Δεν είναι τίποτα που τα ποδήλατα ονομάζονται επίσης με αγάπη αυτές τις μέρες. Τα πρακτικά δίκυκλα δεν είναι μόνο μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το αυτοκίνητο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βαθμολογούνται με την φιλικότητα προς το περιβάλλον και τα οφέλη για τους οδηγούς στην υγεία. Μόνο στη Γερμανία, περισσότερο από το 75% του πληθυσμού κάνει ποδήλατο και χρησιμοποιεί αυτό το εξαιρετικό μέσο μεταφοράς στην καθημερινή ζωή, για ταξίδια ή για αθλήματα. Η επιλογή των τύπων, των σχεδίων και των μοντέλων ποδηλάτων είναι τεράστια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε πάντα να βρείτε το σωστό ποδήλατο για κάθε ανάγκη και σκοπό. Για εμάς σήμερα πρόκειται συγκεκριμένα για ένα πραγματικό all -rounder για τη ζωή στην πόλη – το ποδήλατο πόλης. Μπορείτε να μάθετε τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά του και τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ποδήλατο πόλης στις ακόλουθες γραμμές.

αγοράστε συμβουλές για ποδήλατα πόλης

Το ποδήλατο πόλης και τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά του

Είτε ονομάζεται ποδήλατο πόλης, ποδήλατο πόλης είτε ποδήλατο πόλης, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποδήλατα ποτέ. Και για πολλούς καλούς λόγους. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορείτε να οδηγείτε με ασφάλεια και άνεση στην πόλη και να κυριαρχείτε στην καθημερινή ζωή χωρίς προβλήματα. Είτε στη δουλειά είτε στο σχολείο, στο σιδηροδρομικό σταθμό ή στο πάρκο – ένα ποδήλατο πόλης είναι το απόλυτα αξιόπιστο. Συνήθως διαθέτει πλήρη εξοπλισμό StVZO (φως, καμπάνα ποδηλάτου, ανακλαστήρα κ.λπ.), ο οποίος διασφαλίζει τη νομικά ρυθμιζόμενη ασφάλεια στην οδική κυκλοφορία. Επιπλέον, προσφέρει επαρκή χώρο αποθήκευσης για ψώνια, τσάντες ή άλλα πράγματα χάρη στη σχάρα αποσκευών και το καλάθι τιμονιού. Οι συνηθισμένοι λασπωτήρες και τα προστατευτικά αλυσίδων για ποδήλατα πόλης δημιουργούν επιπλέον πλεονεκτήματα. Αυτό σημαίνει ότι τα ρούχα και τα παπούτσια παραμένουν καθαρά και στεγνά ακόμη και σε βρεγμένες επιφάνειες. Επίσης δεν υπάρχει κίνδυνος να λερωθείτε στην αλυσίδα.

ποδήλατο στην πόλη υγιές και βιώσιμο

Ένα από τα χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του ποδηλάτου πόλης είναι αναμφίβολα η όρθια στάση κατά την οδήγηση. Αυτό είναι ιδανικό για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Όχι μόνο είναι εύκολο στην πλάτη σας, αλλά παρέχει επίσης μια τέλεια εικόνα για την ταραχώδη κίνηση της πόλης. Η βαθιά είσοδος καρέ σε πολλά μοντέλα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση όταν ανεβαίνετε και σβήνετε καθώς και όταν περιμένετε στα φανάρια.

Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμάται το γεγονός ότι ένα καλό ποδήλατο πόλης μπορεί να είναι σχετικά φθηνό σε σύγκριση με τα αντίστοιχά του – ποδήλατο βουνού, ποδήλατο πεζοπορίας ή e -bike. Αυτό οφείλεται κυρίως στην απλή τεχνολογία των περισσότερων ποδηλάτων πόλης, η οποία είναι απολύτως επαρκής για τις αστικές συνθήκες και απαιτεί πολύ μικρή συντήρηση. Συχνά μια αλλαγή ταχυτήτων με μέγιστο 7-8 σχέσεις και ακόμη και μόνο το φρένο του σκάφους είναι αρκετή για να οδηγείτε με ασφάλεια και αξιοπιστία στην πόλη. Μπορείτε να βρείτε καλά ποδήλατα πόλης από 400 ευρώ που θα μείνουν μαζί σας για πολύ καιρό.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένα ποδήλατο πόλης είναι κατάλληλο για σχεδόν κάθε ηλικιακή ομάδα. Από νήπια έως έφηβους και νέους γονείς έως ηλικιωμένους – ο καθένας θα βρει το σωστό ποδήλατο πόλης για τον εαυτό του, ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες, τον τρόπο ζωής και τον προϋπολογισμό του.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ποδήλατο πόλης?

