Το Schrottwichteln είναι ένα οικογενειακό παιχνίδι ανταλλαγής δώρων που αποτελεί μια σύγχρονη χριστουγεννιάτικη παράδοση εδώ και πολλά χρόνια.

Όσον αφορά τα ξωτικά, η ιδέα μπορεί να ανιχνευθεί στη σκανδιναβική παράδοση. Δηλαδή χτυπάει την πόρτα, ρίχνει ένα δώρο και μετά τρέχει μακριά. Οι Σκανδιναβοί το ονομάζουν Juklapp (κυριολεκτικά μεταφράζεται – χτυπά τα Χριστούγεννα). Or οι ρίζες πηγαίνουν ακόμη πιο πίσω στους γερμανικούς θρύλους για τους βοηθούς του Αγίου Νικολάου που μοίραζαν δώρα σε καλά παιδιά. Αλλά ένα είναι σίγουρο – η παράδοση συνέχισε να αναπτύσσεται με τα χρόνια.

Στις ΗΠΑ, το παιχνίδι είναι γνωστό ως Dirty Santa, White Elephant και Yankee Swap. Η κύρια διαφορά μεταξύ του Dirty Santa και των άλλων δύο παιχνιδιών είναι ότι το Dirty Santa ενθαρρύνει πολλούς γύρους κλοπής δώρων.

Τι είναι τα junk gnomes?

Άχρηστα ξωτικά φροντίζουν το χριστουγεννιάτικο πάρτι και ανταλλάσσουν αστεία σκουπίδια δώρα

Ανταλλάξτε σκουπίδια δώρα pixie

Απορρίμματα gnomes κανόνας Χριστουγεννιάτικη γιορτή ανταλλαγή δώρων Τυλίξτε θραύσματα δώρα

Η γερμανική έκδοση αυτού του παιχνιδιού πάρτι ονομάζεται Schrottwichteln και υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές του. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι, ως οικοδεσπότης, έχετε καθορίσει εκ των προτέρων ορισμένους βασικούς κανόνες. Οι γενικοί κανόνες του παιχνιδιού καθώς και μερικές δημοφιλείς παραλλαγές παρατίθενται σε αυτό το άρθρο. Διαβάστε και εμπνευστείτε …

Οργανώστε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι με ανταλλαγή δώρων

Απορρίμματα gnomes κανόνα Χριστουγεννιάτικη γιορτή ανταλλαγή δώρων Τυλίξτε αστεία παλιοσίδερα δώρα

Πρόκειται για περισσότερη διασκέδαση!

Τα σκουπίδια σκουπίδια κυβερνούν ιδέες ανταλλαγής δώρων Χριστουγέννων

Κανόνας των junk gnomes

Αριθμός παικτών: Στην ιδανική περίπτωση, αυτό το παιχνίδι απαιτεί τουλάχιστον 6 ενήλικες, με το πολύ 20 παίκτες να προτείνονται. Από τεχνική άποψη, ωστόσο, μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε αριθμός παικτών.

Αριθμός δώρων: Κάθε συμμετέχων πρέπει να φέρει ένα δώρο χωρίς σήμανση και συσκευασμένο. Τα δώρα μπορεί να είναι σοβαρά, χιουμοριστικά ή εντελώς άχρηστα. Ωστόσο, κάποιος πρέπει να προσπαθήσει να τυλίξει το δώρο με τέτοιο τρόπο ώστε το περιεχόμενο να παραμένει άγνωστο μέχρι να ανοίξει. Ειδικά στην περίπτωση των junk gnomes, τα αχρησιμοποίητα και αστεία αντικείμενα πράγματι χαρίζονται.

Μπορείτε να παίξετε junk gnomes με φίλους και συναδέλφους εργασίας 

Τα junk gnomes οργανώνουν ανταλλαγές δώρων

Οι παραδοσιακοί κανόνες του gnome ή του junk gnome είναι ουσιαστικά αρκετά απλοί. Κανείς δεν ξέρει ποιος κάνει δώρο σε ποιον. Η οργάνωση ανταλλαγής δώρων με φίλους, οικογένεια ή συναδέλφους μπορεί να είναι ακόμα πιο περίπλοκη. Εδώ είναι μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό.

Επιλέξτε θέμα πάρτι και ορίστε ένα όριο τιμής για τα δώρα που θα ανταλλαχθούν. Στείλτε όλες τις προσκλήσεις για πάρτι και γράψτε ότι κάθε επισκέπτης πρέπει να φέρει ένα ανυπόγραφο και τυλιγμένο δώρο.

Συμβουλή συσκευασίας: Όσο πιο ενδιαφέρουσα είναι η συσκευασία δώρου, τόσο πιο συναρπαστικό γίνεται το παιχνίδι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλή ιδέα να τυλίξετε τα δώρα σε διάφορα στρώματα χαρτιού ή κουτιά διαφορετικών μεγεθών.

 Τα δώρα απορριμμάτων pixie πρέπει να συσκευάζονται προσεκτικά

Σκραπ pixies δώρα Χριστουγεννιάτικο πάρτι δώρο ανταλλαγή αστεία παλιοσίδερα δώρα

Είναι καλύτερο αν δεν έχετε ιδέα τι υπάρχει στη συσκευασία δώρου

Τα ανεπιθύμητα ξωτικά φροντίζουν τα δώρα Χριστουγεννιάτικων πάρτι αστεία δώρα άχρηστα

Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να κυριαρχήσει στο μυαλό και το σώμα σας!

Χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα

Όταν φτάσουν όλοι οι καλεσμένοι, μπορούν να αρχίσουν τα σκουπίδια. Ξεκινήστε τοποθετώντας όλα τα δώρα σε μια κεντρική τοποθεσία (για παράδειγμα σε ένα τραπέζι ή κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο). Το κύριο πράγμα είναι ότι όλοι οι παίκτες έχουν εύκολη πρόσβαση στα δώρα.

Επιπλέον συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι τα προσωπικά σας δώρα απέχουν πολύ από τη συγκεκριμένη τοποθεσία. Δεν θέλετε ένας από τους καλεσμένους σας να πάει σπίτι με το μίξερ για τη θεία Σούζι, έτσι δεν είναι?

Στοιβάξτε όλα τα σκουπίδια δώρα pixie σε ένα μέρος

Τα ανεπιθύμητα gnomes κυβερνούν το Χριστουγεννιάτικο πάρτι Οργανώστε ανταλλαγή δώρων Στοίβα δώρων

Μετά αποφασίζεις ποιος ξεκινά το παιχνίδι. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό. Συνήθως όλοι βγάζουν έναν αριθμό από ένα καπέλο ή κουτί και κάθε επισκέπτης παίζει στη συνέχεια ανάλογα με τον αριθμό που τράβηξε.

Έτσι, η ανταλλαγή δώρων μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική

Τα σκουπίδια σκουπίδια κυβερνούν ιδέες, ανταλλαγή δώρων, αστεία σκουπίδια δώρα

Ο παίκτης 1 επιλέγει ένα δώρο από τον κεντρικό σωρό, το ανοίγει και το δείχνει σε όλους. Η διασκέδαση εδώ έγκειται στο ίδιο το δώρο και στην αντίδραση του παραλήπτη.

Ο παίκτης 2 έχει την επιλογή είτε να επιλέξει ένα ανοιχτό δώρο από τη στοίβα είτε να κλέψει το ανοιχτό δώρο από τον παίκτη 1. Εάν το δώρο του παίκτη 1 κλαπεί, πρέπει να επιλέξει άλλο δώρο που δεν έχει ανοίξει.

Είναι καλύτερο να αποφύγετε να δώσετε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα δώρα

Σκουπίδια σκουπίδια κυβερνούν ιδέες δώρων Χριστουγεννιάτικη γιορτή ανταλλαγή δώρων

Ένα δώρο μπορεί να κλαπεί περισσότερες από μία φορές, αλλά συνήθως όχι περισσότερες από 3 φορές και μόνο μία φορά ανά γύρο. Εάν το δώρο σας κλαπεί, δεν μπορείτε να το κλέψετε αμέσως. Πρέπει να κλέψετε ένα άλλο δώρο ή να επιλέξετε από το σωρό.

Κάθε επόμενος παίκτης έχει μια επιλογή. Μπορείτε είτε να επιλέξετε ένα μη ανοιγμένο δώρο από τη στοίβα είτε να αποδεχτείτε ένα ήδη ανοιχτό δώρο από έναν από τους προηγούμενους παίκτες. Σε περίπτωση που το δώρο σας κλαπεί, ο προηγούμενος παίκτης μπορεί να επιλέξει ένα άλλο μη ανοιγμένο δώρο από τη στοίβα ή ένα από τα ανοιγμένα δώρα από τους άλλους παίκτες (ωστόσο, δεν μπορείτε να πάρετε τα δώρα πίσω από το άτομο που μόλις το πήρε).

Το παιχνίδι τελειώνει όταν επιλεγεί το τελευταίο ακάλυπτο δώρο.

Σκουπίδια σκουπίδια με ζάρια

Τα σκουπίδια σκουπίδια ρυθμίζουν την ανταλλαγή αστείων δώρων άχρηστων αντικειμένων

Μια άλλη παραλλαγή των junk gnomes μπορεί να παιχτεί με ζάρια. Ο κύβος αποφασίζει ποιος θα πάρει ποιο δώρο παλιοσίδερα.

Σε προκαθορισμένο χρόνο, τα ζάρια ρίχνονται με τη σειρά τους. Κάθε αποτέλεσμα μήτρας αντιπροσωπεύει έναν συγκεκριμένο κανόνα:

  • Ρίχτηκε το ζάρι: Μπορείτε να πάρετε ένα δώρο από τη στοίβα αν δεν το έχετε ήδη μπροστά σας. Διαφορετικά θα καθίσετε έξω.
  • 5 έλασης: Μπορείτε να ανταλλάξετε το δώρο με άλλον παίκτη.
  •  κυλήθηκε: ο παίκτης στα δεξιά σας θα ανταλλάξει το δώρο μαζί σας.
  • 3 έλασης: Ο παίκτης στα αριστερά σας λαμβάνει το δώρο σας. Σε αντάλλαγμα, το δώρο του άλλου πηγαίνει σε εσάς.
  • 2 έλασης: Μπορείτε να καθορίσετε ποιοι δύο παίκτες ανταλλάσσουν τα δώρα τους.
  • 1 σε κύβους: Επιτρέπεται να ξετυλίξετε το παρόν μπροστά σας.

Ρυθμίστε σαφώς τα σκουπίδια σκουπίδια

Τα σκουπίδια σκουπίδια ρυθμίζουν την ανταλλαγή δώρων αστείες ιδέες σκουπιδιών καλικάντζαρων

Διασκεδάστε κάνοντας το!

Τα junk gnomes φροντίζουν για το χριστουγεννιάτικο πάρτι Ανταλλάξτε δώρα αστεία σκουπίδια

Scrap pixies – ένα διασκεδαστικό παιχνίδι Χριστουγέννων

Τα σκουπίδια σκουπίδια κυβερνούν γυναίκες ανταλλαγής δώρων Χριστουγεννιάτικου πάρτι