Άνετα, σπιτικά … μαξιλάρια δαπέδου! Ανήκουν σαφώς στα αξεσουάρ του σπιτιού με την υψηλότερη αίσθηση αίσθησης κατά την επίπλωση και τη ζωή. Τα μαξιλάρια γενικά αντιπροσωπεύουν την άνεση, όχι μόνο όταν κοιμάστε, αλλά και στην καθημερινή ζωή – όταν διαβάζετε, μιλάτε, εργάζεστε ή ακόμα και όταν ταξιδεύετε. Ακόμα και όταν ακούτε τη λέξη “μαξιλάρι”, αμέσως σκέφτεστε την απαλότητα και τη ζεστασιά, την ειρήνη και τη χαλάρωση … Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα διακοσμητικά και μαξιλάρια δαπέδου είναι από τα πιο δημοφιλή στοιχεία στο μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό και χρησιμοποιούνται από πολλοί σχεδιαστές και λάτρεις του σχεδιασμού χρησιμοποιούνται πολύ συχνά και με χαρά.

Συμβατικά μαξιλάρια δαπέδου και οι εναλλακτικές τους

Δεν δημιουργούνται όλα τα μαξιλάρια δαπέδου ίσα. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει επίσης άλλες εναλλακτικές λύσεις που έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και μπορούν να επιλεγούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό ανάλογα με το προσωπικό γούστο και τις συγκεκριμένες ανάγκες. Σήμερα θα θέλαμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στους τρεις κύριους τύπους μαξιλαριών δαπέδου. Τι είναι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν; Τι λειτουργία και ιδιότητες έχουν και γιατί πρέπει να τα επιλέξετε?

Τα μαξιλάρια δαπέδου όλων των σχημάτων προτιμώνται από πολλούς

γωνιακός καναπές από μαξιλάρια καθισμάτων σε έντονα χρώματα

Το κλασικό μαξιλάρι δαπέδου

Μοιάζει σχεδόν με ένα κανονικό μαξιλάρι καναπέ, λίγο μεγαλύτερο και πιο ανθεκτικό. Ορθογώνιο, οβάλ ή στρογγυλό – όλα επιτρέπονται και η επιλογή εξαρτάται φυσικά μόνο από το δικό σας γούστο και το ύφος της επίπλωσης. Τα μαξιλάρια δαπέδου είναι συνήθως κατασκευασμένα από τσόχα, βελούδο, βαμβάκι ή κάποιο άλλο στιβαρό και εύκολο στη φροντίδα ύφασμα.

Τα εναλλάξιμα καλύμματα είναι φυσικά πάντα προτιμότερα. Τα μαξιλάρια δαπέδου, γνωστά και ως μαξιλάρια καθισμάτων, είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε μικρότερα διαμερίσματα και με αρκετούς, απροσδόκητους επισκέπτες, επειδή μπορούν εύκολα να στοιβάζονται και έτσι να εξοικονομήσουν πολύ χώρο στο σπίτι. Από την άλλη πλευρά, τα μαξιλάρια δαπέδου μπορούν να τοποθετηθούν πολύ ευέλικτα οπουδήποτε.

Μαξιλάρια δαπέδου με πλεκτά καλύμματα για ακόμα μεγαλύτερη άνεση

πλεκτά μαξιλάρια δαπέδου μουστάρδα επικαλυμμένα έπιπλα τραπεζάκι σαλονιού

Το μοντέρνο πουφ

Ο κομψός συγγενής του συμβατικού σκαμπό κάνει μια μεγάλη επιλογή καθισμάτων όχι μόνο στο σαλόνι, αλλά και στο παιδικό ή στο υπνοδωμάτιο – ακόμα και ως βοηθητικό τραπέζι ή ράφι. Η ευγενής του έκδοση είναι συνήθως επενδυμένη με δέρμα και έχει ένα κομψό, κυλινδρικό προφίλ. Και αν είστε σε vintage, τότε μερικά σημάδια χρήσης είναι πολύ ευπρόσδεκτα.

Χρησιμοποιήστε πουφ σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια κατά τη ρύθμιση

εκλεκτικό εσωτερικό σαλονιού με μαξιλάρια δαπέδου και πουφ

Η ίδια η λέξη «πουφ» προέρχεται από τα γαλλικά και σημαίνει κάτι σαν υποπόδιο, ή μάλλον, οθωμανική. Alreadyταν ήδη πολύ δημοφιλές ως κάθισμα στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και είναι σίγουρα ξανά στη μόδα αυτή τη στιγμή. Πουφ σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια μπορούν λοιπόν να βρεθούν σχεδόν σε όλες τις συλλογές επίπλων από γνωστούς κατασκευαστές. Τα πουφ με χοντρά πλεκτά καλύμματα από εκλεκτό μαλλί, όπως το αγαπημένο μας – το, έχουν ιδιαίτερα σπιτικό αποτέλεσμα με ένα “hygge” άγγιγμα Urchin Pouf του Thomas Eyck.

