Δεν υπάρχει καμία συζήτηση ότι η εσωτερική διακόσμηση είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Αλλά είτε προτιμάτε παραδοσιακά στυλ είτε πιο μοντέρνα στυλ διακόσμησης σπιτιού, υπάρχουν μερικά θεμελιώδη λάθη που είναι βέβαιο ότι θα χαλάσουν ακόμη και τα πιο όμορφα αποτελέσματα για εσάς. Μερικές φορές αυτά είναι μικρά πράγματα και γι ‘αυτό ακριβώς παραβλέπονται. Θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε να τα αποφύγετε στο εσωτερικό σας σχέδιο. Συνεχίστε λοιπόν και τελειώστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου!

Σε ένα μεγαλύτερο δωμάτιο, ο καναπές πρέπει πάντα να βρίσκεται στη μέση

Καφέ κομψές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης

Ελάττωμα εσωτερικού σχεδιασμού: καναπές τοποθετημένο απευθείας στον τοίχο

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου υπάρχει μικρή επιλογή και ο καναπές πρέπει να τοποθετηθεί απευθείας στον τοίχο. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε μικρά διαμερίσματα όπου δεν έχετε τόσο περιθώριο. Αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, αυτό το έπιπλο πρέπει να τοποθετηθεί μπροστά από τον τοίχο.

Αυτό δημιουργεί μια δομή που αποτελείται από πολλά στρώματα και δεν έχει υπερβολικά βαρετό χαρακτήρα. Σε μεγαλύτερα δωμάτια είναι ακόμη συνηθισμένο να τοποθετείτε τον καναπέ στη μέση ενός δωματίου μαζί με ένα χαλί. Αυτό δημιουργεί ένα μικρό νησί άνεσης που λειτουργεί επίσης ως έμφαση στην ατμόσφαιρα.

Ο καναπές πρέπει να τοποθετείται τουλάχιστον λίγο μπροστά από τον τοίχο

Καφέ ξύλινη εσωτερική διακόσμηση τραπεζιού

Λάθος: τραπέζι σαλονιού με λάθος διαστάσεις

Τα τραπεζάκια του καφέ που είναι πολύ μικρά είναι ένα πιθανό ελάττωμα στο εσωτερικό σχέδιο. Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλά φανταχτερά και πρωτότυπα σχέδια που μοιάζουν με στολίδι για το δωμάτιο. Αυτά είναι συχνά ευγενή κομμάτια σχεδιαστών με αναμνηστική αξία που πιστεύεται ότι προσθέτουν αξία στο εσωτερικό σχέδιο. Συμβαίνει λοιπόν να βλέπετε πολύ συχνά όμορφα, αλλά μικρά και μη πρακτικά σαλόνια ή τραπεζάκια στα διαμερίσματα. Σε γενικές γραμμές, μικρά τραπεζάκια σαλονιού ή τραπεζάκια σαλονιού είναι πιο κατάλληλα για μικρούς χώρους. Για τα μεγαλύτερα, πρέπει να στοχεύσετε στο σωστό επίπεδο. Ένα τραπεζάκι σαλονιού πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο από τον καναπέ και να προσφέρει αρκετό χώρο αποθήκευσης.

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τον αριθμό των αξεσουάρ

ιδέες αντίκες εσωτερική διακόσμηση

Λάθος: Το χαλί είναι πολύ μικρό

Τα χαλιά έχουν σημαντικές λειτουργίες στους χώρους μας. Στο εσωτερικό, αφενός, εξασφαλίζουν άνεση και, αφετέρου, χαλαρώνουν την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό. Αλλά αυτό λειτουργεί μόνο εάν έχουν επιλεγεί στις σωστές διαστάσεις. Πώς το καθορίζετε αυτό; Το χαλί πρέπει να είναι ανάλογο με τον καναπέ σας και τα έπιπλα που περιβάλλουν, όπως τραπεζάκι σαλονιού και βοηθητικό τραπέζι. Όλα αυτά θα πρέπει να καταλαμβάνουν πολύ μικρότερη επιφάνεια από το χαλί, έτσι ώστε να δημιουργείται μια αρμονική και ζεστή εικόνα στο δωμάτιο.

Ιδανικά διανεμημένα έπιπλα σε μια πολύ ζεστή εξοχική κατοικία

αντίκες και ρουστίκ ιδέες εσωτερικής διακόσμησης

Ένας υπερπλήρης χώρος διαβίωσης

Είναι πάντα καλύτερο να έχετε λίγα λιγότερα πράγματα σε ένα δωμάτιο από πάρα πολλά. Άλλωστε, το πιο μοντέρνο στυλ σήμερα είναι ο μινιμαλισμός! Επομένως, τα περισσότερα από τα αντικείμενα θα πρέπει να είναι κρυμμένα από την προβολή. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές διαφορετικές παραλλαγές, τις οποίες επίσης αντιλαμβανόμαστε ως σύγχρονες και επίκαιρες. Αλλά σίγουρα δεν πρέπει να γεμίζετε το δωμάτιό σας με πάρα πολλά αντικείμενα. Υπάρχουν πάρα πολλά μειονεκτήματα σε αυτό. Για παράδειγμα, το δωμάτιο θα μπορούσε να φαίνεται μικρότερο από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Τότε μεμονωμένα έπιπλα και αξεσουάρ δεν έρχονται από μόνα τους. Τα δωμάτια υπερπλήρη με αντικείμενα εξακολουθούν να είναι δύσκολο να διατηρηθούν.

