Με έξυπνα κόλπα και συμβουλές, μπορείτε να μετατρέψετε το μικρό δωμάτιο σε έναν πλήρως λειτουργικό χώρο διαβίωσης. Αυτό αποτελεί κύριο μέλημα των σύγχρονων σχεδιαστών και κατοίκων. Τα παρακάτω παραδείγματα για πολυλειτουργικά έπιπλα δείχνουν υπέροχα πώς μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο.

Η έμπνευση προέρχεται από το αγγλόφωνο περιοδικό http://vurni.com!

έπιπλα πολυλειτουργικής καρέκλας ενσωματωμένα σε τραπέζι εργασίας

Απλά ένα τραπέζι ή ένα τραπέζι και μια καρέκλα?

Σίγουρα χρειάζεστε καρέκλες στο σπίτι μερικές φορές, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου απλώς καταλαμβάνουν χώρο. Η λύση θα μπορούσε να είναι ένα τόσο υπέροχο τραπέζι εάν μια καρέκλα είναι επίσης ενσωματωμένη σε αυτό.

Τα ενσωματωμένα κουτιά μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως ένας υπέροχος χώρος αποθήκευσης.

Κρεβάτι και καναπές πολυλειτουργικά έπιπλα

Κρεβάτι, καναπές ή ένα άνετο κάθισμα με μοντέρνο σχεδιασμό

Το επόμενο υπέροχο κομμάτι ονομάζεται “Pause” και είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Meike Langer. Αποτελείται από ένα ξύλινο πλαίσιο και 5 μεγάλα μαξιλάρια που μπορούν να ξεδιπλωθούν. Εκπροσωπήθηκε στο IMM στην Κολωνία 2012.

Βήματα συρτάρια

Πολυλειτουργικά έπιπλα: σκαλοπάτι με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο

Συχνά χρειάζεστε τόσο μια σκάλα όσο και χώρο αποθήκευσης. Και είναι πολύ λειτουργικά, ειδικά σε μικρά διαμερίσματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα τέτοιο μινιμαλιστικό, πολυλειτουργικό κομμάτι θα εγγράφεται καλά σχεδόν σε κάθε μοντέρνο διαμέρισμα.

Πλαίσιο τοίχου με ενσωματωμένο χώρο για οργάνωση

Πλαίσιο / πτυσσόμενο τραπέζι εργασίας για ένα μικρό διαμέρισμα

Τα πολυλειτουργικά έπιπλα μπορούν επίσης να εκπληρώσουν μια διακοσμητική λειτουργία. Αυτό μοιάζει με αυτό το τετράγωνο πλαίσιο, το οποίο μπορεί να διπλωθεί για να χρησιμεύσει ως πρόσθετη επιφάνεια εργασίας ή αποθηκευτικός χώρος.

ράφια τοίχου ανοιχτά

FLÄPPS 2

Βλέπουμε επίσης μια σχετική ιδέα με αυτά τα ράφια. Μπορούν να διπλωθούν μεμονωμένα ή ταυτόχρονα και να χρησιμεύσουν ως αποθηκευτικός χώρος ή για άλλους σκοπούς.

Χ πόδια για τραπέζι πολυλειτουργικά έπιπλα

Πτυσσόμενο X-τραπέζι

Τα πτυσσόμενα τραπέζια Χ είναι μερικά από τα πιο πρακτικά έπιπλα πολλαπλών χρήσεων στην αγορά. Αυτά μπορούν να ρυθμιστούν σε διαφορετικά ύψη. Μπορείτε να δείτε ένα τέτοιο μοντέλο στην παραπάνω εικόνα.

οθωμανικό με πέντε διαφορετικές θέσεις

Οθωμανική που μπορεί να χρησιμεύσει ως μία και 5 θέσεις

Έχετε ένα μικρό διαμέρισμα, αλλά σας αρέσει να προσκαλείτε επισκέπτες; Τότε πού πρέπει να πάτε με τις καρέκλες που δεν χρειάζεστε αυτήν τη στιγμή; Ο σχεδιαστής αυτού του Οθωμανού έχει μια λύση. Έχουμε μια πολύ έξυπνη ιδέα αποθήκευσης εδώ: Αυτός ο Οθωμανός έχει 5 θέσεις στοιβασμένες. Ανάλογα με την περίπτωση, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όλα. Στη συνέχεια κρύβονται πίσω στην Οθωμανική και ο χώρος εξοικονομείται ξανά.

