ανακαινίστε την παλιά ιδέα πέτρα τοίχου κουζίνας φωτισμός ξύλινα έπιπλα

Ανακαίνιση της παλιάς κουζίνας – Δώστε στον χώρο της κουζίνας μια νέα υπέροχη εμφάνιση !

Συχνά, η κουζίνα χρειάζεται ανακαίνιση και για διάφορους λόγους. Μερικές φορές το fixel είναι δεκαετιών. Σε άλλες περιπτώσεις, οι πλαστικοποιημένες επιφάνειες και το δάπεδο του λινέλαιο είναι ήδη πολύ καιρικές.

Μην ανησυχείτε πολύ, γιατί υπάρχουν πολύ απλές και γρήγορες λύσεις σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νέα αξεσουάρ και καινοτόμα υλικά. Αυτά δεν χρειάζεται απαραίτητα να κοστίσουν πολλά, αλλά θα φέρουν την κουζίνα σας στον κόσμο του εκσυγχρονισμού.

Ανεξάρτητα από το αν ζείτε στο σπίτι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα ή θέλετε να το πουλήσετε, οι επόμενες δέκα ιδέες θα προσθέσουν πολλά στην αίσθηση της ευημερίας στην κουζίνα σας.

1. Αντικαταστήστε τα παλιά μέταλλα με μοντέρνα εναλλακτικά υφάσματα

Οι παλιές κουζίνες φυσικά χτίστηκαν με παλιά υλικά. Αλλά τίποτα δεν αντιτίθεται στη χρήση νέων και καινοτόμων μέσων κατά την ανακαίνιση! Αυτό και μόνο θα δώσει στην κουζίνα μια πιο ενημερωμένη εμφάνιση.

Τα σχέδια κουζίνας από χρώμιο, βουρτσισμένο αλουμίνιο και ανοξείδωτο ατσάλι είναι πολύ μοντέρνα. Νικέλιο και χαλκό. Δοκιμάστε αυτά τα υλικά στην κουζίνα σας! Άλλες super chic λύσεις είναι οι αντίστοιχες και τα φαρδιά καλύμματα.

 Εκσυγχρονίστε την κουζίνα αλλάζοντας τις παλιές επιφάνειες ή υφέςανακαίνιση της παλιάς κουζίνας ξύλινο δάπεδο ενσωματωμένο ντουλάπι κουζίνας

 

2. Αντικαταστήστε το παλιό δάπεδο με μοντέρνα υλικά

Το πάτωμα είναι ένας από τους πιο συχνά παραμελημένους χώρους στην κουζίνα. Αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει αν θέλετε να δώσετε στην κουζίνα σας μια μοντέρνα εμφάνιση. Γιατί τελικά το πάτωμα καταλαμβάνει ολόκληρο τον χώρο της κουζίνας. Σίγουρα το υλικό κάνει τη μεγάλη διαφορά εδώ!

Συγκρίνετε, για παράδειγμα, το παραδοσιακό έλασης βινύλιο ή λινέλαιο με ένα ελαστικό υλικό όπως ξύλο, κεραμίδι ή πέτρα.

Αυτά τα υλικά θα διαρκέσουν περισσότερο και θα προσθέσουν αξία στο σπίτι σας. Τα τελευταία χρόνια, πολλά προηγουμένως παραμελημένα υλικά έγιναν ξανά δημοφιλή. Αυτό περιλαμβάνει ένα είδος κεραμικού που μοιάζει με ξύλο, ή διασχίζοντας γραμμές και σχιστόλιθο.

3. Αντικαταστήστε τα επάνω ντουλάπια με ένα κομψό σχέδιο

Αυτό ήταν εξαιρετικά δημοφιλές για δεκαετίες. Νέα και νέα ερμάρια έχουν εγκατασταθεί και μαχαιροπίρουνα και άλλα είδη οικιακής χρήσης έχουν αποθηκευτεί εκεί. Εκείνη την εποχή, αυτό ήταν επίσης αντιληπτό ως κάτι άνετο και άνετο.

