Για δεκαετίες, το παρκέ αντιπροσωπεύει Πολυτέλεια και εγγύτητα στη φύση και απολαμβάνει εξαιρετική φήμη ως επένδυση δαπέδου κορυφαίας κατηγορίας. Αλλά με τη σημερινή επιλογή προϊόντων, μερικές φορές δεν είναι τόσο εύκολο να παρακολουθείτε τα πράγματα και, κυρίως, να διακρίνετε τις φτωχές σανίδες από τις εξαιρετικές σανίδες. Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε ορισμένα κριτήρια ποιότητας, μέσω των οποίων μπορείτε να αναγνωρίσετε το παρκέ υψηλής ποιότητας με ασφάλεια και αξιοπιστία, ώστε να κάνετε μια καλή επιλογή για τους χώρους σας.

Υψηλής ποιότητας παρκέ δάπεδα

Καμία πιθανότητα για τον ανταγωνισμό – οι ασυναγώνιστες δυνάμεις του παρκέ

Πολλά καλύμματα δαπέδου προσπαθούν να ανταγωνιστούν το παρκέ για την υψηλή του θέση στην αγορά – πάνω απ ‘όλα επενδύσεις σχεδιασμού laminate και βινυλίου. Αλλά ως απομιμήσεις, ποτέ δεν καταφέρνουν στο έπακρο να αναπαράγουν το ξύλο ως φυσικό υλικό, όπως κάνουν Παρκέ μπορώ. Το πραγματικό ξύλινο πάτωμα αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από ξύλο και επομένως αποπνέει α φυσική ατμόσφαιρα, που δίνει σε κάθε δωμάτιο κάτι σίγουρο. Πρέπει να το κάνετε χωρίς να επιστρέψετε σε φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις, όπως δάπεδα σχεδίασης ή laminate: Εδώ η εμφάνιση του ξύλου επιτυγχάνεται μόνο με τη βοήθεια ενός διακοσμητικού χαρτιού, ενός τυπωμένου στρώματος χαρτιού.

Αλλά δεν είναι μόνο η εμφάνιση που κάνει το παρκέ ανώτερο από τους ανταγωνιστές του. Σε αντίθεση με τα πατώματα βινυλίου, εμφανίζεται ως α φιλικό προς το περιβάλλον δάπεδο, που αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από φυσικές πρώτες ύλες. Επιπλέον, μπορείτε να τρίψετε το παρκέ σας κατά βούληση για να του δώσετε μια νέα λάμψη – η οποία θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε μια αντιαισθητική εμφάνιση με laminate. Επομένως, αξίζει να επενδύσετε σε ένα υψηλής ποιότητας ξύλινο δάπεδο, το οποίο, χάρη στη μακροζωία του, θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. κομψή ατμόσφαιρα νοιάζεται. Επιπλέον, τα μοντέρνα παρκέ δάπεδα είναι συχνά εξοπλισμένα με σύστημα κλικ, ώστε να μπορούν εύκολα να ανταγωνιστούν τους ανταγωνιστές τους όταν πρόκειται για τοποθέτηση.

Κριτήρια ποιότητας των πραγματικών ξύλινων δαπέδων: Έτσι αναγνωρίζετε το παρκέ πρώτης κατηγορίας

Κάθε επένδυση δαπέδου έχει πολλές διαφορετικές οπτικές και λειτουργικές ιδιότητες που λένε κάτι για την ποιότητά του. Αυτό συμβαίνει επίσης με τα παρκέ δάπεδα, γι ‘αυτό αξίζει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στη δομή και την κατασκευή του. Στα παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει ορισμένα χαρακτηριστικά για εσάς που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα παρκέ:

Αντοχή και δομή με το σωστό στρώμα φθοράς

Η πίεση στην οποία μπορεί να εκτεθεί ένα κάλυμμα δαπέδου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το στρώμα φθοράς του, το οποίο βρίσκεται στην επάνω πλευρά. Στην περίπτωση του παρκέ, αυτό αποτελείται από μια συμπαγή ξύλινη πλάκα, η οποία αντιμετωπίζει διάφορα φορτία στην καθημερινή ζωή. Επομένως, το πάχος του στρώματος φθοράς παίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά την ανθεκτικότητα. Με παρκέ δάπεδο υψηλής ποιότητας, μπορείτε να έχετε ένα Φορέστε στρώμα τουλάχιστον 2,5 mm αναμένουμε, τα σχέδια με στρώμα φθοράς πάχους 3 έως 4 mm είναι ακόμη πιο στιβαρά.

