Φεστιβάλ Χόλι – το φεστιβάλ χρωμάτων και αγάπης

Το Holi είναι ένα από τα πιο πολύχρωμα και δημοφιλή φεστιβάλ παγκοσμίως για μικρούς και μεγάλους. Το θετικό του μήνυμα μεταφέρεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο και προσελκύει χιλιάδες περίεργους επισκέπτες στην Ινδία. Το φεστιβάλ χρωμάτων και αγάπης γιορτάζεται στο Vollmund λίγο πριν την αστρονομική αρχή της άνοιξης. Μέσω αυτού του εθίμου δοξάζεται η νέα αρχή, η νίκη του καλού ενάντια στο κακό, η αποβολή των κακών πνευμάτων, η διαπροσωπική αγάπη, η ισότητα, η φιλία και η συγχώρεση. Χάρη στη χαρούμενη, γιορτινή διάθεση των ντόπιων και τα θετικά συναισθήματα που προκαλούνται στους συμμετέχοντες, αυτή η παράδοση διαδόθηκε με την πάροδο του χρόνου στην Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, ακόμη και την Αφρική! Το Holi μετατράπηκε σε μια διεθνή γιορτή που απλά δεν γνωρίζει σύνορα – επιτρέπεται σε όλους να συμμετέχουν, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, τη θρησκεία, το χρώμα του δέρματος και την κοινωνική θέση!

Φεστιβάλ Farben – μια μοναδική εμπειρία

φεστιβάλ χρωμάτων

Το βράδυ πριν από το Χόλι, ανάβει μεγάλη πυρά στην Ινδία, η λεγόμενη Holika, που συμβολίζουν το κάψιμο των κακών πνευμάτων και την αποβολή τους πριν από την αρχή της άνοιξης. Το επόμενο πρωί όλοι βγαίνουν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων και των μικρών χωριών. Στο χέρι τους κρατούν πούδρες διαφορετικού χρώματος (γνωστές με το όνομα γκουλάλ) και μπαλόνια γεμάτα χρωματιστές χρωστικές ουσίες έτοιμες να «πολεμήσουν».

Οι άνθρωποι ρίχνουν ο ένας στον άλλον τις «πολύχρωμες βόμβες», τραγουδούν και χορεύουν όλη μέρα! Πολλοί από τους συμμετέχοντες βάφουν το σώμα τους με μαύρη πίσσα πριν από το μεγάλο πάρτι στο δρόμο, έτσι ώστε να τονίσουν τον συμβολισμό της μετέπειτα επίστρωσής τους με τα φωτεινά, αστεία χρώματα – αυτό πρέπει να θεωρηθεί ως μια νέα ελπιδοφόρα και ελπιδοφόρα αρχή και αναγέννηση της φύσης. Με αυτόν τον διασκεδαστικό και χαρούμενο τρόπο, οι ντόπιοι προετοιμάζονται για απόλαυση και υποδέχονται θερμά την άνοιξη! Το βράδυ μαζεύεστε με τους συγγενείς, τους φίλους και τους γείτονές σας, κεράστε σνακ και ποτά ειδικά προετοιμασμένα για το φεστιβάλ και το πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Φεστιβάλ χρωμάτων στη γερμανική πρωτεύουσα

φεστιβάλ χρωμάτων ινδία γιορτάζουν

Η Γερμανία γιορτάζει από το 2012! Αρχικά στο Βερολίνο, τη Δρέσδη, το Ανόβερο και το Μόναχο, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να μοιραστούν τη χαρά τους μεταξύ τους και να απολαύσουν πλήρως αυτή τη μοναδική εμπειρία. Από τότε έχει το Φεστιβάλ Χόλι εδραιωμένο στη γερμανική σκηνή του φεστιβάλ και θεωρείται πραγματικός τραβηγτής πλήθους. Απελευθερωθείτε από τις αρνητικές ενέργειες, γιορτάστε τη νέα αρχή της ζωής γεμάτη αυτοπεποίθηση! Δημιουργήστε νέα δύναμη αφήνοντας τις ανησυχίες σας πίσω και απλά απολαμβάνοντας τη στιγμή σωστά! Είναι καιρός να σκεφτείτε τα μικρά πράγματα στη ζωή και να δημιουργήσετε το δικό σας φωτεινό σύννεφο χρώματος!

Φεστιβάλ χρωμάτων – Η Ινδία γιορτάζει τη νέα αρχή της ζωής και της αγάπης

γιορτάζουμε το φεστιβάλ χρωμάτων

Το Holi Festival δεν γνωρίζει σύνορα και φέρνει τους πάντες πιο κοντά

γιορτή χρωμάτων γιορτάζουν

Φεστιβάλ Farben – Αντλήστε νέα ενέργεια και ζωντάνια 

χρώματα φεστιβάλ πολύχρωμα

Απλώς δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς έγχρωμη σκόνη!

χρώματα φεστιβάλ βαφή σε σκόνη

Φεστιβάλ Farben – Όλοι μπορούν να λάβουν μέρος και απλά να απολαύσουν αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία

γιορτή φεστιβάλ χρωμάτων

Τα έντονα χρώματα συμβολίζουν την ερχόμενη άνοιξη και τη νέα γέννηση της φύσης

χρώματα φεστιβάλ άνοιξη

Φεστιβάλ χρωμάτων – Δημιουργήστε το δικό σας σύννεφο χρωμάτων

απολαύστε το φεστιβάλ χρωμάτων

Απομακρύνετε τα κακά πνεύματα και γιορτάστε τη νίκη του καλού ενάντια στο κακό

χρώματα φεστιβάλ holi

Δεν συμμετέχουν μόνο οι νέοι …

γιορτάστε το φεστιβάλ holi

… αλλά και οι ηλικιωμένοι αφοσιώνονται στο φεστιβάλ με πλήρη αφοσίωση

φεστιβάλ χρωμάτων holi

φεστιβάλ χρωμάτων στην Ινδία

φεστιβάλ χρωμάτων ινδικό φεστιβάλ

χρώματα παιδιά φεστιβάλ

συμμετάσχετε στο φεστιβάλ χρωμάτων

φεστιβάλ χρωμάτων συμμετέχουν όλοι

χρώματα φεστιβάλ διάθεση

χρώματα φεστιβάλ τρέλα

φεστιβάλ χρωμάτων απολαύστε στιγμές

γιορτή χρώματος holi χαρούμενο

holi fest Ινδία

συμμετάσχετε στο φεστιβάλ χρώματος holi