Υλικά και χρώματα κουζίνας – αυτά τα μοντέρνα χρώματα μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά

Οι τρέχουσες τάσεις της κουζίνας υπόκεινται σε συνεχή αλλαγή – όταν επιλέγετε υλικά και χρώματα για τη δική σας κουζίνα, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι κουζίνες έχουν μέση διάρκεια ζωής 20 χρόνια. Όποιος επιλέξει την τελευταία τάση σήμερα κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορεί να αντιμετωπίσει ένα πραγματικό δίλημμα σχεδιασμού σε λίγα χρόνια. Εάν τα χρώματα και τα υλικά συνδυάζονται έξυπνα μεταξύ τους στις κουζίνες, τα έπιπλα κουζίνας παραμένουν διαχρονικά και ευέλικτα ταυτόχρονα.

στήσιμο κουζίνα ντουλάπια κουζίνας χειρίζονται ξύλινο δάπεδο εμφάνιση

Κουζίνες: δημιουργία της σωστής βάσης

 Υπάρχουν τρεις σημαντικές υλικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για μια κατάλληλη, διαχρονική κουζίνα. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές για τα μέτωπα. Αυτά μπορούν να παραγγελθούν από ξύλο, μέταλλο, πλαστικό και ακόμη και χαρτόνι. Οι πρόσοψεις από χαρτόνι είναι μια καινοτόμος και μοντέρνα επιλογή που είναι ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον και βιώσιμη.

Επιπλέον, ανεξάρτητα από το υλικό της πρόσοψης της κουζίνας, η επιφάνεια της πρόσοψης μπορεί να σχεδιαστεί διαφορετικά. Οι λείες, γυαλιστερές επιφάνειες έχουν μοντέρνο και καθαρό ύφος. Οι επιφάνειες με σιτηρά, από την άλλη πλευρά, είναι παραδοσιακές και διαχρονικές.

επιπλώνοντας την κουζίνα χώρο αποθήκευσης schmidt kuechen μεγάλη επιφάνεια εργασίας

Επιλέξτε πάγκους εργασίας

Η επόμενη σημαντική απόφαση τους αφορά Πάγκος. Υπάρχει επίσης μια τεράστια επιλογή εδώ. Η σαφής και στιβαρή εμφάνιση του βιομηχανικού σχεδιασμού είναι προς το παρόν πολύ δημοφιλής. Οι συμπαγείς πάγκοι από σκυρόδεμα, μάρμαρο ή γρανίτη δίνουν τον τόνο σε πολλές κουζίνες. Ένα σιωπηλό χρώμα μπορεί να συνδυαστεί με πολλά σχέδια εδώ. Αν ψάχνετε για λίγο ποικιλία, θα πρέπει να επιλέξετε μια παραλλαγή με δομικό κόκκο.

στήσιμο κουζίνας πρόσοψη κουζίνας υλικά επιφάνειας εργασίας χρώματα

Φόντο κατάλληλο για κουζίνα

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι ο πίσω τοίχος της κουζίνας που στρογγυλεύει τη συνολική εμφάνιση του δωματίου. Εάν αποφασίσατε για ένα διαχρονικό και ευέλικτο στυλ για τα μέτωπα και την επιφάνεια εργασίας, δεν υπάρχουν σχεδόν όρια στον τομέα του σχεδιασμού τοίχων. Πλακάκια, ταπετσαρίες ή μεταλλικές πλάκες, η γκάμα είναι σχεδόν ατελείωτη.

ιδέες επίπλωσης κουζίνας υλικά χρώματα

Χρώμα με στυλ

 Στην αναζήτησή μας για τις τρέχουσες τάσεις της κουζίνας, έχουμε Υλικά κουζίνας που βρέθηκαν στο schmidt-kuechen.de, που προσφέρονται εκεί με μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Τα γνωστά και δημοφιλή κλασικά περιλαμβάνουν τα χρώματα λευκό, μπεζ και καφέ. Επιπλέον, υπάρχουν σύγχρονες αποχρώσεις που δημιουργούν μια εκπληκτική εμφάνιση.

Επιπλώστε την κουζίνα λευκά ντουλάπια κουζίνας σκούρο μαρμάρινο πάγκο εργασίας

Ισχυρά χρώματα όπως το κόκκινο ή το κίτρινο είναι η ιδανική επιλογή για μια κουζίνα με πολλές δηλώσεις. Σε συνδυασμό με έναν απλό πάγκο εργασίας και έναν πίσω τοίχο κουζίνας σε έναν υποτιμημένο σχεδιασμό, τα μπροστινά μέρη έρχονται από μόνα τους. Εάν η κουζίνα αντικατοπτρίζει ένα μοντέρνο στυλ για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα ευέλικτα χρώματα είναι ιδανικά. Δεν χρειάζεται πάντα να είναι γκρι και λευκό – τα ζεστά παστέλ χρώματα, οι αποχρώσεις του φυσικού ξύλου και οι λαμπερές μεταλλικές επιφάνειες προσφέρουν μια πρωτοποριακή εμφάνιση που συνδυάζεται εύκολα με πολλά άλλα χρώματα.

Ένα τέλειο παράδειγμα αυτού είναι η ανοιχτή απόχρωση του παστέλ μπλε. Λειτουργεί εξίσου καλά σε συνδυασμό με μέταλλο, σκυρόδεμα ή ξύλο οξιάς. Μπορείτε λοιπόν να δημιουργήσετε τρία απολύτως διαφορετικά σχέδια κουζίνας με ένα μόνο βασικό χρώμα. Η βενζίνη είναι λίγο πιο τολμηρή όσον αφορά την επιλογή χρώματος, αλλά παρόμοια ευέλικτη – αυτός ο δυνατός τόνος λειτουργεί ιδιαίτερα καλά σε μεγάλες, ανοιχτές κουζίνες.

Σχεδιάστε διαχρονικές κουζίνες

 Εκτός από τα έπιπλα κουζίνας, υπάρχουν πολλά άλλα στοιχεία που καθορίζουν τη συνολική εμφάνιση της κουζίνας. Με τα σωστά εξαρτήματα, το στυλ μιας κουζίνας μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί και να αλλάξει. Για να γίνει αυτό, πρέπει να προσέξετε τα ακόλουθα σημεία στη διαδικασία σχεδιασμού:

  • Υφάσματα για κουρτίνες ή μαξιλάρια καθισμάτων
  • Παρκέ
  • Λαμπτήρες και φώτα
  • Συσκευές κουζίνας (ψυγείο, φούρνος, φούρνος μικροκυμάτων)

συμπέρασμα

Αν ψάχνετε για μια μοντέρνα λύση κουζίνας που θα αντέχει στις μεταβαλλόμενες εποχές χωρίς προβλήματα, θα βρείτε μια υπέροχη επιλογή για κάθε γούστο ανάμεσα στα τρέχοντα χρώματα της τάσης.