Οι κουρτίνες και οι κουρτίνες μπορούν να αλλάξουν εντελώς ένα δωμάτιο και να το μετατρέψουν σε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Αποτελούν λοιπόν σημαντικό μέρος του εσωτερικού, αλλά συχνά παραμελούνται όταν πρόκειται για τον καθαρισμό τους. Μόλις κρεμαστούν, χρειάζονται τακτική συντήρηση όπως τα χαλιά και τα κλινοσκεπάσματα. Αλλά πώς το κάνετε σωστά; Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να φροντίζουν τις κουρτίνες στο σπίτι τους. Μάθετε λοιπόν πώς να πλένετε τις κουρτίνες και τις κουρτίνες σας έτσι ώστε να μοιάζουν ξανά σαν καινούργιες μετά το πλύσιμο. Παρακάτω είναι οι συμβουλές και τα κόλπα μας για αυτό ….

Πλύσιμο και φροντίδα για κουρτίνες – πώς να το κάνετε σωστά!

Πλύσιμο κουρτινών συμβουλές και κόλπα

Πώς να πλένετε σωστά κουρτίνες και κουρτίνες?

Πλύσιμο κουρτινών Οδηγίες φροντίδας Σκουπίστε τακτικά συμβουλές και κόλπα

Εβδομαδιαία συντήρηση κουρτινών

Όπως σκουπίζετε τακτικά τα χαλιά, έτσι και οι κουρτίνες και οι κουρτίνες πρέπει να καθαρίζονται με ηλεκτρική σκούπα σε εβδομαδιαία ή δύο εβδομάδες. Χρησιμοποιήστε το εξάρτημα βούρτσας ταπετσαρίας της ηλεκτρικής σκούπας για το σκοπό αυτό. Έτσι, μπορείτε να σκουπίσετε βαριές κουρτίνες με ηλεκτρική σκούπα. Το περιστασιακό κούνημα είναι πιο πρακτικό για ελαφριές κουρτίνες. Καθώς το κάνετε αυτό, προσέξτε λεκέδες ή περιοχές που χρειάζονται πιο ενδελεχή συντήρηση.

Διατηρήστε τις κουρτίνες σας σκουπίζοντάς τις τακτικά

Οι κουρτίνες πλένουν ευαίσθητα υφάσματα με άκρες και κόλπα

Πλύνετε τις κουρτίνες στο πλυντήριο

Πριν βάλετε τις κουρτίνες σας στο πλυντήριο, ελέγξτε την ετικέτα φροντίδας. Θα πρέπει να αναφέρεται εάν ο κατασκευαστής συνιστά πλύσιμο των χεριών, ατμό, καθαρισμό με ηλεκτρική σκούπα ή στεγνό καθάρισμα. Ακολουθήστε λοιπόν τις οδηγίες φροντίδας. Εάν δεν υπάρχουν οδηγίες πλυσίματος στο πλυντήριο, χρησιμοποιήστε κρύο νερό και λίγο ήπιο απορρυπαντικό.

Πλύνετε τις κουρτίνες: ανατρέξτε στην ετικέτα φροντίδας!

Πλύσιμο κουρτινών Οδηγίες φροντίδας Συμβουλές και κόλπα

Οι λεπτές κουρτίνες από δαντέλα πρέπει να πλένονται ή να πλένονται στο χέρι σε μια τσάντα με πλέγμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να πλύνετε τις κουρτίνες σε μια παλιά μαξιλαροθήκη για να αποφύγετε τυχόν ζημιές.

Είναι σημαντικό να μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο για να αποφύγετε το υπερβολικό τσαλάκωμα των κουρτινών. Επίσης, φροντίστε να αφαιρέσετε όλα τα άγκιστρα κουρτινών.

Επιλέξτε το σωστό πρόγραμμα πλύσης

Πλύσιμο κουρτινών Οδηγίες φροντίδας Συμβουλές και κόλπα Πλυντήριο στεγνωτηρίου

Εάν το πλυντήριο διαθέτει ειδικό πρόγραμμα πλύσης κουρτινών, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη λειτουργία. Εάν το πλυντήριο σας δεν έχει αυτή τη λειτουργία, σας συνιστούμε να πλένετε τις βαμβακερές κουρτίνες σε ήπιο κύκλο στους 30 ° με έναν κύκλο περιστροφής στις 600 στροφές το λεπτό. Αν έχετε χρωματιστές κουρτίνες, μην ξεχάσετε να βάλετε πάνω τους ένα πανί που πιάνει χρώμα. Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης, κρεμάστε τις κουρτίνες για να στεγνώσουν. Για να αποφύγετε τις υπερβολικές ρυτίδες, σιδερώστε τις το συντομότερο δυνατό, κατά προτίμηση όταν είναι ακόμα ελαφρώς υγρές.

