Για πολλούς ανθρώπους στην κινηματογραφική βιομηχανία και για τους πολυάριθμους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο, ο Κλιντ Eastστγουντ είναι ένας ζωντανός θρύλος της ταινίας. Γεννημένος στις 31 Μαΐου 1930 στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, έκανε μια σημαντική ανακάλυψη στα γουέστερν μακαρονιών τη δεκαετία του 1960. Σήμερα διαθέτει μια πλούσια συλλογή ταινιών και βραβείων, συμπεριλαμβανομένων δύο από τα συνολικά τέσσερα Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας. Έπαιξε σε γουέστερν, θρίλερ και μελόδραμα, και γύρισε ο ίδιος πολεμικές ταινίες όπως “Γράμματα από τον woβο Τζίμα” (2006). Ο σταρ του κινηματογράφου θεωρείται ένας παγωμένος τύπος που χειρίζεται καλά και γρήγορα το 44 Magnum του. Τα ατσάλινα μπλε μάτια του έχουν μια ανελέητη και δύσπιστη έκφραση. Αυτό ταιριάζει με τους κινηματογραφικούς του ρόλους ως σκληρός καουμπόη και μπάτσος, που έφεραν στον ηθοποιό τεράστια δημοτικότητα. Η σταρ του Χόλιγουντ έκλεισε τα 90 την περασμένη Κυριακή … και δεν σκέφτεται ακόμη να συνταξιοδοτηθεί!

Ο Κλιντ Eastστγουντ, ένας μεγάλος σταρ του κινηματογράφου και ταλαντούχος σκηνοθέτης, γιορτάζει τα 90α γενέθλιά του!

Ο Κλιντ Eastστγουντ, 90 ετών, ένας ζωντανός θρύλος της ταινίας δεν σκέφτεται να αποσυρθεί

Ο Κλιντ Eastστγουντ και η τρομερή κινηματογραφική του καριέρα

Αν ανατρέξετε στην δεκαετή δεκαετία κινηματογραφική καριέρα του Κλιντ woodστγουντ, θα βρείτε πολυάριθμους ρόλους του σταρ του κινηματογράφου, όπου εμφανίζεται φαλλοκρατικός, για ανέκφραστο, αλλά σιδερένιο, συνεπή και ακλόνητο. Είναι περισσότερο ο στωικός-λακωνικός ήρωας. Απέκτησε αυτή την εικόνα όταν έκανε την ανακάλυψή του.

Στα 34 του, πρωταγωνίστησε στην τριλογία του δολαρίου, σε σκηνοθεσία Σέρχιο Λεόνε. Οι ταινίες του “For a Fistful of Dollars” (1964), “For Fell Dollars More” (1965) και οι επόμενες “Two Glorious Scoundrels” (1966) άλλαξαν τα πρότυπα του γουέστερν είδους. Είχαν μεγάλη επιτυχία όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ. Τα Σπαγγέτι Γουέστερν άνοιξαν το δρόμο για το Χόλιγουντ για τον Κλιντ Eastστγουντ! Η αυστηρή εικόνα του έγινε το σήμα κατατεθέν του. Ο Ιταλός σκηνοθέτης Σέρχιο Λεόνε λέγεται ότι είχε πει κάποτε για τον Κλιντ Eastστγουντ: “Έχει ακριβώς δύο εκφράσεις του προσώπου, με και χωρίς καπέλο”.

Αυτή η αυστηρή εικόνα έφερε στον Κλιντ Eastστγουντ μεγάλη επιτυχία.

Ο Κλιντ Eastστγουντ γιορτάζει εδώ τα 90α γενέθλιά του, ως η πρώτη μεγάλη επιτυχία ενός νεαρού ηθοποιού oταλο Γουέστερν

Είναι αδύνατο να γράψουμε για όλους τους κινηματογραφικούς ρόλους του Κλιντ woodστγουντ. Αλλά δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να παραλείψουμε μερικά. Για παράδειγμα, οι πέντε ταινίες της σειράς Dirty Harry, όπου ο ηθοποιός υποδύεται τον εν ψυχρώ αστυνομικό Χάρι Κάλαχαν. Ενώ το κοινό τον γιόρταζε για τις θηριωδίες του, οι ειδικοί του κινηματογράφου τον επέκριναν για την ανήθικη προσέγγιση του «πυροβολήστε πρώτα, ρωτήστε μετά». Μεταξύ 1968 και 1979, ο Κλιντ woodστγουντ συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Ντον Σίγκελ και έκανε πολλές άλλες ταινίες που ασχολούνταν με τη λατρεία χαμηλών τάξεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 2005, το “Million Dollar Baby” κέρδισε δύο βραβεία Όσκαρ για τον Clint Eastwood – για την καλύτερη σκηνοθεσία και την καλύτερη ταινία.

Το 2005, το

Κλιντ Eastστγουντ ως σκηνοθέτης και παραγωγός

Στη δεκαετία του 1980, ο Κλιντ Eastστγουντ άρχισε να γυρίζει γουέστερν και ταινίες δράσης υπό τη δική του σκηνοθεσία. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η ταινία “The Wolf Chases the Pack” (1984), όπου κυνηγά έναν κατά συρροή δολοφόνο στη Νέα Ορλεάνη και παίζει με την τότε 12χρονη τότε κόρη του Άλισον Eastστγουντ. Στη δεκαετία του ’90 έκανε πολλές επιτυχίες στο box office όπως “The Death Game” (1988), “Pink Cadillac” (1989) και “White Hunter, Black Heart” (1990). Ο ρόλος του ως ρομαντικός εραστής στο “The Bridges on the River”, όπου ο Clint Eastwood παίζει δίπλα στη Meryl Streep, παραμένει αξέχαστος. Η μία κινηματογραφική επιτυχία διαδέχθηκε την άλλη. Αλλά η ταινία του “Million Dollar Baby” (2005) θα μείνει σίγουρα στην ιστορία του Χόλιγουντ. Εκεί λέγεται το δράμα μιας νεαρής γυναίκας πυγμάχου (Χίλαρι Σουάνκ) και για αυτό ο Κλιντ woodστγουντ έλαβε το δεύτερο Όσκαρ σκηνοθεσίας το 2005. Μετά το “Merciless” (1993) ο σκηνοθέτης είχε έναν άλλο λόγο να γιορτάσει.

Διάσημος ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και συνθέτης!

Κλιντ Eastστγουντ, 90 ετών, διάσημος ηθοποιός σκηνοθέτης παραγωγός συνθέτης

Ο Κλιντ Eastστγουντ βρίσκεται σπάνια μπροστά στην κάμερα αυτή τη στιγμή, αλλά μάλλον πίσω από την κάμερα. Δεν δραστηριοποιείται μόνο ως σκηνοθέτης, αλλά και ως παραγωγός και συνθέτης ταινιών. Είναι πιθανό ο βετεράνος του Χόλιγουντ να μας εκπλήξει με μια νέα ταινία σύντομα.

 Έχει ακόμα την ενέργεια να συνεχίσει να εργάζεται!

Ο Κλιντ, 90 ετών, ένας ζωντανός θρύλος της ταινίας δεν σκέφτεται να αποσυρθεί

 Ο θρύλος της ταινίας έχει συνολικά οκτώ παιδιά. Εδώ με την κόρη του Άλισον Eastστγουντ.

Ο Κλιντ Eastστγουντ 90 ετών, ένας ζωντανός θρύλος της ταινίας με οκτώ παιδιά εδώ με την Άλισον Eastστγουντ