Όλοι γνωρίζουμε το περίεργο συναίσθημα της πρώτης οπτικής αντίληψης: Τη στιγμή που μπαίνουμε σε ένα δωμάτιο, μας κατακλύζει αμέσως η χρωματική παλέτα που κυριαρχεί εκεί. Με την πρώτη ματιά παίρνουμε τα χρώματα του δωματίου και έχουν άμεση επίδραση στον ψυχισμό μας και προκαλούν μέσα μας ορισμένα συναισθήματα. Οι επιστήμονες αποδίδουν διαφορετικές έννοιες και λειτουργίες στα χρώματα. Οι σχεδιαστές των δωματίων χρησιμοποιούν αυτή τη γνώση και χρησιμοποιούν χρώματα στο εσωτερικό με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται μια ελκυστική και πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Κατ ‘αρχήν, όλοι προσπαθούμε για τέτοιους χώρους όπου μπορούμε να απολαύσουμε τη μέγιστη χαλάρωση και χαλάρωση. Λογικά, τίθεται το ερώτημα πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε τους τέσσερις τοίχους μας με τέτοιο τρόπο ώστε να νιώθουμε πραγματικά σαν στο σπίτι μας εκεί. Ποιες αποχρώσεις πρέπει να κυριαρχούν σε ένα δωμάτιο; Ποια χρώματα είναι μοντέρνα τώρα; Θέλουμε να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις στα παρακάτω.

 Γνωρίστε τη δύναμη των χρωμάτων και δημιουργήστε ένα άνετο σπίτι!

χρώματα στην εσωτερική διακόσμηση μπλε τοίχους του ουρανού και λίγη έμφαση στο δωμάτιο

Στη σημερινή ανάρτηση θέλουμε να συνεχίσουμε την επισκόπηση των μοντέρνων χρωμάτων στους εσωτερικούς χώρους του 2017 και να σας παρουσιάσουμε τέσσερις γήινες αποχρώσεις που είναι πολύ δημοφιλείς στους εσωτερικούς σχεδιαστές και τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Είναι όλα εμπνευσμένα από τον υπέροχο εξωτερικό χώρο και φέρνουν την ακαταμάχητη γοητεία τους στον εσωτερικό σχεδιασμό.

Γήινο πράσινο

Το πράσινο είναι φυσικά η πρώτη μας επιλογή ανάμεσα στις γήινες αποχρώσεις, καθώς αυτό το χρώμα συνδέεται πάντα με τη φύση.

Τι σκέφτεστε αυθόρμητα όταν σκέφτεστε το γήινο πράσινο; Σίγουρα βρύα ή ελιές, σωστά; Ναι, έτσι είναι, αλλά αυτή η παλέτα χρωμάτων περιλαμβάνει ιδιαίτερα παστέλ αποχρώσεις του πράσινου, που αναμφίβολα συμβολίζουν μια νέα αρχή στη ζωή, την ανάπτυξη και τη μακροζωία. Αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά πράσινο γρασίδι. Αυτό το χρώμα είναι πιο ανοιχτό και έχει ισχυρότερη επίδραση στα μάτια. Το πράσινο της ελιάς, από την άλλη πλευρά, είναι πιο σκούρο, με άλλες γήινες αποχρώσεις που προστίθενται σε αυτή τη σκιά. Η παλέτα από γήινο πράσινο ξεκινάει με πράσινο έλατο, περνά από πράσινο σπανάκι και συνεχίζει να γίνεται πράσινο νεφρίτη. Στην απαλή απόχρωση προστίθενται απαλές παστέλ αποχρώσεις. Αλλά ένα πράγμα είναι σημαντικό: όλες αυτές οι αποχρώσεις εκπέμπουν φυσική φρεσκάδα και μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με άλλα ουδέτερα χρώματα.

