Όλα τα νέα είναι μόνο καλά ξεχασμένα παλιά! Αυτό το ρητό επιβεβαιώνεται και πάλι από την τελευταία τάση στο εσωτερικό. Εμφανίστηκε στα μέσα του 2019, κέρδισε την προσοχή μόνο το 2020 και παραμένει επίκαιρο και φέτος. Το λεγόμενο grandillennial style, γνωστό και ως grandny chic, συνδυάζει τις προτιμήσεις δύο γενεών που με την πρώτη ματιά έχουν ελάχιστα κοινά χαρακτηριστικά – αυτές των baby boomers και των millennials. Καταφέρνει να νιώθει νοσταλγία και άνεση χωρίς να φαίνεται τυρώδης ή vintage. Πολλοί βρίσκουν επίσης νέους τρόπους για να αναδείξουν την ατομικότητά τους στο σπίτι. Στις επόμενες γραμμές μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα το νέο στυλ grand millennial. Θα σας δώσουμε μια εικόνα για τα βασικά του και πώς μπορείτε επίσης να μεταμορφώσετε το σπίτι σας κατάλληλα.

Το Grandmillennial Style ή Granny Chic είναι ένας συνδυασμός νέου και παλιού

Grandmillennial Style - Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στην μοντέρνα τραπεζαρία Granny Chic

Μην φοβάστε τη φυσική φθορά, τη σκουριά και την πατίνα

Grandmillennial Style - Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στο κομψό μοντέρνο παλιό σαλόνι Granny Chic

Grandmillennial Style και τα βασικά του

Το στυλ της γιαγιάς είναι ουσιαστικά κάτι ζεστό και άνετο που αναδεικνύει πολλά διαφορετικά χρώματα, εκτυπώσεις και το πιο σημαντικό, φυσικά υλικά. Όλα όσα χρησιμοποιούνται εδώ είναι πάντα γεμάτα προσωπικότητα και γοητεία. Τα έπιπλα και η διακόσμηση δεν επιλέγονται τυχαία ή σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες, όπως συμβαίνει με πολλά άλλα στυλ επίπλωσης, αλλά αποκλειστικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Όταν μπαίνετε σε ένα διαμέρισμα διακοσμημένο σε στυλ χιλιετίας, θα πρέπει να νιώθετε σαν να έχετε κοιτάξει κάτι οικείο.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του στυλ της γιαγιάς είναι ότι είναι ως επί το πλείστον απίστευτα απλό και φθηνό να ενσωματωθεί. Αυτό συμβαίνει απλά επειδή δεν χρειάζεται να αναδιαμορφώσετε ολόκληρο το σπίτι σας ή να αγοράσετε πάρα πολλά νέα έπιπλα και διακοσμητικά. Στην πραγματικότητα, μερικές αστραφτερές προσθήκες μπορεί να είναι ό, τι χρειάζεστε.

Δημιουργήστε τον τέλειο τοίχο με έμφαση στην ταπετσαρία

Grandmillennial Style - Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στα μαξιλάρια αρουραίων γωνιών ανάγνωσης της Granny Chic

Που κόβει την ανάσα!

Grandmillennial Style - Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στο όμορφο ντεκό γωνιά ανάγνωσης σαλονιού Granny Chic

Παλέτα χρωμάτων και μοτίβο

Σε αντίθεση με πολλές τρέχουσες σύγχρονες τάσεις, που επικεντρώνονται κυρίως σε ουδέτερες και μονόχρωμες παλέτες χρωμάτων, το grandillennial στυλ καλωσορίζει όλα τα πιθανά χρώματα και παραλλαγές ως πραγματικός επαναστάτης. Κυρίως η τάση αντλεί έμπνευση από τις παραδοσιακές και boho chic παλέτες. Αλλά μπορείτε επίσης να δείτε εντελώς φανταχτερούς συνδυασμούς χρωμάτων, από γλυκούς παστέλ τόνους έως αναζωογονητικούς τόνους κοσμημάτων.

Όσον αφορά τα μοτίβα, θα διαπιστώσετε γρήγορα ότι σχεδόν δεν υπάρχουν περιορισμοί στο πώς να τα χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, τα μοτίβα είναι πολύ σημαντικά στα σχέδια των γιαγιάδων και δεν πρέπει να τα παραβλέπουμε. Συμβάλλουν πραγματικά στην αυθεντική ατμόσφαιρα. Από αυτή την άποψη, είναι καλύτερο να μείνετε σε κλασικές εκτυπώσεις όπως τουαλέτα, chintz ή καρό. Εφαρμόστε τα σε κουρτίνες, ταπετσαρίες και ταπετσαρίες.

Οι σύγχρονες παλέτες χρωμάτων συχνά θεωρούνται ψυχρές και απρόσωπες

Grandmillennial Style - Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στα χρώματα κοσμημάτων Granny Chic κόκκινο μοβ

Τολμηρά, δραματικά μοτίβα μπορούν να προσθέσουν ζωντανή ενέργεια σε κάθε δωμάτιο

Grandmillennial Style - Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στα πολύχρωμα χρώματα κοσμημάτων Granny Chic

Έπιπλα και διακόσμηση

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται για το στυλ της γιαγιάς, συχνά χρησιμοποιούν μόνο έπιπλα παραδοσιακού στυλ. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει σε ένα σπίτι που μοιάζει υπερβολικά ρετρό και ακόμη και λίγο τυρώδες. Αντ ‘αυτού, είναι σημαντικό να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ παραδοσιακής και μοντέρνας επίπλωσης.

Τα μοντέρνα έπιπλα είναι συνήθως πιο απλά στο σχεδιασμό και έχουν καθαρές, ευθείες γραμμές. Εν τω μεταξύ, τα έπιπλα παραδοσιακού στιλ είναι συνήθως πιο στολισμένα με περίπλοκα σκαλίσματα και πολλά διακοσμητικά. Ένα παράδειγμα ενός καλού συνδυασμού και των δύο στυλ είναι ένα δωμάτιο με διαχρονικά έπιπλα από μπαστούνι ή ένας καναπές με βελούδινη ταπετσαρία, κειμήλια σαν μια ραπτομηχανή αντίκες Singer, μια βιβλιοθήκη με σκεύη από σκεύη, ένα τραπέζι φαγητού από σκούρο ξύλο με τραπεζομάντιλο με σχέδια. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με πολύχρωμη ταπετσαρία, ενώ το φως ρέει μέσα από τις λουλουδάτες κουρτίνες στο πάτωμα.

Ωστόσο, για να γίνει αυτός ο χώρος ένα αληθινά αριστούργημα, προστίθενται μεταλλικές προφορές, αφηρημένη τέχνη με κορνίζες και άλλες σύγχρονες λεπτομέρειες. Αυτά στη συνέχεια συμπληρώνουν την τελική εμφάνιση και το κάνουν μοναδικό.

Οι φράντζες, οι σπασμένες πινελιές και οι κυματιστές άκρες με δαντέλα είναι οι καλύτεροι φίλοι σας

Grandmillennial Style - Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στη γωνιά ανάγνωσης γιαγιά κομψό λουλουδάτο μοτίβο

Κρεβάτια με ουρανό και πτυχωτά αμπαζούρ γιορτάζουν μια επιστροφή με το υπέροχο στυλ της χιλιετίας

Grandmillennial Style - Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στα γιαγιά κομψά κρεβάτια με πολύχρωμα λουλούδια

Τα έπιπλα Rattan μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο

Grandmillennial Style - Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στα έπιπλα μπαστούνι Granny Chic είναι πάντα ενημερωμένα

Grandmillennial Style - Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στο γωνιακό καθιστικό καθισμάτων Granny Chic

Το Grandmillennial Style στοχεύει στη δημιουργία ενός σπιτιού που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Σε αντίθεση με άλλες δημοφιλείς τάσεις, όπου υπάρχουν σαφείς κανόνες για τα σχέδια, τα χρώματα και τα διακοσμητικά που πρέπει να επιλέξετε, εδώ είναι ακριβώς το αντίθετο. Η Granny Chic ενθαρρύνει τους επίδοξους σχεδιαστές να είναι όσο δημιουργικοί θέλουν με διαφορετικά, εντελώς αντίθετα στυλ. Αφήστε λοιπόν τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε ένα μοναδικό σπίτι νοσταλγικό και μοντέρνο.

Αν ψάχνετε για ένα ειδικό τραπεζομάντιλο, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το κεντημένο μετάξι

Grandmillennial Style - Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στα επιτραπέζια σκεύη τραπεζαρίας για γιαγιά κομψά

Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια με ζωντανά χρώματα και σχέδια που συμπληρώνουν το υπόλοιπο εσωτερικό

Grandmillennial Style - Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στο σαλόνι Granny Chic ζωντανό και πολύχρωμο

Grandmillennial Style - Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στο Granny Chic στην είσοδο, όμορφα μπλε

Grandmillennial Style - Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στο υπνοδωμάτιο γραφείου στο σπίτι Granny Chic

Grandmillennial Style - Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στα παιδικά δωμάτια των granny chic

Grandmillennial Style - Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στις ιδέες της κουζίνας Granny Chic, όμορφο πράσινο παστέλ

Grandmillennial Style - Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στις μοντέρνες όμορφες ιδέες του σαλονιού Granny Chic