Πρωτοποριακές-σχεδιάστριες-ιδέες-για-το-παιδικό-δωμάτιο-πολυθρόνα-κόκκινο χρώμα-παιχνιδιάρικο

Καινοτόμες ιδέες σχεδιαστών για το παιδικό δωμάτιο – γιορτάστε την παιδική ηλικία με ιδέες

Θυμάστε μια παλιά εποχή, πολύ μακριά από τα παιδικά μας χρόνια, όταν το να κοιμηθείτε δεν ήταν παρά η αρχή μιας νέας περιπέτειας; Θα χτίζαμε φρούρια ή θα τοποθετούσαμε αιώρες μόνο και μόνο για να αποφύγουμε την επιπεδότητα να πάμε κατευθείαν στο κρεβάτι με αξιοπρεπή τρόπο.

Και παρόλο που ο σύγχρονος καταναλωτικός κόσμος μας προμηθεύει όλα τα απαραίτητα αγαθά σε μια ήδη τελειωμένη κατάσταση, αυτή η ανεπίσημη ατμόσφαιρα αυτοσχεδιασμών και περιπετειών στο παιδικό δωμάτιο δεν πρέπει να χαθεί. Τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο με διαφορετικά μάτια από τους ενήλικες και αυτό που μας φαίνεται ότι είναι ένα τέλεια πρακτικό κρεβάτι ή ένα πολύ χρήσιμο γραφείο θα μετατρέψει το μυαλό του παιδιού σε ένα χαρακτηριστικό από έναν φανταστικό κόσμο. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά σχέδια παιδικών κρεβατοκάμαρων που γιορτάζουν τη φαντασία και φέρνουν μεγάλο όφελος στα παιδιά σε όλη τη μακρά ανάπτυξη και καριέρα τους, συνεχίζοντας να διατηρούν τη δημιουργικότητα.

Κρεβάτια σοφίτας ή κουκέτες

Καινοτόμες ιδέες σχεδιαστών για το παιδικό δωμάτιο λευκή ενσωματωμένη ντουλάπα

Έχουμε ήδη μιλήσει για την περίεργη φύση των κρεβατιών στη σοφίτα και μπορεί να είναι αλήθεια ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να προτιμούσε να κοιμάται στην επάνω κουκέτα όταν είχαμε μερικά από αυτά. Θα πρέπει να υπάρχει κάτι που, για κάποιο λόγο, κάνει τον ύπνο και το παιχνίδι σε αυτό το ύψος πιο ελκυστικό από ό, τι στο πάτωμα ή σε ένα κλασικό κρεβάτι. Αλλά τέτοιες ρυθμίσεις ύπνου χρησιμεύουν κυρίως ως μέσο εμπλουτισμού μας με μια νέα χωρική εμπειρία και η διευθέτηση μιας τέτοιας διάταξης θα περιλαμβάνει σίγουρα κάποιες ευρηματικές λύσεις για τον τρόπο εξοικονόμησης χώρου.

Καινοτόμες ιδέες σχεδιαστών για ξύλινη σοφίτα παιδικού δωματίου

Μην ξεχνάτε ότι η αναρρίχηση είναι μεγάλη διασκέδαση για τα περισσότερα παιδιά. Προωθεί τη δραστηριότητά τους και κατευθύνει την ενέργεια προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό περιλαμβάνει την επινόηση περίτεχνων τρόπων πρόσβασης που θα επιτρέψουν στα παιδιά να φτάσουν στα ψηλά ταβάνια των δωματίων τους. Αναφέρομαι στις ιδιαιτερότητες της εγκατάστασης όπως σκάλες με σχοινιά ή συρόμενους στύλους. Ποιος είναι μαζί μου για αυτό?

ευκαμψία

Δεδομένου ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν τα δωμάτια τους ως υπνοδωμάτια, σαλόνια, δωμάτια για μάθηση και ανάπτυξη ταυτόχρονα, υπάρχει συνεχής ανάγκη για πολυλειτουργικότητα και ευελιξία, ειδικά επειδή τα περισσότερα παιδικά δωμάτια δεν έχουν πραγματικά τόσο χώρο. Θυμηθείτε ότι τα δωμάτια των παιδιών είναι συχνά επίσης υπνοδωμάτια, αίθουσες παιχνιδιών και αίθουσες μελέτης, καθώς και το γεγονός ότι αποτελούν τους κύριους χώρους διαβίωσης των παιδιών σας. Σήμερα, ωστόσο, οι τάσεις της μόδας κατευθύνονται κατευθείαν στην πολυλειτουργικότητα και τα παιδιά θα εκτιμήσουν κυρίως τις δημιουργικές μεθόδους, ειδικά όταν χρειάζονται κατάλληλα χρώματα και αξεσουάρ για να σχεδιάσουν ένα φιλικό δωμάτιο στο οποίο μπορούν να νιώσουν σαν στο σπίτι τους με την πάροδο των ετών και σε διαφορετικές ηλικίες..

Δημιουργική κοσμική εγκατάσταση

Το ότι σχεδιάζετε μόνοι σας τη διάταξη του δωματίου, το οποίο θα λειτουργεί ως νησί για το παιδί σας, μπορεί να κάνει αυτό το δωμάτιο μοναδικό και καλλιτεχνικό. Μια ιδιαίτερη έμφαση μπορεί να προέλθει από ένα στρογγυλό κρεβάτι στη μέση του δωματίου, από μια θέση στο παράθυρο ή από το γεγονός ότι το κρεβάτι έχει σηκωθεί μια ή δύο σκάλες και περιβάλλεται από ντουλάπια με τα αγαπημένα βιβλία του παιδιού σας.

