Σας αρέσει ένα ζευγάρι ιπτάμενα πιατάκια στο σαλόνι; Κανένα πρόβλημα! Με το εντυπωσιακό φυτό ufo, οι τέσσερις τοίχοι σας μπορούν να έχουν ασυνήθιστες, πράσινες πινελιές που μοιάζουν σχεδόν εξωγήινες σε ελάχιστο χρόνο. Αυτό το αειθαλές εξωτικό ανάμεσα στα φυτά εσωτερικού χώρου εμπνέει αμέσως τη μοναδική του εμφάνιση. Είναι πολύ εύκολο να το φροντίσετε και επίσης εξασφαλίζει καθαρό αέρα στο δωμάτιο, επειδή είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά πράσινα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα. Διαβάστε παρακάτω για το πού προέρχεται το φυτό ufo, πώς ονομάζεται ακόμα και πώς πρέπει να το φροντίζετε σωστά στο σπίτι.

Τα φυτά Ufo είναι μια πραγματική προστιθέμενη αξία για το εσωτερικό σας

συμβουλές φροντίδας φυτού ufo pilea

Γνωρίστε καλύτερα το φυτό UFO

Εκτός από το φυτό ufo, το Pilea peperomioides ονομάζεται επίσης κινεζικό δέντρο χρήματος, τυχερό νόμισμα, λουλούδι κανονιού ή φυτό αφαλού. Όλα τα ονόματα προέρχονται είτε από την εμφάνιση είτε από τη λειτουργία του φυτού και ακούγονται αρκετά ενδιαφέροντα. Το φυτό ufo ανήκει στην οικογένεια της τσουκνίδας και προέρχεται αρχικά από την Κίνα, πιο συγκεκριμένα από τις επαρχίες Yunnan και Sichuan.

Είναι ένα αειθαλές φυτό με ζουμερά, στρογγυλά φύλλα που φαίνονται λαμπερά, σαν δέρμα. Τα στελέχη των φύλλων είναι μακριά και λεπτά και εκτείνονται προς όλες τις κατευθύνσεις από το κύριο στέλεχος. Τα ufo φυτά μπορούν να μεγαλώσουν έως 30-40 cm.

Μια παράξενη, πλούσια πράσινη γιορτή για τα μάτια

ufo φυτό pilea κινεζικό χρήμα

Πότε αισθάνεται πιο άνετα το φυτό ufo;?

Το περβάζι παραθύρου είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη του φυτού σε ένα δωμάτιο. Ωστόσο, δεν της αρέσει το δυνατό, άμεσο ηλιακό φως. Θα πρέπει λοιπόν να τοποθετήσετε το φυτό UFO στο συρταριέρα ή στο τραπέζι, ειδικά το καλοκαίρι. Οι μέτριες θερμοκρασίες και το πλούσιο σε χούμο χώμα για γλάστρες είναι ιδανικά για το pilea. Το πότισμα δεν πρέπει να είναι υπερβολικό και το χώμα πρέπει να διατηρείται υγρό ανά πάσα στιγμή, αλλά είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η υπερχείλιση. Τα ρεύματα δεν είναι επίσης ιδιαίτερα καλά για το φυτό UFO και μπορεί να προκαλέσουν μαρασμό. Αν θέλετε να φροντίσετε πολύ καλά το «εξωγήινο» φυτό σας, θα πρέπει ιδανικά να του δώσετε ένα λίπασμα κατάλληλο για πράσινα φυτά από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο. Το χειμώνα, είτε παραλείψτε τη λίπανση εντελώς είτε κάντε το κάθε πέντε έως έξι εβδομάδες.

Ποτίστε και γονιμοποιήστε με προσοχή και αγάπη

ufo φυτό pilea υγιές φυτό εσωτερικού χώρου

Τι γίνεται με τη μετατόπιση και τη διάδοση;?

Τα νεαρότερα φυτά πρέπει να αντικαθίστανται μία φορά το χρόνο και τα μεγαλύτερα φυτά κάθε 3-4 χρόνια. Πάντα εμπλουτίζετε το χώμα της γλάστρας με λίπασμα και ποτίζετε το φυτό ως συνήθως αμέσως μετά την αποθήκευση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη άμμο ή κάκτο στο υπόστρωμα όπως απαιτείται. Η βέλτιστη περίοδος για μεταφύτευση είναι την άνοιξη.

Τα UFO φυτά αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα και είναι εύκολο να μεταφορτωθούν

Συμβουλές φροντίδας Repot ufo plant pilea

Είναι επίσης πολύ απλό να πολλαπλασιαστεί. Μπορείτε να καλλιεργήσετε το φυτό UFO μέσω μοσχευμάτων όλο το χρόνο. Plant φυτέψτε το απευθείας σε μια γλάστρα με υγρό χώμα ή αφήστε το να σταθεί πρώτα σε ένα ποτήρι γεμάτο νερό. Στη δεύτερη περίπτωση, ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις ρίζες και το στέλεχος όταν μεταφυτεύετε αργότερα. Εάν οι ρίζες είναι πολύ μακριές, μπορείτε εύκολα να τις κόψετε με ψαλίδι. Η κοπή, από την άλλη πλευρά, είναι αρκετά εύθραυστη και μπορεί να σπάσει αν φυτευτεί στο χώμα της γλάστρας.

Η κοπή ενός φυτού UFO αναπτύσσει ρίζες μέσα σε δύο εβδομάδες

ufo φυτό pilea σε γυαλί

Τι παράσιτα ή ασθένειες πρέπει να προσέχετε?

Κατ ‘αρχήν, όπως ήδη αναφέρθηκε, το φυτό UFO θεωρείται ένα αρκετά ισχυρό φυτό που πολύ σπάνια προσβάλλεται από ασθένειες ή παράσιτα. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ποτίζετε κατάλληλα και να χρησιμοποιείτε υπόστρωμα καλής ποιότητας. Διαφορετικά οι ενοχλητικοί μύκητες σκνίπες θα μπορούσαν να πολλαπλασιαστούν και να γίνουν πρόβλημα. Πάνω απ ‘όλα, οι προνύμφες τους δεν είναι καλές για το φυτό επειδή τρώνε τις ρίζες τους. Διάφορα οργανικά παρασκευάσματα μπορούν να βρεθούν στο εμπόριο λουλουδιών που βοηθούν ενάντια σε αυτό. Μπορείτε επίσης να βάλετε λίγη χαλαζιακή άμμο ή μικρά βότσαλα στο χώμα της γλάστρας, έτσι ώστε οι σκνίπες του μύκητα να έχουν κάποιο εμπόδιο. Η υγρασία και το υπερβολικό πότισμα γενικά ευνοούν τόσο την ανάπτυξη αυτών των επιβλαβών οργανισμών όσο και την ανάπτυξη σπαρτικών βακτηρίων.

Προσφέρετε τις βέλτιστες συνθήκες της εγκατάστασης UFO

ufo φυτό pilea φροντίζει σωστά το φυτό σε γλάστρες

Αν δεν είχατε ποτέ αυτό το φανταχτερό φυτό εσωτερικού χώρου, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνετε. Φορτώστε το φυτό UFO στο σπίτι σας και επωφεληθείτε από τη μεγάλη του εμφάνιση, τη βέλτιστη ευκολία περιποίησης και το αποτέλεσμα καθαρισμού του αέρα!

Πράσινο εξωτικό κορίτσι με ευέλικτα ταλέντα

ufo φυτό pilea ανθοδοχείο

Επίσης τέλειο για το δημιουργικό γραφείο του σπιτιού σας

ufo φυτό pilea γραφείο στολισμού στο σπίτι

Το φυτό UFO κόβει επίσης μια εξαιρετική φιγούρα σε συνδυασμό με άλλα φυτά

ufo φυτών pilea dresser διακοσμούν φυτά εσωτερικού χώρου

Μαζί με την κάνναβη, το αποτέλεσμα καθαρισμού του αέρα αυξάνεται ακόμη περισσότερο

ufo φυτό pilea καθαρισμού του αέρα

Η τέλεια ιδέα για μινιμαλιστική και φυσική διακόσμηση τραπεζιού για κάθε μέρα

ufo φυτό pilea διακόσμηση τραπεζιούufo φυτό pilea εσωτερικό διακοσμεί περβάζι παραθύρουΦροντίδα για το ufo φυτό pileaufo φυτό pilea σε γλάστρες φυτικό αποτέλεσμα καθαρισμού αέραufo φυτό pilea houseplant μπαλκόνι φυτόαφήνει ufo φυτό pilea γλάστρεςufo φυτό pilea houseplant υγιές αποτέλεσμαΤραβήξτε τα βάζα pileain φυτό ufoufo φυτό pilea houseplant διακόσμηση τραπεζιούufo φυτό pilea εσωτερικά φυτά υγιές αποτέλεσμασυμβουλές φροντίδας φυτού εσωτερικού χώρου ufo plant pilea