Δημιουργικοί πίνακες κιμωλίας με καλλιτεχνικά γράμματα ή πολύχρωμα έργα τέχνης είναι οργή και αναβαθμίστε τους τέσσερις τοίχους σας (ή τον κήπο) με μερικά απλά κόλπα. Με έναν μεγάλο μαυροπίνακα στον τοίχο ή μια μικρή βάση στο τραπέζι, μπορείτε να δώσετε στο διαμέρισμά σας μια πολύ ιδιαίτερη, ζεστή και ατομική γοητεία. Και η δική σας δημιουργικότητα δεν παραμελείται, επειδή μπορείτε πραγματικά να αφήσετε τον ατμό με μαυροπίνακες.

πρακτικούς πίνακες κιμωλίας

Οι πίνακες κιμωλίας είναι ευέλικτοι

Δεν έχει σημασία αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη νέα σανίδα κιμωλίας ως διακόσμηση, ως καθημερινό χαιρετισμό σε όλη την οικογένεια ή ως τη δική σας λίστα υποχρεώσεων – με ένα Πίνακας κιμωλίας μπορείτε να συνδυάσετε εξαιρετική λειτουργικότητα και διακόσμηση. Το ιδιαίτερο πλεονέκτημα των σανίδων κιμωλίας; Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά. Εάν δεν σας αρέσει μια ιδέα, θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο έργο τέχνης ή έχετε ολοκληρώσει με επιτυχία τη λίστα των υποχρεώσεών σας, η απάντηση είναι: Σφουγγάρι! Το μήνυμα απλώς “διαγράφεται” με λίγο νερό. Δεν χρειάζεστε πολλούς πίνακες, μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά διαφορετικά μηνύματα και εικόνες ξανά και ξανά σε έναν πίνακα.

Η επιλογή είναι επίσης πολύ μεγάλη. Απλά επιλέξτε έναν πίνακα κιμωλίας που ταιριάζει σε εσάς και το στυλ σας. Υπάρχουν ρουστίκ και πολύ κλασικές σανίδες για τον τοίχο, σανίδες κιμωλίας με ασυνήθιστα πλαίσια, μικρές οθόνες τραπεζιών ή σανίδες ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες που μπορείτε να βάλετε στο προσκήνιο πολύ καλά στον κήπο. Κατά την αγορά, αναζητήστε σανίδες υψηλής ποιότητας με ελαφρώς τραχιά επιφάνεια – η κιμωλία συνήθως κολλάει καλύτερα σε αυτό.

πίνακες κιμωλίας λίστα αγορών κουζίνας

Κιμωλία, μολύβια κιμωλίας ή δείκτες κιμωλίας?

Μπορείτε εύκολα να ζωγραφίσετε και να γράψετε στον πίνακα κιμωλίας σας με τυπική κιμωλία. Αλλά έχετε επίσης την επιλογή να διακοσμήσετε τον πίνακα σας με πρακτικά στυλό κιμωλίας και δείκτες κιμωλίας.

κιμωλία είναι το συνηθισμένο μέσο γραφής για μαυροπίνακες. Ορισμένοι πίνακες κιμωλίας παρέχονται ήδη με κομμάτια κιμωλίας. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, μπορείτε να αγοράσετε κιμωλία σε πολλά διαφορετικά χρώματα στα καταστήματα χειροτεχνίας. Η παχύτερη κιμωλία του δρόμου είναι επίσης κατάλληλη για γραφή και ζωγραφική σε σανίδες κιμωλίας.

Το γράψιμο με ένα κομμάτι κιμωλία μπορεί να είναι ασυνήθιστο και απαιτεί δεξιότητα επειδή δεν έχει την τυπική αίσθηση ενός κανονικού στυλό. Με μεγάλη πίεση, η κιμωλία είναι πολύ εύθραυστη και δεν είναι ασυνήθιστο τα χέρια σας να είναι γεμάτα κατάλοιπα κιμωλίας μετά το γράψιμο. Επιπλέον, τα κανονικά κομμάτια κιμωλίας απελευθερώνουν λίγη χρωστική ουσία στον πίνακα. Επομένως, είναι σκόπιμο να γράφετε πάντα σε υγρό μαυροπίνακα ή να υγραίνετε ελαφρώς την κιμωλία. Τα κομμάτια κιμωλίας είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για αρχάριους και άτομα που θέλουν να δοκιμάσουν, καθώς ένα πακέτο κιμωλίας μαυροπίνακα δεν είναι συχνά ακριβό.

