πλακάκι χρώματος τραπεζαρία κουζίνας σκούρο δάπεδο πλακάκια μαύρα ντουλάπια κουζίνας

Χρώμα πλακιδίων – όμορφες ιδέες για το πώς να σχεδιάσετε το σπίτι

Οι τοίχοι και τα δάπεδα με πλακάκια είναι ένας δημοφιλής τρόπος επίπλωσης του σπιτιού. Αν σκοπεύετε να πάτε για πλακάκια, σίγουρα θα χαλάσετε για την επιλογή στο σωστό σχήμα, υφή και … χρώμα. Για να κάνετε την επιλογή σας λίγο πιο εύκολη, θα θέλαμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας.

Κομψός σχεδιασμός τοίχων και δαπέδων στην κουζίνα

κεραμίδι μοντέρνα κουζίνα πλακάκια δαπέδου μπαρ σκαμπό

Αρωματίστε τα λευκά πλακάκια κουζίνας με πιο σκούρες πινελιές

κεραμίδι πλακάκια μπάνιου τοίχοι μικρές ελαφριές πινελιές

Είτε πρόκειται για βαφή τοίχου είτε Πλακάκια χρώμα δεν πειράζει γιατί το χρώμα επηρεάζει έντονα τη συνολική εμφάνιση του δωματίου. Η γενική ψυχολογία χρωμάτων ισχύει επίσης για το χρώμα των πλακιδίων με πλήρη ισχύ. Εάν τα πιο ανοιχτά χρώματα των τοίχων παρέχουν χώρο και φωτεινότητα στο εσωτερικό, και τα πιο σκούρα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο, είναι το ίδιο με το χρώμα των πλακιδίων. Τα ζεστά χρώματα δίνουν στον εσωτερικό σχεδιασμό μια αίσθηση άνεσης και τα κρύα χρώματα το κάνουν να φαίνεται μάλλον λιτό. Εάν επιλέξετε το σωστό χρώμα πλακιδίων, μην ξεγελαστείτε από την πρώτη εντύπωση που σας έκανε το αντίστοιχο χρώμα. Σκεφτείτε προσεκτικά αν το χρώμα λειτουργεί πραγματικά στο συγκεκριμένο δωμάτιο. Διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να επιτύχετε την επιθυμητή αίσθηση του να ζείτε στο δωμάτιο.

Τα σκούρα πλακάκια τοίχου έρχονται σε αντίθεση με τα λευκά έπιπλα σαλονιού

Πλακάκια τοίχου καθιστικού χρώματος σκούρου χρώματος ανοιχτό σχέδιο

Φέρτε φρέσκια αίσθηση στο σαλόνι μέσα από τα πλακάκια δαπέδου

κεραμίδι χρώμα σαλόνι κάνουν μεγάλα πλακάκια δαπέδου κομψά

Αρωματίστε την κουζίνα με πράσινα πλακάκια τοίχου

Πλακάκια χρώματος βάσης κουζίνας πράσινα πλακάκια τοίχου φυτά

Εκτός από τον σχεδιασμό του τοίχου, για να είμαι ειλικρινής, ξεχνάτε να δώσετε αρκετή προσοχή στο πάτωμα. Πολλοί σχεδιαστές συνιστούν να χρησιμοποιείτε πλακάκια για να στρώσετε τόσο το πάτωμα όσο και τους τοίχους. Το δωμάτιο φαίνεται πολύ καλύτερα αισθητικά από το να σχεδιάζετε απλά τους τοίχους ή μέρος τους με πλακάκια. Το δωμάτιο φαίνεται κάπως πλήρες.

Σχεδιάστε ένα άνετο μπάνιο

πλακάκια χρώμα λουτρό σχέδιο άνετο πορτοκαλί λευκό συνδυασμό

Σήμερα έχετε περισσότερες επιλογές από ποτέ όσον αφορά το χρώμα των πλακιδίων. Όχι μόνο εμφανίζονται σε ορισμένες αποχρώσεις, αλλά και με διαφορετικά και ελκυστικά οπτικά εφέ. Έτσι, όχι μόνο η κουζίνα και το μπάνιο είναι στρωμένα με πλακάκια. Το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο μπορούν επίσης να σχεδιαστούν με πλακάκια. Εκτός από κεραμικά πλακίδια, μπορείτε επίσης να επιλέξετε από πλακάκια πορσελάνης και ξύλου, καθώς και πλακάκια με όμορφη εμφάνιση από σκυρόδεμα και πλακάκια από μπαμπού.