 Το γήινο πράσινο είναι ένα ηρεμιστικό χρώμα

συνδυασμός χρωμάτων πράσινο χρώμα τοίχου στο υπνοδωμάτιο και λευκό δάπεδο

Το γήινο πράσινο δεν χρειάζεται να είναι το κυρίαρχο χρώμα σε ένα εσωτερικό. Θα ήταν πολύ πιο επιτυχημένο να χρησιμοποιείτε αυτή τη γήινη σκιά σε μικρό βαθμό. Για παράδειγμα, ένας καναπές σε πράσινο δέρμα, ένα βάζο από πράσινο γυαλί ή γήινο πράσινο στο χαλί. Προσελκύει αμέσως την προσοχή όλων και προσθέτει μια φυσική πινελιά στην ατμόσφαιρα.

Απολαυστικά όμορφο σε γήινο πράσινο!

ιδέες σχεδίασης χρώματος για τη μοντέρνα σαλόνι πράσινη πολυθρόνα και ουδέτερο χρώμα τοίχου

Ανοιχτό μπλε παστέλ

Το ανοιχτό παστέλ μπλε είναι συχνά το χρώμα του ουρανού, τουλάχιστον τις ηλιόλουστες μέρες. Αυτή η απαλή μπλε απόχρωση τραβά το βλέμμα μας προς τα πάνω και μας δίνει μια αίσθηση για το ατελείωτο. Φέρει έναν αρχαίο συμβολισμό και απεικονίζει την ανθρώπινη πιστότητα. Φαίνεται υπέροχο ως χρώμα τοίχου στο υπνοδωμάτιο, καθώς το ανοιχτό παστέλ μπλε καταπρανει όλες τις αισθήσεις. Συνδυάστε αυτήν την απαλή σκιά με κρεμώδη λευκά κλινοσκεπάσματα και θα έχετε το τέλειο υπνοδωμάτιο για να ερωτευτείτε.

Ένα όμορφα επιπλωμένο υπνοδωμάτιο σε ανοιχτό παστέλ μπλε χρώμα

σχέδιο χρώματος στο υπνοδωμάτιο παστέλ μπλε σχεδιασμός τοίχου στην περιοχή του υπνοδωματίου

Στην πραγματικότητα, το ανοιχτό παστέλ μπλε ταιριάζει καλά με οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, επειδή μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με άλλα παστέλ χρώματα. Ουδέτερα όπως το χρώμα της καραμέλας και οι επιφάνειες από φυσικό ξύλο σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό σύνολο με αυτή τη μπλε απόχρωση. Αποπνέει ισορροπία και αρμονία που όλοι αγαπούν!

Jade green

Ένα πολύ ελκυστικό μείγμα μπλε και πράσινου έχει ως αποτέλεσμα την απαλή απόχρωση του πράσινου νεφρίτη. Αποπνέει πολυτέλεια, αλλάζει εύκολα μεταξύ ζεστών και δροσερών αποχρώσεων και εξασφαλίζει ότι υπάρχει πάντα κάτι ξεχωριστό για κάθε απαίτηση, στυλ και γούστο. Με λίγο πράσινο νεφρίτη στο εσωτερικό, κάνετε μια σοβαρή δήλωση για μεγαλύτερη μεγαλοπρέπεια στους τέσσερις τοίχους σας. Αυτή είναι η απόχρωση κοσμημάτων που μπορούν εύκολα να μεταφερθούν σε υφάσματα και έπιπλα. Μερικές πιτσιλιές χρώματος σε πράσινο νεφρίτη μπορούν να φέρουν μια δροσιστική πινελιά στο εσωτερικό και να δημιουργήσουν περισσότερο οπτικό ενδιαφέρον εκεί. Αυτή η υπέροχη γήινη σκιά λειτουργεί ιδιαίτερα καλά με άλλους τόνους κοσμημάτων, συμπεριλαμβανομένου του μοβ και του ρουμπινί κόκκινου. Τέτοιοι συνδυασμοί χρωμάτων είναι συχνά εντυπωσιακοί. Διακοσμητικά μαξιλάρια ή ατομικά αξεσουάρ δωματίου με μοτίβο σε αυτές τις γήινες αποχρώσεις τραβούν αμέσως τα βλέμματα.

Η κρεβατοκάμαρα των ονείρων σας μοιάζει ίδια; Το δικό μου, όμως!

χρώματα μοντέρνες ιδέες σε πράσινο για την κρεβατοκάμαρα

Ένα κομψό και χαρακτηριστικό εσωτερικό, που μας προκαλεί την ανάγκη να αφήσουμε την αφοσίωση

χρώματα μοντέρνες αποχρώσεις στο μοντέρνο υπνοδωμάτιο κυνηγούν πράσινους τοίχους

ινδικό

Το τελευταίο μας αγαπημένο ανάμεσα στους γήινους τόνους είναι μια κορεσμένη, σκούρα μπλε απόχρωση γνωστή ως indigo. Με καταγωγή από την Ανατολική Ινδία, έχει αιχμαλωτίσει εκατομμύρια καρδιές σε όλο τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια και δεν φαίνεται ποτέ να βγαίνει από τη μόδα. Εάν το indigo χρησιμοποιείται ως χρώμα τοίχου, μπορεί να ξεδιπλώσει τη λάμψη του χρώματος στο δωμάτιο και να έρθει στο δικό του. Αυτό είναι ένα κλασικό στην παλέτα χρωμάτων, γνωστό ως η τελευταία αναγνωρίσιμη απόχρωση του μπλε, ακολουθούμενο από ένα μπλε μοβ. Αυτή η έντονη και εντυπωσιακή απόχρωση του μπλε είναι πολύ δημοφιλής στους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους και η δημοτικότητά του αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια. Αν θέλετε να εκφράσετε την ατομικότητά σας μέσω του σχεδιασμού του δωματίου, επιλέξτε indigo! Συνδυάστε το με σοκολατένιο καφέ ξύλινο πάτωμα, κρεμώδη λευκά λινά και μια πινελιά από χρυσό κίτρινο εδώ και εκεί ως έμφαση. Για να κάνετε τον σχεδιασμό του δωματίου σας ακόμα πιο ενδιαφέρον, αναζητήστε μοντέρνα μοτίβα και γεωμετρικά σχήματα στα χρώματα που αναφέρονται εδώ.

Ανακαλύψτε την ποικιλία των γήινων αποχρώσεων

Τα χρώματα χρησιμοποιούνται επιδέξια στο indigo του υπνοδωματίου για τα κλινοσκεπάσματα

Ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν τολμηρές, ισχυρές αποχρώσεις. Με το Indigo, ωστόσο, δεν μπορείτε να κάνετε λάθη στο εσωτερικό σας σχέδιο. Μπορείτε να λατρέψετε μόνο αυτήν την κορεσμένη απόχρωση του μπλε. Το Indigo δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο! Χρησιμοποιήστε τη σκιά ως έμφαση σε όλο το μπλε εσωτερικό ή χρησιμοποιήστε μοτίβα που συνδυάζουν βαθύ μπλε και λευκό. Για παράδειγμα, ένα ριγέ χαλί ή μια κουβέρτα σε αυτό το χρωματικό δίδυμο δημιουργεί μια κομψή εμφάνιση στο δωμάτιο. Σας αρέσουν αυτές οι γήινες αποχρώσεις; Ποια απόχρωση είναι η προσωπική σας αγαπημένη?

Χρησιμοποιήστε το τώρα, αγαπήστε το αργότερα!

χρώματα στο μοντέρνο indigo της κρεβατοκάμαρας και λευκό για τα κλινοσκεπάσματα

Ο χρωματικός σχεδιασμός σε φρέσκες, γήινες αποχρώσεις φέρνει μια φυσική πινελιά στο δωμάτιο

ιδέες σχεδιασμού χρώματος για την κρεβατοκάμαρα συνδυάζουν αποχρώσεις του μπλε

Το πράσινο είναι ιδανικό για να βάλετε γήινες αποχρώσεις στο υπνοδωμάτιο

χρωματική σχεδίαση μοντέρνες ιδέες για την κρεβατοκάμαρα