Ένα άλλο ποιοτικό χαρακτηριστικό σε σχέση με το ανώτερο στρώμα είναι η λεγόμενη επιφανειακή βελτίωση. Αυτά είναι πρόσθετα στάδια παραγωγής που προορίζονται να δώσουν στις σανίδες μια χαρακτηριστική δομή. Ανάλογα με τη διακόσμηση, για παράδειγμα, τα κομμάτια από μαλακό ξύλο μπορούν να αφαιρεθούν ως μέρος μιας διαδικασίας βουρτσίσματος για μια ξεχωριστή εμφάνιση – ή οι σανίδες έχουν ανάγλυφο πλάνο συναρπαστική επιφάνεια. Η λοξότμητη άκρη είναι ένας ειδικός τύπος φινέτσας, τον οποίο μπορείτε να βρείτε ιδιαίτερα σε δάπεδα υψηλής ποιότητας. Αυτό εξασφαλίζει ότι είναι ορατές μικρές αρθρώσεις μεταξύ των επιμέρους σανίδων, δημιουργώντας ένα αυθεντική εμφάνιση προκύπτει.

παρκέ δάπεδα χωρίς λοξότμητες άκρες

Φινίρισμα παρκέ: σανίδες χωρίς λοξότμητες άκρες

λοξότμητα παρκέ δάπεδα

Σανίδες με ολόπλευρη λοξότμηση

Το ξύλο ως κριτήριο απόφασης για ένα πάτωμα

Δεδομένου ότι ένα παρκέ δάπεδο είναι κυρίως κατασκευασμένο από ξύλο, το υλικό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή λέει πολλά για την ποιότητα του προϊόντος. Πρώτα απ ‘όλα, η προέλευση του ξύλου που χρησιμοποιείται είναι σημαντική – οι διάσημοι κατασκευαστές βασίζονται σε τοπικές πηγές και Επομένως, προμηθευτείτε το ξύλο τους από τα ευρωπαϊκά δάση. Επιπλέον, διάφορες σφραγίδες ποιότητας όπως το Blue Angel ή η ετικέτα FSC υποδεικνύουν εάν το υλικό προέρχεται από βιώσιμη δασοκομία. Αλλά ο ίδιος ο τύπος ξύλου καθορίζει επίσης τη φύση των σανίδων. Το πιο δημοφιλές τόσο στους παραγωγούς όσο και στους καταναλωτές είναι το δρύινο, το οποίο συνδυάζει υψηλή λειτουργικότητα, οπτική ποικιλία και ελκυστική τιμή.

Για τύπους ξύλου όπως καρυδιά ή ρομπίνια, που απαντώνται λιγότερο συχνά στη φύση ή είναι πιο περίπλοκες στην αγορά, πρέπει να σκάψετε λίγο βαθύτερα στην τσέπη σας – αλλά μπορείτε επίσης να κοιτάξετε ένα ταυτόχρονα αποκλειστική αίσθηση να είσαι χαρούμενος. Ο παραγωγός υπόσχεται ιδιαίτερη πολυτέλεια Παρκέ Weitzer με τα δάπεδά του από πέτρινο πεύκο, ένα είδος ξύλου που προέρχεται από επιλεγμένες ορεινές περιοχές στην Αυστρία. Αυτά όχι μόνο εμπνέουν με την απαλή τους εμφάνιση, αλλά έχουν αποδειχθεί ότι έχουν θετική επίδραση στην υγεία και την ευεξία. Τα αιθέρια έλαια που περιέχονται στο ξύλο της πέτρινης πεύκης και απελευθερώνονται είναι υπεύθυνα για αυτό.

