Οι τελευταίες τάσεις στο σχεδιασμό της κουζίνας αντικατοπτρίζονται συχνά στο μοντέρνο σχεδιασμό της κουζίνας. Πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση ή τον επανασχεδιασμό της δικής σας κουζίνας, δημιουργούνται πολλές ερωτήσεις στο μυαλό σας. Πρέπει να επιπλώσω την κουζίνα μου με έναν υπερσύγχρονο τρόπο ή να μείνω σε ένα κλασικό σχέδιο; Πόσα ντουλάπια κουζίνας χρειάζομαι; Είναι ένα νησί κουζίνας απαραίτητο ή μάλλον παρεμβαίνει στις εργασίες κουζίνας; Ερώτηση μετά ερώτηση…. Σήμερα προσπαθούμε να δώσουμε μια επιχειρηματολογημένη απάντηση σε τέτοιες αμφιβολίες. Παρουσιάζουμε τις τάσεις στο σχεδιασμό της κουζίνας που έχουν αντέξει στο χρόνο. Καλύτερα να είστε προειδοποιημένοι: Επειδή κάτι είναι μοντέρνο, δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει στο σχέδιο για πάντα. Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, εμπλουτίζουν τεράστια κάθε σχεδιαστική ιδέα. Υπάρχουν όμως και τάσεις που βασίζονται στον κλασικό σχεδιασμό της κουζίνας και τις γεμίζουν με νεωτερικότητα. Αυτά είναι τα σχέδια κουζίνας που έχουν αντέξει στο χρόνο και είναι και πάλι μοντέρνα σήμερα. Ένας τέτοιος σχεδιασμός κουζίνας αποτελεί τώρα το επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και αποτελεί το θέμα αυτού του άρθρου.

Μοντέρνος σχεδιασμός κουζίνας – τι έρχεται, τι πηγαίνει?

σχέδιο κουζίνας σε μαύρο χρώμα με νησί κουζίνας και ασυνήθιστη διακόσμηση

Ανοιχτή κάτοψη

Τα μικρά δωμάτια φαίνονται καταπιεστικά, είναι εντελώς έξω! Τώρα απαιτείται ένα νέο σχέδιο κουζίνας! Στη γραμμή της σύγχρονης κουζίνας κυριαρχούν ευθείες γραμμές και καθαρά σχήματα. Η κάτοψη πρέπει να είναι ανοιχτή και να εξαφανίσει τα όρια μεταξύ της κουζίνας και του σαλονιού. Αντιθέτως γκρεμίστε τους τοίχους και ξεχάστε τον μικρό, απομονωμένο χώρο της κουζίνας: οι ανοιχτές διατάξεις είναι εδώ για να μείνουν.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής βασίζεται στην εντατική επικοινωνία, γι ‘αυτό προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια χαλαρή και ανεπίσημη ατμόσφαιρα κατά το μαγείρεμα. Κάθε εργασία κουζίνας φαίνεται παιδικό παιχνίδι εκεί. Τα ανοιχτά πατώματα της κουζίνας προωθούν την επικοινωνία και την ψυχαγωγία μεταξύ οικογένειας και φίλων, ακόμη και όταν ετοιμάζετε γεύματα. Πριν από την ανακαίνιση, σκεφτείτε τον διαθέσιμο χώρο και μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας αν μια κουζίνα με σχήμα L ή σχήμα U ταιριάζει καλύτερα εκεί. Μία γραμμή θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένα νησί κουζίνας και να ταιριάζει απόλυτα στο σχεδιασμό σας. Δεν είναι τόσο σπουδαίο?

Ο ανοιχτός λόγος έχει καθιερωθεί ως κλασικό σχέδιο κουζίνας

μοντέρνα κουζίνα ανοιχτή κουζίνα σε λευκό και καφέ

Συνδυάστε λευκή κουζίνα και ζεστές αποχρώσεις ξύλου

Οι λευκές κουζίνες δεν θα βγουν ποτέ από τη μόδα. Το λευκό παραμένει το κυρίαρχο χρώμα στο σχεδιασμό της κουζίνας. Αυτό συμβάλλει πάρα πολύ στο γεγονός ότι το δωμάτιο είναι οπτικά διευρυμένο. Ο σχεδιασμός των τοίχων, οι πάγκοι κουζίνας και τα ντουλάπια μπορεί να φαίνονται πολύ κομψά σε λευκό χρώμα. Μερικές πιτσιλιές χρώματος είναι απαραίτητες για να σπάσουν το μονόχρωμο. Το ξύλο μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με το λευκό. Για να δώσετε στην κλασική εμφάνιση της κουζίνας μια μοντέρνα πινελιά, μπορείτε να επιλέξετε ξύλινο δάπεδο ή να επιλέξετε πλακάκια δαπέδου με ξύλινη όψη για την κουζίνα σας. Το ξύλο φέρνει πολλή ζεστασιά και άνεση στο σχεδιασμό της κουζίνας και αυτό δεν θα αλλάξει σύντομα!