Έχετε κάποια και τα βρίσκετε ξεπερασμένα; Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα ντουλάπια αφήνοντας μόνο τα κάτω. Τότε οι τοίχοι θα φαίνονται πολύ μεγαλύτεροι οπτικά και μπορείτε να προσθέσετε νέο χρώμα. Για να μην κλείσετε τον χώρο που ανοίξατε με αυτόν τον τρόπο, τοποθετήστε ανοιχτά ράφια και μοιράστε διακοσμητικά κομμάτια και πιάτα πάνω τους.

Θα εκπλαγείτε πολύ με τη νέα εμφάνιση της κουζίνας σας μετά από αυτές τις αλλαγές. Θα είναι πιο πρακτικό και θα σας φέρει μεγάλη ευχαρίστηση μόνο κοιτώντας το.

Αφαιρέστε τα επάνω ντουλάπια

αναδιαμορφώστε το παλιό συρτάρι ντουλάπι κουζίνας λευκό νιπτήρα

4. Φρεσκάρετε τις επιφάνειες χρησιμοποιώντας καινοτόμα υλικά

Οι κορυφές τραπεζιών είναι ένα άλλο στοιχείο που καταναλώνει χώρο. Επομένως, αυτά πρέπει να προσαρτηθούν πολύ έξυπνα. Στην αγορά υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία υλικών για τις επιφάνειες: ρητίνη, πολυμερή, διαφορετικές παραλλαγές φυσικής πέτρας (μάρμαρο, γρανίτης) και άλλα. Έτσι δεν θα υποφέρετε από μια μικρή επιλογή.

Τα τελευταία χρόνια οι σχεδιαστές γίνονται όλο και πιο δημιουργικοί. Κατά το σχεδιασμό των επιφανειών, χρησιμοποιούνται υλικά που χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως μόνο για δομικές κατασκευές.

5. Συμπεριλάβετε μοντέρνα καθίσματα στον πιο πολυσύχναστο χώρο της κουζίνας σας.

Είναι η κουζίνα σου. Όλο και πιο συχνά αναφέρεται ως «καρδιά» του σπιτιού. Αυτό δείχνει τη λειτουργία τους ως κοινωνικό σημείο. Οι άνθρωποι μαζεύονται εκεί για να μαγειρέψουν μαζί και να απολαύσουν το νόστιμο φαγητό. Η οικογενειακή ζωή «σφύζει» στην κουζίνα.

Δεν χρειάζεται να βλέπετε την τραπεζαρία τόσο κοντά με μοντέρνες κουζίνες. Μην το σχεδιάζετε ως ζώνη αποκοπής, αλλά διανείμετε καθίσματα σε όλο το δωμάτιο. Μπορείτε να επιλέξετε σκαμπό μπαρ ή καρέκλες μπαρ ή έναν πάγκο ή δεξίωση δίπλα στο παράθυρο. Όλες αυτές οι λύσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα στην κουζίνα.

Τώρα φανταστείτε πόσο διασκεδαστικό θα είναι στην κουζίνα με όλους τους φίλους και συγγενείς σας!

Τοποθετήστε έναν καναπέ στην κουζίνα

ανακαινίστε το παλιό ξύλινο πάτωμα τραπεζιού τραπεζαρίας καρέκλα

6. Νέες συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας αντί για τον παλιό εξοπλισμό κουζίνας 

Ας δούμε την αλήθεια κατά πρόσωπο: Ζούμε στην εποχή της εξοικονόμησης πόρων και αυτό πρέπει επίσης να γίνει αισθητό στην κουζίνα σας.

Οι ενεργειακά αποδοτικές συσκευές πρέπει να αντικαταστήσουν τις παλιές και να φέρουν μοντέρνο στιλ στην κουζίνα σας. Αυτό θα είναι επίσης μια καλή επένδυση για εσάς οικονομικά, επειδή οι λογαριασμοί είναι πλέον αισθητά μικρότεροι.