Παρκέ δάπεδα WP Charisma μονόφυλλο πεύκο

Πραγματικό ξύλινο πάτωμα από πέτρινο πεύκο από Weitzer Parkett

Όλα εξαρτώνται από τις εξωτερικές τιμές- ένα θέμα σχεδιασμού

Το πόση προσπάθεια καταβάλλει μια εταιρεία στην παραγωγή του παρκέ της δεν μπορεί να φανεί μόνο από την τιμή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το σχέδιο ως οδηγό για να επιλέξετε το κατάλληλο δάπεδο για το χώρο σας. Οι σανίδες σε μορφή XXL είναι αυτή τη στιγμή στη μόδα με μήκος πάνω από 2 m – και για καλό λόγο. Επειδή μόνο μεγάλοι, άψογοι πίνακες είναι κατάλληλοι για παραγωγή, γι ‘αυτό το τελικό προϊόν αντικατοπτρίζει την εξαιρετική ποιότητα. Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε λίγο στην αγορά σας, μπορείτε να επιλέξετε πίνακες με μικρότερες διαστάσεις.

Αυτά είναι συνήθως φθηνότερα, αλλά από τεχνική πλευρά σίγουρα μπορούν να συμβαδίσουν με τα μεγαλύτερα μοντέλα τους. Η ταξινόμηση σας δίνει επίσης πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα του νέου σας δαπέδου. Για ακόμη και επιφάνειες χωρίς ρωγμές και οπές, οι παραγωγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο ένα μικρό ποσοστό του υπάρχοντος ξύλου ενός δέντρου – Επομένως, οι ήρεμες διαβαθμίσεις είναι σημάδι υψηλής ποιότητας ξύλινων δαπέδων.  Από την άλλη πλευρά, όσοι προτιμούν μια ρουστίκ εμφάνιση με εντυπωσιακές δομές μπορούν να επωφεληθούν από μια χαμηλότερη τιμή κατά την αγορά.

παρκέ δάπεδα δερμάτινες πολυθρόνες

Σχεδιασμός παρκέ: ήρεμη διαλογή

παρκέ δάπεδα οθωμανικό πουφ

Σχεδιασμός παρκέ: ρουστίκ βαθμολόγηση

Παρκέ και βιωσιμότητα – η τέλεια ομάδα για τους τέσσερις τοίχους σας

Το παρκέ είναι το φυσικό δάπεδο που καλύπτει κατ ‘εξοχήν. Επομένως, από την άποψη του κατασκευαστή, είναι λογικό να αντιμετωπίζετε το περιβάλλον με προσοχή για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα φυσικά σας υλικά μακροπρόθεσμα. Εδώ εμφανίζεται η αυστριακή εταιρεία Παρκέ Weitzer ιδιαίτερα προοδευτική και ως εκ τούτου έγινε ο πρώτος παραγωγός στην αγορά που έλαβε το σήμα Greenpeace.  Ο γνωστός κατασκευαστής κέρδισε αυτήν την πιστοποίηση αγοράζοντας τοπικούς πόρους και χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον, δεν έχει χρησιμοποιήσει ξύλο από τροπικά δάση για αρκετά χρόνια και έχει δεσμευτεί για τη διατήρηση των τελευταίων ρουμανικών αρχέγονων δασών. Ότι τα δάπεδά του είναι φτιαγμένα απευθείας από ξύλα με βιώσιμη διαχείριση παράγεται τοπικά στην Αυστρία είναι θέμα φυσικά του Weitzer Parkett. Η εταιρεία δείχνει έτσι τον δρόμο και παρουσιάζει με τα παρκέ δάπεδά της μια ολόπλευρη φιλική προς το περιβάλλον επένδυση δαπέδου που γεμίζει κάθε δωμάτιο με μια μοναδική ατμόσφαιρα.