τραπεζάκι σαλονιού με μηχανισμό ανύψωσης

Τραπεζάκι σαλονιού με μηχανισμό ανύψωσης

Σε μικρά διαμερίσματα, το ίδιο δωμάτιο πρέπει συχνά να εκτελεί διάφορες λειτουργίες. Για παράδειγμα, στους ανθρώπους αρέσει να χρησιμοποιούν το σαλόνι ως χώρο εργασίας. Ναι, αλλά πώς το κάνετε αυτό όταν έχετε χώρο μόνο για ένα τραπέζι; Ο μηχανισμός ανύψωσης αυτού του πολυλειτουργικού επίπλου δείχνει μια πιθανή λύση. Ανάλογα με την περίπτωση, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως τραπεζάκι σαλονιού ή ως τραπέζι εργασίας.

κρεμάστρες ρούχων διαφορετικές παραλλαγές πολυλειτουργικά έπιπλα

Μετατρέψιμο ράφι τοίχου

Στη συνέχεια, θα σας παρουσιάσουμε μια ιδέα για το διάδρομο: Σε ένα μικρό διαμέρισμα, η πρακτική επίπλωση του διαδρόμου είναι ιδιαίτερα σημαντική. Εάν έχετε έναν άνετο και καλά οργανωμένο χώρο εισόδου, όλη η αίσθηση του διαμερίσματος είναι πολύ πιο ευχάριστη. Όταν έχετε λίγο χώρο διαβίωσης, λύσεις όπως αυτό το μετατρέψιμο ράφι είναι απλώς οι καλύτερες.

κάθισμα με αποθηκευτικό χώρο έπιπλα πολλαπλών λειτουργιών

έπιπλα πολυλειτουργικής καρέκλας και αποθηκευτικού χώρου

Καθίσματα με ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης για βιβλία

Οι ακόλουθες δύο παραλλαγές δείχνουν καναπέδες με ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης. Και στις δύο περιπτώσεις, προορίζονται κυρίως για βιβλία και έγγραφα.

Concentre de Vie for Campeggi με σαλόνι και καναπέ

Καναπές και σαλόνι

Άχνετε για πολυλειτουργικά έπιπλα με υπερσύγχρονο σχεδιασμό; Ο παρακάτω εσωτερικός σχεδιασμός θα πρέπει να είναι ιδανικός για εσάς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους. Τα χρώματα είναι επίσης ιδανικά για ένα μοντέρνο διαμέρισμα.

ράφι που αποτελείται από πολλές πολυλειτουργικές μονάδες

καρέκλα και αποθηκευτικός χώρος μεταφερόμενα έπιπλα πολλαπλών χρήσεων

Χαλύβδινο σκαμπό

Τέλος, σας παρουσιάζουμε ένα πραγματικά έξυπνο αρθρωτό άρθρο. Τέτοια πολυλειτουργικά έπιπλα φέρνουν ένα διπλό και τριπλό όφελος για το σπίτι σας. Τι χρειάζεστε τώρα – τραπεζάκι ή ράφι βιβλίων?

Τα πολυλειτουργικά έπιπλα είναι μια από τις πιο ευρηματικές και χρήσιμες εφευρέσεις του μοντέρνου σχεδιασμού. Το να τα κάνουν πιο βολικά και χρήσιμα είναι ένα σημαντικό μέλημα των σύγχρονων σχεδιαστών εσωτερικών χώρων. Ποια είναι η γνώμη σας για τις ιδέες μας; Αναζητήστε παρόμοιες λύσεις στην αγορά σύντομα ή προσπαθήστε να φτιάξετε μόνοι σας παρόμοια έργα?