Το άλμα με σχοινί δεν είναι ολυμπιακό άθλημα, αλλά οι περισσότεροι Ολυμπιονίκες πηδούν με σχοινί. Έχετε αναρωτηθεί γιατί το κάνουν πραγματικά αυτό; Στη συνέχεια προσπαθούμε να το εξηγήσουμε και να απαριθμήσουμε τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του σχοινιού. Κολλήστε το! Υπάρχουν πολλά να μάθεις …

Να γιατί πρέπει να πηδήξετε σχοινί …

Τα οφέλη από το σχοινί για την άσκηση του συνολικού σώματος καρδιακή υγεία

Τα μεγάλα αποτελέσματα συνήθως σχετίζονται μόνο με σκληρή δουλειά. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Θα χαρείτε να ακούσετε ότι οι απλές ασκήσεις είναι πιο αποτελεσματικές όταν πρόκειται για απώλεια βάρους. Το άλμα σχοινιού, για παράδειγμα, είναι η απόλυτη άσκηση για αυτό. Είναι εντελώς απλό και μπορείτε να το κάνετε οπουδήποτε.

Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό – το άλμα με σχοινί είναι διασκεδαστικό και μας φέρνει πίσω στην παιδική ηλικία …

Το σχοινάκι είναι ένα αεράκι με πολλαπλά οφέλη για το σώμα και το μυαλό σας

Πλεονεκτήματα για το άλμα σε σχοινί Η προπόνηση σε όλο το σώμα είναι παιχνίδι του παιδιού

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα σκοινί και να διαθέσετε περίπου 15 λεπτά από τον χρόνο σας κάθε μέρα.

Εάν δεν αισθάνεστε κίνητρα, εδώ είναι μερικά από τα απίστευτα οφέλη του άλματος με σχοινί:

Μείνετε σε φόρμα!

Το σχοινί άλματος ωφελεί την προπόνηση ολόκληρου του σώματος για τόνωση των μυών

  1. Το σχοινί άλματος βελτιώνει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση

Ένα από τα καλύτερα οφέλη του άλματος με σχοινί είναι ότι είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις καρδιαγγειακού συστήματος και υποστηρίζει αισθητά την υγεία της καρδιάς. Καθώς πηδάτε σχοινί, θα έχετε επίσης λιγότερη δύσπνοια κατά τη διάρκεια διαφόρων δραστηριοτήτων, καθώς θα σας επιτρέψει να βελτιώσετε την αντοχή σας.

Εάν έχετε σχοινί παραβίασης στο σπίτι, χρησιμοποιήστε το!

Οφέλη από το σχοινί άλματος σε όλο το σώμα

  1. Το συνηθισμένο σχοινί άλματος βελτιώνει τον μυϊκό τόνο τόσο στο κάτω όσο και στο άνω μέρος του σώματος

Μετά την πρώτη προπόνηση, τα πόδια σας μπορεί να πονάνε λίγο. Αυτό συμβαίνει επειδή ήταν ανενεργοί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δώστε τους λίγες ημέρες για να αναρρώσουν και σύντομα θα έχετε ισχυρότερους και πιο περιποιημένους μύες καθώς συνεχίζετε με το πρόγραμμά σας.

  1. Πηδήξτε σχοινί και απογειωθείτε

Το άλμα για 30 λεπτά μπορεί να κάψει περίπου 300 θερμίδες. Για να χάσετε περίπου μισό κιλό την εβδομάδα, πρέπει να πηδάτε με σχοινί για 30 λεπτά και να κόβετε 400 θερμίδες από τη διατροφή σας. Αυτό μπορεί να φαίνεται δύσκολο στην αρχή, αλλά θα ανοίξει το δρόμο στην απώλεια βάρους με τον πιο ωφέλιμο δυνατό τρόπο.

Η απώλεια βάρους είναι ένα αεράκι

Το σχοινί άλματος ωφελεί το άθλημα προπόνησης σε όλο το σώμα

  1. Το σχοινάκι και το όμορφο δέρμα έχουν κάτι κοινό

Η κίνηση είναι ένα από τα μυστικά για ένα όμορφο δέρμα. Perhapsσως δεν μπορούμε όλοι να βρούμε χρόνο για να πάμε στο γυμναστήριο, αλλά αυτό σίγουρα δεν πρέπει να είναι ο λόγος για τον οποίο ιδρώνουμε. Το άλμα με σχοινί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό, ακόμα κι αν διαρκεί μόνο 15 λεπτά την ημέρα. Η άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, θρέφει το δέρμα και αποβάλλει τις τοξίνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα όμορφο δέρμα.

