γεωμετρικό μοτίβο τοιχογραφία ταπετσαρία σχεδιαστής ταπετσαρία

Γεωμετρικά μοτίβα – σχεδιαστική έμπνευση για το επόμενο DIY έργο σας

Αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε κάποια DIY έργα. Περιλαμβάνουν μια ποικιλία πραγμάτων από τη ζωγραφική ντουλαπιών στο μπάνιο και τη δημιουργία τοιχογραφιών σε στενά μπάνια. Εξετάζω μια εμφάνιση και για τα δύο δωμάτια, καθορισμένη από γεωμετρικά σχήματα.

Είστε πραγματικά ενημερωμένοι για τις νέες τάσεις σχεδιασμού?

Προσφέρουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα όπως διαμάντια σε σχήμα διαμαντιού, φώτα σε σχήμα πρίσματος και πολλά άλλα. Η ουσία είναι ότι τα γεωμετρικά σχήματα είναι κυρίαρχα. Όταν πρόκειται για αυτό, οι δυνατότητες DIY είναι σχεδόν ατελείωτες.

Υπάρχει κάτι ευκολότερο από το να σχεδιάσετε ένα τρίγωνο σε μια γλάστρα από τερακότα ή να διακοσμήσετε έναν τοίχο με διάμαντα;?

Σήμερα έχω επιλέξει δέκα παραδείγματα για εσάς, τα οποία χρησιμεύουν ως όμορφες πηγές έμπνευσης για άτομα που τους αρέσει να χρησιμοποιούν γεωμετρικά μοτίβα. Ανοίξτε τα μάτια σας στην ποικιλία αυτών των σχεδίων που μας περιβάλλουν παντού!

Τριγωνικό γεωμετρικό σχέδιο

Ένα από τα πιο καυτά μοτίβα σχεδίασης σήμερα εκεί είναι το μοτίβο τριγώνου. Μπορούν να βρεθούν σε χαλιά, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και σχεδόν οπουδήποτε. Αναζητάτε έμπνευση για το δικό σας έργο; Ρίξτε μια ματιά στα διακοσμητικά αντικείμενα που ήταν τόσο διαδεδομένα στην αγορά τον τελευταίο καιρό.

Εδώ έχουμε ένα κομμάτι που θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει σε αυτό το θέμα

γεωμετρικό μοτίβο χρωματισμένα τρίγωνα

Μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση στα σχέδια τοίχων από ψηλά. Εδώ τα τρίγωνα έχουν γίνει σε διαφορετικές αποχρώσεις. Περιλαμβάνουν ζεστό κόκκινο και ανοιχτό πράσινο … Αλλά τα συγκεκριμένα μοτίβα παρακάτω θα χρειαστούν πολύ χρόνο αν χρειαστεί να τα βάψετε και να τα βάψετε μόνοι σας. Γι ‘αυτό θα αγόραζα αμέσως αυτήν ή μια παρόμοια τοιχογραφία.

Το έργο εδώ είναι η εταιρεία Τοιχογραφία

γεωμετρικό σχέδιο ως διακόσμηση τοίχου κουζίνα τρίγωνα χρώματος

Αξιοποιήστε πλήρως τον κενό χώρο! Αυτή η ιδέα ενέπνευσε τους σχεδιαστές των παπλωμάτων και των μαξιλαροθηκών στις οποίες επιπλέουν τα μικρά τρίγωνα. Η εταιρεία είναι Urban Outfitters. Σε ορισμένες περιπτώσεις κατανέμονται και σε άλλες – σε δύο και τρεις ομάδες. Έχετε έρθει σε τόσες πολλές επιλογές εδώ. Υπέροχο, έτσι δεν είναι?

Ροζ και γκρι τρίγωνα διακοσμούν αυτό το σεντόνι

γεωμετρικό σχέδιο χρωματιστά τρίγωνα ροζ γκρι κλινοσκεπάσματα

Θέλουμε να αγνοήσουμε λίγο τα τρίγωνα με ευθεία γωνία; Βλέπουμε πολλά από αυτά τα γεωμετρικά μοτίβα σε τρέχοντα παραδείγματα διακόσμησης. Συχνά εμφανίζονται σε άνετα μαξιλάρια. Τα παραδείγματα της εταιρείας  Rosie + The Boys είναι σαν μάθημα από αυτή την άποψη. Μου αρέσουν τα χρώματα όσο και το σχήμα τους. [μέσω Pinterest]

Ορθογώνια τρίγωνα ως μοτίβο ταπετσαρίας

γεωμετρικά μοτίβα ως διακόσμηση τοίχων ταπετσαρίες τοίχων ράφια τοίχου

Θυμηθείτε ότι όταν πρόκειται για τρίγωνα, πρέπει να κρατήσετε τα πράγματα απλά. Τα μαξιλάρια παρακάτω μας υπενθυμίζουν ότι ορισμένες διαγώνιες γραμμές πρέπει να δημιουργήσουν ποικίλα σχήματα τριγώνων. Αντί να γεμίσετε τον τοίχο ή μια περιοχή προφοράς με πολλά μικρά σχήματα, δοκιμάστε τολμηρό σχέδιο σε μεγάλα σχήματα.

