Ανεξάρτητα από το αν είναι ρουθούνι, διάφραγμα ή γέφυρα – το τρύπημα στη μύτη είναι ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή κοσμήματα σώματος για γυναίκες και άνδρες: Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν αυτόν τον τύπο τροποποίησης σώματος. Η επιλογή του σωστού κοσμήματος γίνεται συχνά γρήγορα. Δεν έχει σημασία αν αγοράζετε ένα κόσμημα επί τόπου ή ένα Τρύπημα της μύτης Παραγγελία στο διαδίκτυο. Ωστόσο, είναι πολύ πιο σημαντικό να βρεθεί ένας ικανός και αξιόπιστος τρυπητής. Αλλά ακόμη και κάτω από βέλτιστες συνθήκες, είναι πιθανό η γέφυρα της μύτης, το ρινικό διάφραγμα ή τα ρουθούνια να φλεγμονώσουν. Για αυτόν τον λόγο και μόνο, ωστόσο, δεν χρειάζεται να κάνετε χωρίς τα ατομικά σας κοσμήματα σώματος. Επειδή με αυτές τις απλές συμβουλές μέσα μπορείτε εύκολα να πάρετε τη φλεγμονή υπό έλεγχο.

διάτρητη μύτη τρυπητικά σκουλαρίκια κόκκινο κραγιόν

Όλα εξαρτώνται από τη φροντίδα

Το πρώτο βήμα για ένα υγιές τρύπημα ξεκινά από το στούντιο piercing: Είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα στείρο περιβάλλον, υλικά υψηλής ποιότητας και, φυσικά, επαγγελματική εφαρμογή. Μετά το τσίμπημα, εναπόκειται σε κάθε άτομο να διασφαλίσει ότι η θεραπεία είναι επιτυχής. Το τρύπημα πρέπει να μετακινείται και να απολυμαίνεται τακτικά. Ωστόσο, μερικές φορές, ακόμη και με την καλύτερη φροντίδα, θα σχηματιστεί διογκωμένος χόνδρος ή ένα μικρό απόστημα. Μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυτές τις απλές θεραπείες:

Το λάδι Jojoba έχει αποδείξει την αξία του όσον αφορά τη φροντίδα διάτρησης. Δεν καίγεται στο δέρμα, έχει αντιβακτηριακή δράση, φροντίζει και καταπρανει τα κοκκινισμένα και πρησμένα σημεία διάτρησης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το λάδι Jojoba είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τρύπημα στη μύτη. Γιατί είναι τόσο καλό όσο και άοσμο.

Τα λεγόμενα χτυπήματα χόνδρου είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά στην περιοχή της μύτης. Πρόκειται για μικρές παχύνσεις του χόνδρου, οι οποίες εν μέρει μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την αισθητική του τρυπήματος. Συνιστάται εδώ η χρήση αλοιφών χόνδρου. Αυτά χρησιμοποιούνται στην πραγματικότητα για τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας και άλλων φλεγμονών των αρθρώσεων. Αλλά λειτουργούν επίσης κατά της βλάβης του χόνδρου μετά από διάτρηση. Εάν εφαρμόζονται τακτικά, τα μικρά εξογκώματα και εξογκώματα γύρω από το σημείο της διάτρησης σύντομα δεν θα είναι πλέον ορατά.

τρυπήματα νεαρός

Το χαμομήλι είναι ένα δοκιμασμένο σπιτικό φάρμακο για ήπια φλεγμονή. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά βάζουν μια σακούλα τσαγιού σε κοκκινισμένες ή πρησμένες περιοχές του δέρματός τους. Ωστόσο, το φρέσκο ​​χαμομήλι ή τα αποξηραμένα άνθη του, τα οποία διατίθενται στο φαρμακείο ή στο κατάστημα υγιεινής διατροφής, λειτουργούν ακόμη καλύτερα. Μπορεί εύκολα να παρασκευαστεί από αυτά, το οποίο στη συνέχεια γεμίζεται σε ένα απλό βαμβακερό γάντι. Τα δάχτυλα του γαντιού είναι ιδανικά για να φτάσουν ακόμη και στις μικρότερες περιοχές φλεγμονής.

Όμορφο από μέσα – όμορφο από έξω

Η υγιεινή διατροφή πρέπει να είναι θέμα φυσικά για όλους. Όταν το σώμα παλεύει με φλεγμονή, ορισμένες τροφές μπορούν να το βοηθήσουν σημαντικά.

Έχει αποδειχθεί ότι τα τρόφιμα που είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μαγνήσιο έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, αμύγδαλα, μπρόκολο, κεχρί, κινόα, αμάραντο και σχεδόν όλα τα προϊόντα ολικής αλέσεως. Πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκονται στο μενού εάν εμφανιστεί φλεγμονή μετά το τρύπημα.

μύτη που τρυπάει κοκκινομάλλα νεαρή γυναίκα

Το σπανάκι είναι ένα πραγματικό all-rounder. Χάρη στον πλούτο των αντιοξειδωτικών, των βιταμινών και των μετάλλων, αποτρέπει τη φλεγμονή και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα σε όλες τις φλεγμονώδεις ασθένειες. Εάν η μύτη είναι πρησμένη μετά το τρύπημα, το μάσημα μπορεί μερικές φορές να είναι επώδυνο. Ένα μπολ με ζεστό σπανάκι δεν είναι μόνο υγιεινό, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια πραγματική απόλαυση.

hipster άνδρας με μύτη και μαντίλι

σύγχρονη γυναίκα με διάτρηση στη μύτη