Καινοτόμες ιδέες σχεδιαστών για την αποθήκευση βρεφικού κρεβατιού

Διάφορες σκάλες

Καινοτόμες ιδέες σχεδιαστών για το παιδικό δωμάτιο

Κάθε δομικό στοιχείο στο παιδικό δωμάτιο μπορεί να φέρει μια έκπληξη, η οποία μας φέρνει στη σκέψη μιας πολύ δημοφιλούς ιδέας: αυτή του χώρου που αποκτήθηκε με τη βοήθεια σκαλοπατιών για την αποθήκευση αντικειμένων. Οι σκάλες σε ένα επίπεδο κρεβάτι μπορούν να διπλασιάσουν τις διαστάσεις τους με ενσωματωμένα ράφια ή ακόμα και συρτάρια – μια χαρούμενη και ευγνώμονα ευπρόσδεκτη ευκαιρία να λύσουμε το πρόβλημα της ύπαρξης πάρα πολλών πραγμάτων. Είναι επίσης μια απλή και διασκεδαστική εναλλακτική λύση για να μάθετε στα παιδιά σας πώς να τακτοποιούν και να βάζουν πίσω τα παιχνίδια και τα πράγματά τους.

Γυναικεία πρόσθετα στοιχεία για το δωμάτιο του κοριτσιού

Καινοτόμες ιδέες σχεδιαστών για παιδικό δωμάτιο κρεμαστό καναπέ τοίχου παγκόσμιου χάρτη

Το δωμάτιο ενός κοριτσιού μπορεί να φαίνεται θηλυκό χωρίς απαραίτητα να είναι ακατάστατο, και μόνο μέσω της κατάλληλης χρήσης χρωμάτων και υφασμάτων. Όσον αφορά τον ύπνο, πιθανότατα θα βρείτε ένα κρεβάτι με ουρανό εξαιρετικά ανέφικτο, αλλά η κόρη σας μπορεί να διαφωνήσει και να το λατρέψει επειδή είναι ξεχωριστό και υποτίθεται ότι είναι παραμύθι. Το κρεβάτι ενός κοριτσιού θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από το κανονικό, καθώς εννοείται ότι θα υπάρξουν επισκέψεις σε φίλες συμπεριλαμβανομένων και διανυκτερεύσεων.

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που είναι πολύ ασυνήθιστα για ένα σαλόνι και όσοι από εμάς δεν τα είχαμε ποτέ θα έλκονται από αυτά για αιώνες. Β. Αιώρες, κούνιες, κουνιστές καρέκλες και πιθανόν σκηνή.

Φιλικά αξεσουάρ   

Τώρα ας κάνουμε μια ειλικρινή εξομολόγηση: η ζωγραφική στους τοίχους του σπιτιού ήταν πάντα πιο συναρπαστική παρά σε χαρτί. Προσθέστε ένα τραπέζι και καρέκλες από ροζ διαφανές πλαστικό στο σύνολο για το αθώο τυροκομικό στυλ που κάθε νεαρό κορίτσι αρχικά αγαπά και απορρίπτει σε μεταγενέστερους χρόνους.

Η διάταξη του δωματίου είναι πολύ κατάλληλη για τύπους δημιουργικής προσωπικότητας ή για εκείνους με έντονη προτίμηση στη γραφική εκφραστικότητα

Καινοτόμες ιδέες σχεδιαστών για γεωμετρικά ράφια τοίχου σε σχήμα παιδικού σταθμού

Μην τσιγκουνευτείτε ούτε μια φανταστική ιδέα: τσάντες με φασόλια, ράφια με αστείες περικοπές και όμορφες, λαμπτήρες οροφής και δαπέδου, που λαμπυρίζουν σε έντονες αποχρώσεις φωτός. Είναι επίσης συνοφρυωμένο για να αφήσει τους τοίχους άδειους. Υπάρχουν πολλοί από εμάς που κάποτε δεν θέλαμε να δούμε την εικόνα του έναστρου ουρανού στο ταβάνι τους και που δεν τολμήσαμε ποτέ να δημιουργήσουμε αυτό το εφέ χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητα σε σχήμα φεγγαριού και αστεριού που τρεμοπαίζουν στο σκοτάδι; Η επόμενη φωτογραφία δείχνει ένα πλήρες κοσμικό σύστημα ουράνιων σωμάτων που υπόσχεται έναν συναρπαστικό ύπνο (ή μάλλον την εμπειρία της παραμονής ξύπνιου). Ποιος είπε ότι οι κουδουνίστρες ήταν μόνο για μωρά;?

Αίθουσα παιχνιδιών – Ινδική σκηνή

Καινοτόμες ιδέες σχεδιαστών για το παιδικό δωμάτιο ινδικής σκηνής

Πλωτό υπνοδωμάτιο πειρατικών πλοίων

Καινοτόμες ιδέες σχεδιαστών για παιδικό δωμάτιο μεγαλοπρεπές ξύλινο καράβι

Το γράψιμο στους τοίχους δεν ήταν ποτέ τόσο δροσερό μέχρι τώρα

Καινοτόμες ιδέες σχεδιαστών για το παιδικό δωμάτιο

Μπλε δέντρο στην κρεβατοκάμαρα των κοριτσιών

Πρωτοποριακές ιδέες σχεδιαστών για το θηλυκό θηλυκό γαλάζιο χρώμα

Μοντέρνο παιδικό δωμάτιο με ενσωματωμένο γραφείο

Καινοτόμες ιδέες σχεδιαστών για παιδικό δωμάτιο teeanger πορτοκαλί λεπτομέρειες