Τα παιδιά ιδιαίτερα εκτιμούν πραγματικά τα μαλακά μαξιλάρια δαπέδου

μαξιλάρια δαπέδου σε κόκκινες και κίτρινες ιδέες σαλονιού

Τσάντες φασολιών και μεγάλα μαξιλάρια στρωμάτων

Ογκώδη από κοτλέ ή βέλτιστα εργονομικά, διακοσμημένα με ρίγες – οι τσάντες φασολιών και τα μαξιλάρια δροσερών στρωμάτων έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλή. Αν και αυτά καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο, έχουν αρκετά πλεονεκτήματα, όπως – μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τον καναπέ στο σαλόνι. Το ίδιο ισχύει και για το τραπεζάκι του καφέ και γιατί όχι για το βοηθητικό τραπέζι και τη συρταριέρα?

Ολόκληρα σετ καναπέδες και τραπεζάκια μπορούν να συνδυαστούν από μαξιλάρια στρώματος

άνετα μαξιλάρια δαπέδου στο σαλόνι σε έντονα χρώματα

Κοινά υλικά για τη γέμιση

Τα κλασικά πουκάμισα και τα φτερά δεν είναι η πρώτη επιλογή όταν πρόκειται να γεμίσετε μαξιλάρια δαπέδου. Αυτά τα υλικά είναι πολύ ευαίσθητα και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άνεση καθισμάτων στο πάτωμα. Υπάρχει επίσης έλλειψη σταθερότητας και μονωτικής ισχύος. Τα μαξιλάρια δαπέδου που είναι γεμάτα αφρό, από την άλλη πλευρά, προσφέρουν το ιδανικό μέρος για να καθίσετε και είναι εξαιρετικά εργονομικά και υγιεινά. Οι πλαστικές μπάλες ή οι στερεές φυσικές ίνες είναι ιδιαίτερα κοινές σε πουφ και σακούλες φασολιών και δεν συνιστώνται λιγότερο. Άλλα καινοτόμα υλικά πλήρωσης έχουν επίσης αυξηθεί τον τελευταίο καιρό και παρέχουν ακόμα πιο βιώσιμη άνεση όταν κάθεστε στο πάτωμα.

Χαριτωμένα ζεστό και εξωφρενικά άνετο στο σαλόνι

έπιπλα σαλονιού μαξιλάρια δαπέδου με μοκέτα με μοτίβο

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά?

Το υλικό και η φροντίδα έχουν πάντα προτεραιότητα εδώ. Δεν πρέπει ποτέ να τα παραμελείτε όταν αγοράζετε μαξιλάρια δαπέδου, παρόλο που εσείς, ως αγοραστής, είστε πρώτα απ ‘όλα με το σχέδιο και τα χρώματα. Σε αντίθεση με τα διακοσμητικά μαξιλάρια, τα μαξιλάρια των καθισμάτων εκτίθενται σε πιο εντατική χρήση και ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι στιβαρά και εύκολα στη φροντίδα τους. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στις οδηγίες φροντίδας και υλικού όταν αγοράζετε. Σκεφτείτε, ειδικά με τα μικρότερα μαξιλάρια δαπέδου, αν και, κυρίως, πού θα τα φυλάξετε. Έχετε αρκετό χώρο και είναι πραγματικά η καλύτερη λύση για το σπίτι σας; Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, φυσικά πρέπει επίσης να σκεφτείτε αν αυτά ταιριάζουν κομψά στο εσωτερικό σας και ποια χρώματα και σχέδια πρέπει να έχουν.

Τα έπιπλα καθισμάτων προσφέρονται συχνά με αντίστοιχα διακοσμητικά και μαξιλάρια δαπέδου

μαξιλάρια δαπέδου σχεδιαστών καθισμάτων

Διατηρήστε σωστά τα μαξιλάρια δαπέδου

Η τακτική τοποθέτηση μαξιλαριών στον αέρα και στον ήλιο και η ανακίνηση τους είναι πολύ σημαντική όταν πρόκειται για τη φροντίδα αυτών των πολύ χρήσιμων αξεσουάρ σπιτιού. Επειδή στα περισσότερα από αυτά, τα ακάρεα σκόνης πολύ συχνά κάνουν τον εαυτό τους άνετο. Επιπλέον, μούχλα και άλλα βακτήρια ενώνονται γρήγορα, τα οποία μπορούν να βλάψουν την υγεία μας και, κυρίως, την υγεία των παιδιών μας. Ως πρόσθετη προστασία, συνιστάται το τακτικό πλύσιμο των αφαιρούμενων καλυμμάτων, καθώς και το σκούπισμα με αντιβακτηριακό σαπουνόνερο σε περίπτωση ευαίσθητων υφασμάτων και γεμισμάτων.

Τα μαξιλάρια δαπέδου έθνικ στυλ είναι επίσης πολύ κομψά στο χαλί στο σαλόνι

μαξιλάρια δαπέδου έθνο στυλ σιζάλ χαλί ιδέες σαλονιού

Δημιουργήστε μια ονειρική όαση lounge με άνετα μαξιλάρια στρωμάτων δίπλα στο παράθυρο

μεγάλα μαξιλάρια δαπέδου μαξιλάρια καθίσματος ριγέ