Στον κόσμο του σχεδιασμού, έχουμε μερικές βασικές αρχές για το πώς σχεδιάζονται οι χώροι. Ένα από αυτά είναι η συμμετρία. Πολλοί άνθρωποι το υπολογίζουν άδικα στις βαρετές και όχι τόσο συναρπαστικές προσεγγίσεις. Αλλά αν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο είδος του αποτελέσματος που μπορείτε να δημιουργήσετε, θα ξεχάσετε κάτι σαν την πλήξη. Επειδή η συμμετρία ενσωματώνεται σε όλες σχεδόν τις ιδέες επίπλωσης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Βρείτε τον άξονα για τη σύνθεση στο δωμάτιο

Ας μπούμε πρώτα στην έννοια της συμμετρίας. Πρόκειται για την ομοιόμορφη τοποθέτηση αντικειμένων γύρω από έναν άξονα.

Όσον αφορά τον εσωτερικό σχεδιασμό, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε για ένα αντικείμενο που βρίσκεται στη μέση

συμμετρία σαλόνι τζάκι κόκκινες πολυθρόνες

Καναπές, τζάκι, ανάκλιντρο, κρεβάτι

Σχεδόν κάθε αντικείμενο μπορεί να τοποθετηθεί στο κέντρο μιας συμμετρικής σύνθεσης. Τα έπιπλα που μόλις αναφέρονται – καναπές, τζάκι, κρεβάτι ημέρας, κρεβάτι επιλέγονται πολύ συχνά λόγω του επιμήκους προσανατολισμού τους. Συχνά τα κεντρικά κομμάτια είναι και αυτά που αντιπροσωπεύουν την κύρια λειτουργία ενός τέτοιου δωματίου.

Η συμμετρία προκύπτει όταν ζεύγη αντικειμένων κατανέμονται στην ίδια απόσταση ως προς τον άξονα

μαξιλάρια με συμμετρία τέχνης με μοτίβα

Φέρνοντας τις αντιθέσεις “με τη σειρά”

Η συμμετρία έχει μια υπέροχη ιδιότητα που οι δημιουργικοί άνθρωποι λατρεύουν να χρησιμοποιούν. Φέρνετε τα αντικείμενα σε μια αρμονική αντίληψη που έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους και δείχνουν μεγάλες διαφορές.

Τα σχεδιαστικά είδη σπιτιού θα φέρουν ακόμη περισσότερη πολυπλοκότητα στο δωμάτιο

σχεδιαστής συμμετρίας αξεσουάρ σπιτιού ρετρό

Τα αντικείμενα, τα οποία είναι εντελώς διαφορετικά, εμφανίζονται σε τέλεια σειρά όταν τοποθετούνται σε ομοιόμορφη απόσταση από το κεντρικό τεμάχιο. Αλλά αν δεν τηρείτε αυτόν τον κανόνα, όλα μοιάζουν απλώς χαοτικά και δεν έχουν μελετηθεί σωστά.

Συμμετρία για κάθε προϋπολογισμό

Έχετε οικονομικό κόστος, αλλά θέλετε το δωμάτιό σας να φαίνεται υπέροχο; Τότε η παλιά καλή συμμετρία είναι ο πραγματικός σας θησαυρός. Για τον σχηματισμό του κύριου άξονα, αναζητήστε έπιπλα που δεν είναι τόσο ακριβά. Απλώστε φωτεινά, πρωτότυπα αντικείμενα σε ακόμη και αντικείμενα γύρω τους. Με μια τέτοια κατανομή, σίγουρα θα εναρμονιστούν μεταξύ τους.

Ρετρό παιδικά κρεβάτια από μέταλλο για φιλιγκράν συμμετρία στο παιδικό δωμάτιο

συμμετρία παιδικό δωμάτιο μεταλλικά κρεβάτια

Για μικρά δωμάτια

Ο κανόνας που μόλις περιγράφηκε ισχύει επίσης για μικρά δωμάτια. Ακριβώς σε αυτά τα δωμάτια μπορείτε να επιτύχετε τα πιο αποτελεσματικά αποτελέσματα λόγω των μικρών διαστάσεων.

Χρησιμοποιήστε γραφικά μοτίβα για να δώσετε στο χώρο περισσότερο δυναμισμό

συμμετρία κρεβατοκάμαρα κομοδίνα μοτίβο chevron

Υπάρχει πάντα μια καλή πινελιά κλασικής μουσικής

Στο σχεδιασμό, όπως σε όλους τους τομείς της ζωής, το κλασικό έχει μια πνευματική όψη. Ανεξάρτητα από το πόσο φθηνό ή μοντέρνο θα είναι το δωμάτιό σας, αν τηρήσετε τους κανόνες συμμετρίας, θα επιτύχατε ένα πολυτελές αποτέλεσμα.

Έπιπλα αντίκες και δερμάτινες πολυθρόνες είναι μια καλή επιλογή για μια δόση πολυτελών κλασικών

συμμετρία σαλόνι καναπές λουλούδια μοτίβα μαξιλάρια

Εκτός από τη συμμετρική κατανομή, δεν υπάρχουν άλλοι αξιόλογοι κανόνες

Εάν θέλετε να βασιστείτε στη συμμετρία ως κύρια αρχή, τότε πάνω απ ‘όλα πρέπει να τηρείτε τους κανόνες με ομοιόμορφη κατανομή. Σε ποια ακριβώς πλευρά του τραπεζιού πρέπει να βρίσκεται ο καναπές – αυτό κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Floral συμμετρία με μαξιλάρια ρίψης

συμμετρία καναπέ διακοσμητικά μαξιλάρια περσίδες παραθύρων

Αυτό διευκολύνει τη δημιουργία τάξης

Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη για τάξη και αρμονία στο σπίτι τους. Αυτή η διάθεση θα είναι πάντα παρούσα ως βάση εάν επιλέξετε μια συμμετρική κατανομή των επίπλων.

Είναι πολύ πιο εύκολο να νιώσετε την τάξη σε τέτοια δωμάτια

συμμετρία ρετρό πολυθρόνα σαλονιού

Για περισσότερη ιδιωτικότητα

Εκτός από την αίσθηση της τάξης, οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται πράγματα για να φαίνονται κλειδωμένα σε ένα δωμάτιο. Αυτό μπορεί επίσης να επιτευχθεί χάρη στη συμμετρία. Ακόμα και μόνο δύο μαξιλάρια ή δύο εικόνες που κρέμονται συμμετρικά μπορούν να δημιουργήσουν μια τέτοια εντύπωση.

Νιώθετε πιο άνετα στην ατμόσφαιρα

συμμετρία τραπεζαρία τοίχου εικόνες τέχνης

Το συμμετρικό δεν είναι το ίδιο

Ας γυρίσουμε τον κύκλο και επιστρέφουμε στον πρώτο ισχυρισμό: Η συμμετρία δεν είναι βαρετή, είναι απλά ένα πλαίσιο που σας δίνει την ευκαιρία να είστε εξαιρετικά δημιουργικοί και ταυτόχρονα να διατηρείτε την αρμονία στο σπίτι. Τα αντικείμενα που βρίσκονται ομοιόμορφα σε ένα δωμάτιο δεν χρειάζεται καν να είναι τα ίδια.

Αρκεί αν μια ή δύο βασικές πτυχές αντιστοιχούν η μία στην άλλη

συμμετρία τζάκι σαλόνι ρετρό κουρτίνες επίπλων

συμμετρία εικόνες φωτογραφίες διακόσμηση τοίχου