κουρτίνες και κουρτίνες ιδέες και παραδείγματα διακόσμησης παραθύρων

Κουρτίνα επάνω – για φρέσκες διακοσμήσεις παραθύρων

Σχεδόν όλοι έχουν μακριά υφασμάτινα μαντίλια από το κατάστημα επίπλων που κρέμονται μπροστά από τη βιτρίνα! Δεν χρειάζεται πάντα να είναι οι ίδιες κουρτίνες, που συχνά πλένονται με κόπο και σιδερώνονται με κόπο, που κρέμονται στο πάτωμα ως απορροφητές σκόνης και είναι δύσκολο να προσαρτηθούν.

Υπάρχουν πολύ πιο πρακτικές και, κυρίως, πιο ατομικές εναλλακτικές λύσεις για τις κουρτίνες. Αυτά όχι μόνο διακοσμούν το παράθυρο, είναι ακόμη και μικρά δημιουργικά έργα τέχνης που κανείς άλλος δεν έχει στο σπίτι. Αρωματίστε τη διακόσμηση του παραθύρου σας με τις φρέσκες ιδέες που σας παρουσιάζουμε.

Ιδέες για διακόσμηση παραθύρων

Κουρτίνες και κουρτίνες Διακόσμηση πράσινου παραθύρου

Πτυχωτές περσίδες: Πολύχρωμα υφάσματα με διαφορά

Δεν υπάρχει αμφιβολία: τα υφάσματα όλων των ειδών φέρνουν άνεση στους τέσσερις τοίχους σας. Αλλά δεν είναι όλες οι υφασμάτινες κουρτίνες ίδιες. Τι θα λέγατε για ένα πτυχωτό τυφλό, ένα ρολό από ύφασμα πιεσμένο σε πτυχώσεις; Αυτά είναι σχεδόν σε κάθε χρώμα που μπορεί να φανταστεί κανείς και ακόμη και με διαφορετικά μοτίβα από παρόχους όπως π.χ. http://www.plissee-spezi.de/ διαθέσιμος. Η πτυχωτή περσίδα μπορεί να προσαρμοστεί ειδικά στην επίπλωση και, χάρη στην αβίαστη συναρμολόγηση, στο αντίστοιχο παράθυρο.

ροζ κουρτίνες διακόσμηση παραθύρων αδιαφανείς κουρτίνες και κουρτίνες

Ένας άλλος τρόπος χρήσης υφάσματος για διακόσμηση παραθύρων είναι με ρωμαϊκές περσίδες. Ένα πάνελ από ύφασμα που μπορεί να κλειδωθεί σε διαφορετικά ύψη κοσμεί το πλάτος του παραθύρου. Οι ρωμαϊκές περσίδες μπορούν επίσης να ράβονται μόνοι σας από το αγαπημένο σας ύφασμα. Μαζί με τα αντίστοιχα διακοσμητικά από κεριά και βάζα στο περβάζι, οι πτυχωτές περσίδες και οι ρωμαϊκές περσίδες είναι ένα απόλυτο βλέμμα στο παράθυρο.

διακόσμηση παραθύρων τελειωμένες κουρτίνες με μπούκλες κορδέλα ελιά πράσινο

Έξω από το τραπέζι: δαντελένιες κουβέρτες

Αναρωτιόσασταν πάντα τι να κάνετε με τις δαντελένιες κουβέρτες από την κληρονομιά της γιαγιάς; Χρησιμοποιήστε τα για τη νέα σας διακόσμηση παραθύρων! Είτε απλώς χρωματισμένο σε λευκό είτε χρωματισμένο σε έντονα χρώματα – αν μπορείτε ράβει τις μεμονωμένες ατάκες μαζί και κρεμάστε το σε ένα απλό κουρτινόξυλο, αυτό δημιουργεί μια νοσταλγική κουρτίνα ιδιαίτερου είδους.

Πλεκτές κουρτίνες ombre στυλ διακόσμηση λευκού μπλε παραθύρου

Πιάστε το φως με κρύσταλλα γυαλιού

Αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε χωρίς υφάσματα: Πάρτε περίπου δώδεκα κρύσταλλα γυαλιού σε διαφορετικά σχήματα και χρώματα από το κατάστημα χειροτεχνίας. Αυτά είναι κρεμασμένα σε μια όμορφη μεταξωτή κορδέλα σε διαφορετικά ύψη μπροστά από το παράθυρο. Στη συνέχεια, όταν ο ήλιος λάμπει, εμφανίζονται υπέροχα ελαφριά παιχνίδια στο διαμέρισμα. Καμία κουρτίνα δεν μπορεί να το κάνει αυτό!

Σπιτικά πράγματα από χαρτί

Μαζί με τα παιδιά μπορείτε να φτιάξετε πολύχρωμες γιρλάντες λουλουδιών που τις συνδέετε κατά μήκος ή απέναντι μπροστά από το παράθυρο. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε σχήματα λουλουδιών από διαφορετικά φύλλα κατασκευαστικού χαρτιού και κολλήστε τα και στις δύο πλευρές μιας ταινίας. Πολλές κορδέλες λουλουδιών μπορούν στη συνέχεια να αντικαταστήσουν εύκολα μια κουρτίνα. Συμβουλή: Το Πάσχα, μπορείτε να κρεμάσετε γιρλάντες πασχαλινών αυγών αντί για λουλούδια και τα Χριστούγεννα μπορείτε να κρεμάσετε γιρλάντες από έλατο.

διακόσμηση παραθύρων μόνοι σας φτιάξτε DIY έργα κουρτίνες και κουρτίνες

Ακόμα περισσότερα μπορούν να γίνουν από χαρτί: Εάν εκτυπώσετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες από τις διακοπές σας σε διαφανές χαρτί, μπορείτε επίσης να κάνετε μια εξαιρετική αντικατάσταση κουρτινών. Εάν, στη συνέχεια, κόψετε το χαρτί σε τετράγωνο σχήμα, για παράδειγμα, και το κρεμάσετε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα λεπτό συρματόσχοινο με όμορφα μανταλάκια, δημιουργείτε μια εξαιρετική μισή κουρτίνα.