Όλοι θέλουμε να κάνουμε τα διαμερίσματά μας όσο το δυνατόν πιο άνετα, πρακτικά και πολύ σπιτικά, επειδή θέλουμε να περιποιηθούμε τον εαυτό μας με μια μικρή άνεση στους τέσσερις τοίχους μας. Θέλουμε να περάσουμε υπέροχο χρόνο εκεί με την οικογένεια και τους φίλους μας. Τι συμβαίνει όμως όταν υπάρχει πολύ λίγος χώρος και ο χώρος διαβίωσης είναι ανεπαρκής για τη σχεδιαστική μας ιδέα; Σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να κρεμάσετε το κεφάλι σας, αντίθετα – προσπαθήστε να σκεφτείτε δημιουργικά και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την κατάσταση. Η τελευταία πρόταση σίγουρα ακούγεται πολύ καλά για εσάς, αλλά εξωπραγματική. Αλλά σήμερα θέλουμε να σας δείξουμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά κόλπα και έξυπνες ιδέες σχεδιασμού για να κάνετε ένα περιορισμένο δωμάτιο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο. Πάρτε ως παράδειγμα τις μικρές κουζίνες. Αυτοί είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Όποιος γνωρίζει την κατάσταση της στέγασης στη Γερμανία γνωρίζει ακριβώς πόσο σημαντικό είναι το θέμα για εκατομμύρια ανθρώπους,

Οι μικρές κουζίνες είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στα περισσότερα διαμερίσματα των μεγάλων πόλεων

οι μικρές κουζίνες είναι ο κανόνας στα διαμερίσματα των μεγάλων πόλεων

Στα μικρά διαμερίσματα της πόλης δεν έχετε την πολυτέλεια να θυσιάσετε πολύ χώρο διαβίωσης για την κουζίνα. Ακόμα κι έτσι, αυτός ο σημαντικός χώρος μπορεί να σχεδιαστεί για να φαίνεται πιο ευρύχωρος. Πρώτα απ ‘όλα, το αδιαμφισβήτητο κέντρο της οικογενειακής ζωής πρέπει να σχεδιαστεί με πρακτικό τρόπο, έτσι ώστε η τυπική εργασία κουζίνας να μπορεί να πραγματοποιηθεί σωστά ακόμη και σε περιορισμένο χώρο.

Όλοι θέλουν να νιώθουν άνετα όταν μαγειρεύουν ή ψήνουν, γι ‘αυτό η μικρή κουζίνα πρέπει να είναι πολύ ελκυστική στο σχεδιασμό. Οι σύγχρονες τεχνολογίες μας βοηθούν πολύ σήμερα, έτσι ώστε οι ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές έννοιες να μπορούν να σχεδιαστούν και για μικρές κουζίνες. Τι θα μπορούσατε να ποντάρετε σε ένα τέτοιο έργο για να δώσετε στη μικρή σας κουζίνα μια κομψή, ευρύχωρη εμφάνιση; Σας παρουσιάζουμε με λέξεις και εικόνες!

Μικρές κουζίνες – λευκό ή άλλη ελαφριά σκιά; Αποφασίζετε μόνοι σας!

μικρές κουζίνες λευκές

  • Τα ανοιχτά χρώματα προσομοιώνουν το οπτικό μέγεθος

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μια ολόλευκη κουζίνα φαίνεται λίγο βαρετή. Αυτό φυσικά δεν ισχύει, γιατί αυτό το βασικό χρώμα αποπνέει καθαριότητα και σας επιτρέπει να έχετε μια καλή εικόνα του δωματίου. φέρνει άλλα πλεονεκτήματα. Σε μια μικρή κουζίνα σχεδιασμένη με λευκό χρώμα, όλα φαίνονται τέλεια και η ατμόσφαιρα φαίνεται λίγο πιο ευρύχωρη. Εάν αυτός ο σχεδιασμός κουζίνας δεν σας αρέσει, τότε έχετε μια ολόκληρη γκάμα μοντέρνων παστέλ χρωμάτων που σίγουρα ταιριάζουν στο γούστο σας. Το ανοιχτό γκρι και το μπεζ είναι τα κλασικά χρώματα μεταξύ των πιθανών χρωμάτων, τα οποία έχουν επίσης μεγάλη ζήτηση σε μικρές κουζίνες τα τελευταία χρόνια. Εξαρτάται φυσικά από τις προτιμήσεις σας ποια απόχρωση θα επιλέξετε για την κουζίνα. Είναι σημαντικό το επιλεγμένο χρώμα να ταιριάζει απόλυτα και να προσομοιώνει το οπτικό μέγεθος.

Μικρές κουζίνες: Τα ευαίσθητα παστέλ χρώματα έχουν μεγάλη ζήτηση τον τελευταίο καιρό, μεγεθύνουν οπτικά το χώρο

Μικρές κουζίνες σε παστέλ χρώματα

Υπάρχουν πολλά άλλα κόλπα, μικρά και μεγάλα, που μπορούν να κάνουν την κουζίνα να φαίνεται πιο ευρύχωρη. Αν βασίζεστε, για παράδειγμα, σε γυαλιστερά μέτωπα και ντουλάπια κουζίνας χωρίς χειρολαβές, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Αυτά δίνουν στην κουζίνα μια ομοιόμορφη εμφάνιση χωρίς να τραβούν την προσοχή. Σως τους αρέσουν οι αντιθέσεις. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε καλά στη μικρή κουζίνα. Για παράδειγμα, τα ντουλάπια με σκούρα βάση φαίνονται τέλεια και μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με ελαφρά ντουλάπια τοίχου, υπό την προϋπόθεση ότι είναι στην ίδια παλέτα χρωμάτων.

 Ντουλάπια με σκούρα βάση σε αντίστοιχη απόχρωση, σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμα ντουλάπια τοίχου, προσδίδουν στη μικρή κουζίνα οπτικό ύψος.

Μικρή ανοιχτή κουζίνα

  • Ο κάθετος χώρος πρέπει να χρησιμοποιείται έξυπνα σε μικρές κουζίνες

Ανεβείτε και χρησιμοποιήστε τον δωρεάν κάθετο χώρο σε μίνι κουζίνες! Η γνωστή στρατηγική εδώ είναι να τοποθετήσετε ντουλάπια τοίχου, ανοιχτά ράφια και γάντζους κάθετα, ώστε να έχετε άφθονο ελεύθερο χώρο στη μικρή κουζίνα. Πρέπει πάντα να νιώθετε άνετα εκεί, σε καμία περίπτωση να μην καταπιέζεστε από πάρα πολλά έπιπλα. Από αυτή την άποψη, πολλές επιλογές αφήνονται σε εσάς και σίγουρα θα εκπλαγείτε από το πόσα πράγματα μπορείτε να φιλοξενήσετε στην κάθετη επιφάνεια. Θυμηθείτε, κάθε τετραγωνική ίντσα μετράει σε μικρές κουζίνες!

Κάντε τις μικρές κουζίνες να φαίνονται μεγαλύτερες; Ναι, χρησιμοποιήστε έξυπνα τον κάθετο χώρο!

μικρές ιδέες για ράφια κουζίνας

  • Εξοικονομήστε χώρο και δημιουργήστε αρκετό χώρο αποθήκευσης σε μικρές κουζίνες

Η εξοικονόμηση χώρου είναι πάντα κορυφαία προτεραιότητα στη μίνι κουζίνα. Εάν δεν έχετε αρκετό χώρο, προσπαθήστε να ρυθμίσετε την κουζίνα απλά και σκόπιμα για να εξασφαλίσετε χώρο αποθήκευσης. Σήμερα υπάρχουν πολλές έξυπνες επιλογές σχεδίασης που έχετε στη διάθεσή σας σχετικά με αυτό. Οι σύγχρονες ενσωματωμένες συσκευές και οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες είναι το ABC του σύγχρονου εξοπλισμού κουζίνας. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χώρο στη γωνία, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα γωνιακό ντουλάπι εκεί. Τα μοντέρνα γωνιακά ντουλάπια της κουζίνας έχουν κομψές, αναδιπλούμενες περιστρεφόμενες πόρτες και ενσωματωμένο φωτισμό. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να διαταράξετε καθόλου τη μαγειρική σας, αλλά μόνο να σας δώσετε ευχαρίστηση να εργάζεστε στην κουζίνα.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι μια λέξη -κλειδί κατά τη δημιουργία μίνι κουζίνας

μικρός χώρος αποθήκευσης κουζίνας

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι μια πολύ σημαντική έννοια σε κάθε κουζίνα, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μίνι κουζίνες. Όπου ο χώρος είναι πραγματικά περιορισμένος, προσπαθείτε για τέλεια τάξη και προσπαθείτε να αποφύγετε τη σύγχυση. Για το σκοπό αυτό χρειάζεστε αρκετό χώρο αποθήκευσης. Εκτός από τα πρακτικά ντουλάπια κουζίνας, τα ψάθινα καλάθια, τα ανοιχτά ράφια και τα κουτιά μπορούν να βοηθήσουν πολύ εδώ. Αν τα συνδυάσετε και τα χρησιμοποιήσετε σωστά, θα δημιουργήσετε περισσότερη τάξη στη μίνι κουζίνα. Γιατί αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μικρές κουζίνες. Τίποτα δεν πρέπει να σας εμποδίζει ή να εμποδίζει την άμεση θέα ολόκληρης της κουζίνας. Αυτό κάνει τη μικρή κουζίνα οπτικά μεγαλύτερη και όλοι διασκεδάζουν δουλεύοντας εκεί.

Σας ευχόμαστε καλή τύχη με το σχεδιασμό της μικρής κουζίνας σας και πολλές ακόμα ευχάριστες ώρες ενώ εργάζεστε εκεί!

Δημιουργία αντιθέσεων και έμφαση – έτσι φέρνετε δυναμική στον μικρό χώρο της κουζίνας

συμβουλές επίπλωσης μικρές-ιδέες κουζίνας

Τα έξυπνα μοντέρνα έπιπλα είναι πάντα πολυλειτουργικά, π.χ. αυτό προσφέρει χώρο αποθήκευσης, καθίσματος και επιφάνειας εργασίας σε ένα

μικρές κουζίνες πολυλειτουργικά έπιπλα

Σκεφτείτε δημιουργικά και σχεδιάστε τη μικρή σας κουζίνα με σθένος

σχεδιάστε μικρές κουζίνες με σθένος

Το λευκό και το ξύλο μπορούν να συνδυαστούν καλά

μικρή κουζίνα-επίπλωση

Η μικρή κουζίνα σε λευκό είναι αρωματισμένη με κατάλληλο φωτισμό και διακόσμηση δωματίου

Μικρή διακόσμηση λουλουδιών κουζίνας

Υπάρχουν ενσωματωμένες συσκευές κουζίνας!

Ιδέες ζωντανής κουζίνας για μικρούς χώρους

Δεν φαίνεται η τέλεια μικρή κουζίνα το ίδιο?

μικρή κουζίνα λευκό ξύλο

Δημιουργήστε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στη μικρή κουζίνα σας!

μικρή κουζίνα στημένη κουζίνα νησί

Η κουζίνα σε σχήμα U μπορεί να σχεδιαστεί πολύ ελκυστικά

μικρές ιδέες κουζίνας σε σχήμα U