάστε τα αν θέλετε. Τα αποτελέσματα είναι μοναδικά και συναρπαστικά όμορφα. Υποσχόμενος!

Δώστε στο σπίτι σας περισσότερη πίτσα με δημιουργικές τεχνικές ζωγραφικής!

ακουαρέλα οπτικές τεχνικές ζωγραφικής σχεδιασμός τοίχων

Τεχνική με σφουγγάρι

Είναι μια από τις απλούστερες και δημοφιλέστερες τεχνικές ζωγραφικής εκεί έξω. Η τεχνική του σφουγγαριού είναι πολύ εύκολη στη χρήση, ακόμη και για απόλυτους αρχάριους όταν πρόκειται για το βάψιμο τοίχων. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε ένα λεγόμενο σφουγγάρι εφέ από έναν ειδικό λιανοπωλητή ή ένα φυσικό σφουγγάρι. Και οι δύο αφήνουν αφηρημένα μοτίβα στον τοίχο όταν είναι διάστικτα, τα οποία ποικίλλουν ανάλογα με το χρώμα και την ένταση και καθορίζονται από εσάς.

Κατ ‘αρχήν, ο υποτόνος επιλέγεται ανοιχτός και εφαρμόζεται σκουρότερο χρώμα σε αυτό με το σφουγγάρι. Φυσικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια πιο σκούρα επιφάνεια και στη συνέχεια να την βάψετε με ένα πιο ανοιχτό χρώμα. Για παράδειγμα, ένας μαύρος βαμμένος τοίχος με ανοιχτόχρωμες πινελιές που υπονοείτε με την τεχνική του σφουγγαριού φαίνεται πολύ αριστοκρατικός.

Φροντίστε να χρησιμοποιείτε λαστιχένια γάντια όταν βάφετε

τεχνικές βαφής σφουγγάρι ζωγραφικής τοίχου

Εσείς καθορίζετε πόσο σταθερά ταμπονάρετε με το σφουγγάρι

ζωγραφική τεχνικές βαφής μπλε τοίχου τεχνική σφουγγαριού

Τεχνική σχεδίασης

Αυτή η τεχνική ζωγραφικής είναι επίσης πολύ απλή και κατάλληλη για όλους. Ακόμα κι έτσι, θα ήταν καλύτερα να τα δοκιμάσετε πρώτα σε έναν λιγότερο εμφανή τοίχο για να αποκτήσετε κάποια αίσθηση στο χέρι. Με αυτήν την τεχνική μπορείτε, για παράδειγμα, να δημιουργήσετε το μοντέρνο τζιν look για τους τοίχους σας. Λειτουργεί καλύτερα εάν χρησιμοποιείτε μια μεγάλη βούρτσα ή μια βούρτσα με σκληρές τρίχες. Ένα άλλο πολύ κατάλληλο εργαλείο για αυτό είναι η σκούπα. Οι τρίχες απλά τραβιούνται από πάνω προς τα κάτω αμέσως μετά την εφαρμογή του χρώματος τοίχου. Θα μπορούσε να φαίνεται εξίσου καλά οριζόντια, ανάλογα με το πώς θα θέλατε να είναι.

Οι τοίχοι από τζιν είναι λίγο πιο έντονοι και επομένως πρέπει να σχεδιαστούν ως τοίχοι με έμφαση

τεχνικές ζωγραφικής σχεδιασμός τοίχου οπτικών τζιν

Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε πρωτότυπα μοτίβα με μια χτένα

τεχνικές ζωγραφικής που κολλάνε τοίχους και ιδέες

Τεχνολογία γραμματοσήμων

Αυτή η τεχνική ζωγραφικής μπορεί επίσης να ονομαστεί τεχνική εκτύπωσης για τον τοίχο. Χρησιμοποιείτε διαφορετικά αντικείμενα που είναι βαμμένα στο χρώμα για να δημιουργήσετε συγκεκριμένα μοτίβα. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε έναν επονομαζόμενο κύλινδρο εφέ από το κατάστημα υλικού είτε ακόμη και να το φτιάξετε μόνοι σας. Σύρματα, κοπτικά, σχοινιά κλπ. Είναι κατάλληλα εργαλεία για τη δημιουργία των δικών σας σχεδίων και τη μεταφορά τους στον τοίχο.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερη έμπνευση για αυτό σε αυτό το βίντεο:

Μπορείτε να επιτύχετε μια μεγάλη παραλλαγή της τεχνικής σφράγισης με φυσαλίδες. Αυτό τυλίγεται γύρω από τον κύλινδρο βαφής με τις φυσαλίδες να κοιτάζουν προς τα έξω και προσαρτώνται με ταινία. Στη συνέχεια, πρέπει μόνο να βάψετε τον κύλινδρο βαφής με το επιθυμητό χρώμα τοίχου και να τυπώσετε τα υπέροχα σχέδια τυλίγματος φυσαλίδων στον τοίχο με κύλιση.

Ζωγραφίστε τους τοίχους δημιουργικά με φυσαλίδες

τεχνικές ζωγραφικής ιδέες ζωγραφική τοίχου με φυσαλίδα

Μπορείτε να προχωρήσετε εδώ με παρόμοιο τρόπο με το σχεδιασμό χαρτιού περιτύλιξης ή υφασμάτων με σφραγίδες DIY. Απλώς χρησιμοποιήστε διαφορετικά μοτίβα με μισά εσπεριδοειδή, κομμάτια λαχανικών όπως πατάτες ή ραβέντι, παλιά πουλόβερ ή παρόμοια. Σχεδόν δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητά σας όταν πρόκειται για τεχνικές ζωγραφικής.

Η τεχνική περιτυλίγματος είναι ένας άλλος τρόπος για να βάψετε δημιουργικά τους τοίχους σας. Έχει την ίδια αρχή με την τεχνική σφράγισης με ρολό βαφής και γι ‘αυτό απλά το συμπεριλαμβάνουμε. Για αυτήν την τεχνική ζωγραφικής χρειάζεστε μόνο ένα πανί ή μια παλιά κάλτσα αντί για βούρτσα ή ρολό βαφής. Το ύφασμα διπλώνεται λίγο, για παράδειγμα όπως στην παρακάτω εικόνα. Στη συνέχεια, τυλίγεται κάτω από το υγρό χρώμα τοίχου από πάνω προς τα κάτω. Δημιουργούνται μοναδικά μοτίβα που θυμίζουν παραμυθένια τοπία.

Φροντίστε να προστατεύετε τα χέρια σας ενώ το κάνετε αυτό

τεχνικές ζωγραφικής βαφή μοτίβο τοίχου

Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους

τεχνικές ζωγραφικής τεχνική σφουγγάρι ζωγραφική τοίχου

Τεχνολογία στένσιλ

Αν θέλετε ακριβή σχέδια στον τοίχο, όπως γεωμετρικά ή λουλουδάτα, αυτή η τεχνική ζωγραφικής είναι κατάλληλη για εσάς. Μπορείτε είτε να κατεβάσετε έτοιμα στένσιλ από το Διαδίκτυο είτε να σχεδιάσετε μερικά και να τα απορρίψετε. Μετά από αυτό, το μόνο που μένει είναι να το βάλετε στον τοίχο και να το βάψετε με το επιθυμητό χρώμα τοίχου. Θα πρέπει να στερεώσετε εκ των προτέρων μεγαλύτερα στένσιλ με ταινία ζωγραφικής, έτσι ώστε να μην γλιστρούν κατά τη βαφή. Είναι ακόμα πιο εύκολο με γεωμετρικά μοτίβα. Μπορείτε απλά να το κολλήσετε στον τοίχο εκ των προτέρων με την ταινία του ζωγράφου (δείτε παρακάτω στην εικόνα) και να εφαρμόσετε το χρώμα του τοίχου σε αυτό. Μπορείτε να εργαστείτε με πολλά χρώματα. Αφού στεγνώσει εντελώς ο τοίχος, μπορείτε απλά να ξεκολλήσετε την ταινία του ζωγράφου και το δημιουργικό σας σχέδιο τοίχου είναι έτοιμο!

