Δεν είναι μόνο οι υψηλές αμοιβές ή οι ευνοϊκές ρυθμίσεις διακοπών που εξασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοι κάνουν καλή δουλειά. Πάνω απ ‘όλα, είναι ένας ευχάριστος και, πάνω απ’ όλα, χώρος εργασίας που προάγει την υγεία που αυξάνει τα κίνητρα και την παραγωγικότητά μας. Μελέτες δείχνουν πέντε τομείς στους οποίους μια αλλαγή έχει θετική επίδραση, δηλαδή φυτά, φωτισμός, όρθιοι χώροι εργασίας, άσκηση, διατροφή και προσφορές ευεξίας. Συχνά πρόκειται για μικρές αλλαγές όπως γραφεία με δυνατότητα ρύθμισης ύψους που μετατρέπουν έναν συμβατικό χώρο εργασίας σε γραφείο του μέλλοντος.

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται την εργονομία στο χώρο εργασίας

Γυναίκα που εργάζεται σε ένα μόνιμο γραφείο στο γραφείο

Τα εργονομικά έπιπλα γραφείου προάγουν την υγεία όταν κάθεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο χώρο εργασίας

Τίποτα δεν είναι πιο επιζήμιο για την επαγγελματική αποτελεσματικότητα από τον συνεχή πόνο στην πλάτη και πονοκεφάλους. Και τα δύο μειώνουν την ικανότητά μας για απόδοση και συγκέντρωση, προκαλούν άγχος και τελικά πτώση των κινήτρων. Οι ειδικοί επισημαίνουν επανειλημμένα πόσο θετικά εργονομικά έπιπλα γραφείου, π.χ. Β. Ρυθμιζόμενα καθ ‘ύψος γραφεία μπορούν να επηρεάσουν την αποδοτικότητά μας.

Έχει αποδειχθεί ότι μια λανθασμένη στάση του σώματος όταν κάθεστε οδηγεί σε ένταση στους μύες του λαιμού και της πλάτης. Αργά ή γρήγορα, αυτά με τη σειρά τους προκαλούν πονοκεφάλους και προβλήματα στην πλάτη. Όσοι εργάζονται στο γραφείο είναι πιθανώς εξοικειωμένοι με αυτά τα παράπονα. Ρυθμιζόμενα καθ ‘ύψος γραφεία από ειδικούς εμπόρους είναι ένας απλός τρόπος για να βελτιώσουμε τη στάση μας ενώ εργαζόμαστε και να αποτρέψουμε τα προβλήματα υγείας που αναφέρθηκαν.

Τέτοια γραφεία, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν ηλεκτρονικά ή μηχανικά στο ύψος του χρήστη, διασφαλίζουν ότι ο κύκλος της σταθερής καθιστικής θέσης σπάει. Κατά μέσο όρο, κάθε Γερμανός κάθεται περίπου 9,6 ώρες την ημέρα (υπάλληλοι γραφείου έως 12 ώρες την ημέρα), οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται σε ένα συμβατικό γραφείο στο γραφείο. Με τη δημιουργία ενός σταθερού χώρου εργασίας, το υποστηρικτικό και μυοσκελετικό μας σύστημα αμφισβητείται και προωθείται.

Οι μύες πιέζονται περισσότερο, η σπονδυλική στήλη φέρεται στο φυσικό της σχήμα (το ανθρώπινο μυοσκελετικό σύστημα σχεδιάστηκε για στάση) και η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται. Συνεπώς, ρυθμιζόμενα καθ ‘ύψος γραφεία από ειδικούς εμπόρους διασφαλίζουν ότι υιοθετούμε μια πιο υγιή στάση κατά την εργασία.

Όχι μόνο μια τάση, αλλά ένα μέλλον - ρυθμιζόμενα ύψος γραφεία για έπιπλα γραφείου σπιτιού

Τι θα ξεχωρίσει τον εργασιακό χώρο του μέλλοντος;?

Ο εργασιακός χώρος του μέλλοντος θα εξασφαλίσει τη σωματική και ψυχική ευεξία αυτών που το χρησιμοποιούν καθημερινά. Αυτό επιτυγχάνεται πάνω απ ‘όλα με το σχεδιασμό ενός εργονομικού και καλά μελετημένου, αλλά ταυτόχρονα φιλικού, εργασιακού χώρου ως εταιρεία. Αποτελεί τη βάση για παραγωγική και παρακινημένη εργασία. Τι περιλαμβάνει όμως ένα γραφείο του μέλλοντος; Ακολουθούν οι κύριες σκέψεις σχετικά με αυτό το θέμα.

Ρυθμιζόμενα καθ ‘ύψος γραφεία και εργονομικές καρέκλες γραφείου προστατεύουν την πλάτη και τη λεκάνη σας

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια αποκλειστικά μόνιμη δραστηριότητα είναι εξίσου ανθυγιεινή με μια αποκλειστικά καθιστική δραστηριότητα. Συνεπώς, οι μελέτες συνιστούν να αλλάξετε τη στάση σας κατά τη διάρκεια της εργασίας. Εκτός από ένα γραφείο με δυνατότητα ρύθμισης ύψους, μια καρέκλα γραφείου εργονομικού σχήματος με τις κατάλληλες λειτουργίες είναι επίσης μέρος του γραφείου του μέλλοντος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι, εκτός από το ύψος, μπορεί επίσης να αλλάξει η κλίση του καθίσματος. Μια καλή καρέκλα γραφείου διαθέτει επίσης μεταβλητά ρυθμιζόμενα ή αφαιρούμενα υποβραχιόνια και ψηλή πλάτη. Το να έχετε το δικό σας προσκέφαλο μπορεί επίσης να έχει θετική επίδραση στη στάση του σώματος.

Τα μάτια είναι ενθουσιασμένα με αυτούς τους αριθμούς lux

Όσον αφορά τον φωτισμό, το φυσικό φως είναι το απόλυτο. Εάν το γραφείο δεν διαθέτει αντίστοιχα μεγάλο παράθυρο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν λαμπτήρες ειδικά σχεδιασμένοι για γραφεία. Χρησιμοποιείτε έναν αριθμό lux για να φωτίσετε το δωμάτιο, ο οποίος μοιάζει πολύ με αυτόν του ηλιακού φωτός. Σύμφωνα με την επιστήμη, ο βέλτιστος αριθμός lux για νέους εργαζόμενους με υγιή μάτια είναι περίπου 500. Εάν οι ηλικιωμένοι εργάζονται στο γραφείο, ο αριθμός θα πρέπει να είναι μεταξύ 750 και 1.500 lux.

Μια άλλη μονάδα μέτρησης για τη μέτρηση της φωτεινότητας είναι ο Κέλβιν. Χρησιμοποιείται κυρίως για φώτα LED. Αν θέλετε να εξοπλίσετε το γραφείο σας με φωτισμό που αντιστοιχεί στο φυσικό λευκό της ημέρας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε φώτα με 5.250 έως 8.000 Kelvin.

Όχι μόνο μια τάση, αλλά ένα μέλλον - ρυθμιζόμενα σε ύψος γραφεία αρχιτεκτονική ιδέες γραφείου σπιτιού

Το γραφείο του μέλλοντος είναι “πράσινο”

Αυτό που χρειάζεται το γραφείο του μέλλοντος είναι τα φυτά. Όσοι εξοπλίζουν το γραφείο τους μαζί τους επωφελούνται με διάφορους τρόπους. Η έρευνα σχετικά με το πράσινο του γραφείου έχει δείξει ότι μπορούν να κάνουν περισσότερα από το να χαλαρώσουν την ατμόσφαιρα. Είναι επίσης υπεύθυνοι για τη ρύθμιση της υγρασίας στο γραφείο.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τους χειμερινούς μήνες, επειδή ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το εσωτερικό κλίμα είναι συχνά πολύ ξηρό λόγω της θέρμανσης. Τα φυτά προλαμβάνουν, για παράδειγμα, τους υπερφορτωμένους αεραγωγούς και τις αναπνευστικές ασθένειες που προκύπτουν. Επιπλέον, τα φυτά φιλτράρουν ρύπους από τον αέρα που αναπνέουμε και είναι ακόμη σε θέση να εξουδετερώσουν την εξάπλωση των ιών. Η πιο σημαντική λειτουργία τους, ωστόσο, είναι ότι παράγουν το οξυγόνο που απαιτείται για συγκεντρωμένη και αποτελεσματική εργασία.

Με μεγαλύτερα φυτά σε γλάστρες, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε φυσικά εμπόδια στον επόμενο σταθμό εργασίας και έτσι να δημιουργήσετε λίγο περισσότερη ιδιωτικότητα. Τα φυτά χρησιμεύουν ως προστασία της ιδιωτικής ζωής και του θορύβου.

Όχι μόνο μια τάση, αλλά ένα μέλλον - ρυθμιζόμενα σε ύψος γραφεία όρθια τραπέζι καρέκλα γραφείου στο σπίτι

Ευέλικτος χώρος εργασίας για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα

Η εργασία από το σπίτι γίνεται όλο και πιο σημαντική, κυρίως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Όλο και περισσότερες εταιρείες επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να κάνουν αυτού του είδους την εργασία. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται περισσότερος χώρος στα γραφεία της εταιρείας επειδή τα γραφεία παραμένουν κενά. Τι πιο φυσικό από το να κάτσεις προσωρινά έναν άλλο υπάλληλο στο αχρησιμοποίητο τραπέζι.

Σε αυτή την περίπτωση, τα γραφεία με δυνατότητα ρύθμισης ύψους έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ανάλογα με το μοντέλο, μπορούν να σωθούν πολλά ύψη. Αυτό ανοίγει τη δυνατότητα διαφορετικών εργαζομένων να χρησιμοποιούν εναλλάξ το γραφείο. Αυτή η μεγαλύτερη ευελιξία είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό που θα διακρίνει το αξίωμα του μέλλοντος.

Σε σχέση με ένα κλειδωμένο δοχείο ρολού για τα προσωπικά αντικείμενα κάθε εργαζομένου, τα γραφεία με δυνατότητα ρύθμισης ύψους γίνονται πολυλειτουργικοί χώροι εργασίας. Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι οι βάσεις οθόνης και οι καρέκλες γραφείου μπορούν επίσης να προσαρμοστούν ξεχωριστά στις ανάγκες εκείνων που εργάζονται αυτήν τη στιγμή στο αντίστοιχο μέρος.

Μάθετε από την Google, το Facebook και τη Co. – ήσυχες και χαλαρωτικές περιοχές

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να εργαζόμαστε στο γραφείο και να εκτελούμε τα καθήκοντά μας. Παρ ‘όλα αυτά, όλο και περισσότερες εταιρείες δημιουργούν χώρους αναψυχής και αναψυχής στους χώρους της εταιρείας τους. Αυτή η διαδικασία οφείλεται στη γνώση ότι πολλοί εργαζόμενοι δεν εγκαταλείπουν την περιοχή εργασίας τους ακόμη και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τους, αλλά παραμένουν στις εγκαταστάσεις. Εάν υπάρχει καντίνα, πηγαίνουν εκεί, κάποιοι χρησιμοποιούν πάγκους σε υπαίθριο χώρο και όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ήσυχες περιοχές που γίνονται όλο και πιο συχνές.

Αυτές οι ζώνες, στις οποίες υπάρχουν άνετα καθίσματα ή ξαπλώστρες για έναν σύντομο υπνάκο, αποτελούν όλο και περισσότερο μέρος του εξοπλισμού των σύγχρονων συγκροτημάτων γραφείων. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι ένας σύντομος υπνάκος 15 έως 20 λεπτών βοηθά τον εργαζόμενο να εργαστεί πιο συγκεντρωμένος στη συνέχεια και να παραμείνει παραγωγικός μέχρι το τέλος της υπηρεσίας. Τα γραφεία με δυνατότητα ρύθμισης του ύψους προάγουν τη σωματική υγεία, ενώ οι ήσυχες περιοχές εξασφαλίζουν φρέσκο ​​μυαλό.

Όχι μόνο μια τάση, αλλά ένα μελλοντικό - ρυθμιζόμενο ύψος γραφεία γραφείο σπιτιού