Ναι, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία: το καλοκαίρι έχει ήδη ανακοινωθεί! Ο χαρούμενος μήνας Μάιος μας έχει ήδη χαρίσει πολλές ευχάριστες, ζεστές μέρες και σύντομα θα προστεθεί και ο ηλιόλουστος Ιούνιος. Δεν είναι περίεργο που η εποχή του μπάρμπεκιου έχει ξεκινήσει από καιρό. Και αυτό σημαίνει ότι όλοι μιλούν για τη δημοφιλή τάση «υπαίθρια μαγειρική». Γιατί τι πιο ωραίο από το μαγείρεμα, το ψήσιμο στη σχάρα, το πάρτι στο ύπαιθρο το καλοκαίρι …; Αλλά δεν χρειάζεται πάντα να είναι η σχάρα μιας χρήσης από το βενζινάδικο. Ειδικά αν θέλετε να μείνετε περισσότερο στο σπίτι στον κήπο, στη βεράντα του τελευταίου ορόφου ή στο μπαλκόνι και θέλετε να ετοιμάσετε κάτι νόστιμο για τον εαυτό σας ή τους φίλους και την οικογένειά σας, αξίζει να έχετε περισσότερη ευκολία στο μαγείρεμα και το ψήσιμο στη σχάρα. Και πώς ρυθμίζεται καλύτερα αυτό; Φυσικά με κουζίνα στον κήπο ή ονομάζεται επίσης εξωτερική κουζίνα.

Μην σκέφτεστε αμέσως: θα ήταν πολύ ακριβό, πολύ δυσκίνητο ή θα χρειαζόσασταν περισσότερο χώρο και καλύτερες συνθήκες για αυτό. Η αγορά μιας υπαίθριας κουζίνας ή ακόμα και η κατασκευή της μόνος σας, μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο εύκολη από όσο νομίζετε. Εδώ έχουμε μερικές σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές που προορίζονται ως μια μικρή βοήθεια για εσάς.

napoleon εξωτερική κουζίνα napoleon σχάρα bbq από ανοξείδωτο ατσάλι

Διαφορετικές παραλλαγές μιας υπαίθριας κουζίνας

Δεν είναι όλες οι υπαίθριες κουζίνες ίδιες! Ανάλογα με τις προσωπικές σας απαιτήσεις και φυσικά τον προϋπολογισμό σας, κάθε μεμονωμένη παραλλαγή εξωτερικής κουζίνας έχει τις ειδικές της ιδιότητες καθώς και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Mayσως μπορείτε να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη υπαίθρια κουζίνα για εσάς διαβάζοντας εδώ:

  • Η συμπαγής, τελειωμένη εξωτερική κουζίνα
  • Κουζίνα από εξωτερικές μονάδες
  • Η κινητή κουζίνα ψησταριάς
  • Νησιά μπάρμπεκιου με πολυτελή ψησταριά αερίου
  • Κουζίνα κήπου με ατομικά ενσωματωμένα στοιχεία
  • Τζάκια μπάρμπεκιου ή τζάκια κήπου

Λοιπόν, είστε επίσης χαλασμένοι για επιλογή εδώ.

Γιατί αν χρειάζεστε απλώς μια σχάρα και λίγο χώρο εργασίας, όλα είναι σχετικά εύκολο να ρυθμιστούν. Αλλά φαίνεται πάλι διαφορετικά αν θέλετε να έχετε ψυγείο, σόμπα, επαρκή χώρο αποθήκευσης, βρύση μπύρας, σχάρα τεπανιάκι ή ακόμη και πάγκο μπαρ εκτός από τη σχάρα αερίου ή κάρβουνο. Σε τέτοιες περιπτώσεις όχι μόνο θα είχε περισσότερο νόημα, αλλά πάνω απ ‘όλα θα ήταν ασφαλέστερο να λάβετε επαγγελματική βοήθεια και να προσεγγίσετε το θέμα συστηματικά.

ενσωματωμένη κουζίνα εξωτερικά τούβλα από ανοξείδωτο ατσάλι ρουστίκ

Τα σωστά υλικά

Τα πιο κατάλληλα δομικά υλικά και υλικά για την εξωτερική σας κουζίνα είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που είναι κατάλληλα για την επίπλωση του εξωτερικού χώρου. Ο ανοξείδωτος χάλυβας, ο γρανίτης, το γυαλί ασφαλείας, το ξύλο και το αλουμίνιο χρησιμοποιούνται κυρίως για την υπερκατασκευή μιας εξωτερικής κουζίνας, αλλά και για άλλα στοιχεία, όπως ντουλάπια και νεροχύτες, καθώς και για τον πραγματικό εξοπλισμό και τα απαραίτητα αξεσουάρ. Όλα αυτά τα υλικά χαρακτηρίζονται από βέλτιστη αντοχή στις καιρικές συνθήκες και ανθεκτικότητα, καθώς και εξαιρετικά εύκολο στη φροντίδα τους. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να προτιμούν γενικά τον γρανίτη για τους πάγκους εργασίας, επειδή αυτό όχι μόνο έχει τις ιδιότητες που αναφέρονται παραπάνω, αλλά επίσης δεν επιτρέπει από μόνη της λεπτή πράσινη σκόνη και βρωμιά. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί μόνο με γρανίτη εάν πρόκειται για ενσωματωμένο τζάκι ή σχάρα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλίζεται επαρκής απόσταση από την πλάκα γρανίτη. Διαφορετικά υπάρχει αυξημένος κίνδυνος το υλικό να εκραγεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

