Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ. έδωσε στην Kate Middleton ένα ιδιαίτερο δώρο στην όγδοη επέτειο γάμου της με τον πρίγκιπα William. Η βασίλισσα ονόμασε την Κέιτ Μίντλετον τον «Μεγάλο Σταυρό της Dame» του Βασιλικού Τάγματος της Βικτώριας (GCVO). Η τιμή είναι μια μορφή ιπποτισμού που δόθηκε από τη βασίλισσα προσωπικά για “υπηρεσία στον ηγεμόνα”. Το τάγμα ιδρύθηκε αρχικά το 1896 από τη βασίλισσα Βικτώρια (εξ ου και το όνομα) για να «ευχαριστήσει και να τιμήσει προσωπικά τους ανθρώπους που την είχαν βοηθήσει άμεσα ή την εκπροσωπούσαν σε όλη την αυτοκρατορία».

Η βασίλισσα τιμά τη Δούκισσα Κέιτ Μίντλετον με νέο τιμητικό τίτλο

Επίτιμος τίτλος της Kate Middleton Dame Grand Cross από το Queen Tweeter

Η νέα κυρία Grand Cross (GCVO) και The Queen

Επίτιμος τίτλος από τη βασίλισσα της Kate Middleton Dame Grand Cross

Η Κέιτ Μίντλετον ονομάστηκε “Μεγάλος Σταυρός της Dame” του Royal Victoria Order (GCVO)

Η Βασιλική Οικογένεια μοιράζεται τα ακόλουθα στο Twitter: “Η Βασιλική Υψηλότητα, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ ονομάστηκε Dame Grand Cross του Βασιλικού Τάγματος της Βικτώριας για τις υπηρεσίες της υπό τον Αντιβασιλέα.” Φορέστε επίσης το κατόρθωμα της ευγένειας “κυρία” μπροστά από το όνομά τους.

Τώρα η Δούκισσα Κέιτ είναι μια πραγματική κυρία

Αυτός είναι ένας τίτλος που λίγοι επιτρέπεται να φορούν

Kate Middleton Dame Grand Cross

Ποιος άλλος επιτρέπεται να φορέσει αυτόν τον τιμητικό τίτλο?

Το Βασιλικό Βικτοριανό Τάγμα κατατάσσεται στην έκτη θέση στην κατάταξη παραγγελιών και διακοσμήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας με αυτόν τον τίτλο περιλαμβάνουν την Καμίλα, τη Δούκισσα της Κορνουάλης και σύζυγο του πρίγκιπα Κάρολου. Ονομάστηκε Dame Grand Cross το 2012. Η Sophie, κόμισσα του Wessex και η σύζυγος του πρίγκιπα Εδουάρδου τιμήθηκε επίσης ως Dame Grand Cross το 2010. Ομοίως, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο δούκας του Εδιμβούργου και ο σύζυγος της βασίλισσας, ονομάστηκε μόνο Ιππότης στο Grand Cross το 2017. Ωστόσο, ο πρίγκιπας Χάρι διορίστηκε Ιππότης Διοικητής του Τάγματος το 2015, ο οποίος είναι χαμηλότερος τίτλος από έναν GCVO.

Άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας με αυτόν τον βαθμό είναι ο πρίγκιπας Φίλιππος, η Δούκισσα Καμίλα και η Σόφι, κόμισσα του Γουέσεξ

Βασίλισσα για να τιμήσει την Καμίλα

Πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα, η δούκισσα της Κορνουάλης

Ο πρίγκιπας Κάρολος Δούκισσα Καμίλα Νταμ Grand Cross Kate Middleton

Σόφι, κόμισσα του Γουέσεξ και η βασίλισσα 

Κόμισσα Sophie Kate Middleton Dame Grand Cross

Η Σόφι είναι η κόμισσα του Γουέσεξ και η γυναίκα του πρίγκιπα Έντουαρντ

Sophie Wessex Dame Grand Cross Kate Middleton

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο δούκας του Εδιμβούργου και ο ίδιος ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ.

Kate Middleton The Queen Prince Philip Knight Dame Grand Cross

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ είχε λάβει προηγουμένως εντολή βασιλικής οικογένειας από τη βασίλισσα. Η παραγγελία είναι ένα μικρό πορτρέτο του μονάρχη προσαρτημένο σε μια κορδέλα που δίνεται στα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η Κέιτ Μίντλετον δημοσίευσε δημόσια το σήμα κατά τη διάρκεια κρατικού δείπνου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ τον Οκτώβριο του 2018.

Kate Middleton Dame Grand Cross Order

Η Κέιτ Μίντλετον και η βασίλισσα τα πάνε πολύ καλά 

Kate Middleton Dame Grand Cross The Queen