Ο προγραμματισμός μιας κουζίνας είναι μια μεγάλη πρόκληση. Δεν είναι μόνο ο σχεδιασμός που πρέπει να είναι σωστός. Θα πρέπει επίσης να δώσετε μεγάλη προσοχή σε υλικά, εξοπλισμό, συσκευές κουζίνας και πολλά άλλα. Σε αυτόν τον οδηγό θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να συνδυάσετε την κουζίνα των ονείρων σας.

κέικ-αγορά-γίνεται-εύκολο-και-εργονομία

Το εσωτερικό των ντουλαπιών κουζίνας

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ήταν συνηθισμένο να αποθηκεύονται πιάτα, κατσαρόλες και άλλα παρόμοια σε ντουλάπια κουζίνας με ράφια και πόρτες που μπορούσαν να ανοίξουν από το πλάι. Αλλά αυτός ο τύπος επίπλων κουζίνας αποδείχθηκε μη πρακτικός, εργονομικά αμφισβητήσιμος και χρονοβόρος. Υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις σήμερα. Η ακόλουθη λίστα εφιστά την προσοχή σε πλεονεκτικά στοιχεία επίπλωσης:

  • Αποσπάσματα: Τα τραβήγματα με τη μορφή συρταριών στα ντουλάπια της κουζίνας κάνουν την καθημερινότητα πολύ πιο εύκολη. Τα συρτάρια επιτρέπουν την πρόσβαση στα περιεχόμενα των ντουλαπιών από πάνω, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργία. Δεν χρειάζεται πλέον να αγωνίζεστε για να φτάσετε σε μια κατσαρόλα στο πίσω μέρος ενός ντουλαπιού, αλλά μπορείτε άνετα να το φτάσετε. Τα εκχυλίσματα πρέπει επίσης να αξιολογούνται θετικά από εργονομική άποψη.
  • Διαχωριστικές ράβδοι: Ανεξάρτητα από το αν τα καπάκια της κατσαρόλας, τα τηγάνια ή τα πλαστικά δοχεία: Μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας, τα καπάκια τείνουν να πέφτουν και προκαλούν τακτικά χάος. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, μπορούν να ενσωματωθούν διαχωριστικές ράβδοι που συγκρατούν τα πάντα μαζί και επιτρέπουν την ταξινόμηση.
  • στροβιλοδρόμιο: Τα καρουζέλ είναι ιδανικά για αποτελεσματική χρήση του δυσπρόσιτου χώρου αποθήκευσης σε ντουλάπια βάσης και τοίχου και για εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενο στις γωνίες. Μπορούν να περιστραφούν έτσι ώστε το απαιτούμενο σκεύος να έρθει σε εσάς εύκολα αντί να χρειαστεί να το πιάσετε αμήχανα.

Το διεθνούς φήμης κατάστημα επίπλων Ikea, μεταξύ άλλων, αποδεικνύει ότι τα μαξιλάρια, τα διαχωριστικά και τα καρουσέλ είναι ιδανικά για την αποθήκευση σκευών κουζίνας. Στον τομέα του εξοπλισμού κουζίνας και του εξοπλισμού κουζίνας με καλή σχέση τιμής-απόδοσης, ο Σουηδός κατασκευαστής επίπλων είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές. Στο παρακάτω βίντεο, η εταιρεία δείχνει ξεκάθαρα τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει η τοποθέτηση επίπλων κουζίνας στην καθημερινή ζωή:

Εάν δεν έχετε κατάστημα Ikea κοντά, σχεδόν όλα μπορούν να παραγγελθούν εύκολα μέσω διαδικτύου. Αλλά πριν πάτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Ikea, μπορεί να αξίζει τον κόπο Πύλες κουπονιών όπως το VoucherPony σταμάτα Εκτός από τα κουπόνια για τον Σουηδό λιανοπωλητή, θα βρείτε επίσης ελκυστικά κουπόνια για άλλα καταστήματα επίπλων εκεί.

