Ως γνωστόν, όλοι μιλούσαν για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και βιωσιμότητα εδώ και πολύ καιρό. Μακριά από ορυκτά καύσιμα όπως πετρέλαιο και αέριο, προς λογική κατανάλωση ενέργειας και ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα! Αυτή η αρχή δεν πρέπει να ισχύει μόνο για τη βιομηχανία και την κυκλοφορία, αλλά και για τη ζωή και την καθημερινή ζωή γενικότερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέτονται όλο και πιο φιλόδοξοι στόχοι και υψηλότερα πρότυπα σε όλους τους τομείς.

Τα σπίτια αποδοτικότητας ή τα σπίτια χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, για παράδειγμα, θεωρήθηκαν ως τα υψηλότερα πρότυπα σε κτίρια που συνειδητοποιούν το κλίμα στη Γερμανία τη δεκαετία του 1990. Στη συνέχεια ακολούθησε αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και ταχέως αναπτυσσόμενες, καινοτόμες τεχνολογίες το λεγόμενο παθητικό σπίτι, της οποίας η παραλλαγή τεχνικής αναβάθμισης είναι πλέον το σπίτι μηδενικής ενέργειας.

Αυτό που είναι στην πραγματικότητα ένα σπίτι μηδενικής ενέργειας?

Με λίγα λόγια, πρόκειται για σπίτια που καταναλώνουν μηδενική ενέργεια. Με άλλα λόγια, ένα σπίτι μηδενικής ενέργειας είναι ένα σπίτι στο οποίο επιτυγχάνεται ισορροπημένο ενεργειακό ισοζύγιο. Πάνω απ ‘όλα, η μέθοδος κατασκευής παίζει θεμελιώδη ρόλο-ενεργειακά αποδοτική μόνωση και περίβλημα κτιρίου, καθώς και θερμομονωτικά τζάμια όλων των παραθύρων και των θυρών. Οι ειδικοί συνιστούν επίσης την ενσωμάτωση ενός χειμερινού κήπου στο σπίτι, αν είναι δυνατόν. Αυτό αυξάνει επίσης την ποιότητα ζωής παρέχοντας επιπλέον φως και ευχάριστο, υγρό αέρα. Επιπλέον, ένας χειμερινός κήπος βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας και παράγει ένα κατάλληλο μέρος θερμότητας, το οποίο εκτιμάται ιδιαίτερα από όλους τους κατοίκους στις μεταβατικές περιόδους.

φωτοβολταϊκό σύστημα ηλιακό σύστημα παθητικό σπίτι μηδενικής ενέργειας σπίτι

Πώς παράγεται ενέργεια σε ένα σπίτι μηδενικής ενέργειας?

  • Με αντλία θερμότητας: Χάρη σε αυτό το σύστημα, η θερμότητα εξάγεται από τον εξωτερικό χώρο και διατίθεται στο σπίτι. Φυσικά, η ενέργεια που παράγεται από ένα φωτοβολταϊκό σύστημα ταιριάζει καλύτερα εδώ, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μιλήσουμε για πραγματική βιωσιμότητα.

    Μια αντλία θερμότητας είναι η πλέον κατάλληλη για θέρμανση δαπέδου και τοίχου.

  • Ηλιακό θερμικό: Ένα τέτοιο θερμικό ηλιακό σύστημα μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε θερμική και υποστηρίζει επίσης το σύστημα θέρμανσης. Η ηλιακή θερμική ενέργεια είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν πρόκειται για την παρασκευή ζεστού νερού. Ανάλογα με τον προσανατολισμό και την κλίση της οροφής καθώς και την επιφάνεια του συλλέκτη, η ποσότητα θερμικής ενέργειας που παράγεται αυξάνεται επίσης.
  • Φωτοβολταϊκό σύστημα: Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία, η ηλιακή ενέργεια γίνεται ηλεκτρική ενέργεια. Τυχόν πλεόνασμα αποθηκεύεται στη συνέχεια στην αποθήκη μπαταρίας ή μεταφέρεται στο σύστημα θέρμανσης του σπιτιού.

μηδενική κατοικία παθητικό σπίτι φωτοβολταϊκά ηλιακή ενεργειακή ενεργειακή απόδοση

Σπίτι μηδενικής ενέργειας και έξυπνο σπίτι

Η έννοια του έξυπνου σπιτιού που εξελίσσεται γρήγορα συνδυάζεται με ένα σπίτι μηδενικής ενέργειας. Επειδή τα καινοτόμα συστήματα έξυπνων σπιτιών μπορούν επίσης γενικά να μειώσουν αισθητά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και ενέργειας. Ο έξυπνος έλεγχος με έξυπνα καλοριφέρ και θερμοστάτες καθώς και αισθητήρες θερμότητας βελτιστοποιεί όλες τις δραστηριότητες στους τέσσερις τοίχους σας και προστατεύει το πορτοφόλι σας και το περιβάλλον ταυτόχρονα. Υπάρχουν ακόμη και έξυπνα προϊόντα σπιτιού που παράγουν τη δική τους ισχύ λειτουργίας ή αυτά που κάνουν το σπίτι σας ακόμα πιο σπιτικό και άνετο και προσφέρουν κάτι συγκεκριμένο. Τι λέτε για παράδειγμα με ένα χαριτωμένο ηλιακό λουλούδι στο γραφείο στο γραφείο ή στο κομμό; Νομίζουμε ότι είναι υπέροχο!

έξυπνο σπίτι ενεργειακή απόδοση καινοτομία μηδενική ενεργειακή κατοικία

Συμπέρασμα:

Ένα σπίτι μηδενικής ενέργειας σημαίνει να σκέφτεστε με τρόπο προσανατολισμένο στο μέλλον και να ζείτε με βιώσιμο τρόπο. Αυτό μειώνει το κόστος και προστατεύει το περιβάλλον. Τέτοια σπίτια θέτουν υψηλότερα πρότυπα στην οικοδόμηση και τη ζωή και προσπαθούν για ολοένα υψηλότερα οράματα, όπως το σπίτι με επιπλέον ενέργεια. Αυτό το σπίτι αναφέρεται συχνά ως ένας μικρός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας επειδή έχει ένα πλεονέκτημα ενεργειακής αξίας.

  Δημιουργήστε ένα έξυπνο σπίτι Εξοικονομήστε ενέργεια Αυξήστε την ενεργειακή απόδοση