Σκεφτείτε επίσης την αντικατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Οι βρύσες χαμηλής πίεσης μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολλά προβλήματα. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην κουζίνα όσο και στο μπάνιο. Υπάρχουν επίσης τεχνολογίες χωρίς αφή. Η ροή του νερού μπορεί να ενεργοποιηθεί χωρίς να τους αγγίξετε. Αυτό θα βοηθήσει να σταματήσει η εξάπλωση των βακτηρίων στο σπίτι. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε την εγκατάσταση ορισμένων αισθητήρων θερμοκρασίας. Εξοικονομήστε τα χρήματά σας και τους πόρους της γης.

7. Βαμμένα ντουλάπια κουζίνας σε μοντέρνα χρώματα

Βάψτε τα ντουλάπια σε μοντέρνα χρώματα. Αγαπάτε την κουζίνα σας, αλλά θέλετε να την κάνετε λίγο πιο μοντέρνα; Στη συνέχεια, κάντε το επιτυγχάνοντας αυτό εύκολα με ένα νέο χρώμα. Μπορείτε να βάψετε, να βάψετε ή ακόμα και να αντικαταστήσετε τις πόρτες των ντουλαπιών της κουζίνας με καινούργια. Έτσι μπορείτε να ανανεώσετε την κουζίνα με ένα μικρό ποσό. Υπάρχουν επίσης πολλές “ψεύτικες” επιφάνειες τόσο για τους τοίχους όσο και για τα ντουλάπια της κουζίνας. Αλλά γιατί να μην ξεκινήσετε το δικό σας τεχνικό έργο στην κουζίνα; Μπορείτε να φέρετε χαλαρά χρώματα, γυάλινες επιφάνειες και δημιουργικούς χρωματικούς χώρους. Σίγουρα θα αξίζει τον κόπο σας και τα ντουλάπια σας θα φαίνονται ολοκαίνουργια.

Βάψτε τις επιφάνειες των ντουλαπιών της κουζίνας

ανακαινίσει την παλιά κουζίνα λευκό ντουλάπι κουζίνας μοντέρνο ελκυστικό

8. Εγκαταστήστε νέο φωτισμό

Μόλις ανανεώσετε τα κύρια στοιχεία της κουζίνας σας, ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε και τον φωτισμό. Η φωτεινή κουζίνα σημαίνει περισσότερη ασφάλεια, καλύτερη ατμόσφαιρα και ποικιλία. Έχετε χρειαστεί να ανησυχείτε για τον φωτισμό της οροφής στην κουζίνα μέχρι τώρα; Αναζητήστε λύσεις για ενσωματωμένο φωτισμό ή “φωτιστικό δοχείου”. Έτσι δημιουργείτε έναν πρακτικό και μοντέρνο χώρο κουζίνας. Αναζητήστε επίσης διακόπτες λυκόφωτος. Έτσι μπορείτε να αλλάξετε τον φωτισμό ανάλογα με την περίσταση και τη διάθεσή σας. Η κουζίνα θα φαίνεται διαφορετική ανάλογα με την περίσταση και η ατμόσφαιρα μπορεί να είναι κατάλληλη για μαγείρεμα, ψυχαγωγία ή χαλάρωση. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε κάτι ξεχωριστό στο μεσημεριανό πρωινό.

Τα φώτα αντίθεσης πάνω από το νησί της κουζίνας είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Οι φωτισμένες επιφάνειες εργασίας της κουζίνας και οι πολυέλαιοι δημιουργούν μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Αυτές είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές για προσαρμόσιμες επιλογές φωτισμού.

Ενημερώστε τα έπιπλα κουζίνας

ανακαινίστε το παλιό ξύλινο δάπεδο λευκής επιφάνειας κουζίνας

9. Προσθήκη διακοσμητικών στοιχείων

Θέλετε να μετατρέψετε την κουζίνα σας σε χώρο προσθήκης διακοσμητικών στοιχείων; Μπορείτε να κάνετε το δωμάτιο εκεί πολύ ξεχωριστό και να το διακοσμήσετε απίστευτα.