Οι λεπτές κουρτίνες μπορούν επίσης να πλυθούν στο πλυντήριο

Πλύσιμο κουρτινών στις συμβουλές και κόλπα του πλυντηρίου

Οι λευκές κουρτίνες μπορούν να πλυθούν στους 40 °, ενώ οι διαφανείς συνθετικές κουρτίνες μπορούν να πλυθούν στους 30 °. Ωστόσο, οι λινές και οι μεταξωτές κουρτίνες είναι πιο ευαίσθητα υφάσματα και συνιστάται να τα πλένετε στο χέρι ή να επιλέξετε ένα απαλό πρόγραμμα πλύσης για ευαίσθητα υφάσματα σε μέγιστη θερμοκρασία 30 ° και κύκλο περιστροφής όχι περισσότερες από 400 στροφές.

Πριν βάλετε μεταξωτές κουρτίνες στο πλυντήριο, ελέγξτε αν μπορούν πραγματικά να πλυθούν, καθώς το στεγνό καθάρισμα συνιστάται συνήθως για μεταξωτές κουρτίνες.

Αφήστε τις πλυμένες κουρτίνες να στεγνώσουν – κλείστε το ή βάλτε το στο στεγνωτήριο?

Πλύνετε τις κουρτίνες στο πλυντήριο επιλέξτε τον σωστό κύκλο πλύσης

Μπορούν να στεγνώσουν κουρτίνες στο στεγνωτήριο?

Εάν έχετε στεγνωτήριο, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για κουρτίνες. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να αφαιρέσετε τις κουρτίνες από το στεγνωτήριο πριν στεγνώσουν εντελώς. Έτσι, μπορείτε να τα σιδερώσετε όσο είναι ακόμα υγρά και να τα κλείσετε ξανά.

Χημικός καθαρισμός

Εάν η ετικέτα φροντίδας λέει ότι οι κουρτίνες πρέπει να καθαρίζονται στεγνά, τότε πρέπει να τις φέρετε για καθαρισμό. Σε αυτή την περίπτωση μην πειραματιστείτε! Ορισμένα υφάσματα μπορούν να ξεθωριάσουν ή να συρρικνωθούν εάν δεν στεγνώσουν σωστά.

Μερικές φορές το στεγνό καθάρισμα είναι η μόνη επιλογή

Οι κουρτίνες πλένουν ευαίσθητα υφάσματα Συμβουλές και κόλπα

Διατηρήστε τις κουρτίνες με ένα καθαριστικό ατμού

Ο καθαρισμός κουρτινών με ατμοκαθαριστή είναι επίσης μια πιθανή παραλλαγή από την οποία μπορείτε να επωφεληθείτε. Δεν χρειάζεται καθόλου να βγάλετε τις κουρτίνες από το ράφι. Επομένως, αυτή η μέθοδος καθαρισμού συνιστάται κυρίως για κουρτίνες από βαριά υφάσματα. Ωστόσο, αυτά πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο σύμφωνα με τις οδηγίες φροντίδας. Μόνο τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό ατμού με ένα εξάρτημα ταπετσαρίας για να καθαρίσετε τις κουρτίνες σας. Ξεκινήστε από πάνω προς τα κάτω και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Χρησιμοποιήστε καθαριστικά ατμού σε βαριές κουρτίνες

Πλύσιμο κουρτινών Οδηγίες φροντίδας Συμβουλές και κόλπα Καθαριστικά ατμού

Είστε καλά οπλισμένοι με αυτές τις συμβουλές και κόλπα. Προχωρήστε λοιπόν και αφήστε τις κουρτίνες και τις κουρτίνες σας να λάμψουν από καθαριότητα!

Κουρτίνες που λάμπουν από καθαριότητα

Πλύσιμο κουρτινών Οδηγίες φροντίδας Κουρτίνες σαλονιού Πλύνετε κουρτίνες