Παρά το πλυντήριο πιάτων, ο νεροχύτης της κουζίνας δεν έχει χάσει τον σημαντικό ρόλο του στη σύγχρονη κουζίνα. Στις μέρες μας έχει γίνει ακόμη πολυλειτουργικό και πολύ ελκυστικό, επειδή έχετε την επιλογή να σχεδιάσετε το νεροχύτη σας σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Ακόμη και για πραγματικούς φρικιαστικούς εσωτερικούς χώρους, δεν είναι μόνο ο σχεδιασμός που είναι σημαντικός κατά την επιλογή εξοπλισμού κουζίνας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας καλός νεροχύτης κουζίνας δεν πρέπει μόνο να φαίνεται κομψός και να έχει σχέδιο που να ταιριάζει με τον υπόλοιπο εξοπλισμό κουζίνας, αλλά κυρίως να είναι βέλτιστα λειτουργικός και όσο το δυνατόν πιο στιβαρός.

Θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας μερικές σημαντικές ερωτήσεις πριν το αγοράσετε, όπως: Χρειάζεστε έναν ή διπλό νεροχύτη και πρέπει να υπάρχει ένα στραγγιστήρι; Πού είναι οι συνδέσεις νερού στην κουζίνα; Πώς τοποθετείται ο νεροχύτης κουζίνας και πόσο μεγάλος πρέπει να είναι αυτός και το ντουλάπι βάσης. Η εργονομία και η άνεση είναι απλώς το παν και το τέλος όταν επιλέγετε τον σωστό νεροχύτη κουζίνας. Η τέλεια τοποθέτηση στην κουζίνα είναι συνήθως μεταξύ του χώρου μαγειρέματος και του ψυγείου. Συχνά, ακόμη και οι γωνιακοί νεροχύτες είναι η καλύτερη απόφαση, ανάλογα με τις συνθήκες και τον προσανατολισμό της μονάδας κουζίνας.

Ποιος νεροχύτης κουζίνας είναι ο καλύτερος?

μικρό νεροχύτη κουζίνας γρανίτη ορθογώνιο σχήμα

Τα καλύτερα υλικά για το νεροχύτη της κουζίνας

Μετά το σχεδιασμό, το μέγεθος και την τοποθέτηση, θα πρέπει επίσης να είστε πολύ ακριβείς με τα υλικά. Τα τρία πιο δημοφιλή και κοινά υλικά για τον σύγχρονο νιπτήρα κουζίνας είναι το ανοξείδωτο ατσάλι, ο γρανίτης και το κεραμικό. Ανάλογα με τις ιδιότητες και την εμφάνιση, αυτά διαφέρουν πολύ μεταξύ τους.

Ωστόσο, και τα τρία συστήνονται απολύτως όταν αγοράζετε τον εξοπλισμό της κουζίνας σας.

Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι ένα πραγματικό κλασικό. Ένας νεροχύτης κουζίνας από ανοξείδωτο ατσάλι, ανεξάρτητα από ματ ή γυαλάδα, επομένως φαίνεται πάντα διαχρονικά κομψός. Είναι εντελώς χωρίς σκουριά και αδιάβροχο και μπορεί να καθαριστεί γρήγορα και εύκολα. Το κόστος εγκατάστασης και απόκτησης είναι εύκολο και προσιτό εδώ. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι επίσης ανθεκτικός στη θερμότητα και στα οξέα. Εάν το υλικό είναι λίγο πιο λεπτό, ωστόσο, ένας νεροχύτης κουζίνας είναι επιρρεπής σε γρατζουνιές. Έτσι, αν πρόκειται να πάτε με ανοξείδωτο χάλυβα, θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε παχύτερο υλικό για να κάνετε τον νεροχύτη σας πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό.

Νιπτήρας κουζίνας από ανοξείδωτο ατσάλι σε συνδυασμό με ένα κομψό μίξερ

νεροχύτη κουζίνας από ανοξείδωτο πλέγμα

Ο γρανίτης ήταν πρόσφατα ένα από τα μπεστ σέλερ ανάμεσα στους νεροχύτες κουζίνας. Και για πολλούς καλούς λόγους. Το υλικό είναι απλά αναίσθητο στις γρατζουνιές, καθαρίζεται εξαιρετικά εύκολα, είναι ανθεκτικό στη θερμότητα και διατίθεται σε πολλά χρώματα. Φυσικά, η ποιότητα έχει και την τιμή της. Οι νεροχύτες κουζίνας υψηλής ποιότητας ξεκινούν από 200 ευρώ, αλλά σίγουρα αξίζουν τον κόπο.

Οι νεροχύτες κουζίνας από μαύρο γρανίτη είναι ενθουσιασμένοι

μεγάλος γρανίτης νεροχύτη κουζίνας

Και τι γίνεται με τα κεραμικά; Δεν είναι επίσης κακή επιλογή, επειδή φροντίζετε τέτοιους νεροχύτες κουζίνας. Το υλικό είναι ανθεκτικό στα οξέα και στη θερμότητα, πολύ ανθεκτικό στις γρατζουνιές και εξαιρετικά εύκολο στη φροντίδα. Το μόνο μειονέκτημα – η σύνδεση με τον πάγκο εργασίας δεν είναι τόσο εύκολη, επειδή ένας τέτοιος νεροχύτης είναι αρκετά βαρύς.

Οι κεραμικοί νεροχύτες κουζίνας διατίθενται σε ματ ή γυαλιστερό χρώμα

κεραμικός νεροχύτης κουζίνας

Ο εξοπλισμός του νεροχύτη της κουζίνας

Ο σύγχρονος νεροχύτης κουζίνας δεν είναι ένας απλός συνδυασμός νεροχύτη και αποστραγγιστή, αλλά ένας πραγματικός παντός είδους. Εκτός από το σιφόνι που ταιριάζει από ανοξείδωτο ατσάλι ή πλαστικό και το σετ απορριμμάτων με βαλβίδες φίλτρου φίλτρου, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα φίλτρο, μια λεκάνη που περισσεύει, ένα πολυλειτουργικό μπολ, μια ενσωματωμένη σανίδα κοπής, κινητά μέρη αποστράγγισης για γλάστρες και πιάτα, όπως καθώς και τηλεχειριστήριο απορριμμάτων. Το τελευταίο είναι συνήθως ένα κουμπί που βρίσκεται δίπλα στη βρύση στο πάνω μέρος του νεροχύτη της κουζίνας που επιτρέπει το άνοιγμα και το κλείσιμο της αποχέτευσης. Επομένως, δεν χρειάζεται να αγγίξετε καθόλου το νερό έκπλυσης.

Ο σωστός εξοπλισμός στο νεροχύτη της κουζίνας κάνει τη μεγάλη διαφορά

βρύση νεροχύτη κουζίνας από ανοξείδωτο ατσάλι

Ποιο μίξερ ταιριάζει καλύτερα με το νεροχύτη κουζίνας;?

Και ναι, το ζήτημα της σωστής τοποθέτησης. Η επιλογή εξαρτάται συχνά από το αν χρειάζεστε ένα εξάρτημα υψηλής ή χαμηλής πίεσης. Αυτό με τη σειρά του εξαρτάται από την παροχή νερού. Στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται ένα εξάρτημα υψηλής πίεσης, όπως συμβαίνει με μια κεντρική παροχή νερού. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ανάμεσα σε βρύσες μίξερ κουζίνας και αναμικτήρες μονού μοχλού. Με τη δεύτερη παραλλαγή, έχετε το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 30% πόσιμο νερό. Μια πτυσσόμενη κεφαλή ντους είναι ακόμη πιο οικονομική και επίσης εξαιρετικά πρακτική και ιδανικά εργονομική. Απαιτείται πάντα προσοχή με τα υλικά. Ο υψηλής ποιότητας ανοξείδωτος χάλυβας από καθιερωμένους κατασκευαστές βρίσκεται πάντα στην κορυφή της λίστας.

Καινοτόμος εργονομία και τέλεια σχεδίαση

μοντέρνα βρύση για νεροχύτη κουζίνας

Προγραμματίστε αρκετό χρόνο εκ των προτέρων για να εξοπλίσετε την κουζίνα σας και αφήστε έμπειρους ειδικούς να σας συμβουλεύσουν λεπτομερώς. Βασιστείτε στην ποιότητα και την αντοχή των υλικών, όχι μόνο όταν αγοράζετε το νεροχύτη της κουζίνας σας, αλλά και με κάθε λεπτομέρεια. Δημιουργήστε την πολύ ιδιαίτερη αίσθηση της κουζίνας σας και απολαύστε το μαγείρεμα και την παραμονή στη δική σας κουζίνα!

Ο νεροχύτης από γρανίτη – ένα πραγματικό βλέμμα

νιπτήρας από γρανίτη κουζίνα νησί κουζίνας

Ιδιαίτερα θεαματικό σε εκλεκτό κόκκινο κρασί

νιπτήρας κουζίνας γρανίτη κόκκινο κρασί

ή ελαφρύ και λείο σε κρέμα

νιπτήρας κουζίνας γρανίτης μπανκό φάβος

Αυστηρή και αξιοπρεπής στα μαύρα

νεροχύτης κουζίνας γρανίτης ορθογώνιος

νεροχύτης κουζίνας γρανίτης μαύρος

Ρουστίκ και πουριστικό από λευκό κεραμικό

τετράγωνο κεραμικό νεροχύτη κουζίνας

Διπλή πισίνα για ιδιαίτερες απαιτήσεις

γρανίτης νεροχύτης κουζίνας ρουστίκ διπλός νεροχύτης

Φυσικά, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε χωρίς στραγγιστήρι

νεροχύτης κουζίνας γρανίτης μικρός

Και γιατί όχι μόνο στρογγυλά?

νιπτήρας κουζίνας γρανίτη οβάλ

Ο ανοξείδωτος χάλυβας παραμένει σαφώς κλασικός

νεροχύτης κουζίνας από ανοξείδωτο ατσάλι ορθογώνιο  σύγχρονος νεροχύτης κουζίνας από ανοξείδωτο ατσάλι