Μπορείτε να βρείτε τέτοιες μαξιλαροθήκες στο FERM Living

γεωμετρικό μοτίβο χρωματιστές τριγωνικές μαξιλαροθήκες

Θυμάστε όταν οι άνθρωποι άρχισαν να θεωρούν ότι τα κεκλιμένα εργαλεία από ξύλο είναι ξεπερασμένα; Αυτές τις μέρες, ο διαγώνιος σχεδιασμός είναι ξανά στη μόδα! Μπορούμε να πούμε ότι έχει ξεπεράσει ακόμη και τη δημοτικότητα των μοτίβων chevron. Παρακάτω βλέπουμε το Canted Wool Rug από το West Elm. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, εμπνεύστηκαν από αφηρημένους πίνακες με σχέδια chevron μεγαλύτερα από το μέσο όρο.

Γεωμετρικό σχέδιο με διαγώνιες γραμμές

γεωμετρικό μοτίβο, μοτίβο χαλιού, διαγώνιες ρίγες, έγχρωμο

Οι διαγώνιες εμφανίζονται όχι μόνο στα υφάσματα, αλλά και στα έπιπλα. Εάν έχετε ένα στενό χώρο που έχει άμεση ανάγκη για εξωραϊσμό, δεν υπάρχει περίπτωση να απορρίψετε την ιδέα της προσθήκης επικλινών, αν και μικρότερων γραμμών. Παρακάτω στην εικόνα: Herringbone Mirrored Vanity (ντουλάπι καθρέφτη με μοτίβο ψαροκόκαλο) από το West Elm:

Γεωμετρικά μοτίβα στο σχεδιασμό επίπλων

γεωμετρικό μοτίβο μαύρο και άσπρο dressing table

Η χρήση έντονων χρωμάτων είναι σημαντική σε αυτόν τον τύπο σχεδίου. Ένα από τα αγαπημένα μου παραδείγματα αυτή τη σεζόν είναι αυτή η ντουλάπα Stell CB2. Από τη μία πλευρά, βρίσκω τον συνδυασμό χρωμάτων απόλυτα υπέροχο. Το έπιπλο δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή του Μπρούκλιν Ceci Thompson. Εμπνεύστηκαν από μοτίβα ψαροκόκαλο στο πάτωμα. Πιο συγκεκριμένα, η ιδέα ήρθε όταν κοίταζε πολύ προσεκτικά ένα μοτίβο chevron.

Τι θαυμάσιος συμβιβασμός μεταξύ απλότητας και ευκρίνειας κατά τη δημιουργία γεωμετρικών σχεδίων

γεωμετρικό σχέδιο ντουλάπι λοξές χρωματιστές ρίγες

Εδώ βλέπουμε λευκές γραμμές σε κίτρινο φόντο. Αυτό μπορούμε να το δούμε σε αυτή τη γεωμετρική τοιχογραφία στο μπάνιο του οίκου Σχεδιάστε γάλα. Ο σχεδιασμός δημιουργήθηκε από τον Sherwin Williams με τη βοήθεια της εφαρμογής ColorSnap Studio. Στρατηγικά εφαρμοσμένη ταινία ήρθε επίσης στη διάσωση.

Δημιουργικός σχεδιασμός τοίχου με χρώμα

γεωμετρικό μοτίβο ως λωρίδες διακόσμησης τοίχων λευκές σε κίτρινες

Στο τέλος θέλω να σας παρουσιάσω ένα παράδειγμα που προέρχεται από το πιο απροσδόκητο μέρος. Εδώ είναι από το μανικιούρ του γυαλισμένο ο λόγος. Περιλαμβάνει μια σειρά από διαγώνια μοτίβα.

Μεγάλος!

ιδέες γεωμετρικό μοτίβο μανικιούρ

Τα παραπάνω σχέδια σας ενέπνευσαν με τις δικές σας ιδέες; Αν ναι, ποιες; Ελπίζουμε να απολαύσετε τη δημιουργική διαδικασία!