Η οροφή θεωρείται ο πέμπτος τοίχος του δωματίου, αλλά συχνά παραμελείται ή ξεχνιέται εντελώς κατά την ανακαίνιση. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού μπορεί να μην θεωρούν το χρώμα της οροφής ως μέρος του συνολικού συνδυασμού χρωμάτων, αλλά το ταβάνι παίζει πραγματικά τεράστιο ρόλο στην άνεση ενός δωματίου. Η επιλογή ενός ανοιχτού ή σκούρου χρώματος μπορεί να κάνει το δωμάτιο να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο. Μην κάνετε λοιπόν το κοινό λάθος να υποτιμήσετε το χρώμα της οροφής. Οι παρακάτω συμβουλές και οι δοκιμασμένοι συνδυασμοί χρωμάτων θα σας βοηθήσουν σε αυτό. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να βάφετε το ταβάνι σας για να προσθέσετε άνεση στο χώρο σας.

Βαφή οροφής: Ποια είναι τα πιο κατάλληλα χρώματα οροφής?

Βάψτε το ταβάνι Επιλέξτε το χρώμα της οροφής

Η επιλογή ενός χρώματος οροφής έγινε εύκολη

Βαφή οροφής Χρώματα οροφής Ιδέες συνδυασμού χρωμάτων

Βαφή οροφής: Σκούρα χρώματα οροφής

Τα μεγάλα δωμάτια με ψηλά ταβάνια συχνά αισθάνονται ανισορροπία ή κρύο. Το χρώμα μπορεί να βοηθήσει στην ανάδειξη της οροφής και να ξεγελάσει το μάτι να σκεφτεί ότι το δωμάτιο είναι μικρότερο και πιο οικείο. Μεσαίου σκούρου έως σκούρου και πλούσιου, βαθιά χρώματα όπως το σοκολατένιο καφέ στο ταβάνι μπορούν να ζεστάνουν το δωμάτιο και να του δώσουν μια ζεστή αντί για απρόσωπη αίσθηση. Σε ένα σπάνια επιπλωμένο δωμάτιο, μια σκοτεινή οροφή μπορεί να γίνει το επίκεντρο και να αποσπάσει την προσοχή από την έλλειψη αξεσουάρ.

Βάψτε το ταβάνι σκούρο και δημιουργήστε μια ζεστή ατμόσφαιρα

Βάψτε το ταβάνι σκούρο Χρώμα οροφής καλοκαιρινό σπίτι μαύρο

Ρομαντικό μπάνιο με φωτεινό μπλε ταβάνι

Βάψτε το ταβάνι Βάψτε το ταβάνι σκούρο μπλε Βάψτε το ταβάνι σκούρο

Βαφή οροφής: Ανοιχτά χρώματα οροφής

Μικρά δωμάτια ή δωμάτια με χαμηλά ταβάνια μπορεί να είναι στενά και αποπνικτικά. Τα ανοιχτά χρώματα στην οροφή μπορούν να κάνουν αυτά τα δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα. Ωστόσο, το κόλπο για να ανοίξετε αποτελεσματικά έναν μικρό χώρο είναι να διατηρήσετε τη χρωματική αντίθεση μεταξύ των τοίχων και της οροφής όσο το δυνατόν χαμηλότερη. Για παράδειγμα, ένας σκούρος μπλε τοίχος με λευκή οροφή δεν μπορεί να προσθέσει στο δωμάτιο. Ωστόσο, οι ανοιχτό κίτρινοι τοίχοι με κρεμ χρώμα ή κρεμ-λευκό ταβάνι αισθάνονται ελαφροί, ευάεροι και μεγαλύτεροι.

Υπνοδωμάτιο με μπλε τόνους

Ιδέες βαφής οροφής με μπλε οροφή

Βάψτε το ταβάνι λευκό

Το λευκό χρησιμοποιείται συχνά ως χρώμα οροφής επειδή μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με όλες τις αποχρώσεις του χρώματος. Αντανακλά το φως, φωτίζει το δωμάτιο και το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο. Το λευκό χρώμα αντανακλά επίσης τα άλλα χρώματα στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, αν βάψετε τους τοίχους σε βαθύ κόκκινο χρώμα, το ταβάνι θα εμφανιστεί μια ελαφρώς ροζ απόχρωση.

Φωτεινό και άνετο

Βάψτε το ταβάνι Χρώμα οροφής λευκό, ανοιχτό χρώμα τοίχου

Βάψτε τους τοίχους και την οροφή σε ένα χρώμα

Σε δωμάτια όπου χρησιμοποιούνται τα ίδια χρώματα για την οροφή και τους τοίχους, η οροφή μπορεί να συνδυαστεί με το υπόλοιπο δωμάτιο. Ανάλογα με τα χρώματα που θα επιλέξετε, αυτό μπορεί να χρησιμεύσει για να κάνετε το δωμάτιο μεγαλύτερο ή μικρότερο. Οι ελαφρές οροφές και οι τοίχοι, για παράδειγμα, διασφαλίζουν ότι ένα δωμάτιο αισθάνεται ανοιχτό και ευάερο. Ενώ ένα σκούρο χρώμα τοίχου και οροφής όπως το κόκκινο μπορεί να είναι λίγο θολό και παρεμβατικό. Για να προσθέσετε λίγο δράμα σε ένα μονόχρωμο συνδυασμό χρωμάτων, βάψτε τα καλούπια σε πιο ανοιχτή απόχρωση. Αυτό προσθέτει αντίθεση και δομή στο δωμάτιο, αναδεικνύει τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και εμποδίζει τις βαθύτερες αποχρώσεις να δημιουργήσουν μια κλειστοφοβική αίσθηση.