υπαίθρια κουζίνα τάση από ανοξείδωτο ατσάλι σόμπα ψυγείο μπαρ σκαμπό μπαρ

Φτιάξτε μόνοι σας μια εξωτερική κουζίνα

Για να φτιάξετε μόνοι σας τη δική σας εξωτερική κουζίνα, φυσικά δεν χρειάζεστε μόνο χειροκίνητες δεξιότητες, αλλά και σταθερή γνώση της οικιακής τεχνολογίας. Διαφορετικά δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε καθόλου. Αλλά αν αισθάνεστε έτοιμοι για την εργασία, βρήκαμε τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για εσάς σχετικά με τον τρόπο κατασκευής ενός Φτιάξτε μόνοι σας φθηνή κουζίνα κήπου μπορώ. Καλή διασκέδαση και καλή τύχη!

 Προσοχή!

Βεβαιωθείτε πάντα ότι οι ηλεκτρικές συσκευές διαθέτουν επαρκή εξωτερική πιστοποίηση! Οι συμβατικές οικιακές συσκευές δεν είναι πραγματικά κατάλληλες για υπαίθριες κουζίνες και ως εκ τούτου δεν είναι ασφαλείς.

εξωτερική κουζίνα από ανοξείδωτο ατσάλι napoleon gill υψηλής στιλπνότητας

Οι αγαπημένοι μας προμηθευτές έτοιμων υπαίθριων κουζινών:

Το μοντέρνο Εξωτερική κουζίνα από το WWOO βαθμολογεί ξανά και όχι μόνο με τη βέλτιστη λειτουργικότητά του, αλλά και με τη δροσερή, κυρτή σχάρα Big Green Egg από κεραμικό. Αυτό το συμπαθητικό all-rounder όταν πρόκειται για το μαγείρεμα και το ψήσιμο στη σχάρα δεν ονομάστηκε «η Ferrari όλων των μπάρμπεκιου». Η ευγενής εξωτερική κουζίνα, που περιλαμβάνει σχάρα, τραπέζι μπαρ και ράφια τοίχου από εκτεθειμένο αδρανές σκυρόδεμα, διατίθεται από κάτω από 1200 ευρώ. Τέλεια!

κεραμική ψησταριά μπάρμπεκιου εξωτερική κουζίνα καυσόξυλα ξύλινη τραπεζαρία τραπεζαρία

Δεν είναι λιγότερο βολικά και εκλεπτυσμένα Εξαιρετικές κουζίνες κήπου. Πάνω απ ‘όλα, ο υψηλής ποιότητας ανοξείδωτος χάλυβας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Δανός κατασκευαστής κουζίνας σας προσφέρει ένα ισορροπημένο μείγμα υψηλής ποιότητας, τέλειας εργονομίας και σχεδιασμού πρώτης κατηγορίας. Perhapsσως μια τέτοια εξωτερική κουζίνα να είναι κάτι για εσάς?

ανοξείδωτη εξωτερική κουζίνα Δανέζικη εξαιρετική

Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, υπάρχει το τρίτο αγαπημένο μας – ο Καναδός κατασκευαστής σχάρας Napoleon. Με το μοναδικό του Ενότητες κουζίνας Oasis καμία επιθυμία δεν μένει ανεκπλήρωτη εδώ … δείτε μόνοι σας!

κομψό γκριλ μπάρμπεκιου ναπολεόν έξω από την κουζίνα

Έτσι, αν ακόμα δεν έχετε απολαύσει την ευχαρίστηση μιας υπαίθριας κουζίνας, είναι καιρός να το απολαύσετε. Χαρίστε στον εαυτό σας ένα μικρό ρομαντισμό στη φωτιά, επανερμηνευτείτε και απολαύστε το καλοκαίρι στο έπακρο!

σχάρα αερίου μπάρμπεκιου ναπολέοντα υπαίθριο μαγείρεμα έξω από την κουζίνα

υπαίθρια κουζίνα με σχάρα καυσόξυλων κεραμικό μεγάλο πράσινο αυγό bbq wwoo

μεγάλο πράσινο αυγό μπάρμπεκιου γκριλ κεραμική εξωτερική κουζίνα

εξαιρετική κινητή εξωτερική κουζίνα από ανοξείδωτο ατσάλι

υπαίθρια κουζίνα εξωτερική κουζίνα καυσόξυλα ράφια έπιπλα κήπου μπαστούνι