Λευκό – το πιο δημοφιλές χρώμα στη μοντέρνα κουζίνα

μοντέρνα κουζίνα σε λευκό με κουζίνα νησί

Οι πάγκοι από πέτρα χαλαζία είναι πλέον μοντέρνοι!

Μια κλασικά σχεδιασμένη κουζίνα θα μπορούσε να εμφανιστεί σε νέα λαμπρότητα. Σταμάτα να τρίβεις, είναι παρελθόν. Πέτρα χαλαζία – οι πάγκοι κουζίνας είναι πλέον πολύ δημοφιλείς! Αυτά απαιτούν λιγότερη συντήρηση από τους πάγκους γρανίτη και έχουν διαχρονική απήχηση. Η λαμπερή επιφάνεια τους είναι λιγότερο κυρίαρχη από άλλα υλικά. Με αυτά τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα, οι πάγκοι κουζίνας από πέτρα χαλαζία είναι ακόμα στην τάση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι πάγκοι κουζίνας από πέτρα χαλαζία είναι πρακτικοί και ελκυστικοί ταυτόχρονα

σχεδιασμός κουζίνας χαλαζία πέτρα επιφάνεια εργασίας σε μαύρο και κομψό ντουλάπια κουζίνας

Οι καινοτομίες απαιτούνται στην κουζίνα

Προσκαλέστε σύγχρονη τεχνολογία στην κουζίνα σας! Καινοτόμες συσκευές κουζίνας, κυρίως ενσωματωμένες, κάνουν την κουζίνα σας πιο εύκολη. Κάνουν πολλά για εσάς και είναι πολύ χρήσιμα για κάθε νοικοκυρά. Από το ενσωματωμένο ψυγείο στο πλυντήριο πιάτων έως τον ενσωματωμένο φούρνο, όλες αυτές οι συσκευές είναι απαραίτητες στη σύγχρονη κουζίνα. Οι επαγωγικές εστίες, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά μοντέρνες. Είναι ασφαλή και αισθητικά ευχάριστα, μαγειρεύουν γρηγορότερα και πιο ενεργειακά αποδοτικά. Έτσι, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι επαγωγικές εστίες θα γίνουν σύντομα αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης κουζίνας. Και κάτι ακόμα: ο ανοξείδωτος χάλυβας θα συνεχίσει να επικρατεί στον κόσμο των συσκευών κουζίνας. Λόγω της ουδέτερης απόχρωσης του χρώματος, μπορεί εύκολα να εγγραφεί σε οποιοδήποτε στυλ κουζίνας. Αυτό τον καθιστά δημοφιλές και σε ζήτηση.

 Δημιουργήστε την κουζίνα σας σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις στο σχεδιασμό της κουζίνας

σχεδιασμός κουζίνας μοντέρνα κουζίνα με άφθονο χώρο εργασίας και δροσερά σκαμπό μπαρ

 Οι σύγχρονες ενσωματωμένες συσκευές διευκολύνουν την εργασία στην κουζίνα

σχεδιασμός κουζίνας μινιμαλιστική κουζίνα σε λευκό

Ντουλάπια κουζίνας – υπέρ και κατά?

Η συζήτηση για τον επιτυχημένο αριθμό και τη διάταξη των ντουλαπιών κουζίνας συνεχίζεται. Χωρίς αμφιβολία, είναι απαραίτητα σε οποιοδήποτε σχέδιο κουζίνας, επειδή τα ντουλάπια της κουζίνας προσφέρουν αρκετό χώρο αποθήκευσης. Μπορείτε πάντα να το χρησιμοποιήσετε, σωστά; Τώρα όμως υπάρχει μια νέα τάση στο σχεδιασμό της κουζίνας και ονομάζεται μινιμαλισμός. Σύμφωνα με το σύνθημα “λιγότερο είναι περισσότερο”, οι μονάδες τοίχου στη σύγχρονη κουζίνα αντικαθίστανται από ανοιχτά ράφια. Εκεί μπορείτε να εμφανίσετε διαχρονικά αντικείμενα όπως παλιά Κίνα και γυαλισμένο ασήμι. Υπάρχουν επίσης νέα για τα ντουλάπια βάσης. Αυτά πρέπει να έχουν τα βαθύτερα δυνατά συρτάρια όπου αποθηκεύονται τα απαραίτητα σκεύη κουζίνας. Έτσι, όταν πρόκειται για ντουλάπια κουζίνας, έχετε μεγάλη ελευθερία σχεδιασμού. Μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας τι ταιριάζει καλύτερα στην κουζίνα σας.