Μπορείτε επίσης να αφήσετε ένα περιθώριο ελεύθερο στο επάνω και στο κάτω μέρος

τεχνικές ζωγραφικής, γεωμετρικά σχέδια, ταινία κάλυψης

Οι τοίχοι γίνονται αληθινά έργα τέχνης

τεχνικές ζωγραφικής στένσιλ ζωγραφικής τοίχου

Μαγικά μοτίβα μπορούν επίσης να δημιουργηθούν με σπρέι χρώματος

τεχνικές ζωγραφικής μοτίβου grafitti

Τεχνική κλίσης

Αυτή η τεχνική ζωγραφικής είναι ακόμα γνωστή ως τεχνική ombré. Η μοντέρνα εμφάνιση είναι επίσης μια εξαιρετική, φρέσκια ιδέα σχεδιασμού για τους τοίχους σας. Αν και είναι μία από τις πιο περίτεχνες τεχνικές ζωγραφικής, σίγουρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εξίσου επιτυχώς. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε δύο χρώματα όπως θέλετε, αλλά προέρχονται από την ίδια οικογένεια χρωμάτων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο χρώμα και λευκό αν θέλετε μεγαλύτερες αντιθέσεις. Συνήθως προχωράτε προς τα πάνω από το κάτω μέρος, ξεκινώντας από το πιο σκούρο χρώμα. Αυτό επεκτείνει το δωμάτιο οπτικά προς τα πάνω και το κάνει να φαίνεται πιο ευρύχωρο. εδώ θα λάβετε ακόμη περισσότερες συμβουλές και συμβουλές για αυτό.

Δημιουργήστε μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο

δημιουργικές τεχνικές ζωγραφικής σχεδιασμός τοίχου υπνοδωματίου

Or προτιμάτε μια κοριτσίστικη εμφάνιση για το διάδρομο?

τεχνικές ζωγραφικής ombre βάφουν ροζ λευκό τοίχο

Τα πιο έντονα χρώματα κάνουν μια σαφή δήλωση στον τοίχο

μινιμαλιστικές τεχνικές ζωγραφικής κρεβατοκάμαρας σχεδιασμός τοίχου

Όταν σχεδιάζετε τους τοίχους σας, εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς ποια χρώματα και τεχνικές ζωγραφικής θα επιλέξετε. Ρίξτε μια ματιά στα υπόλοιπα παραδείγματα από τη συλλογή εικόνων μας και αφήστε τα να σας εμπνεύσουν καλλιτεχνικά! Διασκεδάστε με φάρσες και μια υπέροχη, καλή επιτυχία!

Οι τοίχοι σας λάμπουν σε νέα λαμπρότητα

τεχνικές ζωγραφικής σε χρυσό τοίχο

Με την τεχνική του σκουπίσματος ή του σφουγγαριού, οι τοίχοι μετατρέπονται σε πραγματικά τραβήγματα ματιών

δημιουργικές τεχνικές ζωγραφικής σχεδιασμού τοίχων

Η τεχνική σχεδίασης εξασφαλίζει μια αποτελεσματική εμφάνιση τζιν

τεχνικές ζωγραφικής με μπλε τοίχο

Η τεχνική του stencil είναι απλή και ευέλικτη

   τεχνικές βαφής μοτίβου κάκτου σχεδιασμός τοίχων

Και προτιμάτε μια μινιμαλιστική τσιμεντένια εμφάνιση για το σπίτι σας;?

τεχνική σφουγγάρι βαφή τεχνικών βαφής γκρι τοίχωντεχνικές βαφής σχεδιασμός τοίχου μπάνιου τεχνική σφουγγαράκιτεχνικές ζωγραφικής τοίχου με μακαρόνιατεχνικές βαφής σχεδιασμός τοίχου μπάνιου τεχνικές ζωγραφικής δημιουργική σχεδίαση τοίχων μπογιά πιτσιλιά τεχνικές βαφής τεχνική βαφής τοίχου σφουγγάριτεχνικές ζωγραφικής ζωγραφίζουν τοίχους δημιουργικά