Παρόλο που τα ποδήλατα μπορούν να αγοραστούν σε πολλά εκπτωτικά και καταστήματα υλικού, είναι καλύτερο να αγοράσετε προϊόντα από εξειδικευμένους εμπόρους λιανικής. Υψηλής ποιότητας κατασκευαστές και πάροχοι μπορούν να βρεθούν τόσο στον ιστότοπο όσο και στο διαδίκτυο, όπως σε radonline.de. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα του radonline.de μπορείτε να δείτε διαφορετικά μοντέλα και να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς με τη βοήθεια συμβουλών ειδικών. Όταν επιλέγετε το σωστό ποδήλατο πόλης, τα ακόλουθα χαρακτηριστικά παίζουν καθοριστικό ρόλο:

  • Σχήμα πλαισίου και υλικό κατασκευής

Το ελαφρώς χαμηλότερο σημείο εισόδου είναι πολύ χαρακτηριστικό των ποδηλάτων πόλης. Αυτό σας επιτρέπει να ανεβαίνετε και να κατεβαίνετε από το ποδήλατο. Οι ηλικιωμένοι ιδιαίτερα, καθώς και πολλές γυναίκες, προτιμούν επομένως το λεγόμενο πολύ κομψό σχήμα πλαισίου κυμάτων. Τα τραπεζοειδή και διαμαντένια σχήματα είναι λίγο υψηλότερα. Το τελευταίο είναι πιο κατάλληλο για άνδρες. Το αλουμίνιο προτιμάται συχνά ως υλικό για το πλαίσιο του ποδηλάτου επειδή είναι ανθεκτικό στη σκουριά και το ποδήλατο είναι ελαφρύτερο σε βάρος.

 

γυναικείες συμβουλές citybike

  • Τύπος πιρουνιού

Κατά την επιλογή του σωστού τύπου διχάλας, θα πρέπει κυρίως να λάβετε υπόψη τις διαδρομές που συχνά οδηγούνται. Εάν αυτά είναι ομαλά και καλά ανεπτυγμένα και αν δεν θέλετε να κάνετε εκδρομές με ποδήλατο στη φύση, τότε ένα άκαμπτο πιρούνι ταιριάζει πολύ. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται συντήρηση και δεν δίνει επιπλέον βάρος στο ποδήλατο. Αλλά αν θέλετε να καλύψετε μεγαλύτερες αποστάσεις σε κάπως ανώμαλους δρόμους με το ποδήλατό σας στην πόλη και εξακολουθείτε να θέλετε να κάνετε σύντομες περιηγήσεις το Σαββατοκύριακο, χρειάζεστε σίγουρα ένα πιρούνι ανάρτησης. Αυτό εξασφαλίζει καλύτερη απόσβεση και μεγαλύτερη άνεση οδήγησης.

  • Μέγεθος και πλάτος πτερωτής

Το αν θα επιλέξετε τροχούς 26 ή 28 ιντσών εξαρτάται κυρίως από το δικό σας ύψος. Η πρώτη παραλλαγή συνιστάται για μικρότερα και βαρύτερα άτομα. Οι μικρότεροι τροχοί είναι πιο σταθεροί και η μοτοσυκλέτα είναι πολύ πιο συμπαγής. Οι μεγαλύτεροι τροχοί προσφέρουν πολύ περισσότερη άνεση για ψηλούς και περισσότερη ελαφρότητα για μεγαλύτερες βόλτες.

Τα φαρδύτερα ελαστικά ήταν η τάση εδώ και αρκετό καιρό, και όχι για τίποτα. Αυτά εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο κράτημα σε υγρές και ολισθηρές επιφάνειες και προσφέρουν στους ποδηλάτες περισσότερη σταθερότητα και άνεση.

  • Αλλαγή και φρενάρισμα

Ο κλασικός εκτροχιαστής είναι πολύ δημοφιλής σε ορισμένα μοντέλα, αλλά τα γρανάζια εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται πολύ πιο συχνά σε ποδήλατα πόλης. Αυτό όχι μόνο είναι αρκετά αποτελεσματικό, αλλά σίγουρα απαιτεί και λιγότερη συντήρηση. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να αγοράσετε ένα ποδήλατο πόλης με 7, 8 ή περισσότερες ταχύτητες, προκειμένου να είστε πιο ευέλικτοι και ευέλικτοι στην κυκλοφορία αιχμής. Ένα πρόσθετο φρένο κόστερ παρέχει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την οδήγηση και είναι διαθέσιμο στα περισσότερα μοντέλα ποδηλάτων με έως και 8 σχέσεις. Διαφορετικά, συνιστώνται φρένα ζάντας υψηλής ποιότητας, τα οποία είναι τοποθετημένα στους εμπρός και πίσω τροχούς.

συμβουλές citybike απόφαση αγοράς

Όταν αγοράζετε το ποδήλατό σας, δώστε προσοχή σε όλα αυτά και σε άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά. Μην βιαστείτε να αποφασίσετε. Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για έρευνα και επιλογή και βασιστείτε στις συμβουλές των ειδικών των επαγγελματιών. Με τη μεγάλη ποικιλία κομψών σχεδίων, σίγουρα θα βρείτε το ποδήλατο των ονείρων σας που θα προσθέσει επιπλέον αξία στην καθημερινότητά σας και θα εξασφαλίσει όμορφες στιγμές.

   ανδρικό ποδήλατο citybike αγορά