Έχετε σκεφτεί επίσης ράφια με φυτά πάνω από τα ράφια της κουζίνας; Αυτά μπορούν να συμπληρωθούν με έργα τέχνης, γλυπτά και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Τα ενσωματωμένα ράφια κάτω από το νησί της κουζίνας μπορούν επίσης να εμφανίσουν πολλά αναμνηστικά και τα αγαπημένα σας βιβλία μαγειρικής, για παράδειγμα. Τα κληρονομικά σύνολα της Κίνας, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε πολλές γενιές, ταιριάζουν επίσης εκεί. Το μόνο που λείπει είναι ένα βάζο με λουλούδια και ίσως ένα μπολ με λεμόνια ή λάιμ. Αυτά θα φέρουν περισσότερη φρεσκάδα και πρωτοτυπία στην κουζίνα σας.

10. Μεγαλώστε την κουζίνα σας «γκρεμίστε» τοίχους

Ο αποσπασματικός χώρος που περιέχει πολλά κουτιά είναι πολύ τυπικός για τις παλαιότερες κουζίνες. Αν λαχταράτε μια πιο ανοιχτή αίσθηση και θέλετε να συνδέσετε το χώρο μαγειρέματος με την τραπεζαρία, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε να ρίξετε τις πόρτες και τους τοίχους.

Προσοχή με αυτό! Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτό το διάλυμα σε οποιουσδήποτε φέροντες τοίχους. Διαφορετικά θέτετε σε κίνδυνο την κατασκευή του κτιρίου. Με αυτήν τη μέθοδο η κουζίνα μπορεί να διευρυνθεί ή μπορείτε να συμβάλλετε σε μεγαλύτερη διαφάνεια μεταξύ των διαφορετικών δωματίων.

Εάν η κουζίνα σας φαίνεται υπέροχη τώρα, πώς θα ήταν χωρίς τους τοίχους; Ωστόσο, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από έναν αρχιτέκτονα πριν προχωρήσετε σε μια τέτοια λύση.

Κάντε την κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη και αφαιρέστε τα χωρίσματα

ανακαίνιση της παλιάς κουζίνας πέτρα τοίχου ιδέα κρεμαστό φώτα κουζίνα

Με αυτές τις πολύ απλές συμβουλές, η κουζίνα σας μπορεί να μεταμορφωθεί και να εκσυγχρονιστεί εντελώς. Προσαρμόστε τα πάντα σύμφωνα με το γούστο σας.

Perhapsσως μπορείτε να προσαρμόσετε μία από αυτές τις ιδέες ή θα εμπνευστείτε για μια εντελώς νέα, δική σας λύση. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε χαρούμενοι αν μπορούσαμε να βοηθήσουμε.

Οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές και μπορεί να είναι απλές ή πολύ δημιουργικές

Ανακαίνιση της παλιάς κουζίνας μαύρο ξύλινο ντουλάπι κουζίνας βαμμένο λευκόΤώρα, αν η κουζίνα σας φαίνεται υπέροχη, πώς θα ήταν χωρίς τους τοίχους?

Η παλιά κουζίνα αναδιαμορφώνει τη μαύρη τραπεζαρία νιπτήρα κουζίνας

Σκούρα ντουλάπια κουζίνας – εντυπωσιακά κρεμαστά φώτα

Η παλιά κουζίνα ανακαινίζει τα κρεμαστά φώτα μαύρο ντουλάπι επιφάνειας κουζίνας

Μεγάλος χώρος κουζίνας – ξύλινα εξαρτήματα

ανακαινίστε τις παλιές ξύλινες επιφάνειες της κουζίνας πάνω από το νεροχύτη του ντουλαπιού της κουζίνας

Ο εκσυγχρονισμός της κουζίνας δίνει στο δωμάτιο μια νέα εμφάνιση

Ανακαίνιση της παλιάς κουζίνας μεταλλικές καρέκλες νησί ενσωματωμένο ντουλάπι κουζίνας

Κλασικά στοιχεία και μοντέρνες προφορές συνδυάζονται σε έναανακαινίστε την παλιά κουζίνα μεταλλικές καρέκλες νησί τραπεζάκι ενσωματωμένο ντουλάπι