Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα εκατομμύριο πτηνά και πάνω από 100.000 θαλάσσια θηλαστικά πεθαίνουν κάθε χρόνο από το φαγητό και την εμπλοκή τους σε πλαστικά απόβλητα. Μια έκθεση του 2016 διαπίστωσε ότι έως και 12 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού εισέρχονται στους ωκεανούς του κόσμου κάθε χρόνο, το οποίο είναι το βάρος περίπου 60.000 ενήλικων μπλε φαλαινών. Αυτά τα στατιστικά δείχνουν μια σαφή εικόνα ότι η ρύπανση από πλαστικό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και ενώ η τελική ευθύνη για την επίλυση της παγκόσμιας περιβαλλοντικής κρίσης ανήκει στις μεγαλύτερες εταιρείες και κυβερνήσεις του κόσμου, όλοι μπορούμε να κάνουμε τη μικρή μας συνεισφορά. Ως άτομα, μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά τα πλαστικά απόβλητά μας φροντίζοντας περισσότερο τα οικιακά προϊόντα που αγοράζουμε. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές σημαντικές συμβουλές ειδικών για το πώς μπορείτε πραγματικά να ψωνίσετε χωρίς πλαστικό. Απλά διαβάστε …

Μείωση των πλαστικών απορριμμάτων στον ωκεανό του κόσμου – εξαρτάται από εμάς!

Πλαστικές δωρεάν αγορές επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες πλαστικών απορριμμάτων παγκόσμιος ωκεανός

Πώς μπορείτε να ψωνίσετε χωρίς πλαστικό?

Πλαστικές δωρεάν τσάντες αγορών βαμβακερά παντοπωλεία

Αγορές χωρίς πλαστικό – βασικές συμβουλές

Ακολουθούν μερικές κορυφαίες συμβουλές για το πώς να αποφύγετε το πλαστικό όταν ψωνίζετε οικιακά είδη.

Προσπαθήστε να αγοράσετε κυρίως χαλαρά φρούτα και λαχανικά και απλώς βάλτε τα κατευθείαν στο καλάθι αγορών σας ή φέρτε τσάντες από πλέγμα.

Φέρτε κουτιά επαναχρησιμοποιήσιμα, όπως μπολ Tupperware, στους πάγκους τυριών, κρεάτων και ψαριών και ζητήστε από τους πωλητές να μην χρησιμοποιούν πλαστικό μίας χρήσης με την παραγγελία σας. Μπορεί να μην τα καταφέρνετε πάντα, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε.

Φέρτε μαζί σας τσάντες και κουτιά επαναχρησιμοποιήσιμα όταν πηγαίνετε για ψώνια

Αγορές χωρίς πλαστικό, σακούλες επαναχρησιμοποιήσιμες Zero Waste

Επιλέξτε χυλοπίτες και ζυμαρικά που είναι συσκευασμένα σε κουτιά από χαρτόνι, αν είναι δυνατόν. Ακόμα και αυτά έχουν ακόμα ένα μικρό πλαστικό παράθυρο. Αλλά αυτό μπορεί να γκρεμιστεί και να απορριφθεί στον ΧΥΤΑ, έτσι ώστε το χαρτόνι να ανακυκλωθεί. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ λιγότερο πλαστικό σε σύγκριση με μια τσάντα.

Τα βάζα Mason με καπάκια είναι επίσης εξαιρετικά για την επαναχρησιμοποίηση όλων των ειδών φαγητού. Μπορείτε επίσης να τα πάρετε μαζί σας όταν πηγαίνετε για ψώνια, πρώτα να τα ζυγίσετε και στη συνέχεια να τα γεμίσετε με τα αντίστοιχα προϊόντα χύμα και μετά να τα ξαναβάλλετε στη ζυγαριά.

Σε ορισμένα καταστήματα σε όλο τον κόσμο μπορείτε να αγοράσετε συσκευασμένα

Οι δωρεάν πλαστικές σακούλες αγορών αποθηκεύουν μη συσκευασμένα είδη παντοπωλείου

Για τις λιχουδιές, επιλέξτε μάρκες σοκολάτας που είναι τυλιγμένες σε χαρτί ή χαρτόνι. Και προτιμήστε σιρόπι σφενδάμου, μέλι, σάλτσες κ.λπ. που συσκευάζονται σε γυάλινα μπουκάλια.