Στυλό κιμωλίας και δείκτες κιμωλίας συνδυάστε τις λειτουργίες της πένας και της κιμωλίας σε ένα εύχρηστο όργανο γραφής. Έχετε πολύ έλεγχο στο στυλό γιατί κρατάτε στην πραγματικότητα ένα κανονικό στυλό στο χέρι σας. Ωστόσο, δεν γράφει με μελάνι, αλλά με κιμωλία με βάση το νερό. Οι δείκτες έχουν το πλεονέκτημα ότι το μελάνι κιμωλίας είναι συχνά πολύ συμπυκνωμένο και πολύ χρωματισμένο. Τα έργα τέχνης και τα αποσπάσματα λάμπουν ιδιαίτερα έντονα στους μαύρους πίνακες. Μπορείτε να αγοράσετε στυλό και δείκτες κιμωλίας σε πολλά διαφορετικά χρώματα και αντοχές, αλλά είναι λίγο πιο ακριβά από τα κανονικά κομμάτια κιμωλίας.

μαυροπίνακες κιμωλίας δείκτες κιμωλίας

7 συμβουλές για το σχεδιασμό της σανίδας κιμωλίας σας

Ακολουθούν 7 συμβουλές για δημιουργικό σχεδιασμό, έτσι ώστε ο πίνακας κιμωλίας σας να είναι επίσης υπέροχα σκηνοθετημένος.

  1. Προετοιμάστε τον νέο σας πίνακα κιμωλίας

Πριν ξεκινήσετε, η προετοιμασία είναι φυσικά πολύ σημαντική. Οι νέοι πίνακες κιμωλίας συχνά εξακολουθούν να λάμπουν και είναι πολύ λείοι. Δεν αξίζει μόνο για τη γοητεία να βάψετε τον πίνακα κιμωλίας εντελώς με κιμωλία και να σκουπίσετε τα υπολείμματα με ένα υγρό πανί. Στη συνέχεια, το πρώτο στρώμα κιμωλίας εξασφαλίζει ότι τα έργα τέχνης κρατούν καλύτερα στον πίνακα και έρχονται μόνα τους. Αυτό αποτρέπει επίσης την εμφάνιση του λεγόμενου “ghosting”. Τα υπολείμματα από παλιές εικόνες δεν μένουν πλέον τόσο πολύ στον πίνακα.

  1. Χρησιμοποιήστε πρότυπα και στένσιλ

Φυσικά, μπορείτε απλά να αρχίσετε να ζωγραφίζετε, αλλά τότε συχνά σας λείπει η ιδέα, η δημιουργικότητα ή ίσως η σειρά. Με πρότυπα και στένσιλ, το μικρό αριστούργημα μπορεί να δημιουργηθεί πολύ πιο γρήγορα. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε τα δικά σας πρότυπα σε προγράμματα γραφικών όπως το Paint ή στο Word. Υπάρχουν επίσης μερικά δωρεάν πρότυπα στο Διαδίκτυο που μπορείτε να κατεβάσετε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Υπόδειξη: Απλώς αλλάξτε τα πρότυπά σας στον πίνακα. Για αυτό χρειάζεστε ένα πρότυπο τυπωμένο σε χαρτί, ένα κομμάτι κιμωλία και ένα στυλό ή μολύβι. Βάψτε τη μία πλευρά του stencil εντελώς με την κιμωλία. Τώρα τοποθετήστε αυτήν τη σελίδα στον πίνακα. Με ένα μολύβι ή ένα στυλό μπορείτε τώρα να σχεδιάσετε τις γραμμές με μικρή πίεση – και έχετε ένα πρώτο πρότυπο στον πίνακα σας!

μαυροπίνακες ιδέας για επίπλωση κουζίνας

  1. αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί

Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε ότι είστε μεγάλος καλλιτέχνης, με λίγη έμπνευση μπορείτε να δημιουργήσετε μικρά αριστουργήματα. Αναζητήστε γραμματοσειρές, για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε απλά πρότυπα τέχνης ως πρότυπο ή σχεδιάστε μοτίβα από άλλους καλλιτέχνες.

  1. Πριν ξεκινήσει

Χρησιμοποιείτε κλασική κιμωλία; Για να ανάβει στον πίνακα και να διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει πάντα να έχετε έτοιμο αρκετό νερό και ένα υγρό πανί. Χρησιμοποιήστε αυτό για να υγράνετε τακτικά την κιμωλία σας. Ανακινήστε έντονα τον δείκτη κιμωλίας πριν από τη χρήση.

  1. Τέλος, το διακοσμητικό και πολύχρωμο

Μπορείτε να αποκτήσετε έναν ευανάγνωστο πίνακα μέσω μιας συγκεκριμένης παραγγελίας. Επομένως, όταν κάνετε εισαγωγικά, ξεκινήστε πάντα με τη διάταξη της γραμματοσειράς. Στη συνέχεια, μπορείτε να σχεδιάσετε τα διακοσμητικά στοιχεία στο τέλος. Μπορείτε επίσης να επιτύχετε τάξη με βάση τα λευκά γράμματα. Στη συνέχεια, ορίζετε πολύχρωμες προφορές.

Και το ίδιο ισχύει συχνά: λιγότερο είναι περισσότερο! Με λίγες διακοσμήσεις μπορείτε να βελτιώσετε οπτικά τα αποσπάσματά σας, πάρα πολλές ακμές και εικόνες κάνουν τα έργα τέχνης να φαίνονται ανήσυχα. Πάρα πολλά, μικτά χρώματα συχνά φαίνονται λίγο άγρια. Φυσικά, μπορείτε να αφήσετε τον ατμό όσο θέλετε. Δεν υπάρχουν όρια στο σχεδιασμό της σανίδας κιμωλίας.

μαυροπίνακες για μικρούς και μεγάλους

  1. Πλήρης? Διορθώσετε!

Για να έχετε κάτι από το έργο τέχνης σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να στερεώσετε την κιμωλία στον πίνακα. Για να το κάνετε αυτό, απλώς χρησιμοποιήστε κανονικό σπρέι μαλλιών που ψεκάζετε για λίγο στη σανίδα. Το σπρέι μαλλιών διορθώνεται, αλλά είναι υδατοδιαλυτό και μπορεί να σκουπιστεί εύκολα. Μια στερέωση είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για σανίδες κιμωλίας που θέλετε να κλείσετε ή να στήσετε στον κήπο.

  1. Μη φοβάστε να κάνετε λάθη

Κανένας κύριος δεν έχει πέσει ακόμα από τον ουρανό. Απλώς δοκιμάστε το και εξασκηθείτε με τον πίνακα κιμωλίας σας. Μπορείτε να βρείτε πολλούς δημιουργικούς και επαγγελματίες καλλιτέχνες στο Διαδίκτυο που δημιουργούν έργα τέχνης σε πίνακες κιμωλίας εδώ και χρόνια. Μην αποθαρρύνεστε και δουλέψτε τα δικά σας έργα τέχνης που θα φέρουν χαρά και ατομικότητα στο σπίτι σας.

διακόσμηση τοίχου από πίνακα κιμωλίας

Μην φοβάστε να κάνετε λάθη. Γιατί δεν υπάρχει μέσο που μπορεί να σκουπιστεί τόσο εύκολα όσο η κιμωλία. Έχεις κάνει λάθος; Το γραφικό σας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας; Θέλετε να δοκιμάσετε ξανά; Απλώς χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι, πανί και νερό – με ένα γρήγορο σκούπισμα το λάθος σας δεν θα είναι πλέον ορατό. Τα μικρότερα λάθη μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα με ένα μπατονέτα.

Το πιο σημαντικό πράγμα κατά το σχεδιασμό της σανίδας κιμωλίας είναι: Διασκεδάστε και αφήστε τον ατμό δημιουργικά!

πίνακες κιμωλίας διακόσμηση τοίχου σαλονιού

πίνακες κιμωλίας εσωτερικές ιδέες