Όμορφα πλακάκια για τον τοίχο με υφή ξύλου

κεραμιδι τοίχου πλακάκια ξύλο υφή σπιτικές ιδέες

Αφήστε την κουζίνα να φαίνεται λαμπερή με έναν όμορφο πίσω τοίχο

χρώμα κεραμίδι κουζίνα μαύρο τοίχο κεραμίδια ιδέες σπιτιού

Δημιουργήστε μια υπέροχη λευκή ατμόσφαιρα

κεραμίδι χρώμα σαλόνι επιπλωμένα κομψά πλακάκια δαπέδου

Κατά το σχεδιασμό του δαπέδου, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να επιλέξετε τις σωστές αποχρώσεις που δεν έχουν υπερβολικά παρεμβατική επίδραση στην εμφάνιση του δωματίου. Για το σαλόνι επιλέγετε συνήθως πλακάκια σε ουδέτερες και κομψές χρωματικές αποχρώσεις. Τα χρωματιστά κεραμικά πλακίδια είναι μια τολμηρή απόφαση που θα μπορούσε ίσως να βρει μια ωραία εφαρμογή στην κουζίνα. Και στο υπνοδωμάτιο είναι καλύτερα να μην πειραματιστείτε με το σχέδιο δαπέδου. Αυτό είναι όπου τα χαλαρωτικά χρώματα πάνε καλύτερα. Τα πλακάκια από φυσική πέτρα είναι η κατάλληλη λύση.

Χρώμα πλακιδίων – Επιλέξτε ουδέτερες αποχρώσεις για το πάτωμα του σαλονιού

κεραμίδι χρώμα σαλόνι γκρι πλακάκια δαπέδου ιδέες διαβίωσης

Το χρώμα του δαπέδου και του τοίχου ταιριάζουν όμορφα μεταξύ τους

κεραμίδι πλακάκια δαπέδου σαλόνι ανοιχτό σχέδιο

Στρώστε το πάτωμα του υπνοδωματίου με κομψά πλακάκια

κεραμίδι υπνοδωμάτιο φωτεινά δάπεδα κεραμίδια ιδέες σπιτιού

Το μπάνιο, αυτό το δωμάτιο που είναι κανονικά σχεδιασμένο με πλακάκια, μπορεί τώρα να φαίνεται πολύ διαφορετικό. Δώστε του μια υπέροχη ρομαντική εμφάνιση με απαλές και απαλές αποχρώσεις ή κάντε το μπάνιο σας να φαίνεται μοντέρνο επιλέγοντας τυπικές αποχρώσεις του στυλ σας.

Συνδυάστε ασπρόμαυρα πλακάκια

πλακάκι χρώμα ιδέες μπάνιου μπανιέρα μαύρα πλακάκια δαπέδου πλαϊνό τραπέζι

Τα γαλάζια πλακάκια τοίχου δημιουργούν περισσότερη διάθεση στο μπάνιο

κεραμίδι ιδέες μπάνιου μπλε μπανιέρα πλακιδίων

Μπορείτε φυσικά να κάνετε πειράματα εάν θέλετε ένα ενδιαφέρον εσωτερικό. Έχετε ένα μεγάλο πλεονέκτημα με τα κεραμίδια. Αυτά μπορούν να συνδυαστούν κατά βούληση και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί ένα ενδιαφέρον σχέδιο τοίχου και δαπέδου. Διαφορετικά, ο συνδυασμός χρωμάτων είναι μερικές φορές πολύ αυστηρός.

Δημιουργήστε ένα φρέσκο ​​εσωτερικό σαλόνι

χρώμα κεραμίδι καθιστικό ουδέτερες αποχρώσεις

Επιλέξτε κατάλληλα πλακάκια μπάνιου

ιδέες μπάνιου χρώματος πλακιδίων συνδυάζουν χρώματα

Σχεδιάστε τους τοίχους της κουζίνας με μικρά πλακάκια

πλακάκι χρώμα τοίχου κουζίνα πλακάκια κουζίνας νησί γκρι ντουλάπια κουζίνας