Ντουζιέρα πάγκου κουζίνας και κρεμαστές λάμπες παραθύρου πίσω τοίχου

Τι επιλέγετε πρώτα – την κουζίνα ή τον πίσω τοίχο?

Πώς συντονίζετε τα χρώματα; Είναι εντάξει να αναμειγνύετε διαφορετικά μοτίβα;?

Υπάρχουν τόσοι πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού εκεί που περνούν μήνες συγκρίνοντας τα διαφορετικά μοτίβα σε συνδυασμό. Αγαπάτε κάθε ένα από αυτά, αλλά όχι το συνδυασμό τους.

Ακολουθούν 10 παραδείγματα πανέμορφων και επιτυχημένων συνδυασμών πάγκου. Μαζί με αυτά, θα βρείτε επίσης πολύτιμες συμβουλές για το πώς να συντομεύσετε λίγο τη διαδικασία επιλογής για τη δική σας κουζίνα.

Προσέγγιση 1: Αρχικά, βρείτε την επιφάνεια εργασίας

Επιφάνεια εργασίας κουζίνας και πίσω τοίχος κουζίνας

Εάν αισθάνεστε ότι πρόκειται να χαθείτε σε όλες τις διαφορετικές επιλογές πάγκου κουζίνας και πίσω πάνελ, τότε επικεντρωθείτε σε ένα. Τι μπορεί να είναι αυτό; Θα πρότεινα τον πάγκο της κουζίνας. Οι επιφάνειες εργασίας της κουζίνας θα σας κοστίσουν πολλά χρήματα και χρόνο. Επομένως, θα πρέπει να επιλέξετε μια λύση που θα σας κάνει να νιώσετε ευτυχισμένοι μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, υπάρχουν μόνο λίγες επιλογές για υλικά και χρώμα, ενώ με τα πίσω πάνελ έχετε μια πολύ μεγάλη, συχνά μπερδεμένη, επιλογή. Ο πάγκος της κουζίνας είναι επίσης εγκατεστημένος πρώτα. Άλλος ένας, καθαρά πρακτικός λόγος για να το θέσουμε πρώτο.

Θέλετε να κάνετε μια δροσερή επιλογή με την επιφάνεια εργασίας της κουζίνας σας καθώς και με τον πίσω τοίχο σας?

Επιφάνεια εργασίας κουζίνας και πίσω τοίχος κουζίνας λευκό ντουλάπι κουζίνας πορτοκαλί

Αφού αποφασίσετε ποιο υλικό θα χρησιμοποιήσετε για την επιφάνεια εργασίας της κουζίνας, οι επιλογές για τον πίσω τοίχο δεν είναι επίσης τόσες πολλές. Είναι εγγυημένο ότι θα τα κάνει όλα πιο εύκολα, πιστέψτε με!

Λοιπόν, δεν χρειάζεται απαραίτητα να συμπεριλάβετε τα μοτίβα ή το χρώμα του πάγκου της κουζίνας στον πίσω τοίχο. Αυτό δεν είναι απαραίτητο, ειδικά αν επιτύχετε ένα ασυνήθιστο, παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα. Στο παράδειγμα εδώ, έχετε αποφασίσει για μια ελαφριά και ουδέτερη έκδοση του πίσω τοίχου και έτσι η επιφάνεια της κουζίνας έρχεται στη δική της.

 Στη συνέχεια, πρέπει να φέρετε ένα παράδειγμα της επιφάνειας εργασίας της κουζίνας που έχετε επιλέξει μαζί σας στο κατάστημα. Ως εκ τούτου, θα περιορίσετε πολύ γρήγορα τις επιλογές επιλογής.

Προσέγγιση 2: Αρχικά, βρείτε τον πίσω τοίχο

Ο πάγκος της κουζίνας και ο πίσω τοίχος είναι λαμπερά πλακάκια

Εάν έχετε βρει έναν πίσω τοίχο που είστε σχεδόν ερωτευμένοι, τότε σίγουρα θα πρέπει να αγοράσετε αυτόν. Σε αυτή την περίπτωση, οι επιλογές για την επιφάνεια εργασίας της κουζίνας θα είναι μάλλον περιορισμένες. Εάν προτιμάτε ένα τολμηρό στυλ όπως αυτό που απεικονίζεται εδώ, τότε ο πάγκος της κουζίνας μπορεί να είναι λίγο πιο λεπτός.

