φυτά κήπου λευκά ανθεκτικά είδη καμέλιας

Τα ανθεκτικά φυτά σας βοηθούν να δημιουργήσετε έναν κήπο που φαίνεται πάντα όμορφος

Η φύση καταφέρνει να μας δείχνει την ομορφιά της όλες τις εποχές. Εάν είστε καλά έμπειροι στους πόρους τους, μπορείτε πάντα να ζήσετε κάτι νέο και ενδιαφέρον. Αυτό ισχύει υπέροχα για παράδειγμα σκληραγωγημένος φυτά στον κήπο.

Αυτά μπορούν να αναπτυχθούν σε παγετό και χιόνι. Δείχνουν λουλούδια και φύλλα στις πιο διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις ακόμη και όταν οι χαμηλές θερμοκρασίες μας αναγκάζουν να είμαστε μέσα.

Οι υπέροχες χιόνι …

ανθεκτικά φυτά κήπος φυτά χιόνι καμπάνες

Τα Holly είναι κομψά φυτά κήπου

ανθεκτικά φυτά ilex ανθοδοχεία φυτά κήπου

Τέτοιοι “κάτοικοι” κήπων εξασφαλίζουν ενδιαφέρουσες εμφανίσεις και υφές ακόμη και στις πιο δροσερές εποχές και δημιουργούν απροσδόκητες προφορές στον εξωτερικό χώρο. Με αυτόν τον τρόπο, μας βοηθούν να γεφυρώσουμε τον χρόνο ανάπαυσης των καλλονών που κοιμούνται το χειμώνα χωρίς να είμαστε πολύ λυπημένοι.

Στην πραγματικότητα είναι πολλά σκληραγωγημένος φυτά. Αλλά έχουμε επιλέξει μόνο μερικά για να σας προσφέρουμε περισσότερη έμπνευση. Perhapsσως μπορείτε ήδη να βρείτε τη σωστή λύση για τον κήπο σας, ή μπορεί να αισθάνεστε πιο κίνητρα να ψάξετε περισσότερο.

καμέλια

Η πρώτη στη λίστα των ανθεκτικών φυτών είναι η καμέλια. Χαρακτηρίζεται από τα γυαλιστερά και βαθυπράσινα φύλλα. Αλλά τα λουλούδια τους είναι πραγματικά εντυπωσιακά και ενθαρρυντικά. Μπορούν να βρεθούν σε έντονα ροζ και κόκκινα. Δεν μπορούν όλα τα είδη καμέλιας να επιβιώσουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Θα πρέπει να αναζητήσετε κατάλληλα υβρίδια. Το ανεμοφράκτη είναι σημαντικό για τη φροντίδα τους. Τα φυτά πρέπει να προστατεύονται από αυτό, ειδικά στην αρχή της ανάπτυξης. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι οι καμέλιες αναπτύσσονται αργά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να φυτευτούν αρκετά νωρίς.

Κόκκινη καμέλια

ανθεκτικά φυτά καμέλια κόκκινα φυτά κήπου

Ιαπωνικό σφενδάμι

Το ιαπωνικό σφενδάμι κατάγεται από την Ασία. Αυτό το δέντρο είναι πολύ δημοφιλές λόγω των όμορφων φύλλων που δείχνει το φθινόπωρο. Το χειμώνα είναι μεγάλοι άξονες στον κήπο.

Το ιαπωνικό σφενδάμι μπορεί να πάρει τη μορφή αγγείου και να δουλέψει με κλαδιά και κλαδιά για να δημιουργήσει υπέροχους καταρράκτες

ανθεκτικά φυτά σχεδιασμός κήπου Acer palmatum

Κατά την καλλιέργεια αυτού του φυτού, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα ακόλουθα πράγματα: Το ιαπωνικό σφενδάμι αναπτύσσεται πολύ αργά. Επίσης προσβάλλεται εύκολα από αφίδες.

Holly (Ilex)

Όταν πέσαμε στο πουρνάκι ενώ ερευνούσαμε τα χειμωνιάτικα φυτά, ενοχληθήκαμε, για να είμαστε ειλικρινείς, εύκολα. Σκεφτήκαμε: Πώς μπορεί να μην παρατηρήσαμε αυτή την ιδέα εκ των προτέρων?

Σχεδιάστε έναν ελκυστικό κήπο

φυτά κήπου ilex hardy φυτά σχεδιασμός κήπου

Τα πουρνάκια είναι μια χαρά τα Χριστούγεννα και δημιουργούν τη γιορτινή διάθεση σε πολλά σπίτια. Υπάρχουν διάφοροι τύποι πουρναριού ως προς το σχήμα των φύλλων. Φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα και ποικίλα και κάνουν επίσης μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμφάνιση.

Χειμερινά λαχανικά

Η φύτευση λαχανικών το φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική ιδέα για κηπουρική και για το υγιεινό σας μενού κατά τη διάρκεια των κρύων εποχών. Υπάρχουν πολλά σκληραγωγημένος φυτά, που μπορεί να επιβιώσει μέχρι τον πρώτο παγετό. Αυτά είναι, για παράδειγμα: μπρόκολο, λευκό λάχανο, καρότα, κουνουπίδι, σπανάκι, κρεμμύδια και μηλίτης.

Λουλούδια Mostrich

ανθεκτικά φυτά σχεδιασμός κήπου mostrich

Λευκό λάχανο στον δικό σας κήπο

φυτά κήπου ανθεκτικό λάχανο φύτευση κήπου

Τα λουλούδια του σπανακιού

φυτά κήπου ανθεκτικά σπανάκι φυτά κήπου

Μωβ κουνουπίδι

κήπος φυτά κουνουπίδι φυτά κήπος

Χιόνι καμπάνες

Οι χιονονιφάδες δείχνουν το απαλό σχήμα τους πάνω από το χιόνι ακόμη περισσότερο πριν από τα άλλα φυτά. Σίγουρα αυτό μιλά αρκετά για το πόσο ανθεκτικοί είναι.

Φυτέψτε τα εγκαίρως, έτσι ώστε οι χιονοθύελλες να σας φέρουν χαρά τον Ιανουάριο

ανθεκτικά φυτά χιονοσανίδες ιδέες φυτών κήπου

Θάμνοι μούρων

Τα περισσότερα από τα ανθεκτικά φυτά δίνουν έμφαση στο τοπίο με τα υπέροχα ραβδιά και τα φύλλα τους. Οι θάμνοι μούρων, από την άλλη πλευρά, μπορούν επίσης να φέρουν χρωματιστές κουκίδες. Τουλάχιστον μερικά από αυτά. Αυτό δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα που έχουν.

Παρέχουν επίσης τροφή για τα πουλιά, τα οποία δεν είναι εύκολο στις αστικές περιοχές τις κρύες εποχές

ανθεκτικά φυτά μούρα θάμνοι σχεδιασμός κήπου

Θάμνος βατόμουρου

φυτά κήπου βατόμουρο θάμνος σχεδιασμός κήπου