Έρχονται πολύ βαθιά συρτάρια τώρα!

σχεδιασμός κουζίνας μοντέρνα κουζίνα με ανοιχτό σχέδιο

Ο φωτισμός κουζίνας LED είναι μοντέρνος!

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ανατρέχουμε και προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τι νέο υπάρχει στο κατακόρυφο επίπεδο. Αρχικά, ας επιστήσουμε την προσοχή σας στο ταβάνι, καθώς συχνά παραμελείται στο μοντέρνο σχεδιασμό της κουζίνας. Τα κλασικά εκτεθειμένα δοκάρια είναι προς το παρόν πολύ δημοφιλή. Μπορείτε να τα σχεδιάσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζουν απόλυτα σε μια μοντέρνα σχεδιαστική ιδέα. Και αποκτήστε τα απαραίτητα σημεία οροφής LED, προβολείς, αλυσίδες LED και άλλους λαμπτήρες που αποτελούν ολόκληρο τον φωτισμό LED. Αυτό σύντομα δεν θα είναι αντίθετο με τις μοντέρνες τάσεις στο σχεδιασμό της κουζίνας. Σκεφτείτε αυτές τις τάσεις στο σχεδιασμό της κουζίνας και δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με τον μοντέρνο σχεδιασμό της κουζίνας σας! Εγγυημένη!

 Φωτίστε τον χώρο εργασίας στην κουζίνα με κατάλληλο φωτισμό LED

μοντέρνα κουζίνα σε μια μικρή περιοχή με φωτισμό led

Η μοντέρνα κουζίνα πρέπει να είναι φωτεινή

μοντέρνα κουζίνα με μοντέρνο φωτισμό και έναν κομψό πίσω τοίχο κουζίνας

 Από το ταβάνι μέχρι το δάπεδο, η ιδέα του σχεδιασμού σας πρέπει να είναι προσεκτικά σχεδιασμένη

σχέδιο κουζίνας σε λευκό και καφέ

 Οι πάγκοι κουζίνας από πέτρα χαλαζία έχουν μια διαχρονική απήχηση

σχεδιασμός κουζίνας χαλαζία πέτρα επιφάνεια εργασίας λευκά έπιπλα κουζίνας

“Less is more” – η μινιμαλιστική βασική αρχή έχει καθορίσει τον μοντέρνο σχεδιασμό της κουζίνας εδώ και χρόνια

μοντέρνο διαμέρισμα κουζίνας με ενιαίο χώρο

σχέδιο κουζίνας σε λευκό με κουζίνα νησί

ντουλάπια κουζίνας σχεδιασμού κουζίνας και ανοιχτά ράφια κουζίνας

σχέδιο κουζίνας με ξύλινα ράφια ανοιχτού τοίχου και κρεμαστά φωτιστικά

σχέδιο κουζίνας με λευκά ντουλάπια κουζίνας και κομψά πλακάκια δαπέδου

σχεδιασμός κουζίνας μοντέρνα κουζίνα με δροσερό φωτισμό και πολλά σκαμπό μπαρ

σχεδιασμός κουζίνας ανοιχτή κουζίνα σε λευκό και πράσινο

σχεδιασμός κουζίνας λευκή κουζίνα με ξύλινο πάτωμα

σχεδιασμός κουζίνας λευκά ντουλάπια κουζίνας και ωραία επιφάνεια εργασίας

μοντέρνα κουζίνα ενιαίας κουζίνας με τραπεζαρία και κρεμαστά φωτιστικά

σχεδιασμός κουζίνας λευκή κουζίνα με ράφια ανοιχτού τοίχου

μοντέρνο δάπεδο κουζίνας με ξύλινη εμφάνιση και όμορφο πίσω τοίχο κουζίνας

μοντέρνα κουζίνα λειτουργικός σχεδιασμός κουζίνας και όμορφες επιφάνειες

μοντέρνα κουζίνα σε μινιμαλιστικό στιλ

η μοντέρνα κουζίνα με ενσωματωμένες συσκευές είναι μια λειτουργική λύση

μοντέρνα κουζίνα με ξύλινη εμφάνιση και λωρίδες led

μοντέρνα κουζίνα με μινιμαλιστική εμφάνιση

μοντέρνα κουζίνα με μαύρο πίσω τοίχο και λευκό δάπεδο

μοντέρνα κουζίνα με λευκά ντουλάπια κουζίνας και ξύλινο δάπεδο