Θα συνιστούσα ένα από τα δύο, όχι και τα δύο, να είναι το επίκεντρο ταυτόχρονα

Πλακάκια κουζίνας και ψηφιδωτά πλακάκια πίσω τοίχου κουζίνας

Μπορείτε να δείτε πολύ χρώμα και κίνηση εδώ. Κατά τη γνώμη μου, ο ανταγωνισμός για έναν εξίσου συναρπαστικό πάγκο κουζίνας θα έκανε περισσότερο κακό παρά καλό.

Φυσικά, αυτό δεν αποκλείει το μείγμα χρωμάτων και σχεδίων για τον πάγκο της κουζίνας και τον πίσω τοίχο. Έτσι, θα επιτύχετε μια ωραία συνεκτική δύναμη.

Στην εικόνα: Κουζίνα γρανίτη Binaco Romano – βαμμένα γυάλινα ψηφιδωτά στον πίσω τοίχο

Συρτάρια κουζίνας πάγκου κουζίνας και πίσω τοίχου ξύλινα συρτάρια ντουλαπιών κουζίνας

Προσέγγιση 3: Χρησιμοποιήστε το ίδιο υλικό στην επιφάνεια της κουζίνας και στον πίσω τοίχο

Μοντέρνος νεροχύτης κουζίνας και πάγκος κουζίνας και πίσω τοίχος κουζίνας

Είστε πολύ ικανοποιημένοι από την επιλογή του πάγκου κουζίνας που θέλετε και θέλετε να κάνετε τα πράγματα απλά; Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ίδιο υλικό στον πίσω τοίχο. Αυτή η λύση είναι πολύ έξυπνη, ειδικά όταν ψάχνετε ολόκληρες περιοχές από την επιλεγμένη επιφάνεια εργασίας και έχετε πολλά υπολείμματα υλικού.

Στην εικόνα: Πέτρινη επιφάνεια κουζίνας Pietra del Cardoso και πίσω τοίχος

Ο πάγκος κουζίνας και το πίσω παράθυρο της κουζίνας είναι παραδοσιακά επιπλωμένα

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ίδιο ή παρόμοιο υλικό, αλλά να δημιουργήσετε την υπέροχη εμφάνιση παιχνιδιάρικων εφέ φωτισμού χρησιμοποιώντας διαφορετικά πλακάκια. Με αυτόν τον τρόπο, οι αγορές μπορούν επίσης να γίνουν σε χαμηλή τιμή.

Εικόνα: μάρμαρο carrama με πιο βιώσιμη επιλογή.

Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε ένα μικρό πίσω τοίχο

Επιτραπέζιος πάγκος κουζίνας και πίσω τοίχος κουζίνας ξύλινα κρεμαστά φωτιστικά

Αυτή η λύση είναι οικονομικά αποδοτική και δημιουργεί μια τελική εμφάνιση.

Προσέγγιση 4: προσλάβετε έναν ειδικό

Ο πάγκος της κουζίνας και ο πίσω τοίχος είναι πλακάκια σε γυαλιστερό γκρι χρώμα

Μερικοί ιδιοκτήτες σπιτιού δυσκολεύονται πολύ να φανταστούν το τελικό έργο κουζίνας εκ των προτέρων. Αυτό καθιστά το όλο θέμα αρκετά δύσκολο. Πρέπει να πάρεις τόσες σημαντικές αποφάσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν οι αυστηρές προθεσμίες εμποδίζουν τη δημιουργικότητά σας, τότε θα πρέπει να πάρετε το χρόνο σας, αλλά και πάλι να ορίσετε περιόδους για τις διάφορες δραστηριότητες. Τώρα μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια ενός καλού φίλου του οποίου η γεύση σας αρέσει πολύ ή να λάβετε συμβουλές από έναν ειδικό.