Προσπαθήστε να τρώτε λιγότερο συσκευασμένα τρόφιμα – πατατάκια, κράκερ, μπάρες κλπ. Οι σπιτικές εκδόσεις αυτών είναι πολύ πιο υγιεινές, φθηνότερες και δεν χρειάζονται πλαστική συσκευασία. Ωστόσο, είναι αρκετά δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους να εξαλείψουν εντελώς τέτοια fast food από τη λίστα αγορών τους.

Μαζικό φαγητό

Πλαστικές δωρεάν αγορές επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες τροφίμων

Αγορές χωρίς πλαστικά – κάθε βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι καλό για εμάς και τη γη μας

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να μειώσετε τα δικά σας πλαστικά απόβλητα. Χρειάζεται μόνο λίγο προγραμματισμός για να στραφείτε σε πιο πράσινες συνήθειες.

Επίσης, να είστε ανοιχτοί σε αγορές σε μέρη εκτός από σούπερ μάρκετ. Ορισμένα παντοπωλεία πωλούν βασικά είδη όπως όσπρια, αλεύρι, ρύζι και μπαχαρικά που είναι δύσκολο να βρεθούν στο σούπερ μάρκετ χωρίς πλαστικό. Καταστήματα όπως το “Unpacked” ενθαρρύνουν τους πελάτες να φέρουν τα δικά τους δοχεία για να γεμίσουν. Με λίγη προετοιμασία, μπορεί πραγματικά να είναι εύκολο. Δείτε πώς λειτουργεί πραγματικά αυτό στο παρακάτω βίντεο.

Οι αγορές χωρίς πλαστικό διευκολύνονται

Πρώτα απ ‘όλα, εδώ είναι τρία πράγματα που πρέπει να έχετε μαζί σας στο επόμενο ταξίδι αγορών: τσάντες επαναχρησιμοποιήσιμες για συσκευασίες τροφίμων, μικρότερες επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες για φρούτα και λαχανικά και δοχεία ή βάζα για χύδην και μη συσκευασμένα τρόφιμα.

Πλέγμα τσάντα για λαχανικά

Πλαστική δωρεάν τσάντα αγορών καθαρή βιωσιμότητα τροφίμων φρούτων

Οι αγοραστές έχουν συνηθίσει να παίρνουν τσάντες επαναχρησιμοποιήσιμες για συσκευασίες στο τέλος της πώλησης στον πάγκο, αλλά συχνά ξεχνούν τις μικρότερες πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα συσκευασίας χεριών. Η μετάβαση σε τσάντες με πλέγμα ή βαμβάκι είναι αρκετά εύκολη. Το κόλπο για ψώνια χωρίς πλαστικό είναι να αναπτύξετε καλύτερες συνήθειες. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο να πάρετε μια βαμβακερή τσάντα μαζί σας ή να ζητήσετε από έναν κρεοπώλη να βάλει πόδια κοτόπουλου στο Tupperware, αλλά στην πραγματικότητα είναι φυσιολογικό, σωστά?

Χωρίς πλαστικό, παρακαλώ!

Πλαστικές δωρεάν τσάντες αγορών υφασμάτινα παντοπωλεία

Συγχαίρετε τον εαυτό σας κάθε φορά που πηγαίνετε χωρίς περιττή πλαστική σακούλα. Κάθε θετική αλλαγή που κάνετε προσθέτει με την πάροδο του χρόνου. Και το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να τσεπώσετε πολλούς ανθρώπους στην αποστολή σας. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο και καθαρότερο!

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα κουτιά και σακούλες μπορούν να αντικαταστήσουν επιτυχώς το πλαστικό

Πλαστικές δωρεάν τσάντες αγορών Βαμβακερά καρότσια παντοπωλείου

Σήμερα είναι σύγχρονο να ψωνίζεις χωρίς πλαστικό

Πλαστικές δωρεάν αγορές επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες από βαμβακερό πλέγμα Πλαστικές τσάντες επαναχρησιμοποιήσιμες για αγορές Πλαστικές δωρεάν αγορές επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες από βαμβακερό πλέγμα