Ο καναπές διαμορφώνει τον χώρο εδώ, αλλά ίσως το τραπεζάκι του καφέ είναι λίγο πολύ μικρό

Μπλε σχεδιαστική διακόσμηση ιδέες εσωτερικού χώρου

Συμβουλές για να αποφύγετε μεγάλα λάθη στην εσωτερική διακόσμηση

Πώς μπορείτε πραγματικά να αποφύγετε αυτά και άλλα λάθη στην εσωτερική διακόσμηση; Πρώτα απ ‘όλα, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το υπερβολικός αυθορμητισμός Σχεδόν πάντα αποδεικνύεται επιβλαβής για την εσωτερική διακόσμηση. Τα έπιπλά μας συνήθως δεν είναι κάτι που μπορούμε να αντικαταστήσουμε σε τακτική βάση. Γι ‘αυτό πρέπει να ταιριάζουν καλά μακροπρόθεσμα. Οι ακόλουθες ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν σε αυτό το θέμα:

  • Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες για τη χρήση συγκεκριμένων επίπλων ή αξεσουάρ?
  • Ποια στοιχεία είναι τα πιο βέλτιστα όσον αφορά τη λειτουργικότητα σε διαφορετικά δωμάτια?
  • Ποια είναι τα μακροπρόθεσμα σχέδιά σας για την ανάπτυξη του εσωτερικού σας σχεδιασμού και σε ποιο βαθμό οι τρέχουσες ιδέες γίνονται μέρος αυτών?

Όταν αποφασίζετε, αφιερώστε λίγο χρόνο πριν κάνετε μια αγορά. Σκεφτείτε για λίγες μέρες ακόμα αν αυτή είναι πραγματικά η καλύτερη δυνατή απόφαση. Εάν μετά από αυτό δεν έχετε αλλάξει γνώμη, τότε αυτή είναι η σωστή αγορά για εσάς!

Σας ευχόμαστε από τώρα μεγάλη επιτυχία στον προσωπικό σας εσωτερικό σχεδιασμό!

Το τραπεζάκι του καφέ είναι ακριβώς σε αυτό το σαλόνι

Εσωτερική διακόσμηση - άλλα υπέροχα έπιπλα

Τρεις ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού με τον σωστό αριθμό αξεσουάρ

Εσωτερικός σχεδιασμός - πολλές ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού

Τα τραπέζια σε αυτά τα δύο σαλόνια είναι κομψά, αλλά όχι τα πιο κατάλληλα από άποψη μεγέθους και θέσης

Ιδέες εσωτερικής διακόσμησης με μπλε έπιπλα

Ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού με κομψή εμφάνιση

Αυτό το χαλί είναι το βέλτιστο μέγεθος και εμφάνιση για το δωμάτιο 

Ιδέες εσωτερικής διακόσμησης χαλί σχεδιασμός καθιστικού

Το χρώμα του τραπεζιού ταιριάζει με το δωμάτιο, αλλά δεν είναι πραγματικά λειτουργικό

Καλλιτεχνικές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης - υπέροχος σχεδιασμός

Παράδειγμα καλλιτεχνικής και ταυτόχρονα πολύ πρακτικής εσωτερικής διακόσμησης

Εσωτερική επίπλωση στρογγυλές ιδέες επίπλωση σαλονιού

Από την ποσότητα των αντικειμένων στα δύο επόμενα δωμάτια, όλα είναι άψογα

Εσωτερικό κρεβάτι και άλλο δωμάτιο

Ιδέες εσωτερικής διακόσμησης - ωραίο φαρδύ παράθυρο

Μεγάλη κατανομή των καθισμάτων στο σαλόνι 

Ιδέες εσωτερικής διακόσμησης με καναπέδες

Ιδανικό τραπεζάκι σαλονιού για απρόσκοπτη διακόσμηση σαλονιού 

Τραπέζι εσωτερικής διακόσμησης στο σαλόνι

Εάν γεμίσετε υπερβολικά ένα δωμάτιο με έργα τέχνης, θα μπορούσε σύντομα να μοιάζει με μουσείο

Εσωτερικός υπέροχος σχεδιασμός

Υπέροχο πρότυπο για τη σωστή τοποθέτηση του τραπεζιού και τον σωστό αριθμό αντικειμένων

άνετο εσωτερικό χαλί