Όμορφο δέρμα με κίνηση

Άσκηση αδυνατίσματος με σχοινιά Οφέλη από συνολικές προπονήσεις σώματος

  1. Το σχοινί άλματος καταπολεμά την οστεοπόρωση βελτιώνοντας την οστική πυκνότητα

Η οστική μάζα μειώνεται μετά την ηλικία των 35 ετών και η οστική απώλεια εμφανίζεται πιο γρήγορα σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Το σχοινί άλματος διεγείρει καλύτερα τη δομή των οστών στο λαιμό του μηρού και συμβάλλει στην ενδυνάμωσή του.

Σημείωση: Ωστόσο, οι άνθρωποι που έχουν ήδη οστεοπόρωση δεν πρέπει να πηδήξουν σχοινί, καθώς θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάστασή τους.

Διασκεδάστε και μείνετε υγιείς

Άλμα με σχοινί για δύο Πλεονεκτήματα της προπόνησης ολόκληρου του σώματος

  1. Επιτύχετε ισορροπία, συντονισμό και ευκινησία πηδώντας σχοινί

Υπάρχουν τόσοι πολλοί πολεμιστές, αθλητές, πυγμάχοι και τενίστες που ενσωματώνουν το σχοινί στην προπόνησή τους. Ακόμα και διάσημοι celebrities όπως ο Justin Bieber, ο Kevin Hart, ο Padma Lakshmi και η Kate Hudson είναι όλοι λάτρεις του άλματος και το συμπεριλαμβάνουν στην καθημερινότητά τους. Το άλμα είναι το καλύτερο για τη βελτίωση των λειτουργικών κινήσεων, όπως η ποδός, η ισορροπία και η ευελιξία.

Μόνο μία άσκηση μπορεί να είναι προπόνηση για όλο το σώμα

Το σχοινί άλματος ωφελεί την προπόνηση ολόκληρου του σώματος

  1. Το σχοινί άλματος είναι μια προπόνηση για όλο το σώμα

Το σχοινί άλματος είναι μια προπόνηση για όλο το σώμα γιατί χρησιμοποιείτε σχεδόν όλα τα μέρη του σώματος. Το κάτω μέρος του σώματός σας αναπηδά, τα χέρια και οι ώμοι σας κινούνται και η περιοχή του στομάχου σας επηρεάζεται επίσης.

Προσπαθήστε να εισαγάγετε μερικές παραλλαγές όταν πηδάτε, όπως να πηδάτε στο ένα πόδι, να πηδάτε πολύ ψηλά, να τραβάτε το σχοινί κάτω από τα πόδια σας δύο φορές πριν προσγειωθείτε ή σταυρώσετε τα χέρια σας ενώ πηδάτε. Αυτές οι παραλλαγές μπορεί να είναι προκλητικές, αλλά θα προσθέσουν αξία στην προπόνησή σας.

Η τακτική άσκηση μπορεί να κάνει θαύματα για το σώμα σας

Πηδώντας σχοινί ως προπόνηση ολόκληρου του σώματος, ελαφριά άσκηση γυμναστικής

Σχόλιο: Το άλμα με σχοινί είναι μια εξαιρετική προπόνηση, αλλά πρέπει να είστε πραγματικά προσεκτικοί, ειδικά με τα υποδήματα και το έδαφος. Θα πρέπει να γίνεται σε μαλακή επιφάνεια για να αποφύγετε κάθε είδους τραυματισμό. Ακόμα και άτομα που ήδη υποφέρουν από προβλήματα στο γόνατο δεν πρέπει να πηδούν σχοινιά.

Το σχοινάκι είναι ένα φτηνό άθλημα και μπορεί να εξασκηθεί οπουδήποτε. Πηγαίνετε λοιπόν στο κατάστημα, αγοράστε ένα σκοινί και ξεκινήστε να πηδάτε!

Σε όλα τα παιδιά αρέσει να πηδάνε σχοινί

Σκοινί άλματος Οφέλη από προπόνηση σε όλο το σώμα Παίζουν παιδιά