Διαφορετικές ροζ αποχρώσεις σε συνδυασμό είναι τέλειες για το δωμάτιο του κοριτσιού

Ζωγραφική οροφής χρώμα ροζ ροζ ρίγες

Διάδρομος θαλάσσιου στυλ

Χρωματίστε το ταβάνι σκούρο Το χρώμα της οροφής είναι μπλε

Μια τροποποιημένη έκδοση της μονόχρωμης εμφάνισης είναι η χρήση διαφορετικών αποχρώσεων του ίδιου χρώματος για τους τοίχους και την οροφή. Αυτό δημιουργεί ένα πιο απαλό, πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα αντί για ένα μονόχρωμο χρώμα. Αυτό είναι χρήσιμο σε μικρά δωμάτια με χαμηλά ταβάνια. Με αυτόν τον τρόπο, το μάτι δεν τραβιέται στο χαμηλό ταβάνι, καθώς δεν υπάρχει έντονη αντίθεση μεταξύ του τοίχου και της οροφής.

Αρμονία σε μπλε χρώμα

Χρωματίστε το ταβάνι Χρώμα οροφής σκούρο μπλε μονόχρωμο χρωματικό σχέδιο

Χρώματα οροφής με λαμπερά εφέ

Τα χρώματα οροφής είναι ειδικά κατασκευασμένα με εξαιρετικά επίπεδη γυαλάδα για να κρύψουν τις ατέλειες. Προσφέρουν καλύτερη κάλυψη επειδή είναι παχύτερα από το χρώμα τοίχων και συχνά είναι ανθεκτικά στις πιτσιλιές για να διευκολύνουν το βάψιμο από πάνω. Τα μεταλλικά, γυαλιστερά και μαργαριταρένια εφέ αυξάνουν την ένταση αντανακλώντας το φως και το χρώμα. Ωστόσο, τέτοια χρώματα οροφής είναι συνήθως τα καλύτερα για ένα μεγάλο δωμάτιο με ψηλό ταβάνι ή μια οροφή με λίγες ή καθόλου ατέλειες. Μια γυαλιστερή ή μεταλλική επιφάνεια σε ένα μικρό δωμάτιο μπορεί να είναι πολύ έντονη και θα αναδείξει τις ατέλειες στην επιφάνεια της οροφής.

Απαλές, ήρεμες αποχρώσεις για το υπνοδωμάτιο

Βάψτε το ταβάνι σκούρο Το χρώμα της οροφής είναι μοβ

Έτσι, όταν βάφετε το ταβάνι σας, να έχετε κατά νου πόσο μεγάλο είναι πραγματικά το δωμάτιό σας. Στη συνέχεια, αποφασίστε για μια πιο ανοιχτή ή πιο σκούρα απόχρωση και ταιριάξτε την με το χρώμα του τοίχου. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε μια ζεστή ατμόσφαιρα και η χρωματική αρμονία θα επικρατήσει στο σαλόνι σας.

Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να κυριαρχήσει στο μυαλό και το σώμα σας!

Βαφή οροφής χρώμα δημιουργικό σχέδιο ιδέες χρωμάτων

Συνδυάστε τα αγαπημένα σας χρώματα 

Βάψτε το ταβάνι. Χρωματίστε το ταβάνι καφέ. Βάψτε το ταβάνι σκούρο

Σκεφτείτε την οπτική αντίθεση

Χρωματίστε το ταβάνι σκούρο Χρώμα οροφής σκούρο γκρι μαύρο

Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί περαιτέρω και βρείτε το πιο κατάλληλο χρώμα για το ταβάνι σας!

Βάψτε το ταβάνι σκούρο Το χρώμα της οροφής είναι μαύρο

Βάψτε το ταβάνι σκούρο Χρώμα οροφής μαύρο γκρι Βάψτε το ταβάνι σκούρο Το χρώμα της οροφής είναι γκρι Βάψτε το ταβάνι σκούρο Χρώμα οροφής μπλε κρεβατοκάμαραΒάψτε το ταβάνι σκούρο Το χρώμα της οροφής έχει ριγέ μοτίβο Βάψτε το ταβάνι σκούρο Χρώμα οροφής μπλε σαλόνι Βάψτε το ταβάνι σκούρο Το χρώμα της οροφής του καθιστικού είναι καφέ Βάψτε ιδέες για χρώματα οροφής σε σκούρο ταβάνι Βάψτε το ταβάνι σκούρο με αντίστοιχα χρώματα οροφής Χρωματίστε το ταβάνι Βαφή οροφής Χρώμα οροφής μπεζ ουδέτερες αποχρώσεις χρώματος Βάψτε το ταβάνι Βάψτε το ταβάνι σκούρο μπλε Βάψτε το ταβάνι λευκό Βάψτε το ταβάνι Χρώμα οροφής Σκούρο μπλε χρώμα τοίχου Χρώμα οροφής χρώμα σκούρο μπλε Βάψτε το ταβάνι Βάψτε το ταβάνι μωβ. Βάψτε το ταβάνι σκούρο Χρώμα οροφής πράσινο Χρώμα οροφής σκούρο Βάψτε το ταβάνι λευκό Το χρώμα της οροφής είναι ανοιχτό