Προσδιορίστε το σωστό ύψος εργασίας

Η κουζίνα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται καλή, αλλά και να προστατεύει την υγεία σας. Αυτό λειτουργεί κυρίως με ένα σωστό ύψος εργασίας. Μόνο όταν η επιφάνεια εργασίας στην κουζίνα είναι στο σωστό ύψος, μπορεί να προστατευτεί η πλάτη και οι μύες σας κατά την προετοιμασία φαγητού. Για να βρείτε το βέλτιστο ύψος, πρέπει πρώτα να σταθείτε όρθιοι. Τώρα λυγίστε τους πήχεις σας έτσι ώστε το πάνω και το κάτω μέρος των βραχιόνων σας να σχηματίζουν ορθή γωνία. Χαμηλώστε ελαφρώς τους πήχεις και τοποθετήστε τους όπως θα κάνατε όταν εργάζεστε στην κουζίνα, για παράδειγμα για να κόψετε μια ντομάτα. Οι πήχεις δεν πρέπει τότε να είναι τελείως οριζόντιοι, αλλά να κλίνουν ελαφρώς προς τα κάτω από τον αγκώνα. Μεταξύ του αντιβραχίου και της επιφάνειας εργασίας πρέπει να υπάρχουν το πολύ 15 εκατοστά. Ζητήστε από ένα δεύτερο άτομο να μετρήσει την απόσταση από το πάτωμα στον αγκώνα σας με μια μεζούρα. Στη συνέχεια αφαιρέστε από 10 έως 15 εκατοστά από αυτό το ύψος και έχετε το ιδανικό ύψος εργασίας για την κουζίνα σας. Εάν εργάζονται πολλά άτομα στην κουζίνα, το ύψος όλων των κατοίκων πρέπει να μετρηθεί και να υπολογιστεί ο μέσος όρος. Κατά κανόνα, είναι σκόπιμο ο κύριος χρήστης να σχεδιάσει μια ανοχή. Το αν αυτό το εύρος ανοχής είναι πέντε εκατοστά χαμηλότερο ή δέκα εκατοστά υψηλότερο από αυτό του κύριου χρήστη εξαρτάται από το ύψος του κάθε ατόμου.

Αγορά μια τούρτα-εύκολη-συμβουλές-επί-έπιπλα-κουζίνας-συνδέσεις-και-εργονομία

Εξοπλισμός και παροχή νερού

Κατά τον προγραμματισμό της κουζίνας, οι ηλεκτρικές συσκευές και ο νεροχύτης παίζουν κεντρικό ρόλο. Για να λειτουργήσουν όλα ομαλά στο τέλος, η θέση της σόμπας, του ψυγείου, του νεροχύτη, του πλυντηρίου πιάτων κ.λπ. πρέπει να είναι σωστή. Ενώ οι ηλεκτρικές συσκευές έχουν α Σύνδεση ρεύματος απαιτούν must στο νεροχύτη α Σύνδεση νερού να δοθεί. Επομένως, οι συνδέσεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τον προγραμματισμό. Με ηλεκτρικές συσκευές όπως ο φούρνος ή ο φούρνος μικροκυμάτων, είναι σκόπιμο να στοχεύετε σε μια θέση στο ύψος εργασίας. Πρέπει λοιπόν να σκύβεις πολύ λιγότερο συχνά και να ανακουφίζεις την πλάτη σου. ο Heightψος εγκατάστασης Ανάλογα με το μέγεθος του σώματος, είναι μεταξύ 55 και 165 εκατοστών.

Συνιστάται να τοποθετήσετε τη σόμπα λίγο πιο βαθιά από την υπόλοιπη επιφάνεια εργασίας. Τέλος, οι κατσαρόλες είναι ψηλές για μαγείρεμα και, αν τοποθετηθούν με συμβατικό τρόπο, απαιτούν τα χέρια να βρίσκονται σε υπερυψωμένη θέση. Για να το ανακουφίσετε, είναι λογικό να εγκαταστήσετε τη σόμπα μερικά εκατοστά χαμηλότερα, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

αγορά κέικ-συμβουλές-έπιπλα-κουζίνα-συνδέσεις-εργονομία

Υλικά για πρόσοψη κουζίνας

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων Υλικά για πρόσοψη κουζίνας Ενδείξεις. Τα έχουμε συνοψίσει σε έναν πίνακα:

πλεονεκτήματα μειονέκτημα
ξύλο

-φυσικός χαρακτήρας

-διαρκής

-Ποικιλία σχεδίων

-Περισσότερο απαιτεί συντήρηση από άλλα υλικά, ανάλογα με την επιφάνεια

-ακριβό ανάλογα με την ποιότητα του ξύλου

χρώμα

-ματ και γυαλιστερό φινίρισμα σε όλα

Δυνατά χρώματα NCS ή RAL

-κομψή εμφάνιση

-Τα χρώματα μπορούν να ξεφλουδίσουν εάν έχουν υποστεί κακή επεξεργασία ή έχουν χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια

-δακτυλικά αποτυπώματα και τα παρόμοια είναι γρήγορα ορατά σε μπροστινά μέρη με γυαλιστερό ύφασμα.

Ποτήρι

-αντιθερμικό

-απωθητικό υγρασίας

-υγιεινός

-εύκολο να σκουπιστεί

-Τα υπολείμματα λίπους και η σκόνη αφήνουν το σημάδι τους
Φυλλωτός

-εύρωστος

-εύκολη φροντίδα

-ποικίλα σχέδια όπως οπτικά πέτρας ή ξύλου

-φτηνός

-δεν είναι 100% ανθεκτικό στη θερμότητα

-χωρίς φυσικό υλικό

ακρυλικό

-απαλή επιφάνεια

-φθηνότερα από γυάλινες ή λακαρισμένες επιφάνειες

-επίσης σικ

-ηλεκτροστατικό φορτίο (η βρωμιά προσελκύεται έντονα)

-ευαίσθητο στις γρατζουνιές

μουσαμάς

-οικολογικά λογικό φυσικό υλικό

φτιαγμένο από λινέλαιο, αλεύρι ξύλου και φυσική ρητίνη

-ευχάριστη αίσθηση

-εύκολη φροντίδα

-διαρκής

-αντιστατικό

-αντιβακτηριακό

-συχνά πιο ακριβά από συγκρίσιμα
επιτραχήλιο

-συναρπαστική ποικιλία (αλουμίνιο,

Χάλυβας Corten, ακατέργαστος χάλυβας, λαμαρίνα)

-εύρωστος

-εύκολη φροντίδα

-λειτουργικός

-μερικώς ευαίσθητο σε γρατζουνιές και λιπαρά υπολείμματα

Κέικ-αγορά-γίνονται-εύκολα-συμβουλές-επί-κέικ-έπιπλα

Ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων διατηρείται πολύ τραχύς, προορίζεται μόνο να χρησιμεύσει ως οδηγός και να σας δώσει μια επισκόπηση. Μόλις αποφασίσετε για μια ομάδα υλικών όπως το ξύλο, πρέπει να πάρετε περαιτέρω αποφάσεις. Στον τομέα των ξύλινων προσόψεων, για παράδειγμα, γίνεται διάκριση μεταξύ σανίδων HPL, μοριοσανίδων και MDF, καθώς και μέτωπα από μασίφ ξύλο και πραγματικό ξύλο.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συμβουλές και προτάσεις σχετικά με τις κουζίνες στα άρθρα μας σχετικά με τα σχέδια κουζίνας και παραδείγματα επίπλων για κεκλιμένες οροφές.

Πηγή εικόνας:

Εικόνα 1: midascode

Εικόνα 2: Unsplash

Εικόνα 3: PIRO4D

Εικόνα 4: kathrina5 / pixabay.com