ελκυστική παλέτα χρωμάτων στο εσωτερικό σχέδιο ασιατικής κρεβατοκάμαρας

Ελκυστική παλέτα χρωμάτων στο εσωτερικό σχέδιο – γίνετε γνώστης αποκλεισμού χρωμάτων!

Τα έντονα χρώματα είναι ένας καλός τρόπος έκφρασης. Αλλά το να βρεις τη σωστή παλέτα δεν είναι εύκολο. Ο αποκλεισμός χρωμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να απλοποιήσετε τη διαδικασία. Αυτή η τεχνική σχεδίασης περιλαμβάνει τη χρήση τριών σταθερών, αντίθετων χρωμάτων σε ένα δωμάτιο.

Αυτό περιορίζει τις χρωματικές σας επιλογές και καθιστά το σπίτι σας ζωντανό και ενεργητικό με τη διάθεση των πιο σιωπηλών αποχρώσεων.

Όταν είστε έτοιμοι για μια δυναμική αλλαγή, αυτές οι ιδέες αποκλεισμού χρωμάτων μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε ένα πιο τολμηρό στυλ ζωής.

Σταθερά χρώματα που σχηματίζονται σε μπλοκ

ελκυστική παλέτα χρωμάτων σε φωτεινά μοτίβα εσωτερικού σχεδιασμού

Αυτή η τεχνική χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960, όταν Βρετανοί και άλλοι Ευρωπαίοι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων διαμόρφωσαν δύο ή τρία στερεά χρώματα σε ένα μπλοκ.

Το μπλοκάρισμα χρωμάτων ήταν λίγο πολύ μοντέρνο τα χρόνια που ακολούθησαν – στη μόδα και τον εσωτερικό σχεδιασμό.

Στοιχειώδες “μπλοκάρισμα χρωμάτων”. Πρόκειται για εσωτερικούς χώρους με δύο ή περισσότερα σταθερά χρώματα σε ένα μονόκλινο δωμάτιο. Παραδοσιακά, αυτά είναι είτε μόνο βασικά χρώματα είτε μόνο μικτά χρώματα. Στο σύγχρονο σχέδιο, ωστόσο, τα χρώματα είναι ανάμεικτα.

Επενδύστε σε έναν καλό χρωματικό τροχό

ελκυστική παλέτα χρωμάτων στην εσωτερική διακόσμηση κουζίνας κόκκινες λαμπρές λεπτομέρειες

Σημείωση: Επενδύστε σε έναν καλό χρωματικό τροχό που δείχνει τα αποτελέσματα της ανάμειξης χρωμάτων, καθορίζει τα ζεστά και κρύα χρώματα και δείχνει διαφορετικές αποχρώσεις και αποχρώσεις χρώματος.

Συμπληρωματικό “μπλοκάρισμα χρωμάτων”. Τα χρώματα που βρίσκονται απευθείας μεταξύ τους στον έγχρωμο τροχό είναι καλά για εσωτερικούς χώρους εάν χρησιμοποιούνται σωστά. Για παράδειγμα, το κίτρινο-πράσινο των καρεκλών συμπληρώνει το κόκκινο-μοβ στην εικόνα.

Ζευγάρια χρωμάτων της δικής τους έντασης

Ελκυστική παλέτα χρωμάτων στο εσωτερικό του πράσινου ροζ τραπεζοκαρέκλας

Σημείωση: Εάν το βασικό χρώμα είναι σταθερό, τότε όλα τα άλλα χρώματα πρέπει να είναι σταθερά. Εάν το βασικό χρώμα είναι παστέλ, επιλέξτε και το υπόλοιπο παστέλ.

Μονόχρωμο “μπλοκάρισμα χρωμάτων”. Εδώ ένα χρώμα χρησιμοποιείται βασικά στις διαφορετικές του σκιές, τόνους και εντάσεις. Για να το κάνετε πιο ενδιαφέρον, μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικά υφάσματα και υλικά στο δωμάτιο.

Σημείωση: Ένα χαλί σε σταθερό χρώμα και με γραφικό μοτίβο παίρνει μια σίγουρη θέση στον σύγχρονο σχεδιασμό

ελκυστική παλέτα χρωμάτων σε καναπέ εσωτερικής διακόσμησης με πορτοκαλί υφές

Αυτός ο πράσινος τοίχος εναρμονίζεται ιδανικά με το μπλε τραπεζάκι και τη μοβ ταπετσαρία

ελκυστική παλέτα χρωμάτων στον εσωτερικό σχεδιασμό τραπεζαρία πράσινο τοίχο

Αποκλεισμός αναλογικών χρωμάτων. Τα γειτονικά χρώματα χρησιμοποιούνται στον χρωματικό τροχό, ώστε να έχετε ένα ήρεμο και χαλαρωτικό εσωτερικό.

Σημείωση: Πάρτε ένα βασικό χρώμα και δύο παρακείμενα για πιτσιλιές χρώματος.

Το λευκό και το μαύρο συνήθως καθορίζονται ως ουδέτερα

ελκυστική χρωματική παλέτα στην εσωτερική διακόσμηση τραπεζαρίας κουζίνας

Ουδέτερο μπλοκάρισμα χρωμάτων. Η τεράστια αντίθεση τους δημιουργεί εκπληκτικό μπλοκάρισμα χρωμάτων. Αυτή η μοντέρνα κουζίνα χρησιμοποιεί τη σωστή ποσότητα και των δύο.

Σημείωση: Όταν εργάζεστε με την ασπρόμαυρη παλέτα, προσπαθήστε να εισαγάγετε ένα διαφορετικό σταθερό χρώμα μέσω αξεσουάρ ή στοιχείων.

Ομάδες αγγείων ή εικόνων στο ίδιο σταθερό χρώμα

ελκυστική παλέτα χρωμάτων στο εσωτερικό σχέδιο κλασικά μοτίβα επιτραπέζιο φωτιστικό

Αποκλεισμός χρωμάτων κατά στοιχεία. Εάν προτιμάτε να διατηρείτε τους τοίχους σας ουδέτερους, προσπαθήστε να δημιουργήσετε ομάδες στοιχείων σε μπλοκ χρώματος, για παράδειγμα ομάδες βάζων ή εικόνες στο ίδιο σταθερό χρώμα.

Αστικός εσωτερικός σχεδιασμός στο σαλόνι

ελκυστική παλέτα χρωμάτων στο εσωτερικό σχεδιασμό σαλονιού κόκκινο ντουλάπα τοίχου

Μοντέρνο υπνοδωμάτιο στο ξενοδοχείο

ελκυστική παλέτα χρωμάτων στο εσωτερικό σαλόνι κόκκινα κλινοσκεπάσματαΤο πορτοκαλί και το κίτρινο δημιουργούν διάθεση και άνεση σε αυτό το σαλόνι

ελκυστική παλέτα χρωμάτων στο εσωτερικό σαλόνι πορτοκαλί κόκκινο τοίχο

Λευκή επίπλωση σαλονιού – κόκκινες πινελιές

ελκυστική παλέτα χρωμάτων στο εσωτερικό σαλόνι κόκκινο σαλόνιΕθνοτική διακόσμηση στο σαλόνι – πολύ χρώμα και ζεστή ατμόσφαιρα ελκυστική παλέτα χρωμάτων στο εσωτερικό ντιζάιν έθνικ σαλόνι