Τα καλύτερα πάρτι γίνονται συχνά στην κουζίνα. Το γεγονός και μόνο ότι η κουζίνα συνήθως δεν είναι πολύ μεγάλη και ως εκ τούτου δημιουργεί μια ζεστή εγγύτητα κάνει συχνά τα πάρτι της κουζίνας κάτι πολύ ξεχωριστό. Αλλά ο εξοπλισμός και ο σχεδιασμός έχουν επίσης τεράστια επιρροή στον παράγοντα της αίσθησης και στην ποιότητα της διαμονής. Επομένως, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ιδιοκτήτη της κουζίνας πόσο καλό ή κακό θα πάει το πάρτι της κουζίνας.

ιδέες και πιάτα για πάρτι κουζίνας

Ο σωστός σχεδιασμός της κουζίνας και οι κατάλληλες λιχουδιές συμβάλλουν στην επιτυχία κάθε πάρτι κουζίνας.

Ιδέες κουζίνας: χρώματα και διακοσμήσεις τοίχων

Είναι σημαντικό όχι μόνο οι επισκέπτες να αισθάνονται άνετα στην κουζίνα, αλλά και ο οικοδεσπότης. Για να επιτευχθεί αυτός ο παράγοντας αίσθησης, η επίδραση των χρωμάτων στο ψυχολογικό επίπεδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον βασικό σχεδιασμό του δωματίου. Ενώ τα έντονα χρώματα τείνουν να έχουν διεγερτικό αποτέλεσμα και, πάνω απ ‘όλα, το κόκκινο έχει πολύ διεγερτικό και ενεργοποιητικό αποτέλεσμα, οι μπλε αποχρώσεις έχουν εναρμονιστικό και χαλαρωτικό αποτέλεσμα. Αυτό καθιστά το μπλε το ιδανικό χρώμα για αλλαγή ταχυτήτων μετά από μια ταραγμένη μέρα στη δουλειά και εκτόνωση της έντασης. Είναι επομένως ιδανικό για τη δημιουργία μιας ευχάριστης, χαλαρής ατμόσφαιρας στην οποία οι επισκέπτες θα νιώθουν άνετα. Επιπλέον, είναι λογικό να επιλέγετε πιο ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε, καθώς αυτό κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και δεν δημιουργεί γρήγορα την αίσθηση της στενότητας. Φυσικά, είναι επίσης δυνατό να διατηρήσετε τους τοίχους σε ουδέτερο χρώμα και το αντίστοιχο χρώμα τόνους μέσω επίπλων, περσίδων ή για δημιουργία άλλων επίπλων.

Για να κάνετε την κουζίνα να φαίνεται πιο ζεστή, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν βλέπετε μόνο γυμνούς τοίχους. Τα στοιχεία του ντουλαπιού και οι εικόνες δίνουν στο βλέμμα μια ευπρόσδεκτη αλλαγή. Τα ράφια κύβων και άλλα ανοιχτά συστήματα ραφιών που όχι μόνο φαίνονται διακοσμητικά από μόνα τους, αλλά και τονίζουν το περιεχόμενο κατάλληλα, είναι ιδιαίτερα όμορφα.

ιδέες κουζίνας και επίπλωση για το πάρτι

Τα ανοιχτά συστήματα ραφιών διασφαλίζουν ότι όλα είναι εύκολα προσβάσιμα.

Αλλά και καθαρά διακοσμητικά στοιχεία όπως εικόνες, ρολόγια, καθρέφτες ή φωτογραφίες δημιουργούν ένα κομμάτι ατομικότητας και ευεξίας. Και εδώ, πρέπει να δοθεί προσοχή στα σωστά χρώματα που συνδυάζονται αρμονικά στο δωμάτιο. Επιπλέον, τα διάφορα στοιχεία μπορούν να συνδυαστούν ελεύθερα. Διαφορετικός Σχεδιαστικές εμπνεύσεις Η αντίστοιχη διακόσμηση τοίχου δείχνει πιθανούς συνδυασμούς ρολογιών τοίχου με διαφορετικές δικές τους εικόνες, οι οποίες μπορούν να γίνουν αντιληπτές ως μια συνολική εικόνα τοίχου. Επιπλέον, τα θαμπά ρολόγια μπορούν επίσης να μετατραπούν σε εντυπωσιακά, χρησιμοποιώντας κατάλληλα στοιχεία εικόνας.

Επιπλέον, οι σπιτικές όψεις μπορούν επίσης να συνδυαστούν με τη σωστή διακόσμηση μικρών καθρεφτών. Μωσαϊκοί καθρέφτες με διαφορετικά μοτίβα λουλουδιών ή αυτοσχέδιες διακοσμήσεις με λουλούδια ή κοχύλια μπορούν να δώσουν στο δωμάτιο μια επιπλέον προσωπική πινελιά.

Τα πιο σημαντικά έπιπλα κουζίνας για την κουζίνα κατάλληλα για πάρτι

Φυσικά, η ιδανική επίπλωση συμβάλλει επίσης σε ένα επιτυχημένο πάρτι κουζίνας μέσω των επίπλων. Δεδομένου ότι τα καθαρά όρθια πάρτι μπορεί να είναι αρκετά εξαντλητικά μακροπρόθεσμα και το να σηκώνεσαι δυσχεραίνει το φαγητό σε ένα πάρτι, θα πρέπει να υπάρχουν επαρκείς θέσεις.

ιδέες κουζίνας και ιδέες πάρτι στην κουζίνα

Πρέπει να παρέχονται επαρκή καθίσματα στην κουζίνα.

Στην ιδανική περίπτωση, υπάρχει ήδη ένα τραπέζι με καρέκλες στην κουζίνα, αλλιώς μπορούν να κανονιστούν γρήγορα επιπλέον καθίσματα. Αυτό μπορεί είτε να γίνει χρησιμοποιώντας υπάρχουσες πτυσσόμενες καρέκλες, είτε τα κιβώτια ποτών μετατρέπονται σε καθίσματα. Κατ ‘αρχήν, όλα τα κιβώτια ποτών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καθίσματα, απλώς πρέπει να είναι μπορεί να δημιουργηθεί ένα αντίστοιχο κάλυμμα καθίσματος. Τα κιβώτια ποτών με σχετικά λεία πλαστική επιφάνεια, όπως συμβαίνει με την Anjola ή τη Fritz Kola, είναι σταθερά και ελκυστικά. Δεδομένου ότι πρέπει να οργανωθούν αρκετά ποτά για το πάρτι, διατίθενται επίσης μία ή περισσότερες επιπλέον θέσεις.

Εκτός από τα καθίσματα, είναι επίσης σημαντικό να διασφαλιστεί ότι υπάρχει επαρκής χώρος αποθήκευσης. Αυτό σημαίνει ότι το πιάτο και το γυαλί δεν χρειάζεται να κρατιούνται συνεχώς στο χέρι. Ένα κεντρικό τραπέζι ή δύο έως τρία μικρά πλευρικά τραπέζια μπορούν να προστεθούν ως αποθηκευτικός χώρος. Επιπλέον, οι ίδιες οι μονάδες κουζίνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποθηκευτικός χώρος – τουλάχιστον εκείνοι που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν για τον μπουφέ που παρέχεται.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της διαμονής στην κουζίνα είναι ότι τα ποτά είναι επίσης εύκολα προσβάσιμα. Άλλες σημαντικές συσκευές κουζίνας όπως καφετιέρα ή τσαγιέρα είναι επίσης διαθέσιμες εδώ, πράγμα που σημαίνει ότι η κοινωνική ατμόσφαιρα δεν χρειάζεται να διακοπεί με την έξοδο από το δωμάτιο.

πάρτι στην κουζίνα

Οι πιατέλες σερβιρίσματος πολλαπλών επιπέδων μπορούν να παρέχουν αρκετό χώρο.

Πρακτικά αξεσουάρ για το πάρτι

Προκειμένου να αποφευχθεί το περιττό τρέξιμο κατά τη διάρκεια του πάρτι, τα πιο σημαντικά αξεσουάρ θα πρέπει να είναι ήδη διαθέσιμα στην κουζίνα. Για παράδειγμα, εάν οι καρέκλες έχουν ένα μη γεμισμένο κάθισμα, τα μαξιλάρια καθισμάτων ή τα μικρά μαξιλάρια καναπέ θα πρέπει να διατηρούνται έτοιμα για το κάθισμα. Αυτό όχι μόνο φαίνεται καλό, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι οι επισκέπτες κάθονται πιο άνετα.

Πιάτα δύο ή τριών επιπέδων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον μπουφέ. Αυτό σημαίνει ότι ο διαθέσιμος χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ακόμα και όταν υπάρχει ελάχιστος χώρος. Εάν έχετε ήδη ρυθμίσει την κουζίνα σας για εξοικονόμηση χώρου και έχετε βιδωτά βάζα στα ντουλάπια τοίχου, μπορείτε επίσης να τα γεμίσετε με σνακ για το πάρτι και να γεμίσετε τα μπολ στα τραπέζια γρήγορα και εύκολα.

Αρκετά μικρά κλειδιά ή πιάτα σερβιρίσματος είναι εξίσου πρακτικά για το σερβίρισμα μικρών μπουκιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και οι διακοσμητικές σανίδες πρωινού είναι αρκετές, οι οποίες μπορούν να αποθηκευτούν γρήγορα και με εξαιρετικά εξοικονόμηση χώρου όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Αρκετά πιατικά, μαχαιροπίρουνα και ποτήρια πρέπει επίσης να διατηρούνται έτοιμα στην κουζίνα. Προκειμένου να φιλοξενηθούν τα μαχαιροπίρουνα όσο το δυνατόν περισσότερο, η χρήση μεγάλων ποτηριών ποτών στα οποία τοποθετούνται τα μαχαιροπίρουνα έχει αποδειχθεί. Τα ανοιχτά ράφια είναι κατάλληλα για τα γυαλιά, από τα οποία ο καθένας μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του όσο χρειάζεται.

Ο σωστός φωτισμός εξασφαλίζει τότε περισσότερη άνεση. Αντί για έντονο φως, θα πρέπει να επιλέγονται λαμπτήρες με έμμεση συχνότητα φωτός. Το φως είναι επίσης πιο ευχάριστο όταν έχει ζεστό τόνο χρώματος. Για να φαίνεται όλο το πράγμα πιο κομψό, τα παλιά σμαλτωμένα ποτήρια, οι παλιότεροι δίσκοι ή άλλα κατάλληλα σκεύη κουζίνας μπορούν να μετατραπούν σε αμπαζούρ.

Πηγές εικόνας: Pixabay.com, ©congerdesign CC0 PublicDomain

Pixabay.com, ©Φωτογραφία σκιτερ CC0 PublicDomain

Pixabay.com, ©Pexels CC0 PublicDomain

Pixabay.com, ©